2010-08-07 33 浏览
呢晚約好19點去瓊華<麻布茶房>食飯的,出到旺角又好唔好彩地遇著狂風大雷雨,係地鐵站內更實施人潮管制,咪就因為D人塞哂係地鐵出口唔出避雨囉,都唔知避乜鬼野!?都要行架啦,一係調頭唔好阻住個地球轉啦!!!幾經迫迫拱終於都上到地面,上到<麻布茶房>已經1920了,已經見到友人坐正係到了,即刻入去睇Menu點餐先,我當然睇都唔使睇一定要食我的至愛《宇治金時刨冰》囉~~呵呵呵之後再點多3個小食,佢地每人各1碗麵,食完後再來一個甜品。今次去<麻布>呢,發覺係全新Menu喎,增加咗好多新野,不過都係麵食較多,如果小食類也可以增加多D就好啦。第1款上枱的就係我《宇治金時刨冰》喇,雖然雪糕已熔熔地變了IVY,不過外表依然吸引,食到尾更覺紅豆量多了,唔通係因為加咗$2而多咗紅豆?不過我都一直覺得瓊華<麻布>係九龍新界區最好的一間,好嘅意思係指味道與外表喎,佢出菜係可以同Menu中的相片有9成似,讚!!之後到《芝麻醬菠菜》,呢個話係新野嘅話又未算,其實呢個出品之前已經有差唔多的食品出現,唔同嘅係今次係3舊野,而以前係一堆囉,味道其實係一樣的,量就少過以前囉,不過都好食。再到嘅係阿Sir點的《蕃茄玉子海老拉
之後再點多3個小食,佢地每人各1碗麵,食完後再來一個甜品

再到嘅係阿Sir點的《蕃茄玉子海老拉麵》,好大碗好靚仔呀!同Menu裡的相片真是一模一樣,阿Sir都話好食!

後到《芥末鮮蘆筍豆腐沙拉》和《六色芝麻醬冷麵》,豆腐沙拉以前都食過,都係咁上下啦,冇乜特別仲係咁細碟囉,係擺放得靚靚而已。
至於個《六色芝麻醬冷麵》我只食咁蕃茄同蝦,因為我最唔鍾意食中華拉麵同芝麻醬呀,所以就算係冷我都唔會食咯,唔知好唔好食喇?不過好友都食哂,應該都OK吧!?蕃茄好新鮮咯~

最後到《芝麻金鎗魚》,
係點菜時見到30幾銀得5小舊都幾貴架,不過上到枱食咗舊之後又覺得好OK喎,我食咗3件呀!係最後一件更挑哂D白芝麻,原來係更好食的,因為初時食第一件感覺心感有D怪,到食第2件點埋芥辣又好食D喎,不過原來係最後挑哂芝麻加芥辣係最好食嘅,的確唔錯!!

最後上枱係阿Sir的《燒蕃薯霜淇淋﹣芝麻南瓜》
同好友的《梅酒沙亞》
阿SIr個燒蕃薯原來真係熱架喎!我真係而家先知咋,唔怪之得唻到時D雪糕熔熔地啦,不過阿Sir都話好食。
係好友杯《梅酒沙亞》就過甜喇......真係好甜呀,係日本綠色樽的梅酒加甜版囉。

最後傾傾食食到2120就埋單散喇,埋單時原來用恆生Card簽賬可免收加一添,最後只係$340咋,GOOD!!

小食:
❶芥末鮮蘆筍豆腐沙拉 ❷芝麻金鎗魚(New)❸芝麻醬菠菜(New)
主菜:
❶蕃茄玉子海老拉麵(New)❷六色芝麻醬冷麵(New)
飲品/甜品
❶宇治金時刨冰(配白蜜) ❷燒蕃薯霜淇淋﹣芝麻南瓜 ❸梅酒沙亞
宇治金時刨冰
六色芝麻醬冷麵
芝麻金鎗魚
燒蕃薯霜淇淋﹣芝麻南瓜
梅酒沙亞
weekday 同一班朋友黎食lunch成個餐廳得幾 "木台" 有客可以坐好耐o係旺角好難得呀不過野食就唔算好好味啦 set lunch 都唔係平 (( 但已經比散嗌好所以真係睇你想食好味既野食, 定係坐得耐又舒服喇
weekday 同一班朋友黎食lunch
成個餐廳得幾 "木台" 有客
可以坐好耐
o係旺角好難得呀
不過野食就唔算好好味啦

