2019-08-23 2525 浏览
去之前都有睇過呢間既comments, 諗住吾會咁差掛. 點之奶曬野....平日夜晚去幫襯已經吾算忙,得兩,三枱客. 我地一行六個人坐低後, 發覺頭頂部泠氣太大,要求較細少少, 點知個侍應話冇得調較. 得三,四枱客就有兩部泠氣吹住....算啦上菜速度奇慢,平均20分鐘後先上一款.而且好多野都係冇.因為得一個人負責燒. 但要讚既係食物係好味既. 但服務態度就完全冇😡😡客 : 我地想order 半打生蠔,想問係咩品種侍應 : 我地都吾清楚,係廚房安排,果日有咩就有咩客 : 吾該可吾可以比幾杯水?侍應 : 我地冇免費水, 水係要段枝order 最離譜係我地有碟未食完既食物, 佢問都吾問就一野收走佢😡😡 埋單每人要$330,仲要係食吾飽,果一刻我地大家都心諗想食完快嗱d走,返屋企煮多個即食麵算. 呢間野都算係我食咁多間以來可以話係最差最差既一間,忍吾住要笫一次寫負評.絕對絕對不會推薦 !!!

客 : 我地想order 半打生蠔,想問係咩品種
侍應 : 我地都吾清楚,係廚房安排,果日有咩就有咩
客 : 吾該可吾可以比幾杯水?
侍應 : 我地冇免費水, 水係要段枝order

最離譜係我地有碟未食完既食物, 佢問都吾問就一野收走佢😡😡

2019-08-17 1248 浏览
之前睇食評見有啲好差仲有點擔心噚晚同朋友去食生日飯,主要食串燒,侍應招呼好好,好有禮貌,串燒好好味,推介黑色個腸同雙重芝士餅唯一美中不足係只收現金同冇酒order,不過可以過隔離買酒帶入去,佢哋有酒杯同開瓶器真心推介侍應招呼好好,不斷幫我地清枱仲成日話唔好意思要我地等之類到上蛋糕時仲專登預先幫我地拎出黎(因為係雪糕蛋糕),又避免我地要執野,喺另一張枱俾我地切每一樣食物都好好食,雖然佢地冇酒供應,但竟然有紅酒杯提供下次一定會再幫襯
之前睇食評見有啲好差仲有點擔心
真心推介
侍應招呼好好,不斷幫我地清枱仲成日話唔好意思要我地等之類
每一樣食物都好好食,雖然佢地冇酒供應,但竟然有紅酒杯提供
下次一定會再幫襯
  • 鹽燒雞中翼
  • 雙重芝士薄餅
  • 芥末凍花螺
2019-08-16 844 浏览
朋友喺觀塘放工,搵咗一間好評唔少的串燒店,但係嗰間full Booking,就轉食呢間。呢間系Openrice 上好評好多,但心水清ge人,一定睇劣評先。想食串燒ge我決定一試真假。1.價錢貴——食物嘅質素實在唔值咁貴價錢。2.質素差—— 好多串燒無味,都可以講系原味。乾爭爭,唔juicy,有d仲食到雪藏味。3.無服務—— 入到去無人招呼,水都無杯, 竟然學人收加一服務費。第二位侍應7點後先返工。4. 態度差—— 入到去燈光昏暗,唔見有侍應,無人招呼,問師傅開門未。佢話:「你見唔到有一台客坐系度咩?」期間都見佢串左一台客。劣評講果d point,有好多都中。兩個人食左$364,完全唔飽,比多少少都可以食到放題。識睇一定睇劣評先。

1.價錢貴——食物嘅質素實在唔值咁貴價錢。

2.質素差—— 好多串燒無味,都可以講系原
味。乾爭爭,唔juicy,有d仲食到雪藏味。

3.無服務—— 入到去無人招呼,水都無杯,
竟然學人收加一服務費。第二位侍應7點後先返工。

2019-06-29 1744 浏览
2200放工上OPENRICE搵串燒食見到呢間好評如潮又未夠鐘閂門(OPENRICE同樓下BANNER寫營業時間為12:00-00:00)即刻衝上去試點知去到企左係門口壹陣女老闆定唔知侍應先見到我地女老闆/侍應: 我地收左喇我地: 下唔係收0000咩女老闆/侍應: 我地未改易拉格啫成個對話係壹個’唔好意思’都冇真係未食都壹肚氣總結: 建議大家唔好貼錢買難受食麥當勞仲開心🤗
2200放工上OPENRICE搵串燒食

