每年麥當勞嘅朱古力味雪糕都係我嘅重點推介,不過今年實在太過差,之前食第一次,以為佢唔夠凍,或者其他原因啦,點知第二次再食,味道怪怪的,唔似一向嘅朱古力味,同埋好容易溶啊,真係非常之失望
2019-12-03 93 浏览
麥當勞甜品站及McCafé於今個冬天由今日起全新推出Hershey’s冬日限定甜品🍦呢個脆皮朱古力新地🍫底層係Hershey’s朱古力醬加埋濃濃既朱古力雪糕再淋上朱古力脆皮同花生碎🥜多重濃濃朱古力口感🍫為呢個冬天帶來甜蜜滋味☺️
麥當勞甜品站及McCafé
加埋濃濃既朱古力雪糕
再淋上朱古力脆皮同花生碎🥜
多重濃濃朱古力口感🍫
為呢個冬天帶來甜蜜滋味☺️
之前食過牛仔安格斯漢堡覺得味道不錯,本來想再食,但沒了,取而代之的是蕃茄蛋豬扒包,特意過來不想空手而回,加上店員極力推薦,那就試試吧!回家立即打開,醬汁份量還可以,而豬扒亦非常厚切,不過煎蛋比較薄。茄汁單吃味道不錯,甜酸味道很平衡,但煎蛋太薄,不太吃到它的存在,更別說蛋香了。炸豬扒雖然厚,但外層沒預期的酥脆口感,跟本完全不脆,都軟掉了而且帶有一陣很濃,類似薑味的味道,味道麻麻。老實說,整個包就只吃到這陣“薑味”,茄汁味都被完全蓋過,如果你問我,我會覺得茄汁豬扒飯更好吃。早知穩穩陣陣食魚柳包啦!另外還買了另一個新品,“黑糯米批”,批皮香脆,內餡甜度適中,帶淡淡椰香味,黑糯米微微煙韌,整體不錯。

蕃茄蛋豬扒飽

早知穩穩陣陣食魚柳包啦!

黑糯米批

用餐时段
下午茶
2019-11-01 59 浏览
今天給兒子選擇自己喜歡的午餐,麥當勞一定是他不二之選。小孩最喜歡吃開心樂園餐的麥芝蛋包配薯條和利賓納果汁。我就喜歡超值套餐:板燒雞腿包餐麥當勞現在推出shake shake 薯條配鹹柑桔檸檬大大杯特飲套餐加$7.5 ,小孩選擇和風紫菜味薯條,他說:好吃到不能形容!真的10分誇張!這杯特飲真的要一讚,鹹柑桔分量十足,味道濃郁,大大杯真的很解渴喔!我的板燒雞腿包不知道何時變得越來越薄,但生菜和醬汁就很足夠!持有媽咪卡,這個月還送汽水一杯,10分優惠,這次真的飲到肚子脹脹囉!兩母子都滿足!給我發現外賣優惠:由即日起至本月27日,用某外賣平台叫麥當勞外賣滿$100 ,傳單即減$30。輸入優惠碼還可額外享有減$20優惠。大家一定要留意啦!

我就喜歡超值套餐:板燒雞腿包餐

今日朋友send了一張$2食麥當勞雲呢拿味新地筒, 於是食完lunch後便往麥當勞買雲呢拿味新地筒, 好多人排隊買, 等了5分鐘便用$2買到雲呢拿味新地筒。雲呢拿入口軟綿, 奶味香滑, 甜度適中,新地筒大小適中,食落乾身香脆, 香脆的新地筒和香滑的雪糕連成一線, 食了口感豐富, 入口即熔, 雲呢拿味新地筒食回兒時回憶。
雲呢拿味新地筒
2019-09-24
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐优惠
優惠券
2019-08-13 63 浏览
今次試左2隻味🤤 係脆皮呂宋芒果新地大窩夫筒同埋脆皮呂宋芒果新地筒🍦🍦 2款雪糕面都有香蕉脆皮🍌 有啲似細細個成日食嘅鳳仙雪條😆 記住係麥當勞甜品站先有得買呀☺️
2019-07-31
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 脆皮呂宋芒果新地大窩夫筒
好耐都無去MOSTtown麥記坐低食野, 因為無論咩時間都好難揾位, 又經常有「聾啞人士」target小朋友賣野🤷🏼‍♀️. 今日要hea一陣等屋企人車, 好彩McCafe嗰邊有少少座位.>香蕉🍌味脆皮呂宋芒果新地大窩夫筒 (HKD13)自從食過藍色海鹽怪味雪糕🍦, 對li個芒果🥭味期望不大. 咦, 唔係wor, 今次真係幾好, 首先大窩夫筒脆卜卜唔會太甜, 而芒果新地味道又真係好芒果🥭夠實在, 淋面香蕉🍌味脆shell反而被芒果雪糕蓋過左個味, HKD13真心抵食, 最緊要係kiosk個女仔整得靚❤️.

