2020-10-07 67 浏览
上一次期間限定係宇治抹茶味新地🍦,相隔左差不多三個月,今次又黎啦!仲要做緊$10,立即試試先😝😝‘十勝紅豆味新地‘🍦先講顏色為暗紅色似似地紅豆實物原來嘅顏色,唔錯唔錯🥰🥰,第一關過🙂🙂(但影出黎似朱古力色🤣🤣)溶解度唔算好快屬於正常,可以慢慢嘆慢慢享受😋😋,第二關過😉😉柔滑度方面就差左d,沒有之前宇治抹茶味新地咁食落有種軟綿綿嘅感覺😅😅第三關正常😅😅最後味道方面聞落幾香,紅豆味十足,但略嫌甜左少少,第四關正常😂😂下次唔知會唔會黎個合併’十勝紅豆宇治新地‘呢?🤣🤣
‘十勝紅豆味新地‘🍦
十勝紅豆味新地🍦

下次唔知會唔會黎個合併
’十勝紅豆宇治新地‘呢?🤣🤣
2020-10-05
$10 (其他)
雀巢Drumstick不嬲都淨係得cone款 而家竟然出埋雪糕批系列😍仲有靚仔俄仔做代言😚總共出咗兩款創新口味:花生醬海鹽焦糖雪糕批同埋花生醬紅桑子雪糕批✨.今次唔再係普通嘅脆筒 變咗做雪糕批😋脆皮外層用咗花生醬整🥜每一啖都係濃郁嘅花生醬味😍花生控一定鍾意😎脆皮仲加咗甜筒碎落去 成個雪糕批食落更加脆口 豐富咗成個口感🤤因為兩款原本個雪糕已經甜 再加埋果醬/焦糖 食落偏甜😣同埋個花生味都會弱咗🤏🏻.花生醬海鹽焦糖雪糕批💛 $15脆皮下面係牛乳雪糕再加海鹽焦糖醬嘅扭紋雪糕🍿呢款甜度高啲😣不過好在有啲海鹽🧂除咗甜仲會有少少鹹味 味道層次冇咁單調😚個人鍾意呢隻味多啲🧐雖然佢係甜啲 但係花生味濃啲 同埋焦糖醬同佢個味都夾啲😛.花生醬紅桑子雪糕批❤️ $15呢款就係牛乳雪糕再加紅桑子醬嘅扭紋雪糕😝原本都驚佢個jam會係好伏嘅藥水味 但係佢食落酸酸甜甜 唔係得個甜字🥰不過個味就太濃 有少少cover咗個花生味🤏🏻同埋果醬同花生味有啲唔夾 兩個味係separate嘅🤣
Drumstick雪糕批

花生醬海鹽焦糖雪糕批💛 $15

花生醬紅桑子雪糕批❤️ $15

Drumstick雪糕批
2020-04-12 143 浏览
如果唔想去茶樓等位,又想過下點心癮,我覺得可以去7仔便利店買返個拼盤平平哋過吓癮。呢個係七仔嘅皇牌點心拼盤,價錢有少少貴因為份量真係少,每一粒都細細粒,你就當係一口點心啦!買咗之後放入微波爐大概40秒,就已經可以食啦!入邊有三粒燒賣兩粒蝦餃三粒牛丸,全部都係迷你版,一啖就可以食到。佢嘅燒賣有少少彈牙,係有口感嘅,餡同皮嘅比例唔完美,塊皮有啲大塊,餡就細份咗少少,不過都可以接受嘅,始終都係果下個點心癮,要求唔會太高!
買咗之後放入微波爐大概40秒,就已經可以食啦!
2019-09-18 172 浏览
夏天出街就會想飲水果菜依家係7-11就有HOