2024-02-16 66 浏览
又到放假既日子,所以約咗朋友去呢間餐廳食野聚會,食完仲可以繼續去行街,非常期待今次!酸湯肥牛拉麵****(8.5/10)一上臺已經被他吸引住!呢個面好有日式風味!湯底飲落去有豆香味,仲有酸酸甜甜嘅醬油味,肥牛好薄好香口,兩者好夾。第一次食呢種拉麵,口感爽口彈牙,而且好入味。吉列炸蠔****(9.6/10)外面焦香,入面juicy豐富滿溢,有好香嘅味道!外皮金黃酥酥脆脆一口咬下多汁可口~脆皮薄薄而內裏多汁,味道偏鹹香,越吃越滋味,蠔本身非常之幼滑,咬落去仲系熱辣辣既,真系正,點少少自己醬就更加完美喇!芒果梳打QQ****(9.2/10)呢個飲品都唔錯,酸酸甜甜甘。芒果梳打🥤,以清新揮春嘅黃金色澤🌄迎接眼前,彷彿夏日嘅陽光緩緩灑落,令人心境舒暢。舉杯輕啜一口,頓時芒果嘅香甜滋味🥭與梳打水嘅輕快氣泡💦完美交織,喺口腔中舞動,打造出嘅不只是飲品,更像是款式矚目的藝術品🎨。嗅覺先被新鮮芒果嘅天然香氣🍃所吸引,接著味蕾經歷了一場窩心嘅味覺盛宴,甜而不膩,帶點微微嘅酸甜,正好中和暑氣與疲勞😌。每一口,都能感覺到芒果細緻的果肉與梳打冒泡嘅歡快感觸,像是在五彩繽紛的世界🌈中遨遊,清涼感覺沁入心脾,彷彿擁
酸湯肥牛拉麵****(8.5/10)
吉列炸蠔****(9.6/10)
芒果梳打QQ****(9.2/10)
呢個飲品都唔錯,酸酸甜甜甘。
芒果梳打🥤,以清新揮春嘅黃金色澤🌄迎接眼前,彷彿夏日嘅陽光緩緩灑落,令人心境舒暢。舉杯輕啜一口,頓時芒果嘅香甜滋味🥭與梳打水嘅輕快氣泡💦完美交織,喺口腔中舞動,打造出嘅不只是飲品,更像是款式矚目的藝術品🎨。嗅覺先被新鮮芒果嘅天然香氣🍃所吸引,接著味蕾經歷了一場窩心嘅味覺盛宴,甜而不膩,帶點微微嘅酸甜,正好中和暑氣與疲勞😌。每一口,都能感覺到芒果細緻的果肉與梳打冒泡嘅歡快感觸,像是在五彩繽紛的世界🌈中遨遊,清涼感覺沁入心脾,彷彿擁抱了整個夏天☀。特別係炎炎夏日,嗰種喝落去涼爽通透、能量立刷新的感受,絕對讓人回味無窮🔄,仿佛置身熱帶果園🏝,跟炎熱說再見。芒果梳打不經不覺成為解渴止暑的小確幸,令人心情大好🌟,係任何時候都適合享受嘅一杯好飲品。
2024-02-07 88 浏览
喺附近踩完單車過咗嚟呢邊搵嘢食,記得呢個位之前好似係酸菜魚,而家轉咗呢間拉麵店,就咁望裏面都幾多人食,所以就入咗去試吓!嗌咗「豚骨叉燒拉麵」同埋「黑鬼叉燒拉麵」,食之前一定要飲咗佢哋個湯先🤭我個人就比較鍾意「豚骨叉燒拉麵」,飲落去好濃,感覺上唔多味精!同埋同埋每碗都有三至四塊叉燒,都幾足料!個面我特別要求想淋啲,店員都有幫我Mark低,同埋服務態度都好好!我見佢哋個餐牌有甜品,有芋圓同埋雪花冰,下次再過嚟試吓先!

