2023-11-07 128 浏览
鋪頭:麥當勞McDonald's地址:粉嶺粉嶺車站路18號粉嶺名都商場2樓22號舖​💰8蚊💰 Order左d咩?​ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟𝐂𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐭係呢到 ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ​ ​ ​ 福岡草莓新地(配雀巢KIT KAT 朱古力)$8雪糕隻草莓味係藥水味,模仿草莓味失敗,應該係香精之類(?)仲要都幾甜,然後條kit Kat 有少少崩左😂完全唔脆,kit kat外面層朱古力都幾厚實下​😂總結:8蚊呢個質素都幾合理(食到一半唔想食)​🗒️以下評分最高分五粒🌟味道:0粒抵食程度:🌟🌟粒環境&服務:🌟🌟加0.5粒(正常環境同服務) ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟
鋪頭:麥當勞McDonald's
地址:粉嶺粉嶺車站路18號粉嶺名都商場2樓22號舖

💰8蚊💰 Order左d咩?

福岡草莓新地(配雀巢KIT KAT 朱古力)$8

😂總結:8蚊呢個質素都幾合理(食到一半唔想食)

🗒️以下評分最高分五粒🌟
味道:0粒
抵食程度:🌟🌟粒
環境&服務:🌟🌟加0.5粒(正常環境同服務)
2023-11-05
其他
2023-02-04 228 浏览
粉嶺站出口,穿過天橋便到達名都。轉左放眼望去,便有一間熟悉的McDonald's 。作為快餐店,速度是最重要的的元素。有些m記因為客人太多/人手不足,令到出餐速度下降。名都的m記卻恰如其份做好自己,店員也在勤力收拾餐枱👍食物新鮮熱辣,火喉適中🔥原來現在已不用膠袋包裝的即棄餐具,改用較環保的物料把刀、叉、調味料及果醬放在一起,算是為環境保育出一分力吧……
粉嶺站出口,穿過天橋便到達名都。

轉左放眼望去,便有一間熟悉的McDonald's 。

作為快餐店,速度是最重要的的元素。

有些m記因為客人太多/人手不足,令到出餐速度下降。

名都的m記卻恰如其份做好自己,店員也在勤力收拾餐枱👍

食物新鮮熱辣,火喉適中🔥

2023-02-04
$31.5 (早餐)
2022-10-19 165 浏览
粉嶺麥當勞不多依間應該係暫時粉嶺區最新嘅麥當勞今日突然想食麥當勞包原來出左菠蘿安格斯,仲有芝士shake shake 粉,就叫左黎食依間麥當勞平時唔算多客,通常有位坐環境闊落,仲有McCafe同甜品站位於碧湖近最轉轉橋出口
粉嶺麥當勞不多
依間應該係暫時粉嶺區最新嘅麥當勞
今日突然想食麥當勞包
依間麥當勞平時唔算多客,通常有位坐
環境闊落,仲有McCafe同甜品
位於碧湖近最轉轉橋出口
菠蘿安格斯
2022-10-19
用餐优惠
優惠券
菠蘿安格斯
2021-12-02 494 浏览
嚟到麥當勞,食乜鬼嘢好?最近得知麥當勞推出左全新嘅三重芝士安格斯,同埋意式田園蔬菜批,今次就一於嚟試下,睇下有冇驚喜先。三重芝士安格斯聽到三重芝士係有少少興奮,但食落就有少少失望。個包皮同我平時食開嘅安格斯唔同,我鍾意普通嗰個安格斯嘅包皮多啲。多咗芝士條咁囉,芝士條同個包感覺麻麻地夾,比多塊芝士我仲好,或者可能係我外賣凍咗嘅關係啦,整體感覺一般。意式田園蔬菜批平時喺麥當勞食嘅批通常都係甜,但呢個田園蔬菜批酸酸地嘅味道都唔錯喎,比到啲新鮮感我。
嚟到麥當勞,食乜鬼嘢好?

