2024-12-11 0 浏览
同侄女喺吉之島食完飯,上網check到鮮芋仙收十點,我地就黎咗食。黎到已經九點,但都有唔少顧客。侄女響英國返黎,話英國都有,所以推介我食。本身我地以為有最低消費啦,但睇黎就冇,可以兩個人share一碗糖水都得。先響cashier落單,店員就會比個取食物提示機比你。我地都等左十五分鐘先有得食。熱招牌芋圓 $52就咁睇就真係冇乜特別,不過撩下個底都有好多料,食食下都覺得幾飽。不過個底係紅豆湯,即係比較稀嘅紅豆沙,想食紅豆沙嘅話呢個就會有啲落差。招牌仙草沙冰 $48會跟兩個coffee milk自己倒落去,呢個就有驚喜,因為口感同味覺都比較多。侄女話好味。食食下,見到有客人拎住個牛奶冰經過,好正咁款,下次一定會再黎試。最後希望大家傾計還傾計,都唔好咁大聲。附近有檯女人傾計同笑聲都超大,好多人食食下都要移位避開佢地...

熱招牌芋圓 $52

招牌仙草沙冰 $48

2024-12-10
$50 (宵夜)
2024-12-07 0 浏览
🍧芋薯圓Q麻糬牛奶冰 $68 (😸😸😸😸)呢個刨冰材料份量十足,舊舊嘅麻糬都大大份,食起來Q彈十足,令人一試成主顧😸每次點一份,兩個人都能食得飽飽哋,真係性價比高得驚人!💯雪糕自帶嘅甜味再加埋牛奶,味道更加濃郁,岩晒鍾意食甜嘅朋友!🍨滑順嘅口感,食落好爽,特別係炎熱嘅夏天,來一碗冰涼嘅刨冰,真係無比享受!🌞不過,要留意呢間分店人流唔少,特別係周末,座位會有啲緊張。😅好彩我哋平日來時都唔會太多人😸
🍧芋薯圓Q麻糬牛奶冰 $68 (😸😸😸😸)

2024-10-19 346 浏览
之前喺銅鑼灣已經食過呢間鮮芋仙,估唔到而家太古都開一間,幾個月前見佢裝修已經想嚟試,到開業之後成日都見到有人排隊都冇機會試,今日於是早少少過嚟見到條龍唔係咁長就排隊入去食。好彩我哋係兩個人,等咗5分鐘左右就可以優先入去,可能前邊都超過兩個人啦😂由於今日天氣真係太熱,見都有好多人食冰,所以我哋決定叫個刨冰嚟食,佢刨冰都有好多款,咁啱呢期仲有個新口味「泰奶系列」,但係驚太甜,最後都係冇叫到,都係叫芒果冰算數。個刨冰份量都算幾多,好彩我哋兩個人食,如果唔係真係食唔晒😂

個刨冰份量都算幾多,好彩我哋兩個人食,如果唔係真係食唔晒😂

2024-10-19
$44 (宵夜)
  • 超級芒果冰
本身見新開又想去食下甜品咁就去啦在收銀位置排隊準備落單時, 被問有找到位未,我說未但唔介意可以搭枱, 收銀說唔可以搭枱又話如果無枱唔可以落單,所以如果一個人想去食又未找到位子坐的話就唔好去食啦
本身見新開又想去食下甜品咁就去啦
所以如果一個人想去食又未找到位子坐的話就唔好去食啦
2024-08-25 756 浏览
打開得半碗 以為無沙冰 結果有小小 但成個份量少得離譜又無奶仔… 個收銀又唔落單淨係企係度發夢 外賣ready 又唔叫 放咗好耐又要問 仲要個時無客… 之後有客又掛住吹水聽到隔離個個話落錯單又好唔情願換 又唔出聲 又黑口黑面真的無下次
打開得半碗 以為無沙冰 結果有小小 但成個份量少得離譜

又無奶仔…