2024-09-30 434 浏览
台灣超人氣嘅雞排開到嚟紅磡啦✨全部野食都係即叫即炸,務求做到最完美😍宜家搭個車就可以食到嚕🤩 仲有ꜱʜᴀᴋᴇ ꜱʜᴀᴋᴇ粉可以揀💗 聽聞喺台灣要大排長龍添嫁😚1️⃣ 脆皮無骨雞腿排🐥一塊嘅ꜱɪᴢᴇ大過隻手,仲要係超厚肉添嫁🤘🏻 外面嘅皮炸到金黃色,咬落脆卜卜😍加上有好豐富嘅肉汁,真係勁ᴊᴜɪᴄʏ👅 仲可以加埋調味粉~ 我就覺得香辣芝士味係最夾😍2️⃣ 黃金香芋丸🥚次次見到香芋製品都唔會放過嫁😛 呢到嘅香芋丸同平時食開嘅好唔同,因為中間係加入咗鹹蛋黃嫁,真係超邪惡‼️ 芋頭蓉口感好綿密,係好細膩嘅口感🥺3️⃣ 甜不辣🐟外表短短哋又粗粗哋嘅魚糕就係叫甜不辣啦😎 咬落口煙煙韌韌,好有口感,配埋梅子海苔味係會令人食過返尋味😌4️⃣ 甜薯地瓜條🍠炸物除咗肉類之外,炸蔬菜都唔錯㗎🙈 中意食薯條嘅我又點會錯過呢~ 粗切嘅番薯條真係正過平時幼幼嘅薯條,同樣哋可以揀調味呢✨ 加入芥末粉後嘅味道好過癮,而且一份嘅份量都頗多嫁🫣
台灣超人氣嘅雞排開到嚟紅磡啦✨

全部野食都係即叫即炸,務求做到最完美😍

1️⃣ 脆皮無骨雞腿排🐥

甜薯地瓜條

下午茶
黃金香芋丸
甜薯地瓜條
今天在紅磡附近覓食,無意間發現了這家超級小而美的台灣雞排店!門面雖不起眼,但那香氣撲鼻的炸物誘惑著我走進去,原來是個隱藏的美食天堂!🔥【大雞排】雞排是經過精心醃制後裹上一層金黃酥脆的外衣,咬下去瞬間外皮與肉質分離,鮮嫩多汁,滿滿的台式風情,讓人回味無窮!😍🐟【炸花枝丸】炸得恰到好處的花枝丸,每一口都是彈牙的享受,記得先稍微放涼再吃,以免燙嘴,不過這溫度正好激發了它的美味!😋🌶️【甜不辣與杏鮑菇】甜不辣軟糯,搭配芝士粉簡直是絕配,杏鮑菇則是在酥脆外殼下藏著豐富的汁水,每一口都是驚喜!🍄🧂【撒粉選擇】每道菜品都能選擇1-2種不同風味的撒粉,如麻辣、海苔、芝士、酸梅等等,讓口感層次更加豐富,滿足你的各種口味需求!——————📍2派克雞排.紅磡 旺角 荃灣人均💰30-60 (在香港真不貴
派克雞排

派克雞排
花枝丸
杏鮑菇
2024-09-24 276 浏览
🔎 2派克雞排(紅磡)poly上完堂已經好夜~🌚朋友推介呢間台灣過江龍炸雞店!宵夜外賣返hall食!返到hall仲熱辣辣!炸物款式好多🤣仲可以選8種唔同口味的調味粉配搭😍分別係原味、芥末、海苔、香辣、梅子、麻辣、咖哩、芝士🧀朋友私心推薦梅子+ 海苔粉‼️【脆皮無骨雞腿扒】 $40⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️即叫即炸~等了10分鐘~拎上手熱辣辣!超級大塊厚肉!炸雞好香脆juicy🤤食落卜卜脆!真係一試難忘!【脆皮杏鮑菇】 $25⭐️⭐️⭐️份量都幾多!每粒都大大粒!杏鮑茹有口感得嚟又好juicy😍加埋麻辣粉好惹味!【脆皮花枝丸】 $25⭐️⭐️⭐️花枝丸爽口彈牙🥰皮簿又唔會好乾!【黃金香竽丸】 $22⭐️⭐️⭐️⭐️香竽控的我一定要試吓佢哋的香竽丸🤣外脆內軟!滿滿當當的香竽泥😍入口煙煙韌韌~推介!
🔎 2派克雞排(紅磡)

