2024-08-23 241 浏览
荃灣美食非常多,尤其路德圍附近,有非常多特色小店。<2派克雞排>,位於📍荃灣荃華街99號,係一間台灣炸雞店。呢度以外賣為主,主食有脆皮無骨雞排、脆皮無骨腿丁、雞塊、雞翼,小食類有花枝丸、甜不辣、脆脆雞皮、地瓜條、脆皮杏飽菇......等。每樣食物都係即叫即炸,熱辣辣香噴噴😋,保證香脆可口。仲有6種調味粉,可自由配搭不同炸物。🥢脆皮無骨雞排(芝士芥末)大大件無骨雞排,雞排肉厚,外層炸至金黃,入口香脆,中間雞肉嫩滑多汁,加上芝士芥末的鹹鹹香香,非常惹味😍🥢脆皮雞柳條(海苔芥末)雞柳條,雞皮炸香脆,中間軟腍多汁,配海苔芥末, 滋味無窮😋🥢金菇酥(梅子)一梳梳的金菇,炸至乾身脆口,口感酥脆,以梅子粉調味,酸酸地,令食慾大增。🥢脆皮台灣香腸外層脆口有彈性,又有點煙靭口感,中間Q彈香甜。👍甜薯地瓜條(梅子)甜甜厚實的地瓜,配上梅子粉調味,入口甜甜酸酸,香脆好味的小食。雖然全部都係炸物,但都炸得好乾爽,食完全無油膩感👍

🥢脆皮無骨雞排(芝士芥末)

🥢脆皮雞柳條(海苔芥末)

雞柳條,雞皮炸香脆,中間軟腍多汁,配海苔芥末, 滋味無窮😋

🥢金菇酥(梅子)

🥢脆皮台灣香腸

外層脆口有彈性,又有點煙靭口感,中間Q彈香甜。

👍甜薯地瓜條(梅子)

雖然全部都係炸物,但都炸得好乾爽,食完全無油膩感👍

• 甜薯地瓜條
  • 脆皮無骨雞排
2024-06-04 471 浏览
【荃灣區】【2派克雞排】喺路德圍想買啲嘢上朋友屋企食,見到呢間炸雞店 keep 住有人排,就試吓佢。不過由於要同朋友分享,所以都唔係即時進食。然而,沿路拎住袋炸物去佢屋企嗰陣,已經聞到勁香,我相信附近啲人都一定聞到。一去到,就急不及待將佢哋「就地正法」喇。首先試 $40 嘅「脆皮無骨雞排」,係佢哋嘅招牌菜,我揀咗海苔同梅子兩隻味,前者香濃,後者解膩,同炸雞扒都幾夾,同埋啲雞本身都好香好滑,幾推薦嘅。再試 $12 嘅「金菇酥」,揀咗芥末同椒鹽味,鹹香味加上少少辣味,配以炸金針菇,幾特別嘅。之後試 $24 嘅「脆脆雞皮」,要咗芝士同香辣味,爆脆得嚟味道又好,送酒一流。而 $16 嘅「脆皮雞全翼」炸得幾透,肉質肥美。到 $24 嘅「脆皮百頁豆腐」,反而感覺清啲,口感似魚腐。最後試 $10 嘅「QQ Oreo」,炸 Oreo 幾得意,一啲都唔怪,幾好味。食咗咁多嘢,埋單 $126,可以嘅。尤其係當我哋平時食開嘅炸雞,來來去去都係嗰幾款,今次呢一間可以話係一個唔錯嘅選擇。佢哋堅持即叫即做,所以每一件都係「啱啱炸起」,同炸定先嘅係有分別。如果唔想等咁耐仲可以 WhatsApp 落單,節省時間喎。。

食咗咁多嘢,埋單 $126,可以嘅。尤其係當我哋平時食開嘅炸雞,來來去去都係嗰幾款,今次呢一間可以話係一個唔錯嘅選擇。佢哋堅持即叫即做,所以每一件都係「啱啱炸起」,同炸定先嘅係有分別。如果唔想等咁耐仲可以 WhatsApp 落單,節省時間喎。。。

