2025-07-05 197 浏览
今日收工約左班朋友去葵芳行下傾下計,傾計又點少得嗌番杯野飲呢!留意到成個商場,基本上每人人手一杯【龜記茗茶】,我地就決定去買黎飲下。  店員話最近是龜記茗茶系香港一週年,兼尖沙咀分店新開張,推出了全線分店的刮刮卡,唔怪之得咁多人排隊去買啦!  ⦁旺梨四季春旺梨是台灣鳳梨🍍,用上冷壓方式去提煉成鳳梨汁,搭配清爽的四季春青茶,酸酸甜甜,亦帶點甘味,層次感十足! ⦁花沫烏龍奶茶用了青心烏龍做茶底,飲落茶香濃郁,就算點了微甜都沒有苦澀味。配合淡淡的奶香,口感順滑! ⦁柳丁翡翠柳丁原汁🍊加入綠茶,不但滿口都是柳丁香味,而且每啖都很清爽!  ⦁蜂蜜烏龍這杯🍯甜度冰度都是固定,飲落清潤解暑!  ⦁蘋果紅萱( #SuperJunior #東海 推介)這杯網絡上稱 #東海之水 ,主要是東海打卡了,因此引來大部分 #ELF 前來 點上 #東海同款 打卡📸。紅茶底香醇不澀,配合蘋果🍎的酸甜,搭配淡雅的萱草花香,有種療癒感覺。 ✨週年慶 - 派發刮刮卡活動凡每次惠顧滿 $50 或以上,即送刮刮卡一張,每張卡都有不同優惠。🏆大獎:飲品 50 杯

⦁旺梨四季春

⦁花沫烏龍奶茶

⦁柳丁翡翠

⦁蜂蜜烏龍
這杯🍯甜度冰度都是固定,飲落清潤解暑!

⦁蘋果紅萱( #SuperJunior #東海 推介)

✨週年慶 - 派發刮刮卡活動
🏆大獎:飲品 50 杯

2025-07-04
15 分钟 (外卖自取)
2025-04-12 1317 浏览
今日黎到葵芳 朋友們話落雨天要飲手搖😗 知道新都會廣場有間台灣嘅手搖 龜記茗茶 出名健康茶底 一於去試試佢😌 睇睇餐牌 醇茶、鮮調茶、古早味、醇奶茶、鮮奶茶、鮮蜂蜜 好多選擇呀😍 諗左好一陣終於落單😆 柳丁翡翠叫左一分糖 新鮮嘅橙汁 加埋綠茶 依家呢啲濕漉漉嘅天氣飲 真係好fresh😌 三十三茶王奶茶果然係龜記推薦 烏龍茶底 茶味好香 叫左一分糖 茶味會淡少少 叫返少冰中和返😬 碎銀普洱珍珠鮮奶茶好少飲到手搖係有普洱茶葉 味道幾特別 唔係平時飲茶咁濃味同苦澀 佢係淡淡嘅普洱茶香 用上新鮮鮮奶 叫左無糖 珍珠少少甜 煙靭有咬口 加埋味道啱啱好😋 紅柚翡翠一分糖 滿滿嘅紅柚肉 配上清新綠茶 酸酸甜甜 越飲越開胃 大推😍 甘蔗四季春叫左一分糖 輕輕甘蔗嘅甜味 又唔會蓋過四季春嘅茶味 第一次試用甘蔗代替糖 又幾好味😬 整體來講 呢間 龜記茗茶 飲品種類眾多 店員服務態度好 見到佢仲有冬日暖飲 等冬天嘅時候一定要嚟試吓😌

