餐厅: 龍點心 (Eastcore)
资讯:

2024-03-20 127 浏览
😋Lung Dim SumFood ordered😋1. Steamed rice roll with sole fillet in SiChuan Sauce2. Hong Kong style Siu mai platter3. 2nd anniversary dim sum set ( yogurt rabbit, mango cream machi & crabmeal spinach shrimp dumplings)4. Squid roll with Tai O shrimp paste5. Truffle assorted fungus dumplings 🥟6. Pickled vegetables & fish dumplings 🥟7. Morel mushroom beef balls 🥩👧🏻🗣️ This restaurant does not follows the traditional Chinese restaurant selling shiu mai and shrimp dumplings 🥟those dim sum🫖. It presents
😋Lung Dim Sum

Food ordered😋

👧🏻🗣️ This restaurant does not follows the traditional Chinese restaurant selling shiu mai and shrimp dumplings 🥟those dim sum🫖. It presents in a modern way, for example boiled fish with pickled cabbage and chilli dumplings 🥟 which barely seen in other Chinese restaurants. The truffle dumplings 🥟 is full of fungus (kind of mushroom), it was really smelly and smoky when you take a bite😋the 2nd anniversary set is limited, it was so affordable $13.8 with three little bites, including the yogurt rabbit 🐰 , mango cream machi 🥭& crabmeal spinach shrimp dumpling 🥟 . However, the quality of these bites was mush worse than the normal food they are selling. It was not recommended!!!!👎

If you are a Dim Sum lover, please take a chance to visit this restaurant, you will definitely fall in love with it!🥰

💰💲1️⃣6️⃣3️⃣pp
Hong  Kong  style  Siu  Mai  plater
2nd  anniversary  dim  sum  set
Steamed  rice  roll  with  sole  fillet  in  SiChuan  sauce
Squid  roll  with  Tai  O  shrimp  paste
Pickled  vegetables  &  fish  dumplings
Morel  mushrooms  beef  balls
2024-01-03
Morel  mushrooms  beef  balls
  • 酸菜魚鳳眼餃
  • 龍蝦汁墨魚燒賣
  • 蟹粉菠菜香蝦餃
新年時光顧後女兒就念念不忘,碰巧下午茶時間經過就吵著要encore🤣別於傳統茶樓座位寬敞,無論午餐晚餐宵夜還是小聚談天都很舒適;和小朋友一起吃飯,上完課外活動拿著大包小包更是適合不過❤️龍點心的點心精緻創新,尤其燒賣,手工現做皮薄又有彈牙口感女兒作為燒賣控這次試了限時發售的新品-「尋龍記燒賣拼盤」:- 金蠔髮菜燒賣- 油雞樅菌黑毛豬燒賣- 10年陳皮牛肉燒賣 - 黃椒醬龍利魚燒賣- 滷水鵪鶉蛋燒賣- 香辣雞軟骨燒賣以「尋」為探味、「龍」為中國各地美食元素🇨🇳,包括粵、湘、閩、滇、瓊、吉的特色,通過師傅對食材的創意聯想與精心烹調,用一籠港式燒賣為載體,融合中國地方特色食材,大膽創作而成她最愛是油雞樅菌黑毛豬燒賣,黑毛豬搭配雲南油雞樅菌製成的豬肉燒賣,口感嫩滑而多汁, 她説這個肉味很香很濃👍🏻滿足了一個胃,當然還要滿足另一個🤣我們另外點了一個拉絲菠蘿包和豆腐布丁🍮豆腐布丁又香又滑,配上小朋友都喜歡的士多啤梨乾和芒果汁,我忍不住偷吃了一口,她更是直接哭了出來😒😒😒😒
新年時光顧後女兒就念念不忘,
碰巧下午茶時間經過就吵著要encore🤣
別於傳統茶樓座位寬敞,
無論午餐晚餐宵夜還是小聚談天都很舒適;
和小朋友一起吃飯,上完課外活動拿著大包小包更是適合不過❤️

