2020-09-27 747 浏览
👩🏻‍💻試咗未❓蜜糖BBQ麥炸雞😋💯👍🏻今日專程去買黎食,無得BBQ唯有食住呢款先啦🤣 #爆脂餐​​🍗 蜜糖BBQ麥炸雞套餐 HKD$38​🌟香到呢☺️雖然好鍾意食雞,但係都要食咗杯粟米先🥰好叻既我💕撈咗舊牛油入去,牛油粟米點都好味好多既😋​接落嚟要食雞啦🤣用手食,大啖食,真係會好味好多,色澤未食已經好心動🥰💕蜜糖味雞肉香甜嫩滑,熱辣辣又惹味,零舍醒神,雖然炸雞🍗食每一啖都係卡路里,但係新出嘅呢一款蜜糖BBQ麥炸雞真係值得一試👍🏻💕😋💯​經過多次經驗,食炸雞🍗點可以冇汽水呢‼️😍今次破天方叫咗杯Zero😋卡路里爆燈,好開心丫‼️🤣

🍗 蜜糖BBQ麥炸雞套餐 HKD$38​
2020-09-24
5 分钟 (外卖自取)
  • 蜜糖BBQ麥炸雞
2020-09-17 272 浏览
最近我從廣告看到McDonald's 又有新出品! 他們新出了最新蜜糖BBQ味麥炸雞🍗 這款新口味我最喜愛的! 所以這款蜜糖 BBQ是我今期好想試的美食! 今天我急不及待買了一桶六件包括了原味三件加蜜糖BBQ三件, 原味辣辣哋十分脆, 而蜜糖BBQ 味甜甜地好Juicy! 但一桶我和朋友食唔哂再帶走剩下的,除了叫成桶外,來到麥當勞點10號餐, 都可品嚐到全新蜜糖BBQ味麥炸雞! #蜜糖BBQ麥炸雞#麥炸雞#新口味#麥當勞#麥當勞App
最近我從廣告看到McDonald's 又有新出品!
他們新出了最新蜜糖BBQ味麥炸雞🍗 這款新口味我最喜愛的!
所以這款蜜糖 BBQ是我今期好想試的美食!

#蜜糖BBQ麥炸雞#麥炸雞#新口味#麥當勞#麥當勞App
疫情下仲要日日番工😭當然唔可以刻薄自己要食個靚早餐開始一日嘅工作啦🌞今日就買咗Mc Cafe嘅火腿扒碎蛋芝味多士🧀佢有3款選擇嘅但我係重口味人士就揀咗最濃味嘅配料火腿扒😋首先佢個多士烘得好香脆又唔會烘過火燶啦,其次一咬落去係會有拉絲嘅芝士😍但佢個芝士唔算係好鹹香果種。就咁靠喞碎蛋同芝士個多士食落口我會嚴唔夠味嘅,但有埋火腿扒成件事就昇華唒👍🏻食完喱份多士好有飽足感好滿足与倒我一個Good morning 👍🏻

外卖自取
另外我想要鹽同黑椒個員工話點解唔一次過講晒,其實已經同佢講咗鹽同埋黑椒都要。如果想去IFC食麥當勞大家感受一下佢哋嘅服務態度有幾差。另外一題嘅係而家泰式辣醬,未必會有跟埋雞翼俾你。因為佢理由話唔想浪費咗一包醬ifc竟然有間咁嘅麥當勞
感受一下佢哋嘅服務態度有幾差。

ifc竟然有間咁嘅麥當勞
2019-12-31 412 浏览
話說冇咩時間食晚飯,於是就匆匆忙忙咁樣去咗呢間牡丹樓開餐啦,黎呢度都會買佢既最平套餐,所以叫咗個板燒雞腿包餐,叫咗個粟米杯,同熱朱古力,咁樣樣就渡過左一個暖粒粒嘅晚上。
2019-12-06 245 浏览
外賣吃早餐,本來開開心心的,但店方可以漏包漏餐具漏糖漿,真的令人大表傷心。m記一路都有常常幫襯,平時這店人多擠逼,已好難找位坐,在這分店預了要吃得好快,名副其實是快餐。豬柳蛋漢堡不軟熟,冷天吃著無牛油無糖漿亦無刀叉的早餐,真的不是一個Good Morning 😭好失望,今日不是在繁忙時間光顧,都發生這種事來,我是第一次看著沒糖漿的熱香餅硬企在我面前,而被迫放棄,我是無法食用乾哽的悲慘場面ヽ(`Д´)ノ