三十三茶王奶茶

外卖自取
2025-07-06 0 浏览
今日同屋企人一齊系葵廣附近行街,係新都會商場嘅龜記買野飲,之前係台灣都飲過龜記,係香港就第一次!🔸柳丁翡翠柳丁味酸酸甜甜,再配埋綠茶,整體清爽唔膩。柳丁果香嘅鮮味加上綠茶嘅回甘,啱晒提神醒腦,尤其係熱辣辣嘅日子。🔸花沫珍珠烏龍奶茶呢款奶茶厲害在珍珠真係Q彈同烏龍茶香氣濃郁。多種頂級茶葉融合啲奶香,細品有層次。珍珠嘅口感令整杯茶飲變得更加有趣。🔸旺梨四季春台灣鳳梨香氣,同四季春茶清爽味道好夾。飲落去有活力感,放鬆消暑首選。🔸檸檬蘆薈蜜檸檬酸香清新,加蘆薈粒令口感層次增加,每啜一口都帶啲變化,酸酸甜甜吸引唔少愛清新口味嘅朋友。🔸蜂蜜檸檬蜂蜜嘅天然甜醇香令檸檬酸味平衡。呢款飲品柔和、清新,簡單但唔失層次。

🔸柳丁翡翠

🔸花沫珍珠烏龍奶茶

🔸旺梨四季春

🔸檸檬蘆薈蜜

🔸蜂蜜檸檬
2025-07-04 0 浏览
台灣過江龍✨龜記茗茶✨ 一周年有刮刮咭活動,買滿$50 就送一張刮刮咭,有機會贏得50杯飲品。我自己鍾意有得揀,有醇茶,鮮調茶,古早味,醇奶茶,鮮奶茶,鮮蜂蜜,可以滿足唔同人士需要,加上仲有甜度選擇,甜度自己話事。✅花沫烏龍奶茶 🧋加珍珠奶茶入口好順口有微微茶澀味,一分糖突出了烏龍茶的回甘,每口淡淡烏龍茶香,一啖就啜到煙靭珍珠。✅蘋果紅茶店員建議3分糖,味道會更加好,茶底醇厚配上蘋果香甜,味道好夾好清新。✅旺梨四季春鳳梨清香配上四香春,入口好fresh,夠哂清爽解膩,微甜微酸味道好自然,有一種台灣的風味,果肉增添口感,悶熱感全清。✅柳丁翡翠鮮果加上清香撲鼻的綠茶底,啖啖酸酸甜甜的味道,夠哂消暑解渴。✅蜂蜜花沫烏龍加蘆薈烘焙的烏龍茶香加滋潤蜂蜜🍯,甜度固定,配上粒粒蘆薈添上清爽口感,好消暑。
台灣過江龍✨龜記茗茶✨

✅花沫烏龍奶茶 🧋加珍珠

✅蘋果紅茶

✅旺梨四季春

✅柳丁翡翠

✅蜂蜜花沫烏龍加蘆薈

外卖自取
2025-07-02 0 浏览
炎炎夏日當然要飲杯清涼水!行過見到好多人排緊隊,一於同班朋友一齊試下佢。👉🏻花沫烏龍奶茶呢款推介係用奶粉開嘅 想要鮮奶沖製嘅朋友可以揀返鮮奶茶系列👍🏻另外加琥珀珍珠 ,係用黃糖浸住,飲落去有陣陣蜜糖嘅香氣🥰👉🏻旺梨四季春即係鳳梨係青茶嚟嘅 都係夏天特飲推介非常清新😺👉🏻紅柚翡翠新鮮紅柚肉配綠茶👉🏻冬瓜檸檬適合夏天飲嘅選擇之一😺👉🏻豆漿紅茶 本身已經選用低糖豆漿, 健康之選本身諗住飲得健康啲想要最低嘅甜度,店員好貼心咁 根據 每款特飲嘅特色樣解釋返 建議甜度🤩