龍點心的點心精緻創新,
尤其燒賣,手工現做皮薄又有彈牙口感
女兒作為燒賣控這次試了限時發售的新品-「尋龍記燒賣拼盤」:
- 金蠔髮菜燒賣
- 油雞樅菌黑毛豬燒賣
- 10年陳皮牛肉燒賣
- 黃椒醬龍利魚燒賣
- 滷水鵪鶉蛋燒賣
- 香辣雞軟骨燒賣

她最愛是油雞樅菌黑毛豬燒賣,

滿足了一個胃,當然還要滿足另一個🤣
我們另外點了一個拉絲菠蘿包和豆腐布丁🍮

豆腐布丁又香又滑,配上小朋友都喜歡的士多啤梨乾和芒果汁,
我忍不住偷吃了一口,她更是直接哭了出來😒😒😒😒
2024-03-16 387 浏览
經過附近同屋企人過嚟食下點心四人歡樂套餐($488)好抵食我哋五個人再叫小小嘢都已經好飽份量都算多且足料大粒 環境舒服有裝修比傳統酒樓間中嚟試吓新派點心都唔錯選擇亦都好多 燉湯都有幾款 值得再訪🤤//四人歡樂套餐一龍大滿足($68)🌟懷舊燒賣4隻🌟厚切叉燒腸粉鳳爪拼金錢肚🌟蟹粉菠菜香蝦餃肉鬆馬拉糕黑金流沙包一口鹹水角🌟大澳蝦醬鮮魷卷🌟濃湯浸小棠菜苗鰻魚飯($80)🌟驢打滾.一龍大滿足有六粒不同的點心( 蟹粉菠菜香蝦餃 | 酸菜魚鳳眼餃 | 松露野菌晶瑩餃 | 筍尖蝦餃皇 | 碗豆桃子 | 鹹蛋黃墨魚燒賣 ) 好特別好創新 特別喜歡蝦餃及燒賣其他點心都出色 喜歡燒賣的一定要試吓.鰻魚飯價錢略貴 賣相精緻 仲有金箔片 鰻魚沒有骨 米飯好入味 又幾好食 .驢打滾第一次見第一次聽 原來係甜品嚟似麻糬捲住紅豆 煙靭幾好味
經過附近同屋企人過嚟食下點心
濃湯浸小棠菜苗
鰻魚飯($80)🌟
驢打滾
一龍大滿足有六粒不同的點心
筍尖蝦餃皇 | 碗豆桃子 | 鹹蛋黃墨魚燒賣 )
好特別好創新 特別喜歡蝦餃及燒賣
  • 鳳爪拼金錢肚
  • 一籠大滿足
  • 龍餃子
2024-03-15 1965 浏览
🔸尋龍記燒賣拼盤 $68🔸一龍大滿足 $68🔸鳳爪排骨飯 $58🔸拉絲菠蘿包 $38🔸荷花酥 $38-今日同男朋友食lunch撐枱腳,嚟咗依間食創意特色點心嘅龍點心,非常推薦俾大家想聚會一邊傾計,一邊食啲輕食啊~見到必食推介有燒賣狂想曲限時嘅新品——尋龍記燒賣拼盤,當然要試試喇~嘩!每一粒燒賣都有唔同口味,而且粒粒都好好味:香辣雞軟骨、滷水鵪鶉蛋、金蠔髮菜、油雞樅菌黑毛豬、十年陳皮牛肉、黃椒醬龍利魚,真係好有創意呀~必食推介仲有:一龍大滿足,裡面有:蟹粉菠菜香蝦餃、酸菜魚鳳眼餃、松露野菌晶瑩餃、筍尖蝦餃皇、碗豆桃子、鹹蛋黃墨魚燒賣。個人至愛酸菜魚,超正!男朋友再叫咗一份鳳爪排骨飯,淋上甜豉油嘅飯好香好好味,鳳爪同排骨都醃得好夠味!最後仲叫咗兩份甜品,分別係拉絲菠蘿包同埋荷花酥。菠蘿包配上拉絲嘅芝士,鹹香好味。另外荷花酥係我至愛嘅蓮蓉餡,配鬆脆嘅千層酥,口味一流,超滿足!
🔸尋龍記燒賣拼盤 $68
🔸一龍大滿足 $68
🔸鳳爪排骨飯 $58
🔸拉絲菠蘿包 $38
🔸荷花酥 $38

