2018-07-06
今次同朋友約左試手工涮涮鍋,上樓梯一見到佈置覺得幾精緻,牆身設計有心思。店面唔算好大但座位夠哂闊。有圓形大枱,也有卡位,坐得舒服。前菜有兩款,可無限追加,幾開胃,麻辣的程度適中,做前菜非常適合手工麻辣麻醬手撕雞(微辣)秘製蓮藕點左個台灣三杯雞味鍋底,雞肉好入味肉幾嫩滑,其實個鍋很大,而湯底已經有很多材料手工火鍋拼盤幾有創意,有墨魚汁鳥結糖、黑松露蟹子海鮮軍艦、黑松露蟹肉餃、安格斯霜降牛丸、黑松露芝士豚肉九,三重芝士鮮製蝦丸、三重芝士鮮製墨魚丸、太極冬菇~~~全部都係手制,好特別,黑色墨魚丸做成鳥結糖形狀,好特別所有手打丸都有加入到黑松露味,黑松露豚肉餃子好有驚喜,內餡滑之餘有淡淡黑松露香味。口感係細緻又香口,每款都係真材實料,尤其是丸類,唔係出面食溝好多粉個種。好味道值得推薦!響鈴就咁望落已知是自製的,同埋即炸,好脆口,條響鈴有成隻义咁長架~咪講笑,最好趁新鮮炸起食,炸魚皮好脆好似厚但不油膩的薯片,浸完湯仍然保持到脆。落湯浸3秒起撈即食一流,又係好脆好吸汁,食一條份量好似平時的三條,呢個好回味。豚肉雪花分佈平均,肉質鮮嫩唔覺肥,2人份量黎講都好滿足既多,唔會食完覺得唔夠喉另外海鮮拼盤可
店面唔算好大但座位夠哂闊。有圓形大枱,也有卡位,坐得舒服。
手工麻辣麻醬手撕雞(微辣)
秘製蓮藕
手工 火鍋拼盤幾有創意,有墨魚汁鳥結糖、黑松露蟹子海鮮軍艦、黑松露蟹肉餃、安格斯霜降牛丸、黑松露芝士豚肉九,三重芝士鮮製蝦丸、三重芝士鮮製墨魚丸、太極冬菇~~~
全部都係手制,好特別,黑色墨魚丸做成鳥結糖形狀,好特別
另外海鮮拼盤可以加錢,其實個餐都幾夠飽,不過朋友同我都係海鮮控,所以點左,哈,海新鮮係估你唔到到既極度新鮮,好爽甜口感極佳。
菜蔬新鮮,脆肉鯇魚片都好脆口有嚼勁
食完人頭份量的肉同手工配料可以追加任食邊食材,必叫既係8吋長蟹棒,真係好很長!
飲品方面真係非常多野揀,珍珠奶茶、`沙冰、果茶等等等,平時買一杯都幾十蚊呢度係任點任飲,超抵!!!!! 倒插冰沙,淨係賣相都值回票價,大大杯,仲要係有水準果隻先羅你命3000
套餐還包括 甜品 -令整個晚餐更為完滿
甜品:木糠珍珠奶茶布丁&台式既桂圓仙草,後者口感好特別,有消暑解燥熱巴感覺,打完邊爐有d下火既感覺
總括而言, 侍應貼心有禮,座位舒適,好多卡位,兩個人都可以舒舒服服,以此價錢,物超所值,食物新鮮,火鍋本身已很多材料,食物選擇也算多,加湯亦不是只加水,有誠意
呢殊打邊雖然唔似一般全食邊$180果隻咁平,但係無論食物種類、質素乃至味道都比一般的高級得太好多,店員全部都好有禮同主動~~~價錢貴一點得都值得黎試~~真心令人回味既正!!!!