(地址:荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #2派克雞排 #脆皮無骨雞排 #金菇酥 #QQOreo #脆脆雞皮 #脆皮雞全翼 #脆皮百頁豆腐 #1am1408 #1ambackup
2024-06-04
2024-04-10 152 浏览
-係台灣已經有食開呢間雞排店❤最近黎荃灣搵好野食 竟然比我發現新開張左呢間過江龍連鎖炸雞店🥳🥳雞排就唔洗講啦 100分招牌好味道💯所以我今次想試下食其他唔同既小食😳 甜不辣💰$12雖然係油炸過 外層酥脆 但係一d都唔油膩🤓入面煙煙韌韌 Q彈得黎又有D口感 配左芝士味好香口☺️ 金菇💰$12見到呢個價錢真係覺得好抵食 同埋平時都唔會炸黎食😌食落炸金菇嘅口感像薯片 好特別~ 咬開後食到金菇既本體😝一D都唔乾身wor! 冇左痴牙的感覺  簡左海苔味 帶出咸香感😎 中辣脆皮無骨腿丁💰$35好方便食用 一口一粒細細塊😆每塊雞塊都炸得好脆 真係忍唔住係咁啪落口食🤣雞件就配番原本既辣粉 雖然係中辣 但食落都唔會好辣😍 中辣脆皮雞柳條💰$25冇叫到一大塊雞排既我 就點左一大條雞條黎食番😉外皮香脆惹味,入面雞肉嫩滑爆汁 其實都同雞排一樣好味多汁😆結論係 只係由一大塊變左一條 正呀🤪 **每樣炸物可以最多搭配兩款味粉**
椒鹽、辣味、咖喱、芥末、麻辣、梅子同海苔~所有炸物都是現點現炸 所以朋友仔食既話都記得要等喔😇同埋我想講even 拎到番屋企 擺左陣都一樣好香脆❤️‍🔥 2派克雞排📍富華街9號運通洋樓地下N
係台灣已經有食開呢間雞排店❤

每塊雞塊都炸得好脆 真係忍唔住係咁啪落口食🤣
雞件就配番原本既辣粉 雖然係中辣 但食落都唔會好辣😍

中辣脆皮雞柳條💰$25
冇叫到一大塊雞排既我 就點左一大條雞條黎食番😉
外皮香脆惹味,入面雞肉嫩滑爆汁 其實都同雞排一樣好味多汁😆
結論係 只係由一大塊變左一條 正呀🤪

**每樣炸物可以最多搭配兩款味粉**
椒鹽、辣味、咖喱、芥末、麻辣、梅子同海苔~
所有炸物都是現點現炸 所以朋友仔食既話都記得要等喔😇
同埋我想講even 拎到番屋企 擺左陣都一樣好香脆❤️‍🔥

2派克雞排
📍富華街9號運通洋樓地下N號舖
呢間位於荃灣既炸雞扒店!! 係黎自台灣既2派克!! 等既時候見到好多外賣單都等緊, 就知係呢區幾受歡迎店既食品好多不同既選擇, 價錢唔算貴, 而且選擇多, 做下午茶同宵夜都岩岩好炸無骨雞脾完全無骨!! 佢仲有個無骨雞排, 因為唔知有咩分別所以點了呢個雞脾, 真係完全無骨的, 炸到皮非常的香脆, 而且肉仲Keep到好香嫩的口感!! 呢個真係必食推介!! 無骨岩哂d懶人如我, 食落得一個字, 爽!!炸金菇金菇炸後非常的香脆, 但必須要襯熱食, 如果唔係一凍左就會食到好多油既感覺, 冇左香脆既口感!!炸花枝丸超大的一顆, 不得不說就係佢既花枝係超香既味道, 唔淨係得辣粉既味道, 我估佢既食材都非常的新鮮!! 完全食到一粒一粒既花枝

炸無骨雞脾

炸金菇

金菇炸後非常的香脆, 但必須要襯熱食,
如果唔係一凍左就會食到好多油既感覺, 冇左香脆既口感!!

炸花枝丸

2024-09-13
台灣過江龍脆皮無骨雞扒專門店 2派克雞排 (荃灣)我點咗一份脆皮無骨雞扒,價錢合理,份量都唔少。雞扒外層嘅脆皮真係一絕,咬落去時發出咗「咔嚓」聲,口感非常酥脆!而裡面的雞肉又嫩滑多汁,完全冇咩油膩感,食落去非常舒爽。佢哋仲有提供幾種醬汁選擇,我試咗佢哋自家製嘅蒜香醬,味道非常夠味,唔會搶走雞肉本身嘅鮮味,反而更襯托出雞扒嘅美味。
台灣過江龍脆皮無骨雞扒專門店
2派克雞排 (荃灣)

2024-09-09 0 浏览
今次同朋友係荃灣玩完之後,咁啱經過二派克,即刻買返幾件翻屋企食。都知道即叫即炸要等一段時間,係香脆既美食面前都仲可以等待!脆皮無骨雞腿扒(椒鹽+芝士)一大件雞扒好似手掌咁大,真係嚇親。食落去表皮炸得香脆,唔會多炸粉,內裏肉質鮮嫩、多汁,我始終覺得椒鹽同芝士係最佳配搭!脆皮杏鮑菇(海苔)杏鮑菇炸完之後完全唔覺得食緊杏鮑菇,滿滿既海苔味啱曬唔鍾意食蔬菜既朋友脆皮花枝丸 (小辣+芝士)酥脆外皮,內裏花枝丸彈牙,配上芝士簡直錦上添花。鍾意食辣既朋友可以加辣。我買完之後係拎返屋企同屋企人share,拎住去搭車果段路一路散發着誘人既香味,令人垂涎三尺,我忍唔住偷食左幾舊炸物😛 返到屋企之後,炸物仲可以保持住香脆,實屬難得!

脆皮無骨雞腿扒(椒鹽+芝士)

脆皮杏鮑菇(海苔)

脆皮花枝丸 (小辣+芝士)

2024-09-06 24 浏览
去餐廳點單,個男員工哦。跟住就走入廚房,我哋都奇怪佢又唔話收錢又無特別表示。因為見佢話即叫即炸,佢又有炸緊,就等。30分鐘後,後面點單既都拎左。我地問個先頭不在既員工,佢話無落過單。我扯火問第一個男員工,佢開頭仲唔認接過我地,之後好快又自打咀巴。「我岩岩都聽唔到你食咩!」「叻啊你地!咁惡,幫你拍拍手掌!」我唔知呢間係咪咩慈善企業,要請d會講呢d野既人,但大家想長見識,可以去試下,包保大開眼界!上面既內容都係佢既真實對白,我以為自己同緊小學生鬧交。

2024-09-06
等候时间
30 分钟 (堂食)
2024-09-04 0 浏览
男朋友超愛吃台式炸雞排,每次去台灣都一定要吃的。在香港,我們試過不少台式炸雞。但這次終於發現一家新進駐的店鋪 - 2派克雞排。這裡的特色之一是提供多種不同口味的調味粉,如海苔、香辣、芝士、麻辣、梅子、芥辣和咖喱等,讓喜歡不同口味的人可以盡情選擇。這次我們點了三款烤物帶回家。脆皮無骨雞腿排🍗海苔加香辣這份雞腿排份量十足,雞腿排的外皮即使外賣回家依然香脆,內裡肉質保持了嫩滑多汁的口感。海苔和香辣粉的搭配十分惹味。脆脆雞皮🐣麻辣味雞皮簡直是一種邪惡的存在,每次看到菜單上有雞皮都會心動。這份雞皮炸得又脆又香,就像在吃薯片一樣。而且僅售$24,份量十足,物超所值。脆皮杏鮑菇🍄‍🟫梅子味選擇了杏鮑菇配梅子味,外表酥脆,內裡保留著杏鮑菇的嫩滑口感。 小總結❤️❤️❤️❤️❤️📌味道選擇多📌雞腿排香脆多汁📌脆脆雞皮份量多