總結:
建議大家唔好貼錢買難受
食麥當勞仲開心🤗
2019-04-25 3008 浏览
食到唔知可以食咩果陣...OPENRICE下..見到呢間 鮮‧港式串燒吧 感覺不錯..於是來試試..燒大蜆-幾鮮味 厚切牛脷 -爽 滑彈牙夠味 一點都吾乾身牛仔骨-相反冇牛脷咁好食 有D乾 D肉冇咁至於墨丸同雞軟骨一般  冇咩驚喜燒韭菜 帶點微辣 惹味 芝士煙肉大蘑菇-本身菇味已經好香,再加埋煙肉同芝士更加好味蘑菇燒完無變乾,相反仲有好多汁 好juicy墨魚汁腸同燒蘆筍 見到網上講到必食又點會錯過呢,果然名不虛傳墨魚汁腸-味道有少少似台灣香腸,不過多墨汁香味推介燒蘆筍-好甜 冇渣 推介 蒜蓉包-香脆多蒜 好好食影漏左個燒三文魚頭同燒茄子 三文魚頭-燒得甘香 魚肉夠滑 魚皮燒得脆脆地茄子-以為係原條燒 原來係一片片咁...唔夠多汗又唔夠蒜味..爭D...冷烏冬-食肉食得多 食返個冷烏冬 油膩感全消

燒大蜆-幾鮮味
厚切牛脷 -爽 滑彈牙夠味 一點都吾乾身

牛仔骨-相反冇牛脷咁好食 有D乾 D肉冇咁

至於墨丸同雞軟骨一般  冇咩驚喜

燒韭菜 帶點微辣 惹味

芝士煙肉大蘑菇-本身菇味已經好香,再加埋煙肉同芝士更加好味
蘑菇燒完無變乾,相反仲有好多汁 好juicy

墨魚汁腸-味道有少少似台灣香腸,不過多墨汁香味
推介
燒蘆筍-好甜 冇渣 推介

蒜蓉包-香脆多蒜 好好食

影漏左個燒三文魚頭同燒茄子
三文魚頭-燒得甘香 魚肉夠滑 魚皮燒得脆脆地

冷烏冬-食肉食得多 食返個冷烏冬 油膩感全消
2019-04-15
2019-04-20 1706 浏览
好奇怪呢間有咁多好評,極差勁的食肆,位窄窄又迫;好難得有串燒店可以做得咁差,野食普通,肉食調味一般,佳寶賣$20包嘅素鮑魚加啲Wasabi同豉油已經可以做一個小食,真係唔該曬;全部上枱都燶同黑麻麻,見到已經唔開胃,無意慾幫佢地影相,每隻碟上面都舖住一層油,其實只要抺一抹或者隔一隔,出黎個效果已經唔同曬;全店得一兩個店員燒串燒,啲客好多都唔耐煩,不停催佢,係近十年食過最差嘅串燒店,唔係話佢係工廠大廈就係差,工廠大廈都有好多正嘅野食,同同區APM嗰間嘅人氣串燒店真係差天拱地!
芥末鮑片
2019-01-03 2179 浏览
見到好多好評就去了,環境有啲細,二人既話就係金拱門咁細既二人檯。味道方面就真係唔明啲好評點解咁多?因為真係唔覺得特別好食,而且雖然價錢同出面同級食肆差唔多,但係份量就真係呆咗下。晚市得兩個師傅做曬樓面廚房同水吧,等嘢食等到就訓著. 冇吹得水既人一齊食就真係等到好悶。燒春雞半只芝士薄餅牛脷:好韌鴨脷:唔係全熟,個份量⋯⋯雞皮15$一串:中指長既竹籤不太脆既蒜蓉包特別有個餐牌同人地介紹既水果茶真係失望$48一杯,非常唔抵,啲生果好大舊,菠蘿皮都唔去,而且所有生果都唔甜!啲茶好澀....咁樣埋單已經400幾,唔飽地走了...