2024-02-07 68 浏览
難得放假,想去食D好野,又可以同朋友享受下chill time, 就選擇左呢間餐廳。《咖喱吉列海鮮飯》咖喱既濃鬱香氣同各種海鮮的鮮美完美融合,咖喱的辣味、香料的香氣以及海鮮的鮮甜相互交融,令人回味無窮。米飯吸收了咖喱的精華,口感飽滿。海鮮的豐富選擇,口感鮮嫩。《忌廉粟米流心脆餅》脆餅外層酥脆可口,內心流淌著濃稠的忌廉和香甜的粟米。《炸餃子》外皮酥脆金黃,內餡鮮嫩多汁。《味噌雞扒拉麵》湯底唔覺得鹹,仲有好多啲餸,拉麵本身韌勁十足,配上嫩滑多汁的味噌雞扒,口感更加豐富。無論口感同味道都做得非常出色,感受到店家既殷勤服務同埋食物品質。
《咖喱吉列海鮮飯》
《忌廉粟米流心脆餅》
脆餅外層酥脆可口,內心流淌著濃稠的忌廉和香甜的粟米。
《炸餃子》
外皮酥脆金黃,內餡鮮嫩多汁。
《味噌雞扒拉麵》

2024-02-06 31 浏览
最近發現咗呢一間日本拉麵店嘅味道都唔錯餐廳環境都幾有日本嘅感覺而且坐得好舒服夠晒闊落。我哋就叫咗兩款唔一樣嘅拉麵同埋一個小食價錢合理〰️〰️〰️第一款嘅拉麵:酸湯肥牛拉麵☑️肥牛薄切又嫩滑,酸湯湯底酸辣又開胃!拉麵麵質仲要彈牙有口感,鍾意酸酸辣辣嘅味道嘅話就一定要叫呢款試吓。第二款嘅拉麵:味噌雞扒拉麵☑️味噌雞扒好滑,食呢個雞扒一定唔可以走皮,因為啲醬汁全部喺晒啲皮上面,連皮食嘅雞扒真係超級正!當然仲要配埋個拉麵一齊食,超級有日本風味。炸餃子☑️大大隻又飽滿嘅炸餃子好香脆。炸餃子嘅香脆外皮🥟,令人一咬落去就聽到咔嚓咔嚓聲,好滿足呀!入口後,內裏那肉餡汁水四溢,香濃肉味同新鮮蔬菜嘅甘甜,互相交織出一幅層次豐富嘅滋味畫卷🌈。熱辣辣嘅鮮味,配上一啖啖脂香四溢而唔膩嘅餃皮,真係食到停唔到口😋!每次嘅油炸過程都好似係藝術家調色板上嘅繪畫,經過火候嘅鍛鍊,那顆餃子皮色就似金黃色嘅陽光,照耀住食客嘅心房💛。啲炸餃子唔單止美味,而且啲聲啲色啲香都係咁誘惑人心❤️‍🔥,即使只係盤中靜靜躺着,但彷彿活了起嚟,呼喚住你去品嘗呢盤經典小吃嘅無限風味。無論係家庭聚餐,定係同朋友相聚👫,一籠炸餃子往往成為喜悅同共鳴嘅橋樑。當你
第一款嘅拉麵:酸湯肥牛拉麵☑️
第二款嘅拉麵:味噌雞扒拉麵☑️
炸餃子☑️
