2019-03-24 425 浏览
知道麻神麻辣火鍋有lunch set, 口卑亦唔錯,今日去試試!因為唔食牛肉,所以點左兩客豚肉涮涮鍋$72揀左麻辣湯底,綜合鮮餃有四大隻、綜合丸子四小粒、配台灣手工麵及極上冷凍烏龍麵。兩份可以share 一齊食!麻辣湯底夠香,個人覺得唔會太麻太辣,對於唔太食得辣嘅我可以接受👍西班牙黑毛豬賣相唔錯,夠新鮮,肉質唔錯,無雪味。鮮餃有四款,餡料質素唔錯,皮薄餡靚。丸子係手打丸,肉質彈牙,可惜細粒左d😬台灣手工麵類似刀削麵,同烏龍麵,兩種麵質夠滑又煙韌,賣相好似好乾,但食落好好味👍其餘材料仲有三種🍄菇類,木耳、粟米🌽、南瓜🎃、蕃茄🍅。最正包埋飲品,叫左一杯水果茶,勁大杯!一杯咖啡亦唔差。埋單兩位$144,免加一,超抵食,超飽!
因為唔食牛肉,所以點左兩客豚肉涮涮鍋$72
西班牙黑毛豬賣相唔錯,夠新鮮,肉質唔錯,無雪味。
鮮餃有四款,餡料質素唔錯,皮薄餡靚。
丸子係手打丸,肉質彈牙,可惜細粒左d😬
其餘材料仲有三種🍄菇類,木耳、粟米🌽、南瓜🎃、蕃茄🍅。
最正包埋飲品,叫左一杯水果茶,勁大杯!一杯咖啡亦唔差。
埋單兩位$144,免加一,超抵食,超飽!
2019-03-24
2019-03-23 138 浏览
我一向出食評一係唔寫,寫得間野一定有D特別,麻神個湯底不論是辣定雞湯,都係可以飲落肚,其他人去比較譚仔麻辣,就不如直接去食譚仔,麻神係食火鍋,係要食到食物的鮮同味,唔識食就唔好亂寫。要等位又亂駡,唔洗等又話伏,香港人太大壓力⋯⋯一句講曬有Heart的火鍋不多!我一定推介鴛鴦湯,飲完雞湯先開始食野,個麻辣湯去到中段飲不得了,牛肉質素一d都唔差,最重要雞子唔係火雞子!囗裏爆不得了!鴨血係重點菜,響鈴好好味,唔係買現成的,豬筋好小食幾好味!鮮蝦當然係新鮮,係串起左重郁緊...飲飽食醉,一大班朋友去推介
要等位又亂駡,唔洗等又話伏,香港人太大壓力⋯⋯
一句講曬有Heart的火鍋不多!
2019-03-22
庆祝纪念
生日
  • 鴛鴦鍋
  • 美國頂級牛小排
2019-03-22 171 浏览
同男朋友都好中意打邊爐😗今次嚟麻神食嘢🌶🔥環境好闊落,而且坐得都好舒服😆另外每張枱都有屏風隔住,有返小小私隱度😛而且出面仲有個露台,食得太飽可以出去坐陣,吹下風望下靚影👀.#麻神麻辣鍋拼花膠雞鍋 ($268)😋好味指數:(7.5/10)未打邊爐之前記得飲返啖湯先😚麻辣鍋飲落去幾香而不嗆喉,不過中意辣嘅朋友仔就會覺得唔夠麻同辣🌶,有小小失望😢 (反而用嚟調味嘅辣油仲辣,亦香,可以試下😛👍🏻)另外個湯入面有2舊果凍鴨血,店員話要用刀叉食🤣食落唔會太散,而且口感幾滑😍而雞鍋飲落去幾鮮甜又濃郁,雞肉都算嫩滑,仲有女仔最愛嘅花膠😎加番分😚打邊爐幾其實都離不開牛同丸,但今次就講啲我覺得幾特別同好味嘅嘢啦✌🏻🐮平時啲牛都係就咁放鍋到滾,不過有時就會比較韌😣呢到就有一個幾特別嘅食法🤣就係放啲湯落個碗到,然後用湯嘅熱力慢慢整熟啲牛,比較容易控制生熟程度😚食落去真係好嫩,中意嘅可以加啲大蒜同辣油,食落更惹味🤤#旗魚脆 ($66)聽到個名都r晒頭唔知係乜🤣食落去有啲似魚皮餃😗#科學王子麵 ($44)呢個麵嘅煮法都有啲特別🤔放落去麻辣湯到滾一滾,個麵一開始散嘅時候就可以拎上碗到,然後加蔥同辣油🌶食落去麵質硬硬

