2024-11-03 54 浏览
👏🏻好耐冇喺麥當勞食早餐,見到佢而家有全新嘅優惠,$25就有一個餐,我都買咗啲優惠券試吓,今日就食咗佢餐肉炒蛋漢堡。餐肉炒蛋漢堡幾好食,中間加咗啲沙律醬,而且佢嘅炒蛋應該係即刻叫即刻做,所以成個包到非常熱,唔係預先製造好,加埋午餐肉,成個口感同埋味道都做得唔錯!薯餅熱辣辣。咬落去都有脆口同香脆既口感。今日就叫咗杯朱古力。佢嘅熱朱古力非常好飲。味道非常濃郁。唔會話好淡。呢個價錢嚟講真係冇得輸,之後再試其他餐
2023-05-31 289 浏览
今朝同朋友食左個熱香餅早餐加朱古力,朋友食左個珍寶熱香餅早餐加朱古力,練奶加花生🥜既組合真係無敵,之前只有牛油的時候,感覺差少少,而家真係好味道,好耐都未食過m記早餐了。
2023-05-01 227 浏览
我最近試咗麥當勞嘅特色麥炸雞,真係好正呀!炸雞肉質鮮嫩,炸得香脆,醬汁微微辣,啖啖都係驚喜。煮得好薄,唔會太膩口,可以更好地品嚐到炸雞嘅鮮味。特色麥炸雞嘅配菜好豐富,仲有啲甜醋汁同埋洋蔥,味道更加豐富。如果你鍾意炸雞,特色麥炸雞你哋一定要你試吓

Forgot since when, i must have Jumbo as my breakfast in New Year Day haaa, this year it becomes my lunch haaa cause we go yum cha in the morningThis year, mcdonald has introduced new flavor for pancake, offering ovaltine powder, but i think this one is such a wrong combination withcondensed milk cause they simply aren’t matching, ovaltine powder is just like powder you make your drink, they are dry not easy to stick with the pancake, seriously feeling disappointed with the new flavor, i guess th

, ovaltine powder is just like powder you make your drink, they are dry not easy to stick with the pancake, seriously feeling disappointed with the new flavor, i guess the best combination with pancake is butter honey sauce, the perfect match for me haaa yaya
, nothing can ever replace lolll Also, the chocolate milk become lighter sosad aren’t them in standard sad
Ovaltine and Condensed Cream
handmade burger haa
Ovaltine and Condensed Cream
menu:
The service is getting worse, many things missing when we get back the seat, the tableware, milk, grace sauce, lolll btw, happy new year everyone(:
handmade burger haa
2022-01-10 247 浏览
McDonald's 🍔 @mcdonaldshk 📍各大McDonald's分店有售┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅ 麥當勞又出新野啦😂, 由1月10日起有招財牛堡,同埋黃金脆薯牛堡,今次同Melody合作,買招財福堡套餐,都會送賀年利事封,一套有4個🤓🌟 黃金脆薯牛堡套餐🔺 黃金脆薯牛堡🔺有加大shake shake 薯條🔺白桃梳打🔺小龍蝦湯🦞▪️個脆薯牛堡本身都唔錯既,但個黑椒汁可能太多攪到成個漢堡好鹹🙃。 個白桃梳打都唔錯既。 而個小龍蝦湯都算唔錯👍🏻,足料既。┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅
McDonald's 🍔 @mcdonaldshk