大大隻又飽滿嘅炸餃子好香脆。炸餃子嘅香脆外皮🥟,令人一咬落去就聽到咔嚓咔嚓聲,好滿足呀!入口後,內裏那肉餡汁水四溢,香濃肉味同新鮮蔬菜嘅甘甜,互相交織出一幅層次豐富嘅滋味畫卷🌈。熱辣辣嘅鮮味,配上一啖啖脂香四溢而唔膩嘅餃皮,真係食到停唔到口😋!每次嘅油炸過程都好似係藝術家調色板上嘅繪畫,經過火候嘅鍛鍊,那顆餃子皮色就似金黃色嘅陽光,照耀住食客嘅心房💛。啲炸餃子唔單止美味,而且啲聲啲色啲香都係咁誘惑人心❤️‍🔥,即使只係盤中靜靜躺着,但彷彿活了起嚟,呼喚住你去品嘗呢盤經典小吃嘅無限風味。無論係家庭聚餐,定係同朋友相聚👫,一籠炸餃子往往成為喜悅同共鳴嘅橋樑。當你啲嘴角邊浮起幸福嘅微笑😊,啲是時候,你就會知道,呢啲簡單嘅食材經過慎重嘅手藝凝聚成嘅,不僅是食物,更係一種温暖人心嘅藝術品🎨。唔論係小朋友👶定係大人,炸餃子總能輕易俘虜佢哋嘅味蕾。每次夾起一個炸餃子,都感受到嗰份細心製作嘅工藝,以及對美食嘅尊重與熱愛❤️。炸餃子,無疑係餐桌上嘅小小驚喜,也是日常生活中嘅一道亮麗風景線🖼️。
2024-02-06 30 浏览
星期六行完街,就同媽咪系附近食野,發現左呢間隱世餐廳,見網上評價唔錯,好似都好多人幫襯。我叫左包括:酸湯肥牛拉麵(9.8/10****)😇提子啫喱冰冰(8.6/10****)😇酸湯肥牛拉麵******😗😘肥牛片鮮嫩多汁,入口即化,肥牛的香氣與酸湯的濃鬱口感相得益彰,酸湯酸度適中,口感醇厚香濃,既能增添食欲,又唔會過於刺激。拉麵本身勁道爽滑,正。提子啫喱冰冰****😗😘喺夏天嘅時候🌞,冇咩嘢比得上一杯涼快嘅提子啫喱冰茶嚟得更加消暑解渴🍹。提子啫喱冰茶清新爽口,喝落去既能夠感受到提子嘅天然甜味🍇,又有啫喱嘅QQ口感,令人一試難忘。喺口腔裡面,提子嘅香氣伴隨著啫喱嘅彈牙感覺,仲有冰塊嘅清涼感🧊,組合成一種特別嘅夏日飲品體驗。啫喱好似每一啖都喺話你「歡迎再嚟」,而嗰種自然嘅提子果香🍇,喺冰涼嘅茶水裡面散發出來,就好似夏天嘅風一樣舒服。喝著喝著,嗰種微微嘅甜,唔係會膩口,而係越嚟越引人入勝,當中既無添加多餘嘅人造色素,亦無搞花巧,就好似夏日裡面清新嘅微風🌬️,為繁忙嘅都市生活帶來一片涼意。每當你口渴想要啲唔同嘅,唔想飲平凡嘅凍飲,提子啫喱冰茶就最啱你,佢嘅獨特風味與眾不同,喺市面上嘅飲品之中係一股

我叫左包括:
酸湯肥牛拉麵(9.8/10****)😇
提子啫喱冰冰(8.6/10****)😇

每當你口渴想要啲唔同嘅,唔想飲平凡嘅凍飲,提子啫喱冰茶就最啱你,佢嘅獨特風味與眾不同,喺市面上嘅飲品之中係一股清流💧。下次同三五知己出街閒逛,又或者喺辦公室嘅午休時間,不妨嚟上一杯,保證能夠為你提神醒腦😊,或者低落嘅心情都會因為嗰份清甜同清新而得到舒緩💖。每一啖嗰啫喱,每一口嗰甜美茶香,絕對喺炎炎夏日裡面嘅一大享受😋!

還要一提呢間店舖裝修環境都唔錯,地方都算好寬鬆,坐落感覺都好有氣氛,整體來講CP值好高!
2024-02-06 28 浏览
上星期同朋友試過覺得好食,今次老公突然好想食拉麵,所以帶佢去試試調景嶺呢間叫做「麺匠八」餐廳🍽️今次多過上次好多人😱🌷咖喱吉列海鮮飯-米飯非常之香,咖喱醬汁濃郁微辣,與新鮮海鮮完美融合。每一啖都能品味海鮮鮮甜同咖喱既風味,令人回味無窮。整道菜色彩繽紛,激發食慾,值得推薦⚜️🌷 吉列炸蠔-蠔肉鮮嫩多汁,外層酥脆金黃,入口即融,蠔香十足,份量適中,適合同親朋分享,絕對值得品嚐。 ⚜️🌷 豚骨叉燒拉麵-湯頭濃郁豐富,以豚骨熬煮岀嚟,散發出濃郁豬骨香氣。麵條彈牙有咬口,同湯完美融合。叉燒肉質鮮嫩多汁,配料豐富,如蔥花、洋蔥、溏心蛋等,增添了層次感,必食推介⚜️無論飯同拉麵都好好味,份量又十足,十份值得!

無論飯同拉麵都好好味,份量又十足,十份值得!
2024-02-02 29 浏览
我同一班朋友都系日本迷,所以朋友介紹呢一間食拉麵非常正宗既餐廳,等我一解思鄉之苦。先嚟咖喱吉列海鮮飯🍗,炸海鮮炸到金黃色配上香草同埋廚師特製醬汁,肉汁同油脂鎖曬喺雞肉入邊,嫰滑嘅肉質同香脆勁外皮,食落去又香又惹味,D 飯都都好鬆軟好滋味。一定要encore!1000分好味😋😋😋再嚟壓軸嘅,味噌湯,入面好足料,用左自家秘製海帶、魚乾、味噌三種材料,好新鮮,真係非常之吸引,味道鮮甜。抹茶珍珠鮮奶,抹茶味道濃郁甘香,即刻相機食先!當你喝到呢杯飲品嘅時候,簡直係一種幸福嘅感覺😍。首先,呢款飲品嘅外觀非常吸引人👀,由於加入咗抹茶粉,所以飲品嘅顏色係一種翠綠色,而且個杯身仲有滿滿嘅珍珠🤤。當你慢慢啜飲嘅時候,會覺得珍珠嘅口感Q彈而且充滿奶香,同時抹茶嘅味道又非常清新,唔會過於甜膩。最正嘅係飲品入口嘅時候,珍珠、鮮奶🥛同抹茶嘅結合非常完美,每一口都係滿足。而且抹茶珍珠鮮奶仲有提神嘅功效,適合想清醒一下嘅人飲用☕️。最啱嘅係,辦工或者上學嘅時候飲,可以令你保持精神,跟住一整日都精神充沛💪🏼。總括嚟講,抹茶珍珠鮮奶係一款令人愛不釋手嘅飲品,無論係外觀抑或味道都非常吸引人,大家不妨試下,保證唔會失望❤️!👍🏻

👍🏻👍🏻整體上食物製作菜式都好用心,花咗唔少功夫,一定一定會再支持!