而且出面仲有個露台,食得太飽可以出去坐陣,吹下風望下靚影👀
#麻神麻辣鍋拼花膠雞鍋 ($268)
😋好味指數:(7.5/10)
未打邊爐之前記得飲返啖湯先😚

#旗魚脆 ($66)
聽到個名都r晒頭唔知係乜🤣食落去有啲似魚皮餃😗

#科學王子麵 ($44)
呢個麵嘅煮法都有啲特別🤔放落去麻辣湯到滾一滾,個麵一開始散嘅時候就可以拎上碗到,然後加蔥同辣油🌶食落去麵質硬硬地,加上辣嘅味道,好有台灣拌麵感覺😭

#元蹄筋 ($68)
食落去好淋,感覺上好多骨膠原,放落雞湯到淥就岩晒😙

#排骨酥 ($68)
本身有調味,食落去有好小小甜,襯麻辣鍋的話都幾夾🌶

#黑毛肚 ($78)
細嘅淥5-7秒就得,而大塊嘅就落8-10秒就食得😆千其唔好淥太耐啊,如果唔係就會好韌🤔

另外佢地仲有一啲 cocktail或者mocktail 可以飲😙
用餐优惠
試食活動
2019-03-19 136 浏览
铜锣湾挺喜欢的一家火锅店,开业也算是挺久了,对麻神最深的印象就是有一次在city super看到这个牌子的面,竟然一百多港币一袋,印象颇深。这家店的环境还是很不错的,中西结合,吧台,整个店的装修很有档次,无论是请客还是平时用餐都非常好。店里的台湾服务员态度真心是非常好了,热情好客,在不会太过,一口台湾腔听着也比较和谐。点了麻辣锅底,实在是有些口感太过于温和了,偶尔吃吃还可以吧,牛羊肉,丸子,时蔬,海鲜等,食材质量确实很好的,味道也不错,偶尔吃的清淡点挺好。价格有点小贵,总体而言很不错的一家台湾火锅店。

价格有点小贵,总体而言很不错的一家台湾火锅店。
2019-01-11
  • 果冻鸭血
  • 综合丸子拼盘
  • 美国顶级牛小排
  • 鸳鸯锅
  • 黑毛猪
2019-03-12 296 浏览
係真心推介一定要去食lunch每人不過$100 :一人一煱,一菜+肉嘅拼盤,再有一杯特飲!銅鑼灣地段,即使同一價錢,也不可能找到同一高格調的環境如此抵食 - 地方寬敞,光猛整潔、格調高雅。二人同行,各自點鍋:麻辣火鍋放麵、放肉一絕,另清湯放菜、放瓜二絕火鍋在前,因要疏疏舌頭,平時愛熱飲我,也轉叫水果茶,還有不同花茶的選擇為三絕把杯話碟之時,有像處身中空的開揚市景陪伴,確絕話到此處,小女子認為最絕是⋯埋單之時⋯⋯
係真心推介一定要去食lunch