👉🏻花沫烏龍奶茶
呢款推介係用奶粉開嘅
想要鮮奶沖製嘅朋友可以揀返鮮奶茶系列👍🏻
另外加琥珀珍珠 ,係用黃糖浸住,飲落去有陣陣蜜糖嘅香氣🥰

👉🏻旺梨四季春
即係鳳梨係青茶嚟嘅 都係夏天特飲推介
非常清新😺

👉🏻紅柚翡翠
新鮮紅柚肉配綠茶
👉🏻冬瓜檸檬
適合夏天飲嘅選擇之一😺

👉🏻豆漿紅茶
本身已經選用低糖豆漿, 健康之選

本身諗住飲得健康啲想要最低嘅甜度,
店員好貼心咁 根據 每款特飲嘅特色樣解釋返 建議甜度🤩
2025-06-25 0 浏览
自己都好少飲手搖嘢飲,但係今日同事話呢一間龜記茗茶喺台灣過江龍,所以就即管試吓。蘋果紅萱(1分糖/微冰): ($36)本身以為佢啲果茶都係有果肉係入邊,但係呢一個紅蘋果紅萱就冇嘅,但係飲落去好清甜好潤喉。成個感覺好清新好健康。檸檬蘆薈蜜(1分糖/微冰): ($40) 同事就話呢個好清新,而且飲得出係真材實料,唔會係平時街買嗰啲化學品味。而且飲得到蜂蜜嘅味道。花沫烏龍奶茶加珍珠(3分糖/微冰): ($36) 同事覺得呢一個好正,因為佢哋嘅珍珠好淋,我試左一啖覺得完全係台灣嘅味道,食到落去中心都係軟林林嘅,以後一定要加佢哋嘅虎珀珍珠。而且茶底亦都號出嚟,飲得出係靚烏龍嚟嘅。仲有同事本身諗住叫一分糖,但係佢哋同事話最好係配上三分糖。所以要留意。蜜桃烏龍(1分糖/微冰): ($39) 飲得出係真材實料嘅味道同事話佢每一次佢都會飲呢一個,所以試咗佢一啖。真係飲落去係好清新嘅感覺,而且飲完之後完全冇口渴嘅感覺。旺梨四季春(1分糖/微冰): ($38) 見到呢個係排行榜上面,所以就買咗比個同事,佢話飲完之後都覺得真係好足料,飲到一絲絲嘅菠蘿。總結:我哋大家所有人飲完之後都覺得係真材實料,而且茶底亦都

總結:我哋大家所有人飲完之後都覺得係真材實料,而且茶底亦都好認真,飲得出係用上靚材料嘅,所以就算其實價錢貴少少都會俾得開心啲,而且佢嘅杯嘅分量都好大,無話分size,飲完都幾飽😂

2025-06-23 267 浏览
講起台灣嘢飲,我會諗起龜記!呢間「台灣過江龍」真係唔錯!同朋友試咗唔同類型嘅飲品想同大家分享吓 俾個參考大家!甘蔗四季春,好清新,四季春茶本身已經好香,加埋甘蔗汁嘅天然甜味,飲落去有陣淡淡嘅花香同埋甘蔗嘅清甜,完全唔會膩。微冰嘅溫度令茶味更加出眾,一分糖嘅甜度啱啱好,唔會搶咗茶本身嘅味道,飲完個喉嚨仲會有少少回甘 正! 蘋果紅茶,如果你鍾意生果茶,呢杯蘋果紅茶真係必試!紅茶底夠晒醇厚,蘋果嘅香甜味同茶香好夾,飲落去有種好fresh嘅感覺。一分糖嘅配搭,令蘋果嘅鮮甜更加突出,但又唔會太假甜,真係好開胃,夏天飲勁岩!旺梨四季春充滿台灣風味!鳳梨嘅酸甜味好自然,同四季春茶嘅清香撞埋一齊,飲落去有種熱帶風情嘅感覺,仲有少少果肉嘅口感,好有層次! 花沫烏龍奶茶,奶茶控一定要試呢杯!烏龍茶嘅烘焙香好濃郁,撞埋鮮奶之後,口感好滑好綿密。三分糖嘅甜度唔會太漏,仲可以飲到烏龍茶嘅回甘。加埋珍珠就更加完美,珍珠煮得啱啱好,煙煙韌韌,咬落去好有滿足感,真係一杯超邪惡但又忍唔住想飲嘅奶茶! 柳丁翡翠,呢杯係我嘅私心推介!翡翠綠茶本身好清新,加埋柳丁汁之後,飲落去有種好明亮嘅柑橘香氣,好醒神!去冰嘅設定令

