今朝同朋友去咗食早餐,我哋又係叫咗楓糖豬柳蛋漢堡餐,同埋板燒雞腿扭扭粉餐!我打完之後就搵位,然後等咗20分鐘都發覺未有🤷‍♀️ 但問題係明明冇乜人喺度等緊!於是我就拎埋張飛,佢問吓職員呢個order有未?職員幫我睇完張飛之後就不了了之🥲🥲然後我終於望到類似我order嘅嘢食執好咗,但係未擺出嚟,我試過職員問佢可唔可以快少少呢個應該係我個order🥺 然後佢繼續冇反應……如是者,應該可能等咗25分鐘佢終於俾個餐我🤷‍♀️🤷‍♀️我朋友第一次食呢個楓糖豬柳蛋漢堡,佢一食就覺得太甜,但我覺得應該唔係口味嘅問題,而係製作Over咗🥹 我見到佢個包嗰啲蜜糖滴落嚟好似啲蜜糖餐廳落多咗喎😅😅因為我上次喺第二間麥當勞食過都唔係咁樣!然後再講吓我個板燒雞腿扭扭粉☹️ 我今次叫咗豬骨湯底,然後食落去一啲味都冇👉🏻👈🏻感覺好似溝咗滾水咁‼️ 真心餐廳食物質素同埋員工服務態度都需要有所改善!
如是者,應該可能等咗25分鐘佢終於俾個餐我🤷‍♀️🤷‍♀️
因為我上次喺第二間麥當勞食過都唔係咁樣!
楓糖豬柳蛋漢堡餐,板燒雞腿扭扭粉餐
McGriddles🍔☕️🧋🫕楓糖班戟漢堡系列於8月5日巳開始在早餐時段正式回歸,楓糖班戟漢堡系列僅限早餐時段供應。所以我一早就同爸爸一齊早上7:00到麥當勞買這個新出品,既興奮又緊張。最主要係擔心買唔到同埋太多人買。整體而言,楓糖班戟漢堡味道係又甜又鹹的面頭的班戟包非常好食又甜甜地,裏便個餡有太陽蛋加豬柳扒再加芝士,熱辣辣的其實真係好好食㗎,食咗覺得很幸福和滿足。🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔兩款期間限定的McGriddles 分別是🩵楓糖班戟豬柳蛋🍳漢堡套餐(配薯餅及飲品)及🩵楓糖班戟豬柳漢堡套餐(配薯餅及飲品)☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️🎈McDonald地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G33號鋪交通:乘搭港鐵將軍澳站B2出口

🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔

🩵楓糖班戟豬柳漢堡套餐(配薯餅及飲品)

☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️
🎈McDonald
地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G33號鋪
交通:乘搭港鐵將軍澳站B2出口

2024-03-10 114 浏览
麥當勞出新嘢,梗係湊熱鬧去試吓:厚椰奶鐵 試飲價 $9.9。有冷熱選擇,點了 Iced Coconut Milk Latte,可以揀少甜,少冰及轉低因咖啡。見到個「厚」字,本身 expect 杯嘢會比較 rich,其實同平時咖啡一樣。唔算話特別好正,但係都有椰奶味,可能加咗咖啡 ☕️,蓋過咗啲椰子味 🥥,椰香味唔算特別好出。
厚椰奶鐵($9.9)
2024-03-10
外卖自取
$9.9 (其他)
厚椰奶鐵($9.9)
2023-11-07 119 浏览
將軍澳中心麥當勞應該是將軍澳區質素比較高的麥當勞☺️☺️要買咖啡的話都不會去將軍澳廣場那家,咖啡差好遠。而且呢度環境大啲,舒服啲,仲要有自動洗手機,非常之加分!服務方面都好好,職員好友善,試過有姐姐得閒會問人要唔要紙巾。呢間有時會有barista 拉花😍😍😍好靚!(好好彩飲過兩次都係超靚天鵝!)$12.5買到甘高質既咖啡仲想點😫😫!心心眼😍記低職員沖既靚靚咖啡先!btw,pancakes 都唔錯🤪其實就係早餐既熱香餅🥰tea 都有得食Lu!