poly上完堂已經好夜~🌚
朋友推介呢間台灣過江龍炸雞店!
宵夜外賣返hall食!返到hall仲熱辣辣!
炸物款式好多🤣
仲可以選8種唔同口味的調味粉配搭😍
分別係原味、芥末、海苔、香辣、梅子、麻辣、咖哩、芝士🧀
朋友私心推薦梅子+ 海苔粉‼️

【脆皮無骨雞腿扒】 $40

【脆皮杏鮑菇】 $25

【脆皮花枝丸】 $25
⭐️⭐️⭐️花枝丸爽口彈牙🥰皮簿又唔會好乾!

【黃金香竽丸】 $22
用餐优惠
試食活動
2024-09-19 259 浏览
之前和朋友在旺角吃過一次,味道尊的尊的很好吃!很正宗的台灣味道!雞扒巨巨好吃!只要40塊錢一份!這次搭地鐵路過何文田,這邊竟然有分店!而且不需要排隊,立馬買來吃!!!點了招牌的雞扒,沒令人失望!同樣的juicy,同樣是驚人的大小,比臉還要大的份量!不愧我一直跟小夥伴推薦,下了班過來買遇見好多學生在排隊買。等候速度有點久,不過是很值得的,炸得香香的一拿到就迫不及待想吃了🤤杏鮑菇的外皮炸的脆脆的~裡面好嫩好多汁,很喜歡它QQ的口感。還點了黃金香芋丸,裡面有咸蛋黃,口感好豐富,咸咸的。炸薯條味道也不錯,脆脆的,每一根都不會軟趴趴的。最令人喜歡一點就是他們店有8款口味調料讓人自由搭配~有海苔味、原味、辣味、麻辣味、梅子味、芝士味、芥末味、 咖喱味,而且也可以兩個味道一起混搭,一次性吃兩種口味好棒~

2024-08-08 375 浏览
聽過呢間野好多次,不過一直都未試過。今次嚟到黃埔食嘢,就當然去試埋。去到其實冇人排隊,但都等咗成15分鐘先有得拎,因為見有好多人用外賣平台落單,脆皮無骨雞塊 $35包雞塊都幾大包,算多。有得揀口味,例如孜然個啲,但驚太濃味,我哋只要了原味,乜粉都冇加,但都夠味,因為本身都有啲椒鹽。雞塊幾嫩,全部冇骨,唔會好鞋,亦都唔會有筋。熱辣辣食就好食,擺耐咗出油就會淋。下次可以再考慮試試佢雞排或者杏鮑菇,都幾多選擇。