柳丁翡翠,呢杯係我嘅私心推介!翡翠綠茶本身好清新,加埋柳丁汁之後,飲落去有種好明亮嘅柑橘香氣,好醒神!去冰嘅設定令茶味更加純粹,柳丁酸酸甜甜,飲完個口仲會留有綠茶嘅淡淡餘韻,超級解渴!
用餐优惠
試食活動
2025-06-06 646 浏览
作為於葵涌區工作的社蓄,最期待就係放飯時間,食完午餐後同事提議買杯茶飲,於是一行五人去到新都會廣場「龜記銘茶」。今次我們點了五杯飲品,全靠五杯飲品支持我們繼續返辦公室工作。 首先我點左旺梨四季春,見係新產品未試過,作為中女同事我揀左5分糖和3分冰,果然無揀錯,十分清新可口,飲得出茶的清香與菠蘿的甜味,作為剛食飽中和一下油膩的飯後飲品十分推介。另一個中女同事落單花沬烏龍奶茶,跟從店員的推薦揀左5分糖以上,這樣能更好突出茶味,果然,茶香濃郁,搭配奶香,同事幾啖已經飲左半杯。 年青同事選擇了全糖全冰極品鮮奶茶,濃厚的奶香同茶味完美融合,口感順滑,見到同事飲得十分滿足。而柳丁翡翠去冰1分糖,清新的橙香,甜度淡淡感覺健康好多,十分清爽。最後,紅柚翡翠的微苦和清甜形成平衡,今次大家都對揀選飲品十分滿意。雖然唔係第一次買龜記,但大家都覺得佢選擇夠晒多! 另外,店員友善態度都值得一讚,落單店員會友善問糖度冰度,會按每款飲品的特點建議合適的甜度,例如奶茶不宜要低於5分糖等,讓顧客獲得最佳的飲用體驗。即使我們叫五杯飲品,但落單後製作員工動作十分迅速,完美趕得及食完午餐買好飲品準時回到工作崗位,為下午的工作

即使我們叫五杯飲品,但落單後製作員工動作十分迅速,完美趕得及食完午餐買好飲品準時回到工作崗位,為下午的工作注入了新的活力。

2025-06-01 681 浏览
葵芳新都會廣場呢間嘢飲舖 hashtag搞到我忍唔住衝入去!試咗三杯 真係有驚喜啊🍵✨ 1️⃣蜂蜜花沬烏龍第一啖飲落去——哇!蜂蜜嘅甜同烏龍茶嘅清香撞到正💥 花沬綿密到好似飲緊雲朵☁️ 甜度啱啱好 唔會fake咗茶味 飲完成個喉嚨涼浸浸 夏天飲真係爽到震!2️⃣ 花沬烏龍奶茶奶茶怪尖叫!👻 茶底超濃郁 花沬仲要係「duang duang」咁彈牙 飲落去似奶茶+奶蓋嘅私生仔 但係!建議叫少甜 因為本身花沬已經帶少少甜味 飲完成個嘴係香嘅 抵讚!3️⃣ 碎銀普洱茶名就夠哂玄(仲以為真係有銀碎飲🤣)普洱味濃到痺 帶啲陳皮香 飲落去個口感居然有啲「沙沙哋」好過癮!食完油膩嘢飲真係解膩神器