2023-10-03 64 浏览
前幾日喺度嗌咗個 芝士安格斯套餐 仲叫埋麥炸雞 但係真係好可惜囉 首先我講起個包呀 嗰塊扒係完全冇味好似冇落鹽咁啲醬完全係曬一邊 好失望囉 啲薯條特別唔好食 超鹹 就好失望囉 希望下次會有好啲嘅嘢食啦
前幾日喺度嗌咗個 芝士安格斯套餐 仲叫埋麥炸雞
但係真係好可惜囉
首先我講起個包呀 嗰塊扒係完全冇味好似冇落鹽咁
啲醬完全係曬一邊 好失望囉
啲薯條特別唔好食 超鹹
 就好失望囉 希望下次會有好啲嘅嘢食啦
2023-09-26
10 分钟 (外卖自取)
呢間麥當勞,啲員工既待人處事態度簡直不知所謂,黑面,鬧客,不負責任,無清潔,等等等等。當日最令我激氣,等餐的時候,等得耐,都不是問題,電視螢光幕顯示了我點既餐已經可以取,我前往櫃檯取餐時,職員話仲爭一杯咖啡,我見很多人在那個位置等餐,只是出於好心情況下同佢哋職員講如果未有就不要顯示出來以免造成混亂,點知個職員態度非常之惡劣,喝罵我一句「只是差一杯咖啡咋!」我聽了之後當然不滿,為什麼麥當勞啲職員可以在大庭廣眾下咁對客人 ? ?我要求他提供名字以及員工編號,他只是告訴我佢的簡稱英文名,然後我叫佢寫俾我,佢再喝我話”你自己寫,我唔會寫俾你”,這樣的態度真的非常差,我再跟他們經理說,他們經理的態度亦是非常之惡劣。一個質素咁差既經理,唔怪得會有一班質素差既員工,原全明白!

早餐
2021-08-13 332 浏览
以前一直覺得安格斯係最好食嘅,蝦堡以前食過一次之後發現都唔錯,今次有返再去食,唔知點解個包越嚟越扁😂 可能生菜越來越少,叫咗多醬都唔係好多,不過不失 👌👌👌
2021-02-16 368 浏览
麥當勞是一個行街歇腳的好地方,今日Latte 做特價細杯裝只售$15。其實MaCafe啲咖啡真係唔錯,latte 香滑順口,飲後有餘韻而且價錢相對便宜。阿華田泡沫脆脆(凍飲) 香濃加上脆脆是小朋友的至愛,我也喜歡,好耐冇吃細裝薯條了,現在要$6.5 一包。

2020-10-26 195 浏览
最近,麥當勞新出左餐肉蛋沙律意式飽,所以去試下食。餐肉係香港人成日都食到嘅食物,雖然有少少鹹,但成佢用左碎蛋沙律,同埋半溶水牛芝士,成個飽都幾好味。個飽同奶茶好夾,真係一個Good Morning。
「麥當勞」上年又是在差不多七月的時候,推出「十八件麥樂雞」超值套餐,當時「麥當勞」為「十八件麥樂麵」超值套餐裡面的「大大啖套餐」的限定飲品,而推出了「黑糖珍珠奶茶」。相反今年「麥當勞」又是在七月的時候照辦煮碗推出「大大啖套餐」限定飲品,但是飲品就由「黑糖珍珠奶茶」,變成台式飲品風格也很濃厚的「冰桃雜果梳打茶」。「麥當勞」對上一次推出「冰桃雜果梳打茶」,其實距離現在不是很短的時間。上次「麥當勞」推出「冰桃雜果梳打茶」的時候,反而主打推出安格斯牛肉漢堡包「紐約風味安格斯」。由於我現在已經發現自己在不知不覺間,愛上飲台式手調「水蜜桃紅茶」飲品,所以「麥當勞」每次推出甜味味道,和實際造型都很像台式「水蜜桃紅茶」飲品的時候,都會引起我的注意。另一方面,我上次光顧「麥當勞」推出的「十八件麥樂雞」超值套餐,發現當時「麥當勞」提供的限定「麥當勞」調味醬汁裡面,都意外地食到非常濃厚的醋酸味。那些來自「麥樂雞」醬汁調味醋的強烈酸味,都令我對當時「麥當勞」推出的限定風味「麥當勞」調味醬汁印象大打折扣。一年後「麥當勞」再接再厲推出「十八件麥樂雞」,那些強烈的醋酸味還遺留在醬汁裡面嗎?答案就是今次「麥當勞」推出

