2024-12-11
同侄女喺吉之島食完飯,上網check到鮮芋仙收十點,我地就黎咗食。黎到已經九點,但都有唔少顧客。侄女響英國返黎,話英國都有,所以推介我食。本身我地以為有最低消費啦,但睇黎就冇,可以兩個人share一碗糖水都得。先響cashier落單,店員就會比個取食物提示機比你。我地都等左十五分鐘先有得食。熱招牌芋圓 $52就咁睇就真係冇乜特別,不過撩下個底都有好多料,食食下都覺得幾飽。不過個底係紅豆湯,即係比較稀嘅紅豆沙,想食紅豆沙嘅話呢個就會有啲落差。招牌仙草沙冰 $48會跟兩個coffee milk自己倒落去,呢個就有驚喜,因為口感同味覺都比較多。侄女話好味。食食下,見到有客人拎住個牛奶冰經過,好正咁款,下次一定會再黎試。最後希望大家傾計還傾計,都唔好咁大聲。附近有檯女人傾計同笑聲都超大,好多人食食下都要移位避開佢地...
熱招牌芋圓 $52
招牌仙草沙冰 $48