2024-03-05 185 浏览
跟朋友二人下午茶時段入坐,已經是第二次光顧,質素保持很好,價錢稍貴.厚切叉燒腸、大澳蝦醬炸物及黃椒排骨一流,冇得頂燒賣蝦餃有一般水準,冇什麼特別,唯服務態度有待改善.地方淺窄,快食-流
厚切叉燒腸、大澳蝦醬炸物及黃椒排骨一流,冇得頂
燒賣蝦餃有一般水準,冇什麼特別,唯服務態度有待改善.
地方淺窄,快食-流
2024-02-27
下午茶
2024-02-24 315 浏览
📍龍點心 (Eastcore) (觀塘)觀塘觀塘道398-402號Eastcore1樓4號舖上次響灣仔分店食過好好食,今次經過觀塘又再encore今次去左龍點心(觀塘店),點心精緻創新,有別於傳統茶樓,復古懷舊裝修,坐位寬敞,適合一家大細小聚主打即叫即蒸點心,手拉腸粉等,糅合左傳統手藝和新派元素,今次叫左以下食品❤️☁️脆炸桂花馬蹄糕煎馬蹄糕食得多,第一次食炸桂花馬蹄糕,外表炸到金黃色,馬蹄糕內有切粒馬蹄,手工菜式,口感豐富,馬蹄糕不會太甜,有六件☁️雞軟骨燒賣雞軟骨燒賣即叫即做,上枱熱辣辣,食落好似有雞煲味道,每粒表面都有雞軟骨粒,配搭非常特別☁️龍芋酥這個是必叫的,外表鬆脆,裏面是綿密的芋泥,餡料充滿鴨香,表面有招牌的”龍”字,好好食☁️大澳蝦醬鮮魷卷大澳蝦醬惹味,好少會運用在中式點心,鮮魷卷外層酥脆,內裡加入大量鮮魷,爽滑彈牙,鹹香味配合得好好,好新穎,賣相好靚☁️梅菜扣肉燒賣上次食過一次好juicy ,今次再encore ,梅菜粒粒肉餡,不肥不膩,店內仲有其他款式燒賣,燒賣控一定啱食☁️ 脆脆富貴紅米腸紅卜卜紅米腸粉包住蝦肉春卷,有六件,非常脆口,蝦肉鮮甜,旁邊有豉油.麻醬.泰式甜酸醬,口感
📍龍點心 (Eastcore) (觀塘)
觀塘觀塘道398-402號Eastcore1樓4號舖