脆皮無骨雞腿排🍗海苔加香辣

📌脆脆雞皮份量多
  • 脆皮無骨雞腿排
  • 脆脆雞皮
2024-08-23 45 浏览
我哋成日都鍾意喺荃灣搵嘢食,呢間喺荃灣路德圍周邊嘅台式小食店🔥,經過已經聞到好香!一於就食脆卜卜嘅台式炸物😆。.🧀芝士脆皮無骨雞腿扒芝士令到成塊炸雞更加邪惡😝!大大啖,一咬落去全部都係嫩滑嘅雞腿肉,而且好Juicy,外皮仲炸到脆卜卜、熱辣辣🔥。.🍄‍🟫海苔脆皮杏鮑菇杏鮑菇亦都炸得火候啱啱好,口感彈牙得嚟,保留住Juicy嘅感覺💦。配埋海苔粉,感覺好有台灣夜市feel。.🐥原味椒鹽脆皮無骨雞塊鍾意切好咗嘅炸雞嘅話,就可以試吓呢款。而且椒鹽調味超級香口😋,惹味到令人食到停唔到。.🍪QQ Oreo將Oreo炸完之後,口感好特別。外層多咗一層脆嘅炸皮🤩,裏面仍然係Oreo餅乾甜香嘅味道。.🌭脆皮台灣香腸台灣香腸本身味道夠濃,攞嚟整炸物好適合👍🏻。再炸到有脆皮,感覺零舍香。.
🧀芝士脆皮無骨雞腿扒
2024-08-16
用餐时段
下午茶
2024-08-19 75 浏览
荃灣掃街即叫即整雞扒有八種唔同嘅口味可以滲上去:原味(椒鹽)、海苔、梅子、麻辣、芝士、芥末、辣味、咖喱!真係超多選擇~脆皮無骨雞排 (麻辣) $40超級大件嘅無骨雞扒,啖啖肉超級Juicy,金黃香脆嘅外皮鋪滿咗麻辣口味嘅調味粉,嗰種麻辣味都去到中辣嘅級數,好香濃入味配埋雞扒嘅肉汁真係好搭配,加上辣香連同雞扒嘅香氣真係好吸引!脆皮雞中翼(3隻) $25脆皮雞本身已經有少少椒鹽炸香咗,再滲透落去雞肉嘅香味入面真係好惹味!脆脆雞皮 (咖喱)$24呢個雞皮真係好值得推介,首先份量真係超級多性價比極高,連同香脆表面加埋鎖住咗鮮香雞肉汁嘅味道,真係越食越上癮,加埋用咗咖喱粉滲透住淡淡的嘅鮮香,如果你配埋啤酒真係一流!金菇酥 (海苔)$12呢個香炸金菇真係有啲驚喜,一排嘅金菇用酥炸嘅形式一排過,拎出嚟真係有啲誇張,再一啖咬落去首先海苔嘅味道滲入去金菇酥皮面,然後新鮮嘅金菇汁一次過爆發出嚟真係好爽!QQ Oreo $10呢個Oreo餅真係一個好新鮮嘅組合,估唔到佢炸呢個餅有呢一番風味,食落去第一啖好似麻糬咁嘅口感,然後慢慢就會食到Oreo嘅朱古力同雲呢拿餡,甜甜鹹鹹嘅感覺都不錯!黃金香芋丸 $22呢個
荃灣掃街即叫即整雞扒

脆皮無骨雞排 (麻辣) $40

脆皮雞中翼(3隻) $25

脆脆雞皮 (咖喱)$24

金菇酥 (海苔)$12

QQ Oreo $10

黃金香芋丸 $22
呢個香芋丸真係夠晒濃郁,香脆嘅黃金表面一咬落去濃濃嘅香芋蓉,真係一啲都冇偷工減料!