set lunch 都唔係平 (( 但已經比散嗌好
所以真係睇你想食好味既野食, 定係坐得耐又舒服喇
成場幾乎無人
坐得舒服
太油!!!! 成口都係油
淨係鍾意食蛋
成場幾乎無人
坐得舒服
2010-06-20
朋友生日, 原本不是來此食, 但聽朋友說呢度有放題, 可以一試, 原來誤會了意思, 她是說原本訂的那一間OK, 不是呢間, BUT唔來也來了, 我們便不叫貴果隻, 叫了138/任食加15/一位任飲..真是食到唔知食緊咩, 無一樣野好食..且可叫難食來形容對不起我們生日的主角..肥牛真是肥, 肥到無肉食., 叫佢CHANGE, 當無回事, 認了你咁就走了去..味噌湯底沒有味噌味一杯蜜桃多多冰是沒有味, 飲的似冰水, 連可樂也沒有, 為個我地要叫了任飲?雞軟骨炸到唔知似咩, 有細粒, 根本是難食表表者..日式炸餃子不知所謂, 配茄汁, 好難頂.連燒粟米也沒有味牛舌無論是賣相和口感都不似,成場只有個日式蛋及SALAD可入口, 刺身也可, 但不是新鮮既墨魚桶也唔知似咩..唉即使是188也沒牛柳粒俾你SELECT, 搞錯俾我地加多10元食既DESERT, 睇見都唔開胃, 唔想SELECT, SO沒有加多每人十元我唔知知食左D咩? D野食又漏啤坐是幾舒服, D伙計好似烚烚下, 叫佢過黎落ORDER也好似遊緊雲咁出面有任取既湯同SUSHI, 我出去睇到都唔想試, 好似放了好耐咁和唔夠熱.去個TOLI
真是食到唔知食緊咩, 無一樣野好食..
且可叫難食來形容
對不起我們生日的主角..

味噌湯底沒有味噌味

雞軟骨炸到唔知似咩, 有細粒, 根本是難食表表者.
日式炸餃子不知所謂, 配茄汁, 好難頂.

連燒粟米也沒有味

牛舌無論是賣相和口感都不似
成場只有個日式蛋及SALAD可入口,

刺身也可, 但不是新鮮既

墨魚桶也唔知似咩..唉

即使是188也沒牛柳粒俾你SELECT, 搞錯
我唔知知食左D咩? D野食又漏啤
去個TOLIET, DIRTY得很,

SALAD
2010-06-17
庆祝纪念
生日
2010-05-22 7 浏览
六時三十分去到,冇咩人,可乆揀卡位坐。環境幽靜,坐得舒服。叫了一個冷麵加蝦,咪道不錯,大熱天時,透心涼的冷麵,加多個熱呼呼的冬菇湯,很好呀。另叫了一個豬排飯,又係熱騰騰,廚房有誠意之作。最後,梗係吾少得蕃薯雪糕,加紅豆丸子,好味到......熱蕃薯,冷雪糕,冷靜與熱情之間。好滿足。臨走都已有八成滿。
六時三十分去到,冇咩人,可乆揀卡位坐。環境幽靜,坐得舒服。
冬菇湯,很好呀。
另叫了一個豬排飯,又係熱騰騰,廚房有誠意之作。
好滿足。臨走都已有八成滿。
2010-05-21
  • 蕃薯雪糕
2010-02-20 9 浏览
見到呢間出任食放題+火鍋, 諗住同朋友試吓, 仲揀咗$188升級, 我哋一行六人都係得一個同平底鑊差唔多大既爐, 爐中間仲要擺個比湯碗大少少既 "鍋", 可以燒既地方得外邊, 六個人真係一人一格仔咁大, 個"鍋"就真係細得可憐......一開始已經扣晒分啲食物選擇唔算多, 尤其是打邊爐連乜丸乜丸都冇, 不過熟食啲賣相就唔錯囉, 有相為證, 味道就一般, 沙律應該唔錯, 我見我啲fd叫咗幾次, 啲肥牛第一round都ok, 之後果啲就好唔得, 食落口感都唔同, 唔明點解咁大分別冇影好多相, 因為等食要等好耐, 影影吓都放棄咗......每次都要三催四請先有嘢食, 又甩單, 叫碟生菜都要等半個鐘, 唔知點解啲侍應咁忙??最後都係要叫番啲雪糕食, 係成晚嚟得最快既食物, 都係最好食既, 不過唔係任食放題包既, 係另外俾錢order的唯一可以讚既地方係佢唔會趕你走, 可以邊食邊傾......試過就算, 又唔係平, 下次都唔會再嚟

唯一可以讚既地方係佢唔會趕你走, 可以邊食邊傾......