🔺小龍蝦湯🦞

┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅

外卖自取
2021-06-27 252 浏览
毎逢星期日早上起床都會餐點麥當勞外送,車隊毎次都快捷送到府上。奈何這麥當勞分店每次都放漏食品,開心樂園餐沒有放玩具,熱香餅沒有糖醬,牛油!一次又一次甩漏反映餐廳管理欠穩妥,服務質素完全跟不上跨國企業,街頭小店也不如;希望管理層改善,以免令客人反感。
外卖送餐
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🧀 𝓔ꪀ𝓳ꪮꪗ ᥴꫝꫀꫀડꪗ ꪑꫀ 𝒯𝒾ꪑꫀ @ 🌟 McCafé.💁‍♀️ 圖中顯示美食為:Pineapple & Chicken Cheesy Pizza Bread 🍕Iced Okinawa Brown Sugar X Bubble Milk Tea 🧋.👽 大媽有時一個人好想食PIZZA,但係邊度有一人披薩呀?🤷‍♀️ 有呀!McCafé 推出左菠蘿雞肉芝味薄餅 🤩 一人SIZE,香噴噴熱辣辣!雞髀肉配以清甜菠蘿,重點係有雙倍芝士,啖啖拉絲!👅.☀️ 夏天熱辣辣,一路食拉絲披薩,一路歎埋沖繩黑糖珍珠奶茶,絕對係享受ME TIME嘅好選擇 😌.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖中顯示美食為:

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

2020-12-18 192 浏览
平日真係好小食麥當勞,因為唔係太鍾意食呢類食物,不過見到人食又想食吓,況且而家收工已經無哂堂食,而且係近期呢個餐特價,所以就買嚟食吓,不過食完今次呢個麥炸雞🍗餐之後,以後都唔會食昵款餐,如果要再食麥當勞🍔,寧願食反麥樂雞好過😅—————————-❌蜜糖味炸雞:完全唔覺係蜜糖味😫❌燒烤味炸雞:真係又唔覺得係燒烤味😅唯有自己攞枝A1醬出嚟點吓嚟食🤔————————-唯一最好味係杯熱朱古力飲品可一不可再的麥炸雞套餐❌❌❌❌

—————————-

————————-
唯一最好味係杯熱朱古力飲品
可一不可再的麥炸雞套餐❌❌❌❌
2020-12-16 99 浏览
晚上找地方解决晚餐,最后走进了北京道的麦当劳。差不多六点才到达,只能买外卖带走,已经有十几个人在等食品了。用购买机下单,除了一般麦当奴的食品,也可以一起购买 McCafe 的东西。不用分两边买,连付款花了五分钟就完成了,非常方便。一直想试他们的人造餐肉,听说已经成为店内的规食品了。但味道怪怪的,没有预期的味道,真的是一般般的。而且价格比巨无霸还贵,下次应该没有购买意欲。巨无霸十分普遍,远远不如较贵的安格斯汉堡包,唯一好处就是会吃得饱。麦当劳的东西算是实惠,虽然不是健康食品,但偶尔吃也没问题。

晚上找地方解决晚餐,最后走进了北京道的麦当劳。

餐肉蛋三文治

巨無霸

麦当劳的东西算是实惠,虽然不是健康食品,但偶尔吃也没问题。
2020-12-16
2020-08-30 103 浏览
行到攰,黎呢到食雪糕,夜晚冇咩人,用自助點餐機買完,等左5分鐘左右已經攞得,但明明係堂食,但係就用外賣袋裝起哂,之後見到有一張台有人之前倒瀉左野飲,成地都係,結果我地食完走既時候,都冇人抺返佢。
2020-01-15 141 浏览
放工預著塞車🚕🚗🚙🚌 #小秘書 爭啲連飯都冇得食就要去上游水堂,好在時間啱啱好,可以爭取10分鐘去麥當勞食啲嘢。醒起有張會員coupon仲未用,加多$10要個 #豬柳蛋漢堡 就夠大滿足。呢日 #麥當勞 嘅員工都好配合我,等咗大概5分鐘就有嘢食。#麥樂雞 同 #漢堡包 🍔 似乎係剛剛炸起,熱辣辣好好味🤩 我總係覺得會每間 #麥當勞 都有唔同嘅 #安排食物嘅手法,#北京道 呢間分店實在係做得比其他嘅出色👍🏻 值得一讚!
2020-01-14
$12 (其他)
用餐优惠
優惠券
2019-12-02 111 浏览
個餐我已經撳咗芝士賴蓋,點知佢入去再要再加$6唔知點解?好像比單買還要貴...有點濫收費情況!覺得好奇怪,一個餐收咗75.5即係想點呢?真係好想散叫幾多錢?我後尾Terrify原來個杯嘢飲係Macafe出嘅.咁條氣都順啲.算數啦!本來想比負評,但見到杯嘢飲係Macafe出呢啲好有心思慢慢做,人工值好多錢。所以我決定呢個評,畀返OK所以我身為食神有時都冇咁嚴再睇埋佢哋拉花都算係有黑的OK我決定畀返正評!呢個正評全因手工!