燒春雞半只

芝士薄餅

牛脷:好韌

鴨脷:唔係全熟,個份量⋯⋯

雞皮15$一串:中指長既竹籤

不太脆既蒜蓉包

特別有個餐牌同人地介紹既水果茶真係失望

咁樣埋單已經400幾,唔飽地走了...
冬天就係好想食串燒😂結果左㨂右㨂,最後去咗鮮·港式串燒吧開喺工廈嘅鮮·港式串燒吧門面簡簡單單,而裡面嘅格局同裝修都比較簡潔,枱同枱之間有足夠嘅空間,就算坐滿晒人都唔會覺得迫。未食串燒前,一定要食咗個頭盤先!呢個芥茉凍花螺,質感好爽,再配合埋芥茉醬嚟食,真係好刺激,頭盤嚟講真係冇得彈。然後就到燒牛肉眼,牛肉味好濃郁,而且唔會靭,燒得啱啱好。雖然點咗好多款食物,但始終冇飯到肚硬係覺得會唔夠飽,所以就叫咗個細細哋嘅明太子飯糰。飯糰外皮燒至焦脆,再加上面的沙律醬,都幾好味!食食吓燒亞拉斯加蟹腳就上檯,蟹肉肉質好彈牙,仲帶有有海水的鮮味!燒羊架係我好期待嘅其中一道菜,羊架鮮嫩多汁,又唔會太騷,好好味,果然冇令我失望!脆卜卜雞皮,外皮燒得好香脆,一啲都唔油膩。而炸牛乳蟹肉薯餅,炸到外面好脆,入面有綿密嘅口感,牛乳蟹肉非常好味!呢個雙重芝士薄餅真係勁好味!外脆,入面有好重嘅芝士味,好正!!!最後就以燒三文魚頭作為全晚嘅總結!本來唔係咁好魚頭嘅我,都覺得呢個三文魚頭燒得好甘香,魚肉仲好滑,魚皮燒得啱啱好,脆脆地,令我對燒魚頭有新嘅體會👍🏻👍🏻三個人食到飽曬都唔使$600,真心抵!
冬天就係好想食串燒😂
結果左㨂右㨂,最後去咗鮮·港式串燒吧

然後就到燒牛肉眼,牛肉味好濃郁,而且唔會靭,燒得啱啱好。

脆卜卜雞皮,外皮燒得好香脆,一啲都唔油膩。

三個人食到飽曬都唔使$600,真心抵!
2018-12-14 991 浏览
觀塘一向多美食,有朋友突然提議食串燒,於是二話不說就上openrice 睇下有無邊間多人推薦。燒大蜆蜆一向係我的最愛,都幾大隻幾鮮甜😀墨魚汁腸見到網上講到必食又點會錯過呢,果然名不虛傳一口牛,反而有點普通。厚切牛脷好爽好正好夠味道串燒白鱔都幾爽甜架!不錯一試。芝士煙肉烤大啡菇,好juicy燒鯖魚,相對較為遜色喇同我想像中既燒茄子🍆有出入,唔夠多汗又唔夠蒜味。正常既味道黎,唔會太大驚喜😂多春魚都唔錯燒得幾香等左好耐既燒春雞終於到喇,燒得幾滑幾好味總的來說,是工廈中的新嘗試,可惜的是暫時未有酒牌,正所謂食串燒最岩嘩一啤架嘛🤦🏻‍♀️