2024-01-31 39 浏览
最近經過調景嶺商場有間日式拉麵店,裝修幾靚又多人👯‍♂️,特登叫埋鍾意食拉麵嘅朋友去試下,入到去見到好日系,朋友已經好鐘意了😈先嚟個黑鬼叉燒拉麵,叉燒質感好滑順,味道仲非常香口,每啖都散發住濃郁嘅黑蒜油味道,拉麵麵質爽口彈牙,加上少許湯底,令人食不停口啊❤️黑鬼叉燒拉麵係一道令人🤤垂涎三尺嘅美味料理。湯底濃郁,黑蒜油嘅香氣飄進鼻腔,立即喚醒你所有嘅味蕾😋。面條Q彈有嚼勁,每條面好像都細心地吸附住湯汁嘅精華,拉起嗰刻,湯汁伴隨着面一齊入口,令人無法抗拒🍜。而叉燒肉質軟嫩,肥瘦相間,每一口咬落去都係一種享受,肉汁豐厚,係你品嚐拉麵過程中嘅小小驚喜🐷。不得不提嘅係配角—海苔,佢嘅鹹香正好平衡咗湯底嘅濃郁,而柔軟滑溜嘅溏心蛋🥚,嘅確係錦上添花。即食嘅魔法般体验,每一口都流露出手作湯底嘅誠意,令人一飽口福之餘,更是心靈嘅滿足😌。真係非一般嘅經典美味,呢碗黑蒜油叉燒拉麵,絕對值得你去品嚐一番👍。再飲埋抹茶珍珠鮮奶🧋,結合左抹茶濃郁茶香同珍珠既嚼勁。抹茶味道濃郁而唔會太濃厚,帶有微微苦甜感,讓人回味無窮。珍珠口感彈牙有嚼勁,同抹茶風味相襯得恰到好處。鮮令整個飲品更加濃郁豐富,口感滑順,必嗌之選💚店員非常
店員非常友善,會推介適合我哋嘅口味,下次要再試埋其他款式🕺🏻
2024-01-31 26 浏览
✨公司多野做搞到個人壓力好大,連食個飯都趕時間,放假既日子,想一個人靜靜地過,一個人過是一件快樂的事,係商場行左幾轉,睇到麵匠八既店面好吸引✨就係有一個感覺想行入去食,入面好靚,靚到好似酒吧一樣,習慣易相打卡,一如既往照樣弓卡,然後叫了一個拉麵加一杯飲品💕💥芒果梳打QQ😇好大杯既飲品,芒果味好鮮甜,仲有梳打氣,好飲過汽水,佢既芒果味好新鮮,好有特式既飲品💥味噌雞扒拉麵😇入得黎食拉麵,都想水準有返咁上下,呢度統統都食到,味道岩晒口味,有一碟雞扒分開上,雞扒上都食到雞香味,雞皮都好好食,加埋原有既醬料,搭配埋拉麵好食到無得頂,拉麵好滑有口感,除左好食之外唸唔到其他
💥芒果梳打QQ
💥味噌雞扒拉麵
2024-01-30 33 浏览
通常有得飲手搖飲品嘅餐廳多數都係食台灣菜,不過依間位於調景嶺嘅⚜麵匠八⚜就特別唔同,有台式手搖飲品飲配日本食物,新鮮感十足!⚜試咗一杯新出既芋香芋泥奶茶🧋,真係一啖芋頭控既天堂🌈!首先,芋頭味真係好正,濃郁既香氣喺口腔中瀰漫,好似食緊熱辣辣既現做芋泥咁滿足😌。奶茶部分既滑順程度亦都值得一讚👍🏻,好似絲綢咁滑過喉嚨,與芋泥既細緻質感完美融合。最特別係奶茶同芋泥既比例抓得好好,飲一口下去既時候唔會覺得有一樣蓋過另一樣,反而係相得益彰💖。芋泥既綿密夾帶著輕微既顆粒感,啖啖都有驚喜💥,令人一試難忘。