答案就是今次「麥當勞」推出的限定「麥樂雞」醬汁裡面,只剩下「香草檸檬」口味的「麥樂雞」醬汁裡面,還有非常濃郁的酸味。當然,你也可以說「香草檸檬」醬裡面有檸檬,醬汁味道在所難免會有酸味。

但是我卻在其他三款限定「麥樂雞」醬汁裡面,食不到很濃厚的醋酸味,尤其是在「韓式辛辣」調味醬汁裡面,食不到任何的酸味,反而我在「麥樂雞」「韓式辛辣」醬汁裡面,食到非常強烈,近乎「麻辣」程度的辣味。

至於「麥當勞」「十八件麥樂雞」超值套餐裡面指定一定會推出的限定醬汁「蜜糖芥末」,今次我從「蜜糖芥末」醬汁裡面,也意外食到來自芥末的嗆辣味道,跟我以前食到的「蜜糖芥末」醬汁味道有點不同。

因為我以前在「麥當勞」購買「十八件麥樂雞」超值套餐的時候,食到的「蜜糖芥末」醬汁實際味道,就只有來自蜜糖的甜味,反而不是太發現醬汁味道裡面,竟然會有來自芥末的嗆鼻味道。

不過,即使今次「麥當勞」「麥樂雞」的「蜜糖芥末」醬汁味道再辣,始終不及今次「麥當勞」的限定「麥樂雞」醬汁「韓式辛辣」味道那麼辣,「韓式辛辣」醬汁裡面的辣味,真辣得有點過份。

就連「麥當勞」偶然也會在「麥樂雞」限定口味醬汁裡面推出的「星州咖喱」,「星州咖喱」的醬汁辣味味道,也出乎我意料地來得比較強烈。

很明顯地,今次「麥當勞」推出的限定「麥樂雞」調味醬汁裡面,沒有了上次推出的限定醬汁裡面味道,擁有那麼強勁的醋酸味,但是卻令同時醬汁裡面的其他味道,也都意外地失衡了。

味道失衡程度最嚴重的「麥當勞」「麥樂雞」調味醬汁,肯定非「蜜糖芥末醬」莫屬。因為以前「麥當勞」裡面的「蜜糖芥末醬」,只是一般的甜味醬汁,加入醋調味後更難以感受到辣味。

但是今次「蜜糖芥末醬」裡面成份原本有關「醋」那一部分,也隨著今次「麥當勞」新推出「十八件麥樂雞」超值套餐裡面的醬汁「醋」成份被減少,醬汁裡面的甜味也被意外牽連和嚴重流失。

就連今次「麥當勞」隨着「十八件麥樂雞」超值套餐裡面的醬汁,醬汁裡面的「醋」含量成份被大幅減低,酸味雖然減少,但是也令到醬汁裡面的味道忽然變得很辣。

「麥當勞」「十八件麥樂雞」超值套餐四款限定口味調味醬汁裡面,唯一酸味沒有大幅流失的醬汁,就只有一款名稱叫做「香草檸檬醬」的「麥樂雞」醬汁而已。

因為顧名思義,「香草檸檬醬」醬汁的構造裡面,一定會有味道屬於酸味的「檸檬」,所以無論「麥當勞」加不加入醋調味,「香草檸檬醬」味道偏酸也是意料之中的事。
冰桃雜果梳打茶