燒大蜆
蜆一向係我的最愛,都幾大隻幾鮮甜😀

燒墨魚汁腸

墨魚汁腸見到網上講到必食又點會錯過呢,果然名不虛傳

一口牛,反而有點普通。

厚切牛脷串

厚切牛脷
好爽好正好夠味道

燒白鱔串

串燒白鱔
都幾爽甜架!不錯一試。

煙肉芝士大磨菇

芝士煙肉烤大啡菇,好juicy

燒鯖魚

燒鯖魚,相對較為遜色喇

燒茄子
同我想像中既燒茄子🍆有出入,唔夠多汗又唔夠蒜味。

燒雞軟骨

正常既味道黎,唔會太大驚喜😂

燒多春魚

多春魚都唔錯燒得幾香

燒春雞
等左好耐既燒春雞終於到喇,燒得幾滑幾好味

用餐时段
燒墨魚汁腸
厚切牛脷串
燒白鱔串
煙肉芝士大磨菇
2018-12-08 506 浏览
今日突然之間想食串燒,就約咗朋友一齊去公司附近食😚 鋪頭唔係好大,但係都好多人收工黎聚下. 燒大蜆 $55就係好大隻😍 而且好有鮮味 唔洗特別點source已經好夠味😚.熊本一口牛 $38 / 鬆化黑豚串 / 厚切牛脷串 $58一口牛係類似骰仔牛既size,肉類款都燒得岩岩好,唔會話好un😍 好有牛味,而且都好厚身 啖啖肉咁😚.墨汁墨魚腸 $15有啲似台灣嘅腸仔😚 口感好豐厚同juicy😍 有驚喜幾特別 入面真係咬到粒粒墨魚.煙肉芝士大蘑菇 $38超鐘意食蘑菇所以就嗌佐😍 而且大烤菇出名juicy😚 果然好正而且舖佐滿滿煙肉同芝士,令口感更加豐富😆.雙重芝士薄餅 $48我哋原本以為係Pizza咁,點知係手抓餅😂 但依然係好cheese 都烤得幾好食.蒜辣焗金菇 $25 / 茄子 $15每次食串燒都必嗌,果然無得輸😆 不過茄子有啲遜色,因為原來唔係原條上有啲失望.總結,串燒種類都有好多,而且每人都會凖備醬料盤俾大家,有個醬類似泰式生蝦都幾特別😚 不過份量同飲品種類就略嫌有啲少🤔
燒大蜆 $55

蒜辣焗金菇 $25 / 茄子 $15
蒜辣焗金菇 $25 / 茄子 $15

墨汁墨魚腸
2018-12-06 307 浏览
又到晚飯時間~因為今日肩負一個重任—帶男友的媽媽一同用膳,所以絕對不能馬虎!於是帶了他們來觀塘的鮮·港式串燒吧嚐嚐不一樣的餐點美食。Menu超多選項,單是決定要點什麼就已經難倒了我們。還有生蠔和海鮮冷盤,食物的種類如此多,我想這裡應該很適合包場開Party呢~好,我們先來個長腳蟹(❁´ω`❁)這是男友媽媽說很想點來吃吃看的餐點,本來看著碟中的份量還想說會不會太少,但意想不到原來每條蟹腳的肉都這麼多這麼厚!而且肉質真的很不錯,Auntie 連吃數條後也大讚鮮甜味美!然後來了個雞皮串(這是我自私點的)雞皮燒得非常酥脆可口!左邊那個絕對不是普通薯餅!而是炸牛乳蟹肉薯餅,一口咬下去真的很creamy 呢!這個沒記錯的話應該是紐西蘭牛肉眼,咬下去時肉汁會淺出來,燒得剛剛好!還配有三款不同醬料呢!這是明太子飯團,飯團上的沙律醬真的讓整顆生色不少!而明太子則藏在飯團裡。喜歡羊架的我們也大讚這碟羊架!肉質軟嫩,羊味濃郁!這個雙重芝士Pizza超好吃的啊(●♡∀♡)真的是拉絲芝士呢!又邪惡又好味~最後就是這個燒三文魚頭了,淋上檸檬汁會更惹味!魚頭內的魚肉也很鮮甜,Auntie 完全是吃到停不了口~我這次
又到晚飯時間~
因為今日肩負一個重任—帶男友的媽媽一同用膳,
所以絕對不能馬虎!
於是帶了他們來觀塘的鮮·港式串燒吧
嚐嚐不一樣的餐點美食。

Menu超多選項,
單是決定要點什麼就已經難倒了我們。

還有生蠔和海鮮冷盤,
食物的種類如此多,
我想這裡應該很適合包場開Party呢~

好,我們先來個長腳蟹(❁´ω`❁)
這是男友媽媽說很想點來吃吃看的餐點,
本來看著碟中的份量還想說會不會太少,
但意想不到原來每條蟹腳的肉都這麼多這麼厚!
而且肉質真的很不錯,
Auntie 連吃數條後也大讚鮮甜味美!