2019-07-04 336 浏览
又出咗新口味麥樂雞,有鹹蛋黃醬,香草檸檬醬,南乳燒雞醬同埋蜜糖芥末醬。首先試試最有興趣嘅鹹蛋黃味可能期望太大,食落感覺唔太真實,亦無本身應該有起沙嘅感覺;至於香草檸檬同埋南乳燒雞就正正常常,沒有太大驚喜亦沒有失望。

2019-07-04
2019-05-07 302 浏览
不知不覺都習慣了早上回公司時,買一杯泡沫咖啡。平時我會話用脫脂奶,今日下單時卻忘記了說。其實用脱脂奶或用鲜奶做咖啡,我現在喝覺得分別不太。可能我已經習慣,所以自己感覺不到。對於血壓高或脂肪肝的人來說,用脱脂奶會健康些。 這也是我考慮的因素。
2019-03-27 263 浏览
醒神超值選-麥芝蛋飽餐 $14餐飲加$10可轉配McCafé中杯裝咖啡呢個組合係我早餐經常點的,因可以用超值價錢享受到新鮮即沖咖啡麥芝蛋包我必點走醬-走曬茄汁同沙律醬,個人認為兩款醬汁本身已不搭,再一齊唧落個包度實在太奇怪。曾經因為呢個原因我認定左麥芝蛋係一個唔好食既包,所以就好耐無再點了。直至有一次閒談間朋友話佢每次點麥芝蛋都會走曬啲醬,我諗:咁樣唔會太dry咩?即管比多次機會佢,試試全走醬係咩效果,原來真係好食啲咖!麵包鬆鬆軟軟,雞蛋係蒸熟既感覺上健康,同埋熟既程度剛好,食到蛋香。車士芝士溶化在蛋上面,取代左醬汁既功效。呢個包相比起其他包無咁Heavy,因材料不是以煎炸形式烹調,又沒有肉類。清清地係一個唔錯既選擇。我主要都係為左每朝飲一杯咖啡而點呢個餐,因為連鎖咖啡點即沖咖啡動輒要差不多$40一杯,呢度只需+$10就可以轉配了。我抱既期望唔會太高,將貨就價嘛,哈哈。Latte奶泡打得又粗又厚,咖啡份量唔太足夠,但勝在是即沖的,都比即溶咖啡好~ 用來止止我的咖啡癮
醒神超值選-麥芝蛋飽餐 $14
餐飲加$10可轉配McCafé中杯裝咖啡

即管比多次機會佢,試試全走醬係咩效果,原來真係好食啲咖!