2派克雞排 (荃灣)
荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖

2024-08-15 52 浏览
🚩 2派克雞排去完台灣心心念念住個件夜市炸雞扒返到黎真係要醫醫心癮啦(*´∀`)~♥️派克雞排係台灣過江龍|台北都有成56間分店荃灣依間主要都係食台式炸物為主|可以配搭8種唔同味嘅粉〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈撐枱腳套餐 $102✨脆皮無骨雞腿扒 |咖喱+海苔✨脆皮無骨雞塊|芝士全部炸物都即叫即炸|拎住係辣手個隻懷疑拎耐啲會生水泡ॱଳॱ雞腿扒唔算好厚肉|但外皮好脆肉好嫩無骨雞塊即使切開左但都唔會乾依個係咪就係即叫即炸嘅威力˃̶͈ ˂̶͈✨金菇酥|香辣一開始以為菇種一定好吸油|但點知‼️乾乾脆脆完全唔油膩ฅ՞•ﻌ•՞ฅ好似食緊薯片咁|尾部金菇嘅感覺會出啲✨脆皮花枝丸|梅子+芥末係有花枝嘅花枝丸|不是粉頭仔一開始男朋友叫依兩隻味|我(╯°▽°)╯ ┻━┻但衰鬼又ok喎|梅子味比較重🌈QQ Oreo $10今鋪真係萬物皆可炸😎Oreo炸完|外皮真係煙煙韌韌唔會太甜|依個價錢可以一試
🚩 2派克雞排

今鋪真係萬物皆可炸😎
Oreo炸完|外皮真係煙煙韌韌
唔會太甜|依個價錢可以一試
2024-08-14 34 浏览
好耐無去掃街喇!!!!🍢🍡近排去開路得圍附近就聞到香噴噴嘅炸雞味🤤就發現左呢間台灣過江龍既「2派克雞排」忍唔住即刻買嚟食😚😚佢仲要係即叫即炸🤤我哋叫左呢5樣😙 真係好出色 又脆又好味.. 雞塊/雞翼唔會係嚡熠熠.. 係滑捋捋架😍😍 🍗脆皮無骨雞塊 🍗脆皮雞全翼 🍟甜薯地瓜條🍢甜不甩 🍡QQ OREOIt’s YUMMY~ 好好吃喔👍🏻👍🏻♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 2派克雞排地址: 荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖#2派克雞排 #台灣美食 #即叫即炸 #荃灣 #荃灣美食 #炸雞排 #台灣 #TeoPeck

好耐無去掃街喇!!!!🍢🍡
近排去開路得圍附近就聞到香噴噴嘅炸雞味🤤
就發現左呢間台灣過江龍既「2派克雞排」
忍唔住即刻買嚟食😚😚

2派克雞排
地址: 荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖

2024-08-13
等候时间
20 分钟 (堂食)
2024-06-23 148 浏览
脆炸雞翼/雞全翼🐥🐥平時都係食雞扒多今次試吓啲新意思薄薄嘅炸粉包裹住雞肉吸收晒啲調味粉同時雞肉保險嫩滑 唔會炸完鞋颯颯脆炸杏鮑菇/翠肉瓜唔講唔知 呢到係有素食Set如果有食素嘅朋友 都可以一齊食喇!杏鮑茹炸完,好似有種食緊魚嘅感覺🤣軟熟而有口感翠肉瓜都好鮮甜台灣脆皮腸好似返咗台灣夜市咁😂台灣腸係有啲唔同又脆又甜#foodieintern學英文
炸雞翼/雞全翼🐥🐥
平時都係食雞扒多
今次試吓啲新意思
薄薄嘅炸粉包裹住雞肉
吸收晒啲調味粉
同時雞肉保險嫩滑 唔會炸完鞋颯颯