然後來了個雞皮串(這是我自私點的)
雞皮燒得非常酥脆可口!

左邊那個絕對不是普通薯餅!
而是炸牛乳蟹肉薯餅,
一口咬下去真的很creamy 呢!

這個沒記錯的話應該是紐西蘭牛肉眼,
咬下去時肉汁會淺出來,
燒得剛剛好!

還配有三款不同醬料呢!

這是明太子飯團,
飯團上的沙律醬真的讓整顆生色不少!
而明太子則藏在飯團裡。

喜歡羊架的我們也大讚這碟羊架!
肉質軟嫩,
羊味濃郁!

這個雙重芝士Pizza超好吃的啊(●♡∀♡)
真的是拉絲芝士呢!
又邪惡又好味~

最後就是這個燒三文魚頭了,
淋上檸檬汁會更惹味!
魚頭內的魚肉也很鮮甜,
Auntie 完全是吃到停不了口~
我這次的任務算是成功了吧(๑˃̵ᴗ˂̵)و

唉呀~花螺沒拍到呢( ・᷄д・᷅ )

2018-12-06 132 浏览
串燒店開到周圍都係要吸引我去食一定要有高質既食物同環境先得呢間餐廳就合哂我心水,好多食物既質素都好高,食材新鮮之餘,燒既技巧都好好!店員會先擺低左一人一碟調味料方便客人加入自己鍾意既口味但我食開淡味啲,所以無用到喇!燒蘑菇雞肉飯團好有日式風味,外層香脆,內裏軟熟!好食另外燒白鱔串都唔錯,啖啖肉!燒魷魚係原隻上!!已經剪好哂一條條,方便我地食!魷魚幾彈牙!唔錯燒翠玉瓜,勁juice !一啲都唔乾!燒羊架係成大件,成隻碟咁大!!而且好高質!燒得岩岩好,又香又多汁,必食!
串燒店開到周圍都係
要吸引我去食
一定要有高質既食物同環境先得

店員會先擺低左一人一碟調味料
方便客人加入自己鍾意既口味
但我食開淡味啲,所以無用到喇!

燒蘑菇雞肉飯團好有日式風味,外層香脆,內裏軟熟!好食

另外燒白鱔串都唔錯,啖啖肉!

燒翠玉瓜,勁juice !一啲都唔乾!

• 燒白鱔串
  • 羊架
  • 蘑菇雞肉飯糰
2018-12-05 112 浏览
我自己本身好鍾意食串燒或者燒野食!食物夠哂香口!最近咁啱俾我搵到一間串燒店叫做 ,喺觀塘,好近地鐵站好方便!餐廳面積唔算大,但都坐得幾舒服,雖然採用OPEN KITCHEN而且無一般串燒店既油煙味,抵讚! 要推介既食物有:燒白鱔串$58羊架$48煙肉之士大蘑菇$38雙重芝士薄餅$48燒白鱔串好大件,係其他餐廳既double size,而且燒得好香,又唔會太老!真係必食!!羊架都係燒得岩岩好,唔會太熟,而且調味適中!煙肉之士大蘑菇,店員比左刀叉我地食,哈哈。蘑菇燒完無變乾,相反仲有好多汁,配合埋煙肉同芝士,係perfect match!雙重芝士薄餅其他地方比較少見,食落似手抓餅,芝士迷必食,超多芝士溶出黎!!
我自己本身好鍾意食串燒或者燒野食!食物夠哂香口!