把杯話碟之時,有像處身中空的開揚市景陪伴,確絕

話到此處,小女子認為最絕是⋯埋單之時⋯⋯
2019-02-13
今日小編同朋友2人本來打算去MIDTOWN 27樓既Ragout打邊邊既,通過OPENRICE訂台,網上見到寫住裝修中,小編見到仍然可以預訂甘就冇理啦。點之去到發現冇左27樓,RECEPTION話已經執左WOR,甘惟唯有食第二間啦,出面又落梗雨費事再行出去,所以都O系番MIDTOWN度搵下有冇其他好選擇,我地都係想打邊邊,小編其實對呢間野冇乜好感因為之前食過系完全唔麻辣既麻辣火鍋,朋友未試過甘又比多次機會佢啦,反正朋友唔食得太辣,可能喜歡。我地雖然冇訂台但仍然有位(小編已經覺得伏伏地)但睇到餐廳都有8成入座率都OK啦, 經理話我地要8點還台,絕對唔係問題,我地都系食得快既人。一坐低,好快就ORDER個湯底啦,湯底選擇唔多,一系麻辣,一系鴛鴦(麻辣MIXED花膠雞)或者ONLY花膠雞,我地當然系試鴛鴦啦,朋友都擔心會太辣食唔到,小編我就好放心覺得渠可以有幾辣?餐牌選擇依舊唔多,我地唔食牛肉所以冇叫呢D貴野,叫左聖子兩隻,脆魭片,丸子拼盤,高麗菜,粟米,個鍋超級細,但賣相唔錯,但真心個麻辣湯底真心渣到爆,連我朋友都話一D都唔辣(利申:我朋友食譚仔系食十小辣),真係救命呀,台灣麻辣火鍋小編我食過吖,都唔係甘既味既,只能說呢個麻辣火鍋系冇麻辣味既火鍋,但相比其他確實湯底唔油膩,只有少少辣油O系面,但以價錢268食呢個鴛鴦鍋就真心唔值啦。花膠得兩舊好彩我地兩個人食O者,個花膠雞都OK唔太油膩,1/4隻雞啦,但以呢個價錢其實唔太值得。不如又講下D配料啦,個聖子正常啦,大就唔大隻架啦,粟米好甜,係正既,48元都過得去,丸子都不錯但未去到好味程度,賣118,個脆魭片得8片(細既)賣68,一般,高麗菜爽口,48元抵食,素菜餃子,一放入鍋即刻散開,餃皮裂既,劣!賣68元。總括而言,食物種類唔多質素極一般,觀乎熟客都幾多(個個都係皇帝新衣,都唔知自己被人坤,定係心甘情願被坤),ANY肥,朋友和我都話呢間不用ENCORE,浪費QUOTA, 完!
賣相靚,惜金玉其外,敗絮其中
辣度不如譚X米線既十小辣,情何以堪?
素菜餃
聖子
题外话/补充资料: 服務係好既,特別係其中一個男SERVER,後生仔好細心,睇得出做事有HEART既,其餘部長經理,假!完
2019-03-09
  • 粟米
2019-03-09 219 浏览
不斷地係IG story見到朋友食麻神 今次終於到我食啦-▫️麻神麻辣鍋拼花膠雞鍋 $268個人十分鍾意依到既湯底 花膠雞鍋足料🐔 味道幾濃郁 堅係有花膠麻辣鍋唔會好似其他火鍋店咁油🌶 亦唔會嗆喉可以當湯飲 鍋底入邊既果凍鴨血更加係精粹 好滑 好好味😍😍😍我諗係香港食過最好味既鴨血-▫️美國頂級牛小排 $288▫️手砌特選牛頸脊 $328兩款牛既牛味都好重 店員仲會用牛小排加麻辣湯製成三種食法將牛小排放入一個大碗 再淋上熱辣辣既麻辣湯淋至半熟食落十分嫩滑 另外仲可以加上蒜芯 特制辣油同蔥花一齊食 好正‼️‼️-▫️黑毛肚 $78▫️排骨酥 $68▫️台灣魚餃 $56▫️科學王子麵 $44▫️綜合丸子拼盤 $118其他食材質素同樣唔錯 排骨酥換麻辣湯幾岩胃口而個王子麵 店員仲會幫我地加上蔥花 辣油 變成撈麵咁食👍🏻-▫️麻神特飲 $48-最後值得一讚既係環境真係好好 完全唔迫 可以同朋友慢慢傾計👯‍♀️
不斷地係IG story見到朋友食麻神 今次終於到我食啦
其他食材質素同樣唔錯 排骨酥換麻辣湯幾岩胃口
而個王子麵 店員仲會幫我地加上蔥花 辣油 變成撈麵咁食👍🏻
▫️麻神特飲 $48
2019-03-07 1950 浏览
麻辣火鍋癮又起,加上朋友生日上網見到銅鑼灣有間麻神睇落價錢合理,仲要係台灣過江龍,即刻扑搥🥳 呢間火鍋店裝修走high class 路線😍燈光昏暗,枱與枱之間分隔得開😛中間位置又有屏風阻隔👍🏻非常有空間感另外值得一提,佢地有outdoor area 嫁!仲有bar可以飲野😋  好chill😍甫坐低叫好湯底同食物,侍應端上了湯底🥰 麻神麻辣老饕鍋拼花膠雞鍋 $298聽店員介紹,佢哋秘製嘅麻辣鍋湯底只用藥材、蔬菜、水果及香料熬成,同坊間完全不同,即刻試一啖,先係麻辣香氣撲鼻,然後能想到藥材的氣味😛 麻辣而不嗆喉😗 飲多幾啖湯都得呀!千祈唔好錯過佢哋嘅果凍鴨血😍都係朋友們大力推介的👍🏻花膠雞湯則是鮮甜不膩,仲有女生們最愛的花膠,夠哂滋補🥰記住飲多啖湯食多件雞先打邊爐呀😋之後牛小排$288 同牛頸脊 $328就出場🥳一食就覺得肉質嫩滑因為師傅會幫手招待幫手燙牛肉🤪師傅話呢個有三種食法😱而呢三種食法都不能直接放於鍋中碌熟d牛肉🧐而係準備另一個碗😋呢個方法可以防止纖維收縮,令到牛肉比較有咬口🥰 第一種食法就係淨牛肉,能夠試到牛小排同牛頸脊嘅鮮嫩同鮮味😘第二種食法係加一粒蒜苗🌱第三種食法係加蒜苗+辣
麻辣火鍋癮又起,加上朋友生日
上網見到銅鑼灣有間麻神睇落價錢合理,
仲要係台灣過江龍,即刻扑搥🥳
呢間火鍋店裝修走high class 路線😍
燈光昏暗,枱與枱之間分隔得開😛
中間位置又有屏風阻隔👍🏻非常有空間感