☁️大澳蝦醬鮮魷卷
雞軟骨燒賣

☁️梅菜扣肉燒賣

☁️ 脆脆富貴紅米腸
紅卜卜紅米腸粉包住蝦肉春卷,有六件,非常脆口,蝦肉鮮甜,旁邊有豉油.麻醬.泰式甜酸醬,口感豐富,必叫之一
臘腸潤腸蒸雞飯

☁️臘腸潤腸蒸雞飯
份量大,足料雞飯,一上枱已經聞到臘腸嘅香味,每粒白飯都已經沾滿臘腸嘅油香,天氣凍凍地,食蒸飯暖笠笠。

嚟緊新年喜慶節日都會再同屋企人再飲茶食點心,可以提早book枱。灣仔同尖沙咀分店有包廂可以book ,最多可以容納10至12人,大家記得提早book枱。

除咗到店食炸桂花馬蹄糕,仲可以原合馬蹄糕買返屋企自己烹調,同朋友share,新年更好氣氛#

脆脆富貴紅米腸
脆炸桂花馬蹄糕
雞軟骨燒賣
臘腸潤腸蒸雞飯
  • 脆脆富貴紅米腸粉
2024-02-05 332 浏览
龍點心除左提供傳統點心 仲有新派點心真係好岩一家大細黎食👍🏻🔸香辣雞軟骨燒賣🔸雞軟骨燒賣真係好特別呀 咬落口好爽脆而且辣辣地 好惹味👍🏻🔹煙肉蘿蔔糕🔹鹹香煙肉🥓捲住蘿蔔糕 出奇地味道好夾再加左少少芥末醬 口感再昇華🥰🔸脆脆富貴紅米腸粉🔸紅米腸粉我地都係第一次食佢入面包住脆脆既蝦肉春卷 超好食😋而且仲有3款醬汁配搭👍🏻🔹脆炸桂花馬蹄糕🔹甜甜地既馬蹄糕已經好好食依加仲要炸過 外脆內軟 真係好特別😋😋🔸黑金流沙包🔸黑炭包包好軟熟 配上流心奶黃 簡直絕配👍🏻🔹普通擔擔麵🔹依個擔擔麵絕對唔普通🤣 好香花生醬味而且佢個醬汁可以另上 👏🏻👏🏻🔸筍尖蝦餃皇🔸蝦餃勁大粒 爽口彈牙 勁滿足🔹章魚肉餅飯🔹老人家覺得一定要有米落肚先夠飽👵🏻所地我地叫左依個比嫲嫲嫲嫲都大讚勁好食 肉餅好淋而且夠哂大碟 實夠飽
龍點心除左提供傳統點心 仲有新派點心

2024-01-27
  • 脆脆富貴紅米腸粉
  • 脆炸桂花馬蹄糕
2024-02-01 256 浏览
最鐘意同屋企人黎呢間新派點心店食上次食完佢既粟米肉粒燒賣& 梅菜扣肉燒賣之後今日就整番個新野食啦哈哈🔸雞軟骨燒賣以少少肥少少瘦豬肉和蝦肉混合而成並用薄薄的燒賣皮包裹最引人注目的是雞軟骨的添加它為這道菜增添了獨特的口感有少少咬口 好得意呀🔸煙肉蘿蔔糕經典的點心呀原先但今次既做法有別於傳統的做法它的外觀金黃酥脆 因為有香脆的煙肉包裹著內部則是軟糯的蘿蔔糕驚喜連連 大家新年要試下啦原來仲有得原盒買番屋企可以去拜年送禮喎~🔸招牌蝦餃皇 招牌蝦餃皇是早茶不可錯過的選擇蝦餃皇的外皮薄而柔軟內部則填充著鮮嫩多汁的蝦肉餡料保持了蝦肉的鮮美口感和原汁原味每一口都帶來滿滿的鮮甜滋味令人回味無窮 好好食呀🔸牛肝菌牛肉球結合了牛肉和牛肝菌的風味口感嫩滑多汁牛肝菌的香氣與牛肉的鮮美相互融合除左面頭既牛肝菌內裡都有牛肝菌既澴汁 呢個好surprise我呀🔸口水汁龍脷柳腸粉超創新的點心鐘意食辣既我緊係要試一試下啦用腸粉皮包裹滑滑既魚塊再配合腸粉皮的柔軟口感個汁又好食喎 令人地一口接一口另外,店員同我哋講,如果新年想成家人一齊黎飲茶嘅話最好book定位呀📍龍點心 (Eastcore)📍觀塘觀塘道398-402號Eas
最鐘意同屋企人黎呢間新派點心店食