香蕉🍌味脆皮呂宋芒果新地大窩夫筒 (HKD13)

2019-07-24
2019-06-08 120 浏览
最近麥當勞不停推出或重出一些新味道,不過不是每次也啱自己。 好似之前那款紐約風味包,真的試一次已經足夠。 今次推出海老蝦堡就令我這海鮮控十分想試,要吃當然要吃到滿足一於來個大大啖double蝦堡套餐,再轉脆薯格及熱帶菠蘿特飲。 個蝦堡包用包裝紙摺起包一半,方便進食幾好。不過今次脆薯格就不合格,太油膩又唔脆,可能炸了一段時間。厚厚2塊蝦堡好吸引不過千島醬同菜也只是放在一邊,一邊有一邊冇。 不過蝦堡內加了蝦隻,每一口也嚐到蝦味。菠蘿特飲十分好味,味道唔甜又帶菠蘿香,更有原塊菠蘿好吸引。

個蝦堡包用包裝紙摺起包一半,方便進食幾好。

不過今次脆薯格就不合格,太油膩又唔脆,可能炸了一段時間。

厚厚2塊蝦堡好吸引

菠蘿特飲十分好味,味道唔甜又帶菠蘿香,更有原塊菠蘿好吸引。
2019-06-05 75 浏览
知道McCafé出左芝士奶蓋🤤 作為奶蓋迷,一早就心思思想去試😍 但之前一路唔得閒,難得今日約左fd,就一齊去試下McCafé芝士奶蓋🧀🍵 .  原來芝士奶蓋系列有6款,有抹茶、四季春、芒果、berries,比較特別嘅係有咖啡,有黑咖啡同岩鹽焦糖咖啡☕️ .  最後我地要左四季春🍵、芝芝莓莓同焦糖咖啡☕️ 芝士奶蓋比較少,唔算重芝士味,但都幾滑幾creamy😋 四季春清清地,少少甜,同個奶蓋都幾夾🤓 芝芝莓莓嘅berries味重,又係沙冰,啱晒夏天消暑飲🙂 第一次飲奶蓋咖啡😂 咖啡就都係本身McCafé嘅咖啡咁 幾好飲😂 但同奶蓋都幾夾 就好似加左層cream咁🤔  Deluxe size都幾大杯,飲完都飽左😂 結論係都唔錯嘅,如果各位芝士奶蓋迷仲未試嘅,都可以試下佢😂

2019-05-31
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • McCafé芝士奶蓋
2019-04-28 88 浏览
見到麥當勞賣安格斯漢堡廣告賣得到幾緊要,令人也想試試它的美味。 原來安格斯包也有幾款,我選了配蘑菇。 今日麥當勞竟然不忙,好快已有得食。麵包質感非常差,而且有些乾口感又粗糙。 安格斯漢堡扒又幾好,夠厚煎得唔乾,不過蘑菇就只係炒熟,唔香又冇味,而且好似灑入去一様,一半在肉面,另一半在盒內麵包旁。吃完在門口看見海䶢雪糕上次吃朱古力脆皮雪糕窩夫筒,雪糕太快溶吃到有點汚糟。今次叫了杯裝及加上柚子醬今次改善了很多,雪糕夠滑又夠凍,朱古力夠脆又挺,不過柚子醬好似同海鹽雪糕味道不太夾。

吃完在門口看見海䶢雪糕

上次吃朱古力脆皮雪糕窩夫筒,雪糕太快溶吃到有點汚糟。

今次叫了杯裝及加上柚子醬

2019-02-09 153 浏览
之前M記一出番朱古力脆皮新地已經好多人排隊買,今次繼續係脆皮之餘,仲有d新野~就係加左草莓味雪糕,仲係福岡草莓。首先將雪糕浸入朱古力醬,形成薄薄嘅朱古力脆皮,味道唔會太甜,但係朱古力脆皮外表 比官網冇咁靚,不過$6.5可以試試。 咁嘅價錢食到好味嘅雪糕已經好抵。😋朱古力脆皮草莓新地$6.5😋草莓新地筒$5.5😋朱古力脆皮草莓大窩夫筒$13😋朱古力草莓大窩夫筒$12🔎麥當勞🍽麥當勞甜品部有售