另外值得一提,佢地有outdoor area 嫁!
仲有bar可以飲野😋  好chill😍

甫坐低叫好湯底同食物,
侍應端上了湯底🥰
麻神麻辣老饕鍋拼花膠雞鍋 $298

千祈唔好錯過佢哋嘅果凍鴨血😍
都係朋友們大力推介的👍🏻

花膠雞湯則是鮮甜不膩,
仲有女生們最愛的花膠,夠哂滋補🥰
記住飲多啖湯食多件雞先打邊爐呀😋

之後牛小排$288 同牛頸脊 $328就出場🥳

一食就覺得肉質嫩滑

因為師傅會幫手招待幫手燙牛肉🤪
師傅話呢個有三種食法😱
而呢三種食法都不能直接放於鍋中碌熟d牛肉🧐
而係準備另一個碗😋
呢個方法可以防止纖維收縮,令到牛肉比較有咬口🥰
第一種食法就係淨牛肉,能夠試到牛小排同牛頸脊嘅鮮嫩同鮮味😘
第二種食法係加一粒蒜苗🌱
第三種食法係加蒜苗+辣椒油🌶
一食落有種兇狠感覺🤣但勁過癮!😍
因為油同香料都係台灣空運,然後師傅自己炒成😘
酒香白肉 $58
呢個一試難忘!經過花雕酒醃製🥰
勁香呀真係😍😍😍
科學王子麵 $44
聽師傅講王子麵係台灣學生既零食😂
師傅會幫手將麵灼到岩岩熟,要保留返少少硬度,
加埋葱花同辣油😚 好新鮮😋