試過就算, 又唔係平, 下次都唔會再嚟
2010-02-19
2010-01-30 23 浏览
同朋友仔食飯, 揀麻布茶房因為貪其人不多而且可以訂卡位.坐得較舒適, 傾計都計得開心D. 每次到麻布茶房都好想食甜品, 因為menu內每一頁甜品都好吸引呢!!當然, 還是主菜重要! 所以先點兩個定食. 一個為和風蕃茄鮭魚熱鍋定食, 另一個係壽喜牛肉熱鍋定食. 牛肉鍋先上枱, 其實沒什特別, 只是一般肥牛火鍋而已. 湯底清清地. 容易入口, 肥牛份量足一人食. 且而配有少許豆腐, 芋絲等等, 尚算不錯. 再配上白飯, 其實牛肉鍋幾好送飯. 另一蕃茄鮭魚鍋蕃茄湯底不過不失, 不算太濃味. 但只有三塊鮭魚就嫌略少. 不過味道都不差. 如果湯底再濃一點更佳! 飯後有鮮果杯係唔錯的配搭! 生果都幾甜呢!食飽主菜, 雖然已七成飽, 但仍然被甜品吸引住. 所以分別點了穩陣的巧克力聖代同草梅聖代. 其實兩個不同之處係一個係朱古力雪糕另一個係草梅雪糕, 新地仍然係雲尼拿味. 但由於我唔太想要草梅醬倒係新地面, 要求侍應唔否轉為朱古力醬時, 佢地竟然話唔可以呢! 但可以幫我走醬再另上一小杯朱古力醬....其實我覺得好奇怪, 點解佢地我淋上朱古力醬唔得, 而我自己淋就得呢? 不過算啦, 呢方邊唔再考究, 最

食飽主菜, 雖然已七成飽, 但仍然被甜品吸引住. 所以分別點了穩陣的巧克力聖代草梅聖代. 其實兩個不同之處係一個係朱古力雪糕另一個係草梅雪糕, 新地仍然係雲尼拿味. 但由於我唔太想要草梅醬倒係新地面, 要求侍應唔否轉為朱古力醬時, 佢地竟然話唔可以呢! 但可以幫我走醬再另上一小杯朱古力醬....其實我覺得好奇怪, 點解佢地我淋上朱古力醬唔得, 而我自己淋就得呢? 不過算啦, 呢方邊唔再考究, 最緊要食到美味的雪糕...其實草梅雪糕真的好香滑, 而且草梅味不太甜. 所以對其特別偏好

其實服務都不過不失, 不過兩個主菜等了很久. 但我仍然喜愛呢間麻布茶房係一個同朋友傾計食飯的好地方!!
壽喜牛肉熱鍋定食
和風蕃茄鮭魚熱鍋定食
草梅聖代(走醬)
巧克力聖代
壽喜牛肉熱鍋定食
和風蕃茄鮭魚熱鍋定食
草梅聖代(走醬)
巧克力聖代
2009-12-04 6 浏览
昨天去那間..麻布茶房。見外表好似幾就入去...我們點了棒棒雞寒天冷麵,寒天冷麵外表透明,混著青瓜絲雞絲來吃,無論感覺及味道也很像吃冷麵,不算很特別, 麵條好硬好石頭..海鮮煎烏龍麵貴得來用料不新鮮....SO BAD。 店方最新推介之一為鮭魚蛋糕飯,我們又貪新鮮點了一個, 誰知蛋糕飯光有外表..裡面就....價錢不算便宜...但食物質素太差..不用再去了..
昨天去那間..麻布茶房。

見外表好似幾就入去...