淡淡既甜度正好,唔會太膩口,而且飲完之後個口腔冇任何人工既餘味,只留低純淨既芋香。隔離既兄弟姊妹都話好好飲,認同我既評價👫。真心推介俾鍾意芋頭同奶茶既朋友,記住去試幾口啊🥳!💜⚜黑糖珍珠奶茶:黑糖自帶甘香,配上滑順鮮奶果然無得頂⚜野菜餅:好多野菜,想食邪惡炸小食都想健康可以揀野菜餅😹⚜番茄肥牛拉麵:湯底酸酸甜甜,一啲都唔膩口🧡肥牛份量多,同番茄湯頭好夾!拉麵時間煮得剛好,唔會一pat pat,而且仲掛滿湯汁😻
⚜黑糖珍珠奶茶:黑糖自帶甘香,配上滑順鮮奶果然無得頂
⚜野菜餅:好多野菜,想食邪惡炸小食都想健康可以揀野菜餅😹
天寒地凍,最正莫過於食返碗熱辣辣出哂煙嘅拉麵,暖一暖身🌞今次就嚟試吓麵匠八嘅拉麵,好期待啊!🚩黑鬼叉燒拉麵叉燒炆得超級林,一咬就化開,好欣賞🤩湯底重豬骨香味,加咗黑蒜油好惹味好香!🚩味增豬扒拉麵食咗碗味增豬扒拉麵🍜,真係美味之至😋。首先,佢哋嘅豬扒炸得金黃酥脆🥓,外層包裹住香濃麵包糠,剁開之後肉汁四溢,配合咗味增湯底,個味道簡直係絕配👌。講到湯底,濃郁嘅味增香氣伴隨着每一啖湯,令人回味無窮🌀。面條本身彈牙得嚟唔會太軟,每條面喺湯底中游走,吸收咗豐富嘅味增同豬骨嘅精華。旁邊嘅軟熟蛋🥚切開後,流心嘅蛋黄混入湯中,令整體口感更加豐富,加埋上面嘅柔和。啲木耳同海苔亦都加咗分,木耳爽脆添增口感,而海苔嘅咸香又平衡咗味增嘅甘甜。整體來講,就算係拉麵控都會覺得呢碗拉麵值得一試🌟。食完之後仲令人心情好晴朗😊,肚子滿足之餘,味蕾都獲得咗極致嘅滿足。下次再嚟,一定要再叫碗同樣嘅拉麵,試吓其他嘅菜式。这家餐厅的味增豬扒拉麵實在值得推薦,好適合同朋友家人一齊分享👪。🚩吉列炸蝦一碟有4隻,每隻都真材實料,外脆內軟嘅口感令人忍唔住一隻接一隻咁食😋食完好食嘅拉麵,暖返哂,實在太幸福了🏵
🚩黑鬼叉燒拉麵
🚩味增豬扒拉麵

🚩吉列炸蝦
食完好食嘅拉麵,暖返哂,實在太幸福了🏵
2024-01-22 39 浏览
果日同好閨蜜係附近學瑜伽🧘🏻♀️🧘🏻♀️️,之後搵間好餐廳補充體力👯♀️,今次決定試下新野****《麵匠八》。###吉列炸蝦###一道經典###炸蝦外脆內嫩,蝦肉鮮美多汁,炸至金黃的外皮酥脆可口。吉列炸蝦搭配各種蘸醬,增添了風味的層次感。💛###抹茶紅豆鮮奶和芋香芋泥奶茶###🙊抹茶紅豆鮮奶將抹茶的苦甜和紅豆的香甜結合在一起,與鮮奶的細膩口感相互融合。芋香芋泥奶茶則以醇香的芋泥和奶茶的濃鬱口感為特色,口感豐富而滑爽。######黑鬼叉燒拉麵###以黑色叉燒為特色,叉燒肉質鮮嫩多汁,口感豐富。###💙###蒲燒鰻魚丼飯###今日去咗間日本料理店食蒲燒鰻魚丼飯🍱,一啖落肚,即刻覺得呢個選擇係咁正確👍!鰻魚外皮烤到微微嘅焦香,內裡肉質鮮嫩多汁,每一口都係滿滿嘅滿足感😋。鰻魚嘅甜味同特製嘅醬汁結合得天衣無縫,嗰啲醬汁滲透入白米飯中,令到普通嘅白飯都變得不同凡響✨。飯盒旁邊仲有配菜鹹蘸黃薑同糖心豌豆🌟,佢哋嘅清新味道成為咗整體口感嘅絕佳平衡。吃到盡頭時,覺得每一樣材料都係經過細心挑選同烹調嘅,絕對係一場味覺嘅慶典🎉。店家仲有提供一碗溫熱嘅味噌湯,喺享受過口味濃郁嘅丼飯之後,味噌湯嘅溫和能夠為整體用餐經驗