綜合丸子拼盤 $118 (豬、魚、墨魚、蝦、牛)
叫丸子拼盤就食到多種類🥰 比較特別係梅菜豬肉丸,其他丸類都係手打👍🏻

排骨酥 $68
肉質較紮實,唔會好油膩🤤

黑毛肚 $78
記住唔好碌太耐,十秒就剛好🥰

元蹄筋 $68

打邊爐也少不得一杯正嘅飲品👍🏻 凍檸檬梳打好開胃
整體都非常滿意,服務態度非常好呀!
最後仲叫咗雪粑做甜品🥰
有Coconut同 wild berries 😋 絕對有驚喜!
2019-03-04
2019-03-06 487 浏览
一試即愛上😍作為一個火鍋控 真係一年四季都可以打邊爐架😂終於來到麻神了 呢到係台式火鍋 好多材料由台灣直送 原汁原味呀👍🏻✨ 麻神麻辣老饕鍋拼花膠雞鍋 $298上枱嘅時候 侍應先同我地介紹麻辣湯 全由藥材同生果敖岀來 無放肉類 好特別呀!而花膠雞就落足材料 佢建議我地飲啖湯先開始麻辣鍋 辣度屬於中 飲落順口 又唔油 胃唔會唔舒服 好味道花膠雞鍋 雞湯濃郁 加埋膠感很重嘅花膠 淨飲左幾碗了🤭✨ 果凍鴨血要用刀叉食呀 質感好好 夠香 好少食到甘正嘅鴨血✨ 美國頂級牛小排 $188牛小排有三種食法 而且煮法特別 需要侍應協助的😏並非直接放入湯𥚃 而係先放入碗 再熱湯呢個做法令牛小排更嫩滑 啱啱好☺️1️⃣ 直接食 2️⃣ 加蔥花 3️⃣ 加蔥花及辣油辣油好香好惹味 由台灣運來 岀面買不到‼️✨ 手砌特選牛頸脊 $228牛味重 肉質無牛小排甘嫩再自行加啲辣油 真係好正🙈✨ 黑毛肚 $78淥幾秒就食得 麻辣湯底必備之選✨ 新鮮元蹄筋 $68第一次食元蹄筋 骨膠原超多啊 又夠淋💞落花膠雞湯 無得輸✨ 酒香白肉 $58有淡淡地嘅酒味 白肉肥瘦適中 唔會油膩👍🏻✨ 綜合丸子拼盤 $118最愛蝦丸同牛丸 彈牙又juic
一試即愛上😍

✨ 精選魚餃 $56
唔似平時凍肉舖個d 新鮮包好🥰
✨ 環境好靚 私房菜甘架 性價比不錯👍🏻
🍽 麻神麻辣火鍋
🔎 銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心2期Midtown 25樓
果凍鴨血
黑毛肚
新鮮元蹄筋
酒香白肉
綜合丸子拼盤
科學王子麵
精選魚餃
2019-03-05 242 浏览
麻神位於銅鑼灣Midtown, 入到去非常之舒服,因為每張枱都好大夠闊落,私隱度都好足,唔會聽到哂隔離枱講野,可以話係食得十分Chill 首先我同朋友叫咗個鍋係鴛鴦嘅🔸麻辣湯拼花膠雞湯有別於一般麻辣湯底加入大量肉類同骨類,以及一大堆人工調味料、辣椒熬製,食來辣喉又燥熱。麻神呢個真係當湯咁飲!十分順喉,唔會嗆到,配佢地鴨血十分入味!而花膠雞湯好足料,好多舊算係厚身,有層膠咁😍飲完覺得好暖好補身🔸美國頂級牛小排呢個真係世界級,煮法都好特別!佢地係將生嘅牛小排攞開,然後就攞滾緊嘅麻辣湯淋落去,淋到佢變咗色就可以了,有啲似溫體牛嘅做法。然後再加佢地特制辣油同少少葱!入囗非常香,亦好滑,食落個層次好豐富❤️🔸王子麵煮法又係好嘅,放係麻辣鍋索曬啲味,然後煮到啲麵軟硬適中就攞上嚟,做個撈麵嘅感覺,加上葱油好惹味最後叫咗個紅莓雲芭,做得好食過品牌出嘅,好smooth好解重口味,食完十分清爽!