三重芝士安格斯

意式田園蔬菜批
2021-04-07 220 浏览
行到粉嶺想食又想食炸雞唔想食飯,聽講麥當勞出左咩炸雞餐,唔駛多諗就即刻去試下啦,即場叫左份麥炸雞二人餐,出餐時相當豐富豪華擺滿成個餐盤,今次有新款糯米批趁熱食落去好特別味到出眾,又有個蘋果批不失原本優良水平,跟住又有個炸得酥軟惹味既薯角,加埋一份雞塊,配埋酸甜專用醬簡直完美,仲有加埋有兩盒共兩對的炸雞,分別係傳統口味同全新煙燻麥炸雞,煙燻味非常好食juicy仲有陣陣煙燻味同小小辣味既味覺刺激享受,傳統口味亦都如同往日一樣美味,真係好精采既一餐!
薯格
原味麥炸雞
麥炸雞二人餐全體
  • 麥炸雞二人餐
2021-01-28 168 浏览
🥪 新餐肉蛋沙律意式飽 麥當勞 X Green Monday 🥪 食咗十幾年素,間中去到麥當勞都可以叫豬柳蛋漢堡走豬柳或者麥芝蛋包。但 Mc Café 就直頭冇入過。今日下午茶就去咗 Mc Café 試吓全日供應嘅新餐肉蛋沙律意式飽,支持一下Green Monday同麥當勞合作嘅「OmniPork Luncheon新餐肉」系列項目。新餐肉蛋沙律意式飽配 ice mocha,用 App 買 -$3 後盛惠 $42,外賣返屋企翻熱一下,一食好好味呀!見到有啲人話油同咸,但我試過真係唔覺。我食嘢口味已經偏淡,呢個新餐肉夾在三文治中味道剛好亦唔油。希望麥記將之放入恆常餐單,讓素食者和肉食者都更多選擇。

希望麥記將之放入恆常餐單,讓素食者和肉食者都更多選擇。
2019-12-04 324 浏览
M記又出新包,係蕃茄豬排蛋包,好似聽落伏伏地,平時呢個配搭都係食飯/意粉,不過食落又OK WOR , 個醬偏酸。仲有SHAKE SHAKE 薯條又有啦,BBQ蜜糖都仲係咁正 ! 見佢出左新批又試下,入面好似紫米路 !
2019-05-22 285 浏览
見到m記個app有免費試飲最新款嘅芝士奶蓋系列,四季春同咖啡任選一款,趁今日最後一日,終於試飲左佢嘅四季春。 奶蓋比一般飲品稀,面頭有少少四季春茶葉。首先用坊間講嘅唔用飲筒,直接飲一啖試味。咦~冇味嘅🤔?再飲多啖,都係冇味喎!茶冇茶味,芝士奶蓋冇芝士奶蓋味。。。然後就用飲筒飲一啖茶,有少少嘅茶味,再飲一啖芝士奶蓋,feel到番少少芝士味,但當然冇平時岀名連鎖品牌應有嘅濃厚芝士奶蓋味啦🤭又會咁搞笑,連埋一齊飲冇味既🤔愛麗絲決定試多次唔用飲筒飲,咦,又有番少少茶味喎,不過茶味都係偏淡😣麥當勞嘅芝士奶蓋系列,本身都冇抱咩太大期望啦,當熱辣辣飲番杯凍消暑囉~~!

奶蓋比一般飲品稀,面頭有少少四季春茶葉。

2019-05-22
2019-04-29 150 浏览
一向都係mccafe既忠實fan既我,覺得mccafe既食物質素真係好抵,而且基乎每間分店既質素都差不多,唔會令人失望。粉嶺名都呢間既mccafe相對上,唔需要等太耐就可以取餐,人流較少。而我平時食開既係iced cappuccino medium,十分抵飲,只係$18,再加$17配個芝士煙肉牛角包,雖然唔會太飽肚,但味道的確邪惡。比較建議堂食,一黎焗既包唔會因為放係外賣袋冧曬,二黎野飲都大杯一d架!

2019-03-10 141 浏览
每日都要留意新餐牌,今日發現麥當奴有新發現,3月份有出前一丁🍟味精粉加新款🍔.都麥當勞有無限智慧,可以日日新款😆好彩手快,出咗出前一丁套裝换,成功換咗一套.連續二日下午茶時段,試過二種新款漢堡,任何時間都多人買, 星期六,日仲多人,排隊後等餐也快, 分別有炸雞漢堡,吉列豬扒漢堡,二種試完後,感覺吉列豬扒漢堡好似較好,因為肉較厚身,俾豬柳飽好,天氣凍加上熱朱古力回家食.好彩這些餐等待時間較快,所以如果趕時間朋友,也可以叫這些餐,一試無妨.
都麥當勞有無限智慧,可以日日新款😆

好彩手快,出咗出前一丁套裝换,成功換咗一套.