它的外觀金黃酥脆 因為有香脆的煙肉包裹著
內部則是軟糯的蘿蔔糕

驚喜連連 大家新年要試下啦
原來仲有得原盒買番屋企
可以去拜年送禮喎~
🔸招牌蝦餃皇

鐘意食辣既我緊係要試一試下啦
用腸粉皮包裹滑滑既魚塊
再配合腸粉皮的柔軟口感
個汁又好食喎 令人地一口接一口

📍龍點心 (Eastcore)
📍觀塘觀塘道398-402號Eastcore1樓4號舖
2024-02-01 240 浏览
就快到新年佳節~今年想搵個適合拜年飲茶的好地方🔎所以去左龍點心食下午茶🫖呢次食左呢啲✨-雞軟骨燒賣 🥟軟綿的雞軟骨搭配著精緻的燒賣皮,每一口都帶來了豐富的口感和滿滿的肉汁✨煙肉蘿蔔糕 🥓煙肉的鹹香與蘿蔔糕的軟綿完美融合,讓人回味無窮🤤厚切叉燒腸粉 🥢軟滑的腸粉包裹著肉質鮮嫩的叉燒,每一口都帶來了滿滿的滿足感。鳳爪拼金錢肚 🍲鳳爪的口感軟嫩,金錢肚的彈牙口感帶來了豐富的層次感,湯汁鮮美💦-此外,龍點心還提供包廂服務,非常適合小家庭小聚和喜慶節日。他們的灣仔店包廂可容納10人,尖沙咀店包廂可容納12人,蘿蔔糕更可以外賣🫶讓你能夠與親朋好友一起享受美食的樂趣✨🍽️📸🥟🥓🍲
就快到新年佳節~
今年想搵個適合拜年飲茶的好地方🔎
所以去左龍點心食下午茶🫖
呢次食左呢啲✨

雞軟骨燒賣 🥟

煙肉蘿蔔糕 🥓
煙肉的鹹香與蘿蔔糕的軟綿完美融合,讓人回味無窮🤤

厚切叉燒腸粉 🥢

鳳爪拼金錢肚 🍲

2024-01-30 151 浏览
呢排每個禮拜都要陪阿女去觀塘跳舞,3點跳完舞就話肚餓要食嘢,夠鐘去食個下午茶先🥰近近地俾我地見到呢間龍點心我哋叫左✨港原味燒賣拼盤:有6款口味(粟米肉粒、芫茜馬蹄、蜆蚧魚肉、沙嗲牛頸脊、甜梅茶扣肉和懷舊燒賣)粒粒都勁好咬口又juicy! 難怪佢要插支旗仔提醒食客小心爆計🤭✨鹹蛋黃燒賣:好創新!鹹鹹地嘅蛋黃好好味🤤而且係流心架✨龍芋酥:呢個岩曬我哋!因為我地鐘意香口野😜外層又香又脆!入面又有香噴噴既芋泥加豬肉!✨淮杞螺片燉竹絲雞湯 + 南北杏菜膽燉豬肺湯兩父女都係湯王😂佢兩個一人一碗湯全部飲晒,食埋湯渣!鐘意飲茶食點心/燒賣控嘅你一定要黎試吓!佢保留左舊有港式點心既風味,同時又添加左新潮創意mix & match👍🏻好成功好好味🤤

我哋叫左

✨港原味燒賣拼盤:

✨鹹蛋黃燒賣:
好創新!鹹鹹地嘅蛋黃好好味🤤而且係流心架

✨龍芋酥:

✨淮杞螺片燉竹絲雞湯 + 南北杏菜膽燉豬肺湯
兩父女都係湯王😂佢兩個一人一碗湯全部飲晒,食埋湯渣!