海鮮煎烏龍麵貴得來用料不新鮮....SO BAD。

價錢不算便宜...但食物質素太差..不用再去了..
2009-11-27 10 浏览
一個約了很久很久的飯聚,終於在某個平日晚上成行, 於旺角區的食肆坐得舒適又沒時間限制的, 這間柴房也算是其中一個不錯選擇。晚上七時半, 餐廳竟然仍有不少位置, 除了臨窗的卡座, 中間部份只有我和朋友們, 只是位置剛好望著卡位的客人, 又令人眼光不知放在那裡才好。打開菜單看到價目尚算便宜, 心想又真的很抵, 只是當上菜時才知道, 價格不貴但份量超迷你而已, 看似勁點了很多,份量其實也不太多: 芥香白菜很有趣的配搭, 那些醬汁只是很輕微的wasabi味道, 沒想像中刺激攻鼻,可以重一點會更刺激; 白菜仔非常爽口, 跟wasabi原來又算配合,和平時的蒜蓉炒或加蠔油又是不同的新奇感覺。 以錫紙袋包著的炒雜菇,份量最為迷你! 一小包雜菇真的一個人吃也不太足夠!只是味道出奇地不錯,炒得蠻香的呀!冬菇片薄薄但軟滑,入味非常! 少量金菇就一如平時爽口, 兩款菇菌跟那濃味醬汁配合得不俗。煎鮭魚沙律色彩繽紛,單單外表已很吸引!沙律以切段青瓜、蕃茄和生菜絲組成,三款蔬菜皆新鮮甜美, 混著有點酸甜的沙律汁已經相當清新開胃, 三文魚炸得酥脆香口,肉質都是一般熟食三文魚般實的的, 以魚肉來說不算質感最好,但炸得

煎鮭魚沙律色彩繽紛,單單外表已很吸引!沙律以切段青瓜、蕃茄和生菜絲組成,三款蔬菜皆新鮮甜美, 混著有點酸甜的沙律汁已經相當清新開胃, 三文魚炸得酥脆香口,肉質都是一般熟食三文魚般實的的, 以魚肉來說不算質感最好,但炸得香口又啖啖肉又覺得很好吃了。

喜試新的我們又點了棒棒雞寒天冷麵,寒天冷麵外表透明,混著青瓜絲雞絲來吃,無論感覺及味道也很像吃冷麵,只是又不算很特別,不如給我真正的麵條更好; 反而那幾件蕃茄還較鮮甜美味,有點妹仔大過主人婆的感覺, 本身的冷麵汁味道一般,反而另上的芥末黃色疑似wasabi的東西味道更有趣, 那種攻鼻感比芥末白菜更甚。

海鮮煎烏龍麵外型很像日式煎餅,要不是看到丁點麵條,真的以為上錯菜。"煎餅"以椰菜絲墊底再舖上烏龍麵煎成,因此看來頗厚其實麵條不多,烏龍麵感覺像烏冬, 粉粉軟軟的比寒天冷麵討好,材料還有迷你小帶子和蝦仁等海鮮,味道和新鮮度可以有很大進步空間,最上面活潑的木魚碎更可增加不少動感及鮮味;醬汁用上甜中帶酸的墨魚丸汁,基本用上這惹味醬汁的食物也不會太難吃,這道煎烏龍麵也不例外。

店方最新推介之一為鮭魚蛋糕飯,我們又貪新鮮點了一個, 誰知蛋糕飯外表比味道好得多,那幾隻疑似鮮蝦仁看似晶瑩其實淡而無味,空有爽口兩個字; 偏冷的米飯混著一些鮭魚碎, 一不留神就會錯過!整個蛋糕飯的味道很清淡,反而青瓜的自然味道比其他材料還突出;最搞笑是那層很像去殼綠豆的雞蛋碎,跟那些珍珠飯看來活像未包的粽子般, 有綠豆, 糯米.....連那鬆散的情況也很相像。

幾個套餐會連同前菜及清湯送上, 前菜分別有蓮藕+竹輪及甜酸菜, 蓮藕煮得不錯,爽口但入味,竹輪魚蛋則軟綿綿的,不及蓮藕討好;甜酸菜就跟平時的酸菜般醒胃,酸酸甜甜的味道當前菜很不錯。 清湯看似清淡如水,原來湯底帶著微甜,比想像中可以,起碼有點味道不是白開水般, 材料有些海苔或冬菇片, 視乎廚師舀了什麼。

味道吃得較重的朋友今餐吃得頗為辛苦,因為大部份菜式味道偏淡,吃得她很不是味兒,最後另加一碗味道較重的辛味担担麵, 這也是全餐她覺得味道較對胃口也較重的菜式, 辛苦她了。