要推介既食物有:
燒白鱔串$58
羊架$48
煙肉之士大蘑菇$38
雙重芝士薄餅$48

羊架都係燒得岩岩好,唔會太熟,而且調味適中!

!!
  • 雙重芝士薄餅
  • 羊架
  • 燒白鱔串
2018-11-23 169 浏览
今次來到這間以港式風味為主題的串燒店,身為港人當然要撐香港小店啦!這間小店位於觀塘的工廠區,沒有朋友介紹真的不會知道有這間餐廳。鬆化黑豚串 $58在餐廳的第一道菜就很有驚喜了!名字真的沒有改錯,入口鬆化,肉汁滿佈,肥瘦適中。板燒辣味芝士撈麵 $78第一眼就看到了芝士佈滿了淨個鐵板,完全沒有偷工減料,麵質彈牙有點像辛辣麵🤣,味道都像,值得一讚的是芝士真的可以拉絲喔!蒜辣焗藍青口 $55這個價錢有這個質素算是不錯👌🏻,不會太韌!蘆筍 $22清爽無渣,不太油膩,正!鹽燒雞中冀(2隻) $22味道適中,外皮燒得很脆,咬下肉汁四溢!黑豚腸 $15其實幾好味,只是外觀不好看🤣。咬下很脆,內有肉汁,小心咬下🤣!鮮‧港式串燒吧 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座5樓P室星期一至日 : 12:00-00:002338 8817

鬆化黑豚串 $58

板燒辣味芝士撈麵 $78

蒜辣焗藍青口 $55
這個價錢有這個質素算是不錯👌🏻,不會太韌!

蘆筍 $22
清爽無渣,不太油膩,正!

鹽燒雞中冀(2隻) $22
味道適中,外皮燒得很脆,咬下肉汁四溢!

黑豚腸 $15

鮮‧港式串燒吧 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座5樓P室
星期一至日 : 12:00-00:00
2338 8817
  • 墨汁墨魚腸
  • 鹽燒雞中翼
  • 鬆化黑豚串
2018-11-13 184 浏览
今日放工去睇波鞋,波衫,一睇駱駝漆以為系商業大廈,原來都有好多野食。揀左間串燒食,地方舒適,雖然開放式廚房甘,但唔會好大油煙👍🏻👍🏻我地都叫左好多野食。茄子🍆蒜粒香口但唔會話好油膩。蒜香雞全翼肉嫩味濃,好惹味😋必食既 辣味韭菜😋炸牛乳蟹肉薯餅炸到外面好脆,內裡綿滑。雙重芝士🧀薄餅做到拉芝士效果,重重芝士味道😋蒜辣焗金菇微辣,但好香既蒜香味。芝士腸 🌭黑豚辣肉腸腐乳雞串本身痳痳地腐乳,但系雞都嫩滑,如果轉辣味雞串就好喇😍😍😍😍豬頸肉份量都幾多,每塊豬頸肉都唔會好厚,外脆內軟,唔會燒到好硬,仲有個秘製酸酸地嘅汁去油膩。芝士蛋糕🍰好好味,好濃芝士,喜歡結實感覺。😛😛😛😛如果播反啲音樂就好喇🙊🙊🙊🙊😊
今日放工去睇波鞋,波衫,
一睇駱駝漆以為系商業大廈,原來都有好多野食。

我地都叫左好多野食。

茄子🍆
蒜粒香口但唔會話好油膩。

蒜香雞全翼
肉嫩味濃,好惹味😋

必食既 辣味韭菜😋

炸牛乳蟹肉薯餅
炸到外面好脆,內裡綿滑。

雙重芝士🧀薄餅
做到拉芝士效果,重重芝士味道😋

蒜辣焗金菇
微辣,但好香既蒜香味。

芝士腸 🌭
黑豚辣肉腸

腐乳雞串
本身痳痳地腐乳,但系雞都嫩滑,如果轉辣味雞串就好喇😍😍😍😍

豬頸肉

芝士蛋糕🍰
好好味,好濃芝士,喜歡結實感覺。😛😛😛😛

如果播反啲音樂就好喇🙊🙊🙊🙊😊
2018-11-12