覺得好奇怪,

一個餐收咗75.5

即係想點呢?

真係好想散叫幾多錢?

我後尾Terrify原來個杯嘢飲係Macafe出嘅.

咁條氣都順啲.

算數啦!

本來想比負評,

但見到杯嘢飲係Macafe出

呢啲好有心思慢慢做,人工值好多錢。

所以我決定呢個評,畀返OK

所以我身為食神

有時都冇咁嚴

再睇埋佢哋拉花都算係有黑的

OK我決定畀返正評!

呢個正評全因手工!

2019-07-25 100 浏览
試食新麥樂雞醬麥當勞出咗新麥樂雞醬,梗係要來試吓啦。呢一日食埋晚餐都覺得仲肚餓,就同另一半去左附近呢間試新出既麥樂雞醬。要食齊四款醬,所以我哋嗌左18 件麥樂雞,就連齊四款滋味醬,包括「鹹蛋黃醬」、「南乳燒雞味醬」、「香草檸檬醬」和「蜜糖芥末醬」。南乳燒雞味醬我覺得食落真心似南乳,咸咸地,又有d紅豆味,怪怪的,吾太店。香草檸檬醬乳酪醬味咁,都ok,似魚柳包入邊沙律嗰個醬再加啲檸檬汁,可接受。蜜糖芥末醬呢款之前好似出過,芥末味唔算好濃,即係吾叫辣,蜜糖沙律Wasabi香味醬囉。鹹蛋黃醬呢個將食落口沙沙地,是真啲都覺得係有蛋黃味嘅,都試得過。最後可能點返正正常常嘅甜酸醬最夾味XD
試食新麥樂雞醬

麥當勞出咗新麥樂雞醬,梗係要來試吓啦。

南乳燒雞味醬

香草檸檬醬

蜜糖芥末醬

鹹蛋黃醬
呢個將食落口沙沙地,是真啲都覺得係有蛋黃味嘅,都試得過。

最後可能點返正正常常嘅甜酸醬最夾味XD

2019-07-18
麥當勞出新包 好似幾吸引魚蝦呢個組合 無得輸咁係旅遊區既呢間麥當勞 價錢比其他分店較高但好可惜 質素卻其差當日我係買外賣既 所以薯條淋呢啲係正常但係呢個中薯條既份量 又真係太過份就咁望已經唔過半倒出黎之後係咁既味道係正常既 炸得唔會太濃 鹽就慣例走鹽 所以唔會有太咸呢個問題至於個新包明明生菜同沙律醬係係魚上面 但呢個 錯版黎既另一個包都係錯版 明顯係分店問題而個問題係 菜同沙律醬係夾魚多過蝦嚴重影響個包既味但其實 醬係薄薄一層咁既質素當然要反映但餐廳個online enquiry 就只會出error完全無e mail提供
麥當勞出新包 好似幾吸引

但餐廳個online enquiry 就只會出error
完全無e mail提供
外卖自取
2019-05-13 67 浏览
岩岩試左麥當勞新推出嘅紐約風味漢堡包,同埋洋蔥酸忌廉味shake shake薯條,仲有桃味特飲... 首先個漢堡包份量非常之大,打開嘅時候排列整齊,裏邊有雞蛋,薯餅,牛肉同生菜,食完超級飽!不過薯餅同牛肉煎得有少少過燶... 至於薯條嘅味道有啲似鬍鬚牌薯片嘅味,不過味道偏酸,初初食有啲奇怪... 桃味梳打特飲夠大杯,最好食係裏面嘅桃 ,杯飲品味道只屬一般,唔算太特別... 呢個新餐唔算伏,都叫幾好食,期待下次佢推出嘅新款!
2019-05-12