吃了一輪前菜後, 是日主菜繼而開始:

由於醫生要我多吃纖維如蕃薯,宇治金時這款人氣食品當是我的首選! 底部那層厚蕃薯溫度夠熱, 軟雪糕又夠凍,兩者混著一起吃也有點冰火感覺,當然要是蕃薯可以再燙口一點更妙。蕃薯甜度一般但非常軟糯, 雪糕奶味不太重但很幼滑, 兩者水準皆可; 原來裡面還有紅豆蓉,因此又增加多一種香甜,澆在雪糕上的綠茶味道反而不太明顯, 像裝飾多一些,吃罷這個主菜後非常的滿足。

honhon們的黑糖葛軟聖代或cookie cream外型相若,同以高腳玻璃碗盛載,這才像吃雪糕嘛!黑糖味道普遍不濃, 反而其中的咖啡雪糕味道更突出及香濃, 意外! 綠茶雪糕炸蕃薯, 炸過的蕃薯比我那款香口得多, 吃來比宇治金時多了一份香脆,只是真的很像街頭小食炸蕃薯哩!

日式綠茶不斷供應, 不過味道偏淡,總比熱開水好飲; 餐廳內幾盞水晶燈看來感覺較華麗, 只是每當人多就會較嘈吵, 鄰桌人客談話中不時將兩性器官加插在說話中, 在旺角食肆裡不是奇怪事,只是在西餐廳裡就不太對題了,那位女仕應選錯了用餐地點吧。

五個痴呆坐埋一枱笑聲不絕, 意義比味道更為吸引,下次再選些味道較重的食肆再來痴呆好了。
華麗水晶燈
雪糕雪糕雪糕
冷熱交替宇治金時
  • 雪糕甜品
2009-08-26 10 浏览
今次三個人去左"麻有茶房",呢間鋪頭係我朋友既最愛食府,今晚既然約左佢,就梗係會選擇呢度啦!,我地叫左一個二人套餐及一個日式照燒漢堡配鮮雞蛋飯,另外叫左兩款聖代,聖代(Sundae)=雪榚新地茶房風沙拉 - 蔬菜新鮮,沙律醋味道唔錯炸牛肉馬鈴薯 - 味道ok炸豬扒咖哩日式雞蛋食 - 豬扒超級靭,連飯都係靭,千其唔好試日式照燒漢堡配鮮雞蛋飯 - 漢堡扒好味,蛋白打到起泡,底部有生蛋黃,撈埋d飯一齊食,幾特別燒番薯霜淇淋(蜂蜜檸檬) - 番薯香,雪榚滑,不過因為番薯熱,所以雪榚快溶黑芝麻聖代 - 芝麻味重,雪榚滑,不過奇異果太生,食到喉嚨痕黑糖葛軟聖代 - 雪榚滑,但葛軟唔好食,奇異果太生總括:食物大致上都ok,不過甜品比較出色!
茶房風沙拉 - 蔬菜新鮮,沙律醋味道唔錯
炸牛肉馬鈴薯 - 味道ok
黑糖葛軟聖代 - 雪榚滑,但葛軟唔好食,奇異果太生

總括:食物大致上都ok,不過甜品比較出色!
茶房風沙拉
黑芝麻聖代
黑糖葛軟聖代
2009-08-21
2009-08-10 3 浏览
想於旺角晚飯, 又唔想食完即走, 想到頭都爆, 最後選了這兒其實經過港九多間分店, 都未嘗一試, 今次點了炸雞軟骨, 緑茶鰻魚卷做前菜, 雞軟骨OK啦, 綠茶卷有綠色但無綠味, 鰻魚都唔知係邊, 總之就係一舊飯加左好多鰻魚汁做的飯卷, 味道OK但係偷工減料囉.............汁燒烏龍面個味太太太濃, 勁多燒汁加上OVERCOOK的淋pat pat烏冬, 上加一個老蛋皮及木魚絲, 吃不飽但又膩得很, 甜品的燒蕃薯紅豆白玉霜淇淋為招牌貨, 雪糕幾滑, 但跟燒蕃薯的味道格格不入, 白玉即粉團, 但個心煮得不熟, 紅豆蓉就香味十足,整體來說都係坐得好好, 唔趕你走, 但係食得麻麻, 平平地都算啦...........