###黑鬼叉燒拉麵###以黑色叉燒為特色,叉燒肉質鮮嫩多汁,口感豐富。###💙###蒲燒鰻魚丼飯###今日去咗間日本料理店食蒲燒鰻魚丼飯🍱,一啖落肚,即刻覺得呢個選擇係咁正確👍!鰻魚外皮烤到微微嘅焦香,內裡肉質鮮嫩多汁,每一口都係滿滿嘅滿足感😋。鰻魚嘅甜味同特製嘅醬汁結合得天衣無縫,嗰啲醬汁滲透入白米飯中,令到普通嘅白飯都變得不同凡響✨。飯盒旁邊仲有配菜鹹蘸黃薑同糖心豌豆🌟,佢哋嘅清新味道成為咗整體口感嘅絕佳平衡。吃到盡頭時,覺得每一樣材料都係經過細心挑選同烹調嘅,絕對係一場味覺嘅慶典🎉。店家仲有提供一碗溫熱嘅味噌湯,喺享受過口味濃郁嘅丼飯之後,味噌湯嘅溫和能夠為整體用餐經驗畫上完美嘅句號🍵。而家回想起嚟,真係覺得食到寶了💎,下次仲要再嚟試下其他嘢食,期待會有同樣嘅驚喜🤩!
2024-01-19 54 浏览
發現屋企樓下嘅商場新開咗一間日式餐廳,決定同屋企人試吓👨‍👩‍👧Menu選擇豐富,有丼飯、小食、拉麵、甜品,睇落好吸引👍依杯係🥭芒果啫喱冰冰🥭想食清涼解暑嘅小食🍧,芒果啫喱冰冰真係一流之選🥇!試過呢一款充滿熱帶風情嘅甜品後,馬上被佢啲味道迷倒😍。首先,芒果的香甜🥭令人一試難忘,啫喱嘅彈牙口感加上芒果嘅鮮甜,真係夏天裡嘅一陣涼風🌬️。芒果啫喱入口即溶,微微嘅甜味配上啲微微嘅芒果酸,絕妙嘅平衡啱晒愛甜品嘅你👌。飲品上層覆蓋住薄薄嘅芒果汁,細味之餘你會發現每一啖嘅芒果片都充滿汁液,夾雜喺啫喱中間,啖啖肉感🍴,食落去真係停唔到口!飲料嘅冰度控制得宜,涼快不過冰❄️,即使係炎炎夏日都感覺到一股涼意。而且,份量充足,足夠分享或者一個人慢慢欣賞😘。最後,提提大家,最好係飲品準備好後即刻享受,咁樣就可以食到最佳嘅口感啦!推介俾每個芒果控🥭,下次經過一定要試吓!之後係🍚蒲燒鰻魚丼飯🍚飯量十足,足夠兩個人食都得✌蒲燒鰻魚十分肥美,燒得外焦內軟,一啖飯配一啖鰻魚,好正👍最後係🌽忌廉粟米流心脆餅🌽流心質地嘅軟餅夾有清甜粟米粒,增加口感又增加味道。食咗咁多嘢,埋單都係百幾蚊,如果懶唔想煮飯一定會再嚟食嘢👌誠意推介俾

食咗咁多嘢,埋單都係百幾蚊,如果懶唔想煮飯一定會再嚟食嘢👌誠意推介俾附近街坊
2024-01-19 38 浏览