2019-03-09
2019-03-03 101 浏览
平時都好少食熱氣野因爲怕出暗瘡,頭先突然好肚餓,過咗12點又唔知有咩好食,跟住好彩我遇到麥當勞。然後我鼓起勇氣踏出我嘅第一步,我叫咗一個脆香雞翼套餐然後我終於發現呢個世界竟然有咁好食嘅嘢,而我咁多年都冇發現。我決定嚟緊幾日每日都要食佢。
2019-03-03 58 浏览
見今日係我個fd生日,又諗唔到食乜野好。咁啱行過見到M記出左個新包,就膽粗粗走左入去,想話禁機落單試個新日本包。點知間野冇自助落餐機,條隊長到出門口 差唔多排成10分鐘先到我,薯條同包都唔熱,比預期差,好失望。
2019-03-03
庆祝纪念
生日
由於早前已經試過謝霆鋒同麥當勞合作第一期推出嘅鋒味安格斯煎蛋肉醬包覺得相當唔錯,所以第二期新推出嘅鋒味洋蔥吉列豬扒包,我們當然要嚟食吓啦!我們去咗粉嶺名都嘅「麥當勞」分店食,首先我們買咗今期推出嘅鋒味洋蔥吉列豬扒包嚟食咗先,第一啖食落去已經覺得好驚喜,因除咗有炒洋蔥之外,仲有炸洋蔥,味道芳香濃郁,而吉列豬扒炸得相當金黃香脆,肉質非常鬆化軟滑,而且肉汁超多,唔會又乾又硬,另外仲有半溶嘅白芝士,夾埋一齊食,真係超正呀!之後我們另外再買咗個鋒味安格斯煎蛋肉醬包,味道同肉質都可以保持到同之前食嘅一齊咁正!至於鋒味Shake Shake薯條嘅避風塘味粉,味道都算惹味,但香辣嘅味道唔算好突出!
所以第二期新推出嘅鋒味洋蔥吉列豬扒包,
我們當然要嚟食吓啦!我們去咗粉嶺名都嘅「麥當勞」分店食,
首先我們買咗今期推出嘅鋒味洋蔥吉列豬扒包嚟食咗先,
第一啖食落去已經覺得好驚喜,
因除咗有炒洋蔥之外,仲有炸洋蔥,
味道芳香濃郁,
而吉列豬扒炸得相當金黃香脆,
肉質非常鬆化軟滑,
而且肉汁超多,
之後我們另外再買咗個鋒味安格斯煎蛋肉醬包,
味道同肉質都可以保持到同之前食嘅一齊咁正!
但香辣嘅味道唔算好突出!
2018-11-21
鋒味洋蔥吉列豬扒包
由於謝霆鋒同「麥當勞」合作「鋒味」系列嘅包經已推出,所以作為粉絲嘅我們今日當然要去買嚟食吓支持吓啦!首先我們梗係買咗個鋒味安格斯煎蛋肉醬包嚟食啦,一打開個包就見到超足料豐富嘅餡料,分別有煎到有少少焦香嘅蛋、爽甜嘅生菜、惹味嘅肉醬同相當厚身多汁嘅安格斯牛肉,食落好有層次感同口感非常豐富,而且仲可以一邊食著霆鋒親自構思嘅包,一邊聽著店內播放霆鋒嘅歌曲,真係別有一番「鋒味」呀!另外我們再買咗芝士安格斯包同蘑菇安格斯包,但味道就相差好遠,因蘑菇嘅味道過度濃郁,所以主要係食到蘑菇嘅味道,而且安格斯牛肉亦都比較乾身同味道比較「膻」!鋒味橙汁雜飲嘅味道好似平日飲開嘅雜果賓治咁,但酸嘅味道比較突出,所以感覺比較醒胃!
首先我們梗係買咗個鋒味安格斯煎蛋肉醬包嚟食啦,
一打開個包就見到超足料豐富嘅餡料,
食落好有層次感同口感非常豐富,
真係別有一番「鋒味」呀!
因蘑菇嘅味道過度濃郁,
所以主要係食到蘑菇嘅味道,
而且安格斯牛肉亦都比較乾身同味道比較「膻」!
鋒味橙汁雜飲
芝士安格斯包
蘑菇安格斯包
2018-10-27
鋒味橙汁雜飲
2018-03-28 222 浏览
老麥都要寫食評寫左食評咁耐,就突然諗點解唔寫返麥當勞既食評呢?老麥貴為我一直既愛好,又有咁多款野食,又成日出新款,所以我決定要寫返個老麥特輯!第一篇就講到我試新既菠蘿蝦堡,大大啖蜜桃特飲,最緊要當然係我最愛既shake shake薯條啦!首先,菠蘿蝦堡啲菠蘿太濕啦,完全令個包皮濕晒,完全蓋過炸蝦餅既脆卜卜囉,失敗呀!之後,蜜桃特飲好味喎!有驚喜,勁fresh又唔太甜,好似飲緊fruit punch咁,正!而shake shake薯條呢,今次老麥就出左新味,係櫻花蝦。一聞落去,咦,咁腥既,不過好彩食落都冇咁腥。但係要再揀我一定會食返和風紫菜囉⋯⋯差幾皮!不過聽講呢餐最好味既特飲要轉口味啦,要飲襯早啦!
老麥都要寫食評

不過聽講呢餐最好味既特飲要轉口味啦,要飲襯早啦!