脆皮無骨雞塊 $35
脆皮無骨雞塊

包雞塊都幾大包,算多。
雞塊幾嫩,全部冇骨,唔會好鞋,亦都唔會有筋。
熱辣辣食就好食,擺耐咗出油就會淋。
脆皮無骨雞塊

下次可以再考慮試試佢雞排或者杏鮑菇,都幾多選擇。
2024-07-21
脆皮無骨雞塊
前一秒落單,下一秒完成訂單?客戶要求配料乜都冇落?依家喺咩服務質素?完全唔理客戶要求,全部要中辣、海苔,全部冇辣?依家喺整俾你自己食?以你個人要求?麻煩認真睇客戶要求ok?😡
外卖自取
🍗之前同台灣朋友講開,究竟佢哋最鐘意食嘅炸雞排係邊間? 原來佢地都鐘意要食到脆卜卜咬落要有脆卜卜聲嗰種,呢間雞排在原來香港都有得食,仲有三間分店咁多,佢地最出名嘅係脆皮無骨雞排,同多款炸小食,今次就同大家去咗紅磡店試試🍗炸物款式好多,仲可以選8 種唔同口味的調味粉配搭,分別係海苔,香辣,原味,梅子,麻辣,芥末,咖哩,芝士,咁多隻口味可以揀真係會有選擇困難症🍗脆皮無骨雞排 芝士小辣$40, 脆皮雞腿排 (芝士海苔)$40🍗雞排分別有兩種,一種係脆皮無骨雞排,另一種係脆皮雞腿排,分別就係用了雞胸肉和雞腿肉兩個不同部位,前者肉質比較軟熟,外層好夠香脆,沾滿了芝士少加小辣,不過放心呢到嘅小辣唔係台灣的咁誇張,剛剛好恰到好處,另外個人鐘意雞腿排,因為雞皮特別香脆惹味,雞肉軟嫩多汁,鐘意芝士海苔風味非常夾🍗脆皮雞柳條 (梅子芥末)$25雞柳條大大串食起來方便,同樣脆皮,梅子粉酸甜減低油膩感🍗雞皮 (咖喱麻辣小辣)$24超級香脆好似食薯片咁,加了超多咖哩麻辣味道夠香脆惹味,今次特別叫了不切原塊上,大大一塊非常吸引,一袋大約有三片左右🍗脆皮雞中翼 (原味)$25估唔到炸雞翼都可以咁脆皮,外脆內軟的口感

🍗脆皮雞柳條 (梅子芥末)$25
雞柳條大大串食起來方便,同樣脆皮,梅子粉酸甜減低油膩感

🍗雞皮 (咖喱麻辣小辣)$24

🍗脆皮雞中翼 (原味)$25
估唔到炸雞翼都可以咁脆皮,外脆內軟的口感,一客有三隻

🍗金菇酥 (梅子麻辣小辣)$14
炸金菇酥都係個人鐘意推介之一,炸到好似把扇咁靚,食起上來方便,酥酥脆脆的口感

🍗脆炸花枝丸(芝士咖喱)$18
台灣風味的脆炸花枝丸,中間仲有花板粒粒

🍗翠玉瓜 (咖喱海苔)$14
外層脆皮,內層濕潤度高的爽口翠肉瓜,咖哩加海苔味道配搭惹味

🍗榴槤炸彈 $24
一袋三粒的榴槤炸彈,一咬落去滿滿榴槤香氣,呈流心狀甜甜的榴槤味超強

🍗QQ Oreo $10
鐘意試奇怪嘢嘅我點了Oreo ?? 估唔到炸完嘅Oreo 個口感會變有QQ的煙靭口感,非常神奇幾特別

🍗估唔到香港都食到還原台灣風味的無骨炸雞排,鐘意脆皮的感覺非常之有台灣風味,而且仲有8款口味的調味粉非常惹味,由其鐘意雞腿扒外脆內軟又多汁的口感,喜歡台灣雞排及小食的朋友可以試試

• 金菇酥
  • Oreo
  • 榴槤炸彈
  • 脆皮無骨雞扒
2024-03-18 449 浏览
話說今晚落單落錯咗第二間分店,店員木口木面都唔係好想理我。其實佢哋之前都試過搞錯張單比錯啲嘢食我,搞到返到屋企又要走返一轉去舖頭攞過前後都嘥咗我15至20分鐘來回。撳錯地點係我唔好,如果分店同分店之間可以協調吓,又或者平少少俾我落張新單同埋唔使等咁耐咁就好啦。重申唔關嘢食事,係我自己撳錯,不過服務真係欠奉。
話說今晚落單落錯咗第二間分店,店員木口木面都唔係好想理我。