首先我同朋友叫咗個鍋係鴛鴦嘅
🔸麻辣湯拼花膠雞湯

🔸美國頂級牛小排

🔸王子麵

• 鴛鴦鍋
  • 王子麵
2019-03-02 163 浏览
湯底真係好好!湯底十分新鮮入味,不需要沾料,煮一煮就十分入味~食材十分新鮮,菜拼就很抵食~牛丸係手打出來,非常實在!服務也很到位,經理服務的很貼心~十分推薦!~下次會再來~
2019-02-26 341 浏览
冬天咁凍真係好鐘意打邊爐,一來可以慢慢滾慢慢食,又可以坐耐少少傾計。放夜又幾個人,一於冬至前聚聚食餐好!今次揀左呢間麻神麻辣火鍋,台灣開到黎香港,應該唔錯吧?抱住期望黎食~~~入到店,咁夜估唔到都幾多人,一坐低就話原來9:30後25%off,估唔到竟然有折?!無諗咁多,一睇餐牌,多野揀到呢.....選擇困難症啊真係!款式好多,仲有套餐揀,最後我地當然係揀左唔少樣野.....麻辣特選老饕鍋 $128呢個第一次食,入面有牛肚、牛根咁,即係台灣牛雜,麻辣味濃,超入味,鐘意食辣呢個超正!美國牛頸脊  $248份量都幾多,肉質嫩,脂肪分佈平均,入口超濃郁牛味,連埋湯底一齊入口超惹味~西班牙黑毛豬梅花 $198肉味濃,口感較結實,但不會韌口,但又不覺油膩,口感超好!另外,仲叫左丸子拼盤、蓮藕片、冰菜、鮮淮山、鵝腸等.....丸子拼盤我都推介,入面有梅菜豬肉丸、墨魚丸、鯪魚丸及蝦丸,彈牙爽口,好好味!食材新鮮,而且好多種類可以揀,呢餐真係又抵食又好飽!!!
放夜又幾個人,一於冬至前聚聚食餐好!
無諗咁多,一睇餐牌,多野揀到呢.....選擇困難症啊真係!
款式好多,仲有套餐揀,最後我地當然係揀左唔少樣野.....
麻辣特選老饕鍋 $128
美國牛頸脊  $248
西班牙黑毛豬梅花 $198

肉味濃,口感較結實,但不會韌口,但又不覺油膩,口感超好!

食材新鮮,而且好多種類可以揀,呢餐真係又抵食又好飽!!!

2019-01-17
$300 (宵夜)
2019-02-23 342 浏览
冬天點都要打一次邊爐,成班朋友傾計聚聚,就黎左呢間係銅鑼灣的麻神!入到黎睇左陣Menu,服務生竟然同我地講7:30前賣單有25% discount~真係估唔到咁岩撞正有折.....好似好抵!呢度環境唔錯,一台台有屏風擋擋咁,可以慢慢食慢慢傾!我地要左個鴛鴦鍋,有辣有唔辣,迎合大家口味,我自己就食左麻辣個邊,個麻味好重好濃好香,辣味適中可接受!我地都叫左唔少野食,呢個新鮮肉眼根,肉味濃,口感細膩又爽口,好少食到,正~呢個牛頸脊又係大推,牛味好重,肉質豐腴,質感有彈性,香滑啖啖肉!果凍鴨血,好特別,勁少有,真係似果凍,好滑,入口即化無腥味,口感特別豐富。台灣蜂巢冰豆腐,睇個樣好似好鞋咁HAHA,但睇佢表面有一層層好似蜂巢咁,一個個細孔索哂D汁,入口係全部汁好好味~另外仲叫左蔬菜、響鈴、蝦丸、油條、蛋餃,超豐富嘅一餐,而且食完都覺得呢度食物新鮮,湯底又好味!加上食物款式好多可以揀,打邊爐呢度真係唔錯!
真係估唔到咁岩撞正有折.....好似好抵!
呢度環境唔錯,一台台有屏風擋擋咁,可以慢慢食慢慢傾!