1️⃣蜂蜜花沬烏龍

2️⃣ 花沬烏龍奶茶

3️⃣ 碎銀普洱茶

2025-05-22 483 浏览
龜記開左係葵芳新都會!收工同一班同事一齊去買黎飲放鬆下!我地叫左蘋果紅萱加蘆薈(一分糖)👍🏻👍🏻👍🏻,淡淡嘅蘋果香味,加咗蘆薈令口感更加有層次,飲落去爽口又清新。蘆薈夠晒甜但又唔會搶咗果味嘅天然香氣。旺梨四季春(一分糖)👍🏻👍🏻,梨味幾清甜自然,四季春嘅茶底濃郁,令整體飲品更加平衡。一分糖將茶味同果香結合得幾好,唔會太甜膩,但可能對鍾意濃味嘅人嚟講會覺得梨味唔夠突出。紅柚翡翠(一分糖)👍🏻👍🏻,有紅柚肉粒!清香同微微嘅酸甜味,翡翠茶底清新解渴。一分糖嘅甜度令紅柚嘅果香更加顯眼,但茶味相對地冇咁強。整體輕盈爽口,適合鍾意飲果茶又唔鍾意太甜嘅朋友。三十三茶王珍珠奶茶(三分糖)👍🏻茶味濃郁,奶香同茶底平衡得唔錯,加咗珍珠令口感更加豐富。三分糖啱啱好,唔會太甜亦唔會太淡,適合鍾意茶味重啲嘅人。不過,如果鍾意甜奶茶嘅人可能會想加返啲甜度。蜂蜜花沫烏龍蜂蜜🍯👍🏻👍🏻一款香氣比較突出嘅飲品,烏龍茶底帶有少少焙香,配埋蜂蜜嘅天然甜味,整體感覺柔和又唔膩。呢杯飲品啱啱好可以突出烏龍嘅茶香同埋蜂蜜嘅濃郁。比未飲過既大家參考下
龜記開左係葵芳新都會!
收工同一班同事一齊去買黎飲放鬆下!

比未飲過既大家參考下
2025-04-29 423 浏览
今天下午, 我去到葵芳興芳路223號新都會廣場2樓266號舖龜記茗茶(葵芳) 外賣, 一次叫了五杯凍飲。 回家後,每一杯慢慢品嚐。凍蜂蜜四季春$30凍翡翠綠茶$23凍甘蔗四季春$32凍紅柚翡翠$39.0凍柳丁翡翠$36.0每一款飲品不僅美味,服務也相當周到,讓人感受到賓至如歸的溫暖。

凍蜂蜜四季春$30
凍翡翠綠茶$23
凍甘蔗四季春$32
凍紅柚翡翠$39.0
凍柳丁翡翠$36.0

2025-04-19
  • 凍紅柚翡翠
2025-04-09 539 浏览
龜記茗茶//店員一開頭已經介紹咗佢地係用無乳糖鮮牛奶,所以如果對奶係敏感既都可以試下~我地對奶無敏感既,飲落去味道同平時用鮮牛奶沖出嚟都無咩分別~熱 - 鮮奶綠茶 ($36) 加珍珠 (+$4)龜記既珍珠係琥珀珍珠嚟,所以係橙色~因為熱飲既關係,珍珠係比較軟身,相信如果係凍飲既話會更加好食😋鮮奶綠茶方面,可能因為微甜咗既關係,茶味係比鮮奶出啲啲既🤏🏻如果鍾意茶味重啲既朋友應該會幾鍾意!凍 - 冬瓜鮮奶茶 ($34)雖然名稱係冬瓜鮮奶茶,但原來係無茶架~所以佢其實係一杯冬瓜鮮奶😆因為比較怕甜既關係,所以就叫咗無糖,成杯既甜度都係靠冬瓜蜜既甜味。不過飲落就覺得剛剛好,怕甜既可以叫無糖👍凍 - 柳丁翡翠 ($36)叫咗一分甜 好清香嘅橙味 唔會係假香精味 配埋綠茶底 好清爽解膩凍 - 甘蔗四季春 ($32)都係叫咗一分甜 甘蔗本身嘅清甜配埋四季春茶底 茶底味比起甘蔗味濃 品嚐落去似係有淡淡甘蔗清香嘅四季春茶 會有清涼嘅後韻 好適合夏天飲凍 - 紅柚翡翠 ($39)紅柚翡翠果然係龜記既皇牌!!非常驚喜!!紅柚同綠茶既比例拎得非常好,唔會太甜但又唔好有西柚既澀~仲啖啖都有飽滿既西柚肉!整體感覺良
龜記茗茶//

熱 - 鮮奶綠茶 ($36)
加珍珠 (+$4)

凍 - 冬瓜鮮奶茶 ($34)

凍 - 柳丁翡翠 ($36)

凍 - 甘蔗四季春 ($32)

凍 - 紅柚翡翠 ($39)