脆炸杏鮑菇/翠肉瓜
唔講唔知 呢到係有素食Set
如果有食素嘅朋友 都可以一齊食喇!
杏鮑茹炸完,好似有種食緊魚嘅感覺🤣
軟熟而有口感
翠肉瓜都好鮮甜

台灣脆皮腸
好似返咗台灣夜市咁😂
台灣腸係有啲唔同
又脆又甜

#foodieintern學英文
今日去路德圍搵晚餐,太耐冇黎啦,原來有間炸雞鋪!!!香噴噴實在無法抵抗😝🛎 脆皮雞全翼雞翼炸得好香脆咬落仲有肉汁流出黎😳肉質超滑💯🛎 脆皮杏鮑菇分量充足!!!杏鮑菇超有水份,食落又彈牙😋揀咗海苔、芥末粉,唔會供鼻,但又好惹味🛎 甜薯地瓜條梅子粉嗰種酸酸嘅味道同甜甜既地瓜條好夾!令我忍唔住一條又一條咁食🤩🛎 甜不辣簡直仲好食過我係台灣食個啲🙏🏻外脆內煙韌🤩唔會有油膩感👍🏻🛎 脆皮無骨雞塊無骨雞塊真係好方便,啖啖肉😜揀咗小辣,辣味恰到好處👍🏻再揀咗椒鹽粉,唔會過咸,非常惹味
今日去路德圍搵晚餐,太耐冇黎啦,原來有間炸雞鋪!!!
香噴噴實在無法抵抗😝

🛎 脆皮雞全翼
雞翼炸得好香脆
咬落仲有肉汁流出黎😳
肉質超滑💯

🛎 脆皮杏鮑菇
分量充足!!!
杏鮑菇超有水份,食落又彈牙😋
揀咗海苔、芥末粉,唔會供鼻,但又好惹味

🛎 甜薯地瓜條
梅子粉嗰種酸酸嘅味道同甜甜既地瓜條好夾!
令我忍唔住一條又一條咁食🤩

🛎 甜不辣
簡直仲好食過我係台灣食個啲🙏🏻
外脆內煙韌🤩唔會有油膩感👍🏻

🛎 脆皮無骨雞塊
無骨雞塊真係好方便,啖啖肉😜
揀咗小辣,辣味恰到好處👍🏻
再揀咗椒鹽粉,唔會過咸,非常惹味
2024-06-10 131 浏览
{食盡荃灣之台式 — 2派克雞排 }————————————————星期五晚食完晚飯仲想買d宵夜今晚屋企煲劇食,又想食d夠曬香口既野,就search到呢間係荃灣做外賣既 #2派克雞排 啦! 舖頭門面唔算大,因為畢竟只係做外賣生意, 但係食物嘅款式就非常之多, 而且即叫即整保證新鮮熱辣辣👍🔸 脆皮無骨雞腿扒 (海苔)雞扒大大塊大過個手掌, 就算係外賣隔左一粒鐘拎返屋企都依然咬落去脆卜卜, 而且成塊過冇骨好過癮, 咬落去雞肉嫩滑多汁, 配海苔味十分夾😋🔸 甜薯地瓜條 (梅子)甜地瓜條一份都非常之多, 比我想像中多,超級飽肚🤣,一條接一條食唔停口, 地瓜比較容易滯,所以跟梅子粉就會比較開胃啦👍🔸 脆皮花枝丸 (芥末)花枝丸咬落彈牙大大粒,芥末味唔係好重,唔錯👍🔸 脆皮百頁豆腐 (椒鹽)呢種豆腐並唔係普通山水豆腐或者茶樓食嗰種豆腐嘅質地, 佢係台式百頁豆腐, 食落比較煙韌冇咁容易散,份量都幾多!Overall comment: 叫咗咁多樣嘢大概都係等咗15分鐘左右啦,喺附近兜下都好快過,最緊要係店主非常之有禮貌,而且好好笑容呀😁
{食盡荃灣之台式 — 2派克雞排 }
————————————————

🔸 脆皮無骨雞腿扒 (海苔)

🔸 甜薯地瓜條 (梅子)

🔸 脆皮花枝丸 (芥末)

花枝丸咬落彈牙大大粒,芥末味唔係好重,唔錯👍

🔸 脆皮百頁豆腐 (椒鹽)

Overall comment: