.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【大埔全新韓式滋味🇰🇷|韓國熱賣直送煙燻醬加分】🐨脆爆雞腿包餐 $39推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️今次麥當當新包有驚喜,本身小編諗住佢應該同脆辣雞腿包差唔多😀點知佢淨係個雞塊都明顯係juice啲同脆好多~再加上佢用咗甜包夾,好鬆軟!另外,中間有洋蔥同煙燻醬真心加分,令到個包層次同味道都多咗,好滋味😋😋-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----麥當勞📍地址:大埔安慈路4號昌運中心57-66號地下🐨推薦度:😋😋😋😋/5💰人均價格:$50或以下🪸環境:外賣不評分🗣️服務:👍🏻👍🏻 (新包比其他餐要等嘅時間明顯長)📸食物打卡度:💡💡🛠️分類:#HTB大埔 #HTB連鎖餐廳 #HTB西餐 #HTB朱古力.#大埔美食 #大埔 #朱古力 #新餐 #美食推介
.#foodie #hk #hkfoodie
📍地址:大埔安慈路4號昌運中心57-66號地下
🐨推薦度:😋😋😋😋/5
💰人均價格:$50或以下
🪸環境:外賣不評分
🗣️服務:👍🏻👍🏻 (新包比其他餐要等嘅時間明顯長)
📸食物打卡度:💡💡
#大埔美食 #大埔 #朱古力 #新餐 #美食推介
2023-09-12 59 浏览
等巴士既時候最好就係入去食啲野等,有幾部自助落單機,雖然都有好多人等但都算快同方便,出餐都好快唔亂!可以做毒毒坐窗邊都好chill,等得耐差埋電仲得👍🏻👍🏻
可以做毒毒坐窗邊都好chill,等得耐差埋電仲得👍🏻👍🏻
2022-04-06 299 浏览
今日公事繁忙。忙到午餐都無時間食。收工個肚餓到唔知似乜咁。咁岩撳開麥當勞app。見到午後combo$31起。又想嘆返杯咖啡☕️。又想有野落肚。呢個配合非常之好。因為晚市禁堂食可以當埋晚餐。套餐包一個芝士牛角包🥐同一杯咖啡。咖啡我選擇左熱latte。牛角包味道正常。面頭個pat芝士都唔算少。但芝士味道唔算香濃。牛角包本身都軟身。質感ok。Latte有淡淡咖啡☕️味。我覺得甜度可以再輕一啲。整體$31下午茶嚟講都可以接受。

2021-09-19 164 浏览
舊年食大埔M記早餐,超難食,麵包好乾、漢堡扒好鞋、蛋都係乾硬化。 今日為左Anson Lo 姜B , 再俾多次機會佢,整體滿意有改善! 先手機下單,好快速就取食物,而且餐廳人流仍然好多,好難搵位,好在一個人比較易搵位! 打開早餐,賣相都有改善!熱香餅仍然熱熱的,不過要盡快食,一放凍左就會硬,口感好差。有奶油和花生醬,甜甜地更好食。 漢堡扒都滿意,一如往常的比較喊,但算係夠熱,質感軟硬適中,有咬口! 薯餅係早餐亮點,好熱好脆,呢個滿分! 總結: M 記食物比以往有進步!會再幫襯!

有奶油和花生醬,甜甜地更好食。

總結: M 記食物比以往有進步!會再幫襯!

2021-09-16
$35 (早餐)
2021-04-19 183 浏览
平時都會weekend去McDonald’s食返嗰靚早餐。知道佢4月8日開始推出咗全新New Luncheon Meat新餐肉系列嘅早餐,感覺健康d😂,當然要試吓新嘢。叫咗嗰新餐肉蛋漢堡早晨套餐,新餐肉喺厚切嘅,當然唔少得厚蒸蛋同埋半熔嘅香濃芝士,用鬆餅飽夾住。重點嘅新餐肉厚實有口感,食落唔油膩,健康得黎又有滿足感😋。配埋蒸蛋同芝士,又喺一日醒晨嘅開始。#新餐肉蛋漢堡#配厚切新餐肉#麥當勞#早餐#新餐肉早餐#GrabNGo之選#新餐肉系列#豬柳強有全新配搭
平時都會weekend去McDonald’s食返嗰靚早餐。