重申唔關嘢食事,係我自己撳錯,不過服務真係欠奉。
2024-03-07 373 浏览
之前喺社交平台睇到呢間炸雞店有好多好評,見到OpenRice有套餐就去試吓佢嘅炸物係可以配搭十數款唔同嘅調味粉,總有一款啱你口味我叫咗個炸雞塊同炸茄子Combo個炸雞係即叫即炸,所以都等咗10到15分鐘,但係係驚喜嘅佢個炸雞香脆得來仲好Juice,唔會乾晒,加上我嗌嘅係辣粉,所以非常惹味,非常推介大家去試反而茄子🍆就可能因為本身嘅質感問題食落去感覺上有少少油唔算太過推介我嗰日去到除咗我之外,都有幾個人排隊,而所有嘢都係即叫即炸,所以如果大家要去嘅話可能都要預留少少時間
佢嘅炸物係可以配搭十數款唔同嘅調味粉,總有一款啱你口味

我叫咗個炸雞塊同炸茄子Combo

2024-02-03
15 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
試食活動
  • 脆皮無骨雞塊
1K
2024-03-05 312 浏览
👧🏻😋👅🍽✨台灣過江龍炸雞-2派克雞排🇭🇰 紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C號舖及1樓 🇭🇰-🐓 台灣過江龍, 即叫即炸要耐心等候, 落單後15-20分鐘左右拎得, 期間都出好多外賣平台單🐓 餐牌主要分主食, 素食同小食, 每款可以揀最多2種口味調味粉 (共8種); 另外仲有二人餐同期間限定小食-🍗 脆皮無骨雞腿排 $40💯雞腿排厚肉又嫩滑, 用粉漿較挺身所以皮好脆, 同多汁雞肉更大對比-🍄 脆皮杏鮑菇 $25✨菇用滾刀切, 形狀不規則更有口感, 咬落好juicy-🐥 脆脆雞皮 $24💯同雞排一樣都係較挺身, 質地似打邊爐魚皮, 所以份量都好多建議可多人share
👧🏻😋👅🍽✨
台灣過江龍炸雞
2派克雞排
🇭🇰 紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C號舖及1樓 🇭🇰

🍗
脆皮無骨雞腿排 $40

🍄
脆皮杏鮑菇 $25
✨菇用滾刀切, 形狀不規則更有口感, 咬落好juicy

🐥
脆脆雞皮 $24

2024-03-03 257 浏览
想食宵夜就落左去買雞排食😋呢間小店開到10:30pm,所以係附近住戶宵夜之選🤩叫左一份脆皮無骨雞排、黃金香芋丸、甜不辣。由於即時製作,所以都等10分鐘先可以拎。雞排手掌仲要大塊,外皮炸到黃金超酥脆🤤,但仍然保留住肉汁,唔太炸到乾爭爭😋雞肉軟腍好食。可以自選兩款調味粉,加左芝士同海苔味,另外仲有梅子、咖喱、芥末、麻辣等味道。甜不辣嘅口感有啲似食酒炸鬼,一樣可以簡兩款調味粉,今次要梅子同海苔,加份梅子粉嘅甜不辣個味道幾特別,有種酸甜嘅口味😚黃金香芋丸就外脆內軟,入口煙煙韌韌,中間係甜甜嘅香芋餡🤤

2024-02-22 247 浏览
經過紅磡見到有間台灣過江龍炸雞扒店🥹即刻睇吓有咩特別,餐牌上有好多唔同嘅選擇最吸引嘅係佢有唔同嘅調味粉自由選擇,包括紫菜、芝士、咖喱味等等,仲寫明係即叫即炸🤭所有食物都熱辣辣😂製作需時,大家要耐心等候啊脆皮無骨雞扒 $38(紫菜,梅子粉)份量十足,大過隻手好多。外皮金黃酥脆,灑滿調味粉,估唔到落梅子粉都幾夾,酸酸鹹鹹。雞肉食落都嫩滑又多汁😚😚甜不辣 $25(麻辣小辣)麻辣粉就正正常常,食得出有麻辣味。以呢個價錢嚟講性價比非常高,食極都未食完。甜不辣外表鬆脆裏面煙煙韌韌,有一種吸引你一直食嘅感覺。金菇酥 $12(麻辣小辣)🌶️呢個好特別,估唔到真係見到一條條嘅金菇😂炸完嘅外表非常吸引。金菇炸得超級鬆脆,十分香口2派克雞排 (紅磡)紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C號舖及1樓