2023-11-29
2024-01-27 116 浏览
我哋今次叫咗:雞軟骨燒賣🐓有少少辣,響燒賣入邊加入雞軟骨,口感好豐富,創新得來味道又真係唔錯👍🏻煙肉蘿蔔糕🥓香煎蘿蔔糕本身已經夠香口好味,宜家外層再捲埋煙肉同加上蛋黃醬,有邊個可以忍到口😉龍芋酥🐲呢個都係必食之選👏酥嘅外皮炸到脆卜卜,超香口💓而且餡料份量多,配上芋頭同肉粒真係喺好吸引一龍大滿足🥢一籠入面可以品嚐到6️⃣種唔同嘅點心💕每一款都好精緻☺️當中包括:酸菜魚鳳眼餃,蟹粉菠菜香蝦餃,筍尖蝦餃王,松露野菌晶瑩餃,鹹蛋黃墨魚燒賣同豌豆桃子🍑一口鹹水角鹹水角皮薄餡靚☺️而且個外型好似小丸子咁,一串兩粒🍡呢個份量同屋企人分享啱啱好啊😚笑口叉燒包入面好多叉燒餡,食落好滿足❣️鰻魚飯呢個有驚喜🫶🏻本身以為係普通飯再加上鰻魚,原來係糯米雞嚟😆成件事都好夾,食埋佢就真係要捧住個肚仔啦🤣另外,仲有原盒蘿蔔糕又或者馬蹄糕大家可以買返屋企添🥰🥰好足料好好食嫁
我哋今次叫咗:

雞軟骨燒賣🐓

煙肉蘿蔔糕🥓

龍芋酥🐲

一龍大滿足🥢

一口鹹水角

笑口叉燒包
入面好多叉燒餡,食落好滿足❣️

鰻魚飯

2024-01-21 241 浏览
諗住試下新派飲茶,點知係伏嘅,冇服務,環境普通,職員態度一般,座位好迫好窄,冷氣又唔夠,又好嘈。未坐低已經講明用餐時間,心諗當時已下午四點多‘無咩人,大擺枱。點心完全冇驚喜,嗌咗個紅米腸係凍嘅,好似整好左擺咗好耐。我同朋友都覺得唔掂。燒賣非常之普通,有一個叫梅菜豬肉燒賣,好似食緊梅菜豬肉咁,好咸,完全唔夾。叫咗個蒸飯,啲飯完全食唔到,因為粒粒都好油全個飯都好油。一定唔會再去試,完全唔掂。完全唔掂。完全唔掂。完全唔掂。

叫咗個蒸飯,啲飯完全食唔到,因為粒粒都好油全個飯都好油。
一定唔會再去試,完全唔掂。完全唔掂。完全唔掂。完全唔掂。

2024-01-08 206 浏览
想食點心除左去酒樓其實仲有好多選擇見到呢間餐廳推出左唔同口味嘅燒賣我呢個燒賣控一定要黎試下♥︎港原味燒賣拼盤 $68限間限定 6款創新港式口味 岩哂燒賣控🥰•懷舊燒賣 食到超大粒既蝦肉 好彈牙•沙嗲牛頸脊燒賣面頭有小小肉塊好惹味下面就係牛肉燒賣•芫荽馬蹄燒賣啖啖芫荽香 仲有爽口馬蹄粒•甜梅菜扣肉燒賣食到甜甜地既梅菜味 風味十足•粟米肉粒 加左粟米粒口感豐富•蜆蚧魚肉呢一款真係爆哂汁 味道仲好突出脆脆富貴紅米腸粉 $50呢款點心都係人氣之選外面係軟糥既腸粉入面包住脆卜卜既蝦肉卷仲有好多蝦肉 口感極為豐富准山杞子螺片燉竹絲雞 $52最近咁凍梗係要飲番盅滋補燉湯真材實料 仲好清甜 好抵飲
想食點心除左去酒樓其實仲有好多選擇