2020-12-31 155 浏览
嚟到窮人恩物嘅麥當勞食梗係食佢嘅 脆香雞翼啦, 11蚊有兩隻,如果嗌一盒4隻都仲係畀一包酸辣醬你,但係分開點嘅話2隻雞翼買2包共四隻雞翼就會有兩包醬, 勁鍾意食酸辣醬嘅朋友就記得呢個貼士啦
2020-03-29 382 浏览
有人講麥當勞炸雞,食過翻唔到轉頭,本來一出,一聽到朋友講,已經好想食,之前經過麥當勞炸雞價錢唔平,兩件雞要$41,於是遲遲兩個月未有一試。今日落雨,唔想行太遠,結果食麥當勞炸雞,一入門,職員量體溫,在店內,下層食客都幾多,有職員負責安排座位。可能有期待,好想食,結果食咗一個兩件雞餐。炸皮薄薄的,帶點辣味。炸雞上髀嘅肉質同炸雞搥嘅肉汁差不多,鮮嫩又多汁,但未去到一試難忘既程度。我下次還是選擇炸雞翼便可以。

今日落雨,唔想行太遠,結果食麥當勞炸雞

可能有期待,好想食,結果食咗一個兩件雞餐。

麥炸雞

炸皮薄薄的,帶點辣味。
我下次還是選擇炸雞翼便可以。
2020-03-29
下午茶
2020-02-15 150 浏览
麥當勞出新野身為麥當勞fans既我 緊係要試下啦登登~就係麥脆豬啦包皮就普通嘉頓包皮 之後中間有啲生菜 一塊芝士 同啲沙津主角當然就係塊豬扒啦 豬扒唔鞋口 大大塊 都幾好味其實姐係脆雞包轉左做豬扒都可以試下既 夠平
麥當勞出新野
豬扒唔鞋口 大大塊 都幾好味
其實姐係脆雞包轉左做豬扒

都可以試下既 夠平
2020-01-10 87 浏览
呢間M記果我出世就已經係到, 由細細個係到開生日會, 到到宜家都裝過幾次修唔同哂lu.McDonald不同分店都一直保持到一定水準, 而且香港既McDonald, 係世界上應該都算係比較平吧!?最中意佢既脆香雞翼, 外脆又帶點辣, 肉嫩仲好juicy, 比KFC優勝.薯條更係由細細個食到大, 味道一直無變, 雖然佢唔係粗薯果種好薯既薯條, 但就令人食極都唔想停落黎.
2020-01-06 89 浏览
麥當勞推出下午茶套餐,吸引我去買來試下,咁岩下午茶既時候我就買左芝蛋脆雞包配士多啤梨新地,士多啤梨新地依舊好好味,不過飽感覺縮水了,體型比較細,但吃完飽肚,下午茶來說還是不錯吧。
2020-01-06
  • 芝蛋脆雞包
2019-12-27 76 浏览
之前已經發現麥當勞原來出了炸雞套餐,但一直沒有試,有一次,友人在社交媒體告訴大家可以免費換領麥當勞炸雞一件的方法,但是大家報完名,完成遊戲之後,又沒有去領取。這次終於在因緣際會下嚐到麥當勞的炸雞。麥當勞炸雞,想不到,其實味道都不差,至少在對比麥當勞其他食品的求其質素之下,麥當勞炸雞顯得比較好,確是難得。一拿上手,感覺炸雞挺為熱燙,直出煙,甚至毛咬下都有點兒燙口的感覺。而且,雖然外皮厚實,但是內裏肉多也多,感覺相當良好,炸雞亦都有輕微辣味,因此吃得多難免會覺得熱氣。兩件炸雞配汽水薯條餐$42.5,和祖樂比差不多,如附近兩間都有,會先考慮祖樂比;但就質素來說,麥當勞炸雞也算不俗。

之前已經發現
麥當勞原來出了

這次終於在因緣際會下嚐到麥當勞的炸雞
麥當勞炸雞,想不到,其實味道都不差,

一拿上手,感覺炸雞挺為熱燙
炸雞亦都有輕微辣味,因此吃得多難免會覺得熱氣。

下午茶
2019-12-21 59 浏览
冬日限定新口味,最新12月推廣有朱古力主題麥當勞甜品站及McCafé於冬天起推出與Hershey’s合作的限定甜品雪糕有朱古力新地筒,脆皮朱古力雪糕,脆皮朱古力新地大窩夫筒亦配搭朱古力脆皮、Oreo威化卷另外MCCAFE也會有Hershey’s脆皮朱古力新地窩夫雙重朱古力滋味,特別濃郁香甜,軟雪糕可選朱古力,朱古力脆皮,雙色朱古力+雲尼拿脆皮朱古力令味道更甜更豐富,口感脆口,新地杯會更好吃一點!只限有甜品站與MCCAFE 的店有售可以一試,夠甜 大埔安慈路4號昌運中心地下57-66號舖
冬日限定新口味,最新12月推廣有朱古力主題
另外MCCAFE也會有Hershey’s脆皮朱古力新地窩夫
脆皮朱古力令味道更甜更豐富,口感脆口,新地杯會更好吃一點!

只限有甜品站與MCCAFE 的店有售
可以一試,夠甜
大埔安慈路4號昌運中心地下57-66號舖
2019-12-15 49 浏览
話說上個月選舉完,投完票,就執行李去日本去一轉日本返黎,驚見有一日全民洗板講炸雞但竟然不是kfc,是麥當奴出麥炸雞唔知係短期推廣定長期賣但係都約埋食友一齊挑戰新產品絕對唔便宜,稱得上係貴比起kfc貴2成,就黎睇下佢有咩特別啦  有散餐2件雞加薯條$456件雞套餐$115視乎唔同分店貴平幾蚊咁啦kfc最大問題係唔穩定反而麥當奴水準大致上一樣,每件都差不多 包飲品2杯2份薯條,食到好飽,但接近120蚊!基本上外皮係好脆香既,雞肉就不過不失亦唔見得有幾嫩滑多汁簡單d講就係脆香雞翼既雞件版本連個醃味都差不多我會建議你食返雞翼更加好!用app買有優惠減幾蚊,可以登記左先結論,試一次就夠
話說上個月選舉完,投完票,就執行李去日本
去一轉日本返黎,驚見有一日全民洗板講炸雞
但竟然不是kfc,是麥當奴出麥炸雞
唔知係短期推廣定長期賣
但係都約埋食友一齊挑戰新產品
絕對唔便宜,稱得上係貴
比起kfc貴2成,就黎睇下佢有咩特別啦

有散餐2件雞加薯條$45
6件雞套餐$115
視乎唔同分店貴平幾蚊咁啦
kfc最大問題係唔穩定
反而麥當奴水準大致上一樣,每件都差不多

包飲品2杯2份薯條,食到好飽,但接近120蚊!
基本上外皮係好脆香既,雞肉就不過不失
亦唔見得有幾嫩滑多汁
簡單d講就係脆香雞翼既雞件版本
連個醃味都差不多
我會建議你食返雞翼更加好!
用app買有優惠減幾蚊,可以登記左先
結論,試一次就夠
🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦唔使講一睇就知係M記期間限定嘅抺茶新地筒🤤左邊係抹茶扭紋新地筒($5.5)右邊係抹茶新地筒($6.5)雖然平嘢品質未必好但呢個新地筒出奇地幾好味抹茶味都幾岀👍🏻食得出係抹茶而唔係綠茶(抹茶同綠茶好大分別㗎!!!!)趁佢仲做緊期間限定快啲去試吓啦🤤📍McDonald’s @mcdonalds🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦
🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦
唔使講
一睇就知係M記期間限定嘅抺茶新地筒🤤
左邊係抹茶扭紋新地筒($5.5)
右邊係抹茶新地筒($6.5)
雖然平嘢品質未必好
但呢個新地筒出奇地幾好味
抹茶味都幾岀👍🏻
食得出係抹茶而唔係綠茶
(抹茶同綠茶好大分別㗎!!!!)
趁佢仲做緊期間限定快啲去試吓啦🤤
📍McDonald’s @mcdonalds
🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦
抹茶新地筒
抹茶新地筒
2019-07-04 119 浏览
作為m記fans(又係呢句開頭),當然又要試試最近新出ge shake shake 粉-- 鐵板黑椒味。其實我平時好少食薯條通常會轉粟米同飲熱飲,但為左試shake shake 粉,就加大左個餐(可加錢買粉,但感覺加大抵d,好師奶)。講真,本來好期待, 因為我自己好鍾意食鐵板牛扒配黑椒汁。而且黑椒粉應該實冇死。可惜,呢隻味真係太平平無奇。我唔可以話佢難食,但係真係好普通嘅薯片味, 鹹鹹地又有少少辣咁。做人真係唔應該太期待。覺得有d浪費左quota。同場加映, 脆香雞翼同埋 士多啤梨 新地雪糕。
作為m記fans(又係呢句開頭
)。

講真,本來好期待, 因為我自己好鍾意食鐵板牛扒配黑椒汁
。而且黑椒粉應該實冇死。
做人真係唔應該太期待。覺得有d浪費左quota。

同場加映, 脆香雞翼同埋 士多啤梨 新地雪糕。