至於今次「麥當勞」為「十八件麥樂雞」超值套餐而推出的薯條調味「Shake Shake粉」裡面,兩款新口味「Shake Shake粉」分兩個階段推出,所以我當時只能夠選擇「椒鹽炒蟹」口味「Shake Shake粉」。

可惜「椒鹽炒蟹」口味的薯條「Shake Shake粉」實際味道,沒有我原本預期的「椒鹽炒蟹」薯條「Shake Shake粉」那麼有濃厚辣味,反而「Shake Shake粉」椒鹽裡面的鹹味卻非常濃烈。

所以今次「麥當勞」推出的「十八件麥樂雞」超值套餐裡面,無論是薯條「Shake Shake粉」、限定口味「麥樂雞」調味醬汁裡面的味道,都給有一種很濃厚的「矯枉過正」感覺。

相反地,「麥當勞」今次唯一味道沒有「矯枉過正」的限定口味「十八件麥樂雞」套餐食品飲品,就只有味道依然很重蜜桃甜味的「冰桃雜果梳打茶」而已。
辣椒炒蟹Shake Shake粉

「麥當勞」「十八件麥樂雞」限定套餐飲品「冰桃雜果梳打茶」裡面的濃厚水蜜桃甜味味道,是唯一合乎我試食前期望的「麥當勞」產品。

至於甜品方面,「麥當勞」雖然沒有為「十八件麥樂雞」限定超值套餐餐牌裡面,加入任何的甜品,但是「麥當勞」的「加配超值選」裡面還有一款叫做「菠蘿批」的甜品

或許因為「菠蘿批」,根本就不屬於「麥當勞」「十八件麥樂雞」期間限定超值套餐系列裡面的食品,所以「菠蘿批」的實際味道,沒有受「十八件麥樂雞」期間限定超值套餐整體味道所影響。

「菠蘿批」裡面的味道,除了有來自新鮮「菠蘿」經過烘焗過程,而從「菠蘿批」麵粉批皮裡面滲透出來,從調味糖分裡面而產生的甜味,還有來自菠蘿裡面的酸味。
18件麥樂雞

由於「菠蘿批」在「麥當勞」裡面是獨立發售,沒有任何套餐價錢優惠,所以我索性在享用「十八件麥樂雞」超值套餐去到最後,才去購買「菠蘿批」。

「麥當勞」期間限定的「菠蘿批」,「菠蘿批」實際每件售價賣港幣八元,跟「士多啤梨雪糕新地」甜品的實際售價價錢,都是一模一樣,「麥當勞」為何不考慮推出「菠蘿雪糕新地」呢?
菠蘿批

至於「麥當勞」限定口味甜品「菠蘿批」的實際味道,還是一如我所料,都是來自菠蘿跟糖漿的濃烈香烤甜味。菠蘿味道本來偏酸,但是加入糖分調味後,菠蘿味道立刻變得比較甜,比酸味更容易感受得到。

至於菠蘿在「菠蘿批」甜品裡面的實際口感,我覺得「菠蘿批」裡面的菠蘿實際體積,被切到相對比較細小的程度,所以菠蘿實際口感也變得腍,很容易裡面咀嚼嚼爛。

但是「菠蘿批」相對於「十八件麥樂雞」超值套餐系列同期食品甜品裡面,已經是味道最正宗,沒有明顯落差的食品,跟甜味的「冰桃雜果梳打茶」飲品同樣得到我肯定。
2020-07-16
冰桃雜果梳打茶
菠蘿批
2020-02-07 242 浏览
麥當勞將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G33號舖今日下晝又入左黎將軍澳做嘢,通常唸唔到食咩我就會揀M 記,因為最穩陣同埋一定岩食每次黎到麥當奴最鐘意食既始終都係蘑菇安格斯漢堡,仲有shake shake薯條,不過今日落order個時見到,原來而家又推出左限定既扭扭薯條,咁梗係即刻轉軚啦,因為呢個都係我嘅favorite扭扭薯條真係好好味,希望長期擺係meun到,可以成日都食到啦呢期個杯同薯條盒好得意
麥當勞
將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G33號舖

呢期個杯同薯條盒好得意
2019-10-23 157 浏览
秋意漸濃都沒有打消去吃雪糕的意慾麥當勞推出西尾抹茶系列, 今日選左西尾抹茶新地筒, 其實可以加抹茶脆皮或朱古力脆皮,不過我想簡單些食杯軟雪糕. 此家出品, 平又正雪糕質地軟身, 奶味比較出, 抹茶只有淡淡的回甘味.
秋意漸濃都沒有打消去吃雪糕的意慾

不過我想簡單些食杯軟雪糕. 此家出品, 平又正
雪糕質地軟身, 奶味比較出, 抹茶只有淡淡
的回甘味.
外卖自取
2019-10-17 90 浏览
今日試左佢嗰脆雞珍寶套餐,睇佢幅圖見到舊雞好大舊,見到實物原來喺麥香雞包果舊雞,個人認為唔喺太抵食,因為舊雞十分乾身。麥記嘅雞不外乎兩種,一係麥樂雞,一係脆辣雞腿包果舊雞,見佢話係脆雞珍寶套餐,感覺有少少俾佢呃左,建議佢都係改番個名做巨型麥樂雞珍寶套餐。

2019-09-16 112 浏览
麥當勞McCafé其實之前就曾經推出過芝士奶蓋系列嘅飲品今次再推出芝士奶蓋系列個日用App仲可以免費試飲呢!由於優惠售完即止本身嗰日諗住飲嘅芝士奶蓋菠蘿買晒所以變咗試飲芝士奶蓋沖繩黑糖珍珠茶飲落去覺得芝士奶蓋怪怪地 同平時喺喜茶或者其他台式飲品店唔同不過撈勻左啲茶就冇Ok值得一讚嘅係杯茶味道唔會太甜☕️珍珠比較特別黑糖味就冇啦某啲黑糖珍珠幾煙韌口感唔錯但係食到大部份嘅珍珠都好似一粒膠一咬落去好實總括而言如果免費我都會考慮再飲嘅

麥當勞McCafé其實之前就曾經

推出過芝士奶蓋系列嘅飲品

今次再推出芝士奶蓋系列

個日用App仲可以免費試飲呢!

由於優惠售完即止

芝士奶蓋沖繩黑糖珍珠茶

2019-08-30
其他
2019-09-08 50 浏览
將軍澳新開了麥當勞,等了幾年將軍澳站終於有麥當勞了! 這間麥當勞有mcCafe,座位很多,人流也很旺。生意很好,我本來想試試這裡的新產品。📣召喚珍珠愛好者McCafé抹茶🍵、咖啡☕️、阿華田等等,無論凍飲熱飲都可以加$4黑糖珍珠啊😍😍就算麥麥送飲品都可以加入珍珠😚⭐️阿華田泡沫脆脆黑糖珍珠阿華田同黑糖珍珠的味道好夾,珍珠煙韌,不會太甜👍🏻👍🏻⭐️豆奶抹茶黑糖珍珠抹茶和豆奶味各佔一半,加上珍珠口感更豐富
將軍澳新開了麥當勞,等了幾年將軍澳站終於有麥當勞了!

📣召喚珍珠愛好者
就算麥麥送飲品都可以加入珍珠😚

⭐️阿華田泡沫脆脆黑糖珍珠
阿華田同黑糖珍珠的味道好夾,珍珠煙韌,不會太甜👍🏻👍🏻

⭐️豆奶抹茶黑糖珍珠
抹茶和豆奶味各佔一半,加上珍珠口感更豐富
下午茶