脆皮無骨雞扒 $38(紫菜,梅子粉)

甜不辣 $25(麻辣小辣)

金菇酥 $12(麻辣小辣)🌶️

2派克雞排 (紅磡)
紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C號舖及1樓
脆皮無骨雞扒
金菇酥
脆皮無骨雞扒
金菇酥
2024-02-16 160 浏览
我又黎啦…去完食雞煨麵見有d唔夠喉…行過黎補飛。今次都幾多人…枕住見到人流排队买野我發覺自己每次黎都係點雞排…杏包菇同百頁豆腐。係上一次加多個金菇(呢個要介紹下…金菇炸到成排脆卜卜…加辣味粉就已經好好味)雞排要左原味…大大塊…好juicy…必點杏包菇就咖哩味 份量好慷慨…一咬落去爆哂汁…百頁豆腐就要左麻辣 其實百頁豆腐係咪豆腐?anyway…口感QQ幾似魚蛋質感…不過今次d味粉可能落得輕手左…未夠惹味…不過一定會再黎

雞排要左原味…大大塊…好juicy…必點

杏包菇就咖哩味 份量好慷慨…一咬落去爆哂汁…

不過今次d味粉可能落得輕手左…未夠惹味…不過一定會再黎

2024-02-14 168 浏览
-2派克雞排🥡-梅子脆皮無骨雞排 $38人頭咁大塊既雞排😍食完真係超滿足雞排肉勁juicy嫩滑唔鞋口😉之前係台灣試過配梅子粉一試難忘!雞排既咸再加梅子酸甜酸甜😋-芥末甜薯地瓜條 $25炸地瓜條都係台灣夜市必食既小食!甜甜既厚實地瓜條食完一包都飽🤣-芝士百頁豆腐 $24每次有百頁豆腐都必點!炸左既百頁豆腐勁彈牙🥹加埋超濃既芝士粉食唔定口!-海苔金菇酥 $12鐘意食金菇必點!炸到成把扇咁勁脆卜卜👍海苔基本上配任何野都好味🤣-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下C號舖及1樓-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_紅磡#foodieluveat_台灣菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #台灣 #台灣過江龍 #2派克 #2派克雞排 #2派克香港 #炸雞排 #台灣夜市 #台灣夜市小食 #紅磡
2派克雞排🥡

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_紅磡
#foodieluveat_台灣菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #台灣 #台灣過江龍 #2派克 #2派克雞排 #2派克香港 #炸雞排 #台灣夜市 #台灣夜市小食 #紅磡 #小食 #台灣小食
2024-02-09 170 浏览
自從老麥D包 (由其係豬扒漢堡!變成馬卡龍!) 愈來愈細,幫襯家鄉雞更感覺好似入咗大球場睇美斯咁把火,所以已經放棄幫襯佢地,絕少食炸雞炸薯條.女友小熊心血來潮話想食炸雞薯條,於是揸車做外賣仔,落去2派克買外賣!記然好日都唔食炸雞,咁就買多D啦! 脆皮無骨雞排,脆皮雞腿排,雞全翼雞中翼,薯條,薯餅,通通要一份!味道嚟講,2派克同豪大大最大分別係豪大大面頭果層炸槳無咩味道,但2派克炸槳好明顯有多一層甜味,我中意食甜,2派克夾自己口味.講份量,2派克好明顯羸哂啦! 好明顯厚過豪大大啦! 有相有真相!薯條同薯餅炸得香脆,而雞排同雞腿排外脆內軟又Juicy,兩者唔知有咩分別,總之好味啦!我有一個夢,夢想有一天,香港會有一個不夜市,晚巿內有咁高質素嘅炸雞排出售!"發夢啦你! 食啦! 多多x事...." 女友小熊係隔離狠狠打段我的夢....

"發夢啦你! 食啦! 多多x事...."

女友小熊係隔離狠狠打段我的夢....