2009-08-01
2009-07-03 5 浏览
蛋包飯.. 塊蛋都唔系包住d 飯既= =只系蓋面而已冇咩特別 蟹肉飯都冇蟹肉味!整體黎請普普通通但太貴了1個set lunch 都要$6x但好在環境好舒服推介小聚來吃甜品樓上鋪很寧靜很舒適
蛋包飯..

咖哩牛柳蛋包飯
蟹肉飯
咖哩牛柳蛋包飯
2009-06-11 4 浏览
原打算在飯後往朗豪坊找個cafe吃cake。忽然想起我這個大鄉里一直未有嘗過此店之名物宇治金時,於是與友人同往此處。宇治金時,就是簡單的一個軟雪糕淋上抹茶糖漿放在熱蕃薯上,旨在讓人吃出冰火交融的感覺。但很抱歉,雪糕實在溶得太太快,而且不夠"雪",蕃薯則只是暖,吃下去就是兩頭唔到岸和喝溶為抹茶味的稀奶昔。是控制火喉不好吧。過幾日去M記吃那個DOUBLE抹茶紅豆新地,那個才是吃一口令人牙軟的新地啊,吃得比這個"名物"滿足多了。朋友L的甚麼甚麼丸子(白玉甜點?),丸子煙煙韌韌但要和紅豆和雪糕一起吃才有味道。老實說,我不懂這個配搭有何新意和特色。。。朋友R的是新出品,是一碟氈著一大堆甜到漏的紅豆的新地,伴著三個內有類似麻糬餡的麵包球,乍看還以為是小小沙翁LOL, 再加上一些cream;這個大堆頭賣得還要比以上兩款便宜。據朋友所講,麵包球味道不差,反而吃剩大量紅豆~實在太漏了。餐廳不趕客,侍應也頻頻加熱茶,不錯~ 坐著談天聚舊,又一個晚上。
2009-05-29
$45 (宵夜)
2009-05-12 4 浏览
因為昨天晚上去咗旺角間麻布茶房,一開始我地要凍奶茶比咗凍檸茶,比對筷子我好油,最最最重要個waiter成碗湯倒落我到,boxer都濕咗....激死..打算算喇..(好彩帶多一條褲)換完後,出到黎整張檯依然濕及油淋淋無清理到.....我激到叫佢manager lo........咩customer service都無....(我個friend 叫我冷靜下, 如果唔係我咩都唔要走咗去lo).......我永永永永永遠都唔會去佢間野食飯lo ..Black List....

2009-05-11
  • no..no..no....
2009-04-05 4 浏览
lunch 時段食....以前麻布茶房已經少客今次上到去得兩枱客,好靜由我地1:10pm去到落order,好快手上左餐飲,坐到1:40pm先有野食!!我地催左三次,侍應姐姐都係話"就快,請等等"食物質素還好,但係食晏時間有限,搞到大家食得好急依家食午市套餐仲送雪糕球一個....blueberry 味道真係食唔出有coupon 都唔會再黎另外,午市試過食瓊華同新世紀廣場分店,瓊華係多d 選擇同價錢平d架~~
lunch 時段食....以前麻布茶房已經少客
今次上到去得兩枱客,好靜

我地催左三次,侍應姐姐都係話"就快,請等等"
食物質素還好,但係食晏時間有限,搞到大家食得好急
有coupon 都唔會再黎

2009-03-31 5 浏览
同朋友仔諗住搵個地方食下晚飯傾下計, 一諗就諗起麻布茶房~ 坐低後, 已經對甜品非常有興趣, 但當然留到最後先慢慢揀..朋友仔點左屏屏麵, 我就點左蕃茄旦包飯.一直對麻布茶房既旦包飯都情有獨中, 無論係咖哩牛柳粒旦包飯還是蕃茄旦包飯, 每次都係必點呢!! 只因鍾意旦夠滑, 加汁撈飯簡直一絕~!! 食飽MAIN COURSE, 甜品時間到了, 其實已經飽得很, 但眼見隔離位客人既甜品好吸引呢, 所以再飽都要食我點左朱古力聖代. 朋友仔點左個....唔記得個名了....但兩個都好好味呢..不過唔知點解呢度既雪糕溶得好快呢..要快快手食完~

朋友仔點左屏屏麵, 我就點左蕃茄旦包飯.

2009-03-13