車士芝士溶化在蛋上面,取代左醬汁既功效。
清清地係一個唔錯既選擇。
麥芝蛋飽餐

我抱既期望唔會太高,將貨就價嘛,哈哈。
Latte (加配價)
$24 (早餐)
2019-03-09 165 浏览
麥記成日都岀新包 但唔係次次都燒到我但今次係炸雞配我最愛嘅碎蛋😍😍所以就試下今次個南蠻炸雞包包入面舊炸雞比啲汁整到淋哂 一啲都唔脆但個汁好開胃 酸酸甜甜 有少少蜜糖feel蛋沙律味道偏淡 都比個汁掩蓋左 但食到椰菜幾清新再加埋期間限定岀前一丁黑蒜油豬骨湯味shakeshake粉係好大陣黑蒜味 但啲粉真係太咸了初頭唔敢落太多粉 覺得還可以後尾落多啲粉 食到有幾條咸到苦苦地都係食番bbq蜜糖味正啲同埋啲薯條呢間著係麻麻地 又凍又硬又無味
麥記成日都岀新包 但唔係次次都燒到我
都係食番bbq蜜糖味正啲
同埋啲薯條呢間著係麻麻地 又凍又硬又無味
2019-03-05
2018-12-14 216 浏览
同朋友喺IFC食完野,準備離開搭車之際,經過見到新開左間麥當勞🤣可能佢開咗好耐,但係唔係成日經過呢度,所以就幾驚訝🙀朋友建議食甜品,於是大家就諗住試新出嘅峰味奶茶麥旋風🤣🤣見謝霆鋒極力推介💁🏻‍♂️已經想試左好耐😂用一般麥當勞嘅雪糕,至於奶茶味就有啲似阿薩母奶茶又有少少似百味堂嗰隻奶茶味不過佢就冇咁流質😌但係就廣告應用咁似港式奶茶整體來講唔算好差不過就貴左少少🤨但係我都會比較鍾意傳統嘅麥旋風🤣
同朋友喺IFC食完野,
準備離開搭車之際,
經過見到新開左間麥當勞🤣
可能佢開咗好耐,
但係唔係成日經過呢度,
所以就幾驚訝🙀
朋友建議食甜品
於是大家就諗住試新出嘅峰味奶茶麥旋風🤣🤣
見謝霆鋒極力推介💁🏻‍♂️
已經想試左好耐😂
用一般麥當勞嘅雪糕,
至於奶茶味就有啲似阿薩母奶茶
又有少少似百味堂嗰隻奶茶味
不過佢就冇咁流質😌
但係就廣告應用咁似港式奶茶
整體來講唔算好差
不過就貴左少少🤨
但係我都會比較鍾意傳統嘅麥旋風🤣

Earlier this year, McDonalds launched the Mixed Berries Custard Pie for one day only on pi day 3.14 ie March the 14th.Now they have launched the Cheesy Blueberry pie!!!The name doesn't sound quite right being cheesy because you wouldn't describe a cheesecake being cheesy.Anyway decided to try it in the hopes of it tasting like custard because the version at Pakistan is actually blueberry custard!The packaging was quite nice.After taking a few bites,  it tasted how I had expected it to be, the bl
The packaging was quite nice.
After taking a few bites,  it tasted how I had expected it to be, the blueberry side was sweet just like eating blueberry jam and the cheesy side tasted like custard.
So for people who do not like cheese, you can't taste any cheese and luckily it doesn't because I don't think it would taste nice.
I don't think McD would be that daft to make something taste weird.

Clearly the packaging and name doesn't quite match because the white on the illustration looks more like cream than cheese!
2018-10-06 218 浏览
麥當勞最近出了新款的包,今天決定去試一試,去買反個外賣,點了脆脆黑椒漢堡套餐-加大碼,配上和風紫菜shake shake 薯條。記得一定要用wechat pay,因為目前仍然有優惠,可以節省十元。 我覺得黑椒漢堡算是麥當勞比較出色的一個包,醬料幾多,而且都真係幾濃味。雖然脆脆其實已經不脆了,但這個脆脆包的重點是有四塊牛肉,配上芝士,味道是不錯的。

外卖自取
minionS 脆薯嘜: 外型超級超級超級得意!!! 加分!!! 因為剛剛炸起的關係, minionS 脆薯嘜熱騰騰的, 是熱騰騰得燙口的那種熱, 這就是炸物的(((新鮮)))!!! 外層新鮮熱辣辣, 內層幼滑軟棉棉!!! 是加了很多牛油的薯蓉的那種幼滑口感!!! 讚!!!

因為剛剛炸起的關係, minionS 脆薯嘜熱騰騰的,

外層新鮮熱辣辣, 內層幼滑軟棉棉!!!

是加了很多牛油的薯蓉的那種幼滑口感!!! 讚!!!

2017-07-13
2017-01-15 798 浏览
本人這兩天因工作關係,所以今天中午選擇到這裡,首先,本人找這間麥當勞足足花了十分鐘才找到,其次,到達分店時只有一個職員落單,本人足足等了五至十分鐘才有一個男職員出來幫忙,跟著本人要了一個至尊漢堡套餐,但是其後本人發覺這間分店出了一個很攪笑的問題,就是所有套餐都是用外買袋的, 即是說不論堂食或外賣,都是用外賣袋的,即是說如果幾個套餐的話,如果堂食是沒有餐盤供應的,而且那個分店經理態度也很晦氣,而且鋪位也很小,根本走進去全部都是外傭霸佔地方,而且清潔員工做事非常馬虎
2017-01-15
15 分钟 (外卖自取)
$37.8 (午餐)