加上食物款式好多可以揀,打邊爐呢度真係唔錯!
2019-01-15
2019-02-23 260 浏览
今日無聊開open rice,發現旺角開咗麻神,我記得哩個名,因為台灣食過,感覺突然去咗台灣,好想再食一次(原來銅鑼灣都有仲開咗一年🤨)我book咗930pm,因為有75折,有折咩都吸引啲旺角始終唔同啲,930pm一樣多人,好彩我有book位,一坐低即刻揀鍋底,我當然係揀麻辣鍋(如果鴨血可以多啲就好喇因為湯底送2舊)配料種類都好多,我地叫咗細牛頸脊,響鈴,韮菜餃,豬腳根,脆鯇,王子麵,冰菜王子麵原來係撈麵,店員會幫忙煮,然後會加蔥&花椒油,變成撈麵都幾有特色,總括食物都不過不失,最好食係鴨血,本想叫多碟,但實在飽得滯,放棄!😑溫馨提示 : 湯底會越煲越辣,點餐時可揀鴛鴦鍋(麻辣×花膠雞),如果食得辣當然冇問題,越食越過癮😋但比起台灣的確係辣咗啲,同湯底嘅花椒可能落得太多,越煲越苦,哩個可以改良一下,但整體黎講都係好評但飲品方面,我覺得貴咗啲,我點咗桃茶同可樂,(唔係因為貴而揀桃茶同可樂,係因為好少飲 mocktail ,所以冇試,亦因太辣,野飲一到就飲咗半杯,又忘記影相🤣)$38桃茶,我覺得分量有啲細(大概係350ml水杯咗上下大,飲幾啖就完了)$18可樂,(不是罐裝,似樽裝或汽水機之
(原來銅鑼灣都有
仲開咗一年🤨)

我book咗930pm,因為有75折,有折咩都吸引啲
麻辣鍋

麻辣鍋(如果鴨血可以多啲就好喇
因為湯底送2舊)

$18可樂,(不是罐裝,似樽裝或汽水機之類或其他)

如果桃茶同可樂可以大杯啲就good喇🤣

飲品其實仲有其他選擇,見人地叫 mocktail,我下次都要試一下🤣

埋單75折後$7××左右
整體價錢中等,如果冇折可能會稍貴 一啲,但都係值得試嘅火鍋

• 王子麵
2019-02-22 233 浏览
一行七人新年前終於約齊人,行左大半日街,終於坐底可以食野!之前見新聞有講過呢間麻神,既然行開銅鑼灣就成班食啦!最鐘意打邊爐,因為大家可以叫自己想食嘅!~睇完個餐牌,心大心細,樣樣想食~諗左好耐,我地叫左鴛鴦鍋,因為有人食辣,有人頂唔順太辣,見到麻辣都驚驚地,所以叫鴛鴦最穩陣!食物我地都真係叫左超多,一上台都嚇左跳,爆多肉又多丸!包括牛頸脊、牛胸爽、蔬菜拼盤、菇盤、丸子盤、響鈴、黑毛豬肉、牛丸、蝦丸、鴨血、排骨酥、蜂巢冰豆腐、台灣面等。誇張到,連個度的服務生都嚇一嚇!第一次食蜂巢冰豆腐,估唔到咁特別,佢索哂D汁,超好味,而且佢唔係睇落咁,係鬆身又口感。另外推介個牛胸爽,牛味較濃,入口爽滑,識食一定要食呢個!仲有個果凍鴨血,未試過咁特別,鮮嫩入味,口感滑溜好Q,真係似食果凍。呢度連菜款式都特別多可以揀,又有蔬菜拼盤,又有水蓮菜,喜歡打邊爐的話呢度真係唔錯!幾岩大班人黎,可以一次過食多種款式!最後埋單,先知原來7:30前係有75折,估唔到食左咁多野,都好抵~~~
一行七人新年前終於約齊人,行左大半日街,終於坐底可以食野!
之前見新聞有講過呢間麻神,既然行開銅鑼灣就成班食啦!
最鐘意打邊爐,因為大家可以叫自己想食嘅!~
睇完個餐牌,心大心細,樣樣想食~

食物我地都真係叫左超多,一上台都嚇左跳,爆多肉又多丸!
誇張到,連個度的服務生都嚇一嚇!

2019-01-28