今日系將軍澳單車公園踩完單車🔍,然後來左呢間餐廳,今日特意來拜訪一下,順便試下佢地好出名既拉麵。。👅✨ 味增炸餃拉麵🍜,真係一試難忘😋!首先,味增湯頭有種溫潤同豐富嘅口感,飲落去暖笠笠,增添咗一份心滿意足嘅感覺🥰。再嚟講講啲拉麵,啲麵條彈牙得嚟唔會太硬,同湯底混合埋一啲神秘嘅香氣,引領下一口,令人期待不已🤤。炸餃方面,皮薄餡滿,外皮香脆得來唔油膩,咬落去又响又脆🥟,個餡味濃而且肉汁充足,同湯底嘅味增味夾得好,令人再三回味。而且,配嘅溏心蛋🥚,蛋黃流心得嚟微微地凝固,恰到好處,溶入湯底中,增添咗層次感。整體嚟講,呢個味增炸餃拉麵絕對值得一試!碗底嘅麵食之旅,喺每一啖嘅深度同豐富感中都能體驗到廚師嘅用心同巧思,無論係視覺上嘅呈現👀,定係味蕾上嘅享受,都令人拍案叫絕。想品嚐正宗日式料理,記得要黎挑戰下啲餐廳嘅經典美味,絕對會俾佢哋嘅廚藝同饗宴滿足到你👌!✨黑鬼叉燒拉麵✨選用醬油或豚骨湯,具有香氣濃鬱、口感鮮嫩的特點。拉麵的麵條為粗麵條,具有嚼勁和彈性,使整碗拉麵更加豐富多樣。叉燒鮮嫩多汁,搭配上自製的蘸醬,真心正。所有既材料同個調味都好夾,所有野融為一體,食都停唔到口。

所有既材料同個調味都好夾,所有野融為一體,食都停唔到口。
2024-01-18 37 浏览
不知不覺又到星期六,今日去坑口果邊做完facial,🙈 就想試下呢間新野,交通都幾方便📷🙉🙉吉列炸蝦🙉🙉簡直是一絕。蝦肉表面金黃色,炸得酥脆,內部肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了濃鬱的香料和酥炸的香氣,令人回味無窮。🐒🐒蒲燒鰻魚丼飯🐒🐒今日嘅午餐就選咗一碗嘅蒲燒鰻魚丼飯🍱,第一啖就已經令人驚喜連連🎉!鰻魚嘅肉質鮮嫩,滑溜得來又唔會太膩,佢哋嘅秘製燒汁咁香咁濃郁,令成碗飯嘅味道層次分明。飯粒吸滿咗燒汁,食落去每一粒都流露出醬油同鰻魚嘅精華🐟,真係太對味啦!再嚟,丼飯嘅配菜都做得好好,醃製蘿蔔🥕同黃瓜爽口,提供咗清新嘅口感,同濃郁鰻魚形成咗極好嘅對比。黃色嘅腌蘿蔔絲又點綴咗整個丼飯,唔單止色彩繽紛,更係口味上嘅一大亮點🌟。而且,個人覺得鰻魚嘅烤制火候把握得剛剛好,表皮微焦脆口,但又完美地保持咗魚肉嘅汁水,咬落去既有嚼勁又唔會太硬。當然,少不了嘅就係配上嘅湯🍲,喺品嘗完香濃嘅丼飯之後,一啖清甜嘅味噌湯真係讓人覺得滿足。於是,整個餐飲體驗就喺呢個味道豐富嘅日式美食中圓滿落幕🎯。下次再嚟,蒲燒鰻魚丼飯一定係我嘅首選,會推介俾每一位愛好日本料理嘅朋友❤️,保證一定會俾你食到心滿意足!👍❀黑鬼叉燒拉麵❀叉
🙉🙉吉列炸蝦🙉🙉
🐒🐒蒲燒鰻魚丼飯🐒🐒

❀黑鬼叉燒拉麵❀
叉燒口感彈牙,肉質鮮美,入味,搭配上特色的湯底同埋豐富的配料和香料,味道更加濃鬱,滋味十足。

今日心情真好!做完facial,塊面靚靚,食完好野,身心都好舒暢! 👍