😋朱古力脆皮草莓新地$6.5

🍽麥當勞甜品部有售
朱古力脆皮草莓新地
朱古力脆皮草莓新地
2019-01-18 90 浏览
又推出新產品 - 黃金滿屋系列分別有黃金脆薯魚堡、黃金脆薯牛堡、黃金脆薯雞堡、招財牛堡今次選擇黃金脆薯牛堡試試包裝好美呀 有大家都好喜歡的多啦A夢 有點日本風 本來擔心薯餅配牛堡一起吃會怪怪的 但一口咬下去時 薯餅還保留著脆脆口感 而且牛堡也超香 兩者加起來超配!醬汁有少少黑椒味 不是太辣 有點像將軍漢堡的醬汁如果醬汁再多一點點 那會更完美套餐可以免費轉扭扭薯條 個人感覺不沾茄汁也好好吃 推薦大家一試Tip: 現時購買黃金滿屋系列 立即送利是封 用來給小孩子紅包 他們一定會好開心
又推出新產品 - 黃金滿屋系列
分別有黃金脆薯魚堡、黃金脆薯牛堡、黃金脆薯雞堡、招財牛堡

今次選擇黃金脆薯牛堡試試
包裝好美呀 有大家都好喜歡的多啦A夢 有點日本風
醬汁有少少黑椒味 不是太辣 有點像將軍漢堡的醬汁
如果醬汁再多一點點 那會更完美

2019-01-17 59 浏览
阿女講左一句,我地今晚既晚餐就變左幫襯麥記。老公叫左四個餐,其中包括鋒味系列的煎蛋肉醬安格斯,出左一段時間一直未試,由於之前的signature安格斯我係幾鍾意的,所以對鋒味系列都有點期望。點知,佢令我太失望。其實本身煎蛋肉醬同漢堡包都唔係太襯,分開黎計,蛋同肉醬味道都OK的,但加埋一齊,我唔覺得有咩特別好好食,難食又唔至於,但唔會特別推介,反而佢今次的牛肉就相當低分,un un地又無乜肉汁,所以我應該唔會再食呢個包。忙亂之際食哂都唔記得影相,唯有影下環境補數。新港城呢個麥記同mc cafe連住的,都有足夠座位。門口有dessert bar方便淨買雪糕的人士,仲有自動售賣機,可以慳番排隊時間。值得一讚係佢有部水機比你自己裝水,仲有熱水的,不過唔知係咪專登唔比你用自己樽,個載水位好矮,逼你用佢隻杯,作為環保人士,當然呢個要扣佢分啦!

2019-01-11
2019-01-13 48 浏览
從廣告得知McCafe 推出「全新玫瑰系列」已經急不及待要試飲品有鮮奶咖啡和朱古力可選 每款均灑上已風乾的玫瑰花瓣 隨飲品更附上一粒幼滑的瑞士蓮LINDOR牛奶軟心朱古力 :)喝完咖啡後再享受軟心朱古力 更完滿呀 今日我選了熱玫瑰鮮奶咖啡 (提供冷和熱飲)真的濃郁厚滑 入口帶淡淡的玫瑰花香味 配合濃滑奶泡 層次更加豐富!有少少提示:現時可以將餐飲加$8轉配玫瑰系列 (冰飲加$10)本人覺得這樣升級 都蠻划算包裝有點少女風🤭🤭風乾的玫瑰花瓣更添花香隨咖啡附上的朱古力:)

飲品有鮮奶咖啡和朱古力可選
每款均灑上已風乾的玫瑰花瓣
喝完咖啡後再享受軟心朱古力 更完滿呀

今日我選了熱玫瑰鮮奶咖啡 (提供冷和熱飲)

本人覺得這樣升級 都蠻划算

包裝有點少女風🤭🤭
風乾的玫瑰花瓣更添花香

隨咖啡附上的朱古力:)
2019-01-10 42 浏览
最近推出14日不同優惠,當然一定要吃啦! 今日優惠是漢堡包配汽水, $10  超優惠呀!還有點了我最愛的麥樂雞套餐跟家人分享是日優惠整體都滿意 漢堡包的質素不會因做特價而下降 值得加分麥樂雞套餐又加$1 啦…由$23 蚊吃到現在的$25 雖然不停加價 但我都會堅持吃麥樂雞!麥樂雞正正常常 還暖暖的 可以接受但薯條有少少失望 一打開 真的超少的明明是中薯條 看起來像細薯條加多幾條還要是暖暖的 不熱 外面也不脆了但最大問題 店員再一次忘記給茄汁!!!!!!!
最近推出14日不同優惠,當然一定要吃啦!
今日優惠是漢堡包配汽水, $10  超優惠呀!
還有點了我最愛的麥樂雞套餐跟家人分享

麥樂雞套餐又加$1 啦…由$23 蚊吃到現在的$25
雖然不停加價 但我都會堅持吃麥樂雞!
麥樂雞正正常常 還暖暖的 可以接受
但薯條有少少失望 一打開 真的超少的
明明是中薯條 看起來像細薯條加多幾條
還要是暖暖的 不熱 外面也不脆了

但最大問題 店員再一次忘記給茄汁!!!!!!!