整體感覺良好,店員介紹完後更有因應我們的需求而推薦。
2025-04-05 574 浏览
一班朋友行葵芳,飲品是必須的,一行五人叫左五杯🍹紅柚翡翠只有我一個環保人士有自備杯,茶底和紅柚漸層分明,有大量紅柚果肉,紅柚的果肉與翡翠綠茶的搭配,整體味道更加層次分明,紅柚的微苦與茶香的清新相互交融🍹柳丁翡翠清新爽口,柳丁的酸甜味與翡翠綠茶的清香十分融合,五分糖度剛好,保留到柳丁的香氣又不會過甜🍹甘蔗四季春甜味來自於新鮮的甘蔗,搭配四季春茶的清香,茶底香淳,口感更加圓潤,夏天飲清涼又解渴🍹三十三茶王奶茶奶茶濃郁,使用全店特製的奶粉作為茶底,珍珠則是特製的蜂蜜小珍珠,Q彈的口感與奶茶的滑順相互融合,味道豐富🍹檸檬蘆薈蜜如接受到檸檬本來的酸甜,甜度可以去甜/3分甜,可飲到淡淡的蜜糖味,小小檸檬的酸味與蘆薈糖,互相融合,味道清爽
一班朋友行葵芳,飲品是必須的,一行五人叫左五杯
🍹紅柚翡翠
🍹柳丁翡翠
🍹甘蔗四季春
🍹三十三茶王奶茶
🍹檸檬蘆薈蜜
2025-03-29
2025-03-28 548 浏览
茶香四溢,心靈之選:龜記茗茶外賣茗茶之選今日買咗五杯茶紅柚翡翠紅柚翡翠的味道清新,酸甜適中,帶有微微的西柚苦味,讓人感受到紅西柚的獨特風味。顏色鮮豔,視覺上也非常吸引,特別適合炎熱的天氣。凍-甘蔗四季春甘蔗香氣濃郁,甜度適中,搭配四季春茶的清香,讓人感到非常舒爽。冰涼的口感非常適合夏天,值得一試。凍-柳丁翡翠柳丁翡翠的果味非常鮮明,酸甜平衡,令人耳目一新。冰鎮後的口感更加清爽,特別適合喜歡果味的飲者,讓人忍不住多喝幾口。凍-蜜桃烏龍(小心果核)蜜桃烏龍的果香濃郁,蜜桃的甜味與烏龍茶的香氣相得益彰,真是完美的搭配。不過,果核的存在需要注意,建議飲用時小心。凍檸檬蘆薈蜜凍檸檬蘆薈蜜口感清新,檸檬的酸味與蘆薈的滑順感相結合,讓人感到非常舒適。又甜甜地好滋潤,這杯飲品適合想要消暑的人,還能有效解渴。
茶香四溢,心靈之選:龜記茗茶

外賣茗茶之選

今日買咗五杯茶

凍-甘蔗四季春

凍-柳丁翡翠

凍-蜜桃烏龍(小心果核)

凍檸檬蘆薈蜜
2025-03-23 706 浏览
💖台北旅行最鍾意嘅手搖店之一龜記,主打清新果茶飲品,自選甜度更健康,係香港都有分店!呢幾款我都好鍾意👇:🔸甘蔗四季春:入口帶甘蔗天然清新健康嘅香甜,搭配入口輕薄順滑嘅四季春,茶香唔會蓋過甘蔗味,整體清甜好味!🔸柳丁翡翠:非常酸甜清爽嘅搭配,果香濃郁嘅柳丁汁配上甘醇綠茶,入口先係果香回韻係茶香~🔸紅柚翡翠:同樣係水果配綠茶,呢款更添柚子嘅絲絲口感,份量足料飲到最後都係滿滿果肉,柚子肉清甜唔苦!🔸蜂蜜三韻珍珠奶茶:比大部分手搖店嘅珍珠奶茶嘅甜度感覺低,蜂蜜香自然唔假甜,珍珠香甜帶嚼勁唔軟爛。🔸檸檬蘆薈蜜:酸香清新嘅檸檬搭配香甜濃郁嘅蜜糖,再加上口感豐富嘅蘆薈,飲落清新香甜又健康。💖可以自選糖度同冰量,選擇豐富,係想飲清新手搖嘅好去處!

💖可以自選糖度同冰量,選擇豐富,係想飲清新手搖嘅好去處!