准山杞子螺片燉竹絲雞 $52
最近咁凍梗係要飲番盅滋補燉湯
真材實料 仲好清甜 好抵飲
2024-01-02 185 浏览
🥢港原味燒賣拼盤:有6款口味(粟米肉粒、芫茜馬蹄、蜆蚧魚肉、沙嗲牛頸脊、甜梅茶扣肉和懷舊燒賣)👍🏻五顏六色咁~味道👅創新,粒粒都有驚喜,啱晒燒賣控🤤🥢鹹蛋黃燒賣:好味🤤會爆鹹蛋醬㗎!小心燙口!🥢龍芋酥 :脆卜卜外層, 阿女食曬香口嘅外層留返個餡俾媽媽食🙄🥢淮杞螺片燉竹絲雞:估唔到仲有燉湯叫架😍材料好足!啱曬momokiu呢個湯怪🤤(媽媽極少煲湯🤫)之後,仲叫咗兩個甜品:🥢拉絲菠蘿包、豆腐布丁超級滿足的一餐🤤鍾意飲茶又鍾意新式點心嘅你哋,千祈唔好錯過💗
🥢港原味燒賣拼盤:
味道👅創新,粒粒都有驚喜,啱晒燒賣控🤤
🥢鹹蛋黃燒賣:
好味🤤會爆鹹蛋醬㗎!小心燙口!
🥢龍芋酥 :
脆卜卜外層, 阿女食曬香口嘅外層留返個餡俾媽媽食🙄
🥢淮杞螺片燉竹絲雞:
估唔到仲有燉湯叫架😍材料好足!
啱曬momokiu呢個湯怪🤤(媽媽極少煲湯🤫)
之後,仲叫咗兩個甜品
🥢拉絲菠蘿包、豆腐布丁

超級滿足的一餐🤤
鍾意飲茶又鍾意新式點心嘅你哋,
千祈唔好錯過💗
2024-01-01 203 浏览
廣東人真係好鍾意一盅兩件,嚟 @lungdimsum 有好多新品種點心,既保留到傳統特色又創意十足,最緊要味道都頂瓜瓜💰港式原味燒賣拼盤(6款)每一款都有獨特的口味和風味 😋首先是甜梅菜扣肉燒賣燒賣的鮮嫩與梅菜的甜香完美結合,口感豐富多層次,真是美味至極!🍖🍚粟米肉粒燒賣加入了粟米的口感和香甜,吃起來非常開胃!🌽😍沙嗲牛頸脊燒賣帶著獨特的香料調味,牛肉的鮮嫩和香料的辣勁相互融合,一口咬下去,辣味和鮮美感交織在口中,讓人回味無窮!🌶️🐂芫荽馬蹄燒賣清新的口感和獨特的芫荽香氣,配上馬蹄的爽脆🌿🥕蜆蚧魚肉燒賣融合了鮮嫩的蚧魚肉和濃郁的蜆味,口感鮮美,讓人欲罷不能!🐚🐟最後是鹹蛋黃燒賣內餡搭配濃郁的鹹蛋黃,入口爆出鹹蛋黃的鮮香,絕對是燒賣迷不能錯過的美味!🤩龍芋酥外酥內軟的芋頭餡料,口感豐富,帶來滿滿的滿足感!🍠😋脆脆富貴紅米腸粉紅米漿製成的腸粉皮包裹米網紙炸春卷,脆脆的口感加上鮮美的蝦肉🍤最後,2週年甜蜜回饋的點心併盤有酸奶兔兔🐰、蟹粉菠菜香蝦餃🥟和芒果忌廉糯米糍🍑每一款都帶來獨特的口感和甜蜜滋味,讓人回味無窮!🥟🍮

港式原味燒賣拼盤(6款)
每一款都有獨特的口味和風味 😋

首先是甜梅菜扣肉燒賣

粟米肉粒燒賣
加入了粟米的口感和香甜,吃起來非常開胃!🌽😍

沙嗲牛頸脊燒賣

芫荽馬蹄燒賣
清新的口感和獨特的芫荽香氣,配上馬蹄的爽脆🌿🥕

蜆蚧魚肉燒賣

最後是鹹蛋黃燒賣

龍芋酥
外酥內軟的芋頭餡料,口感豐富,帶來滿滿的滿足感!🍠😋

脆脆富貴紅米腸粉

最後,2週年甜蜜回饋的點心併盤
有酸奶兔兔🐰、蟹粉菠菜香蝦餃🥟和芒果忌廉糯米糍🍑
每一款都帶來獨特的口感和甜蜜滋味,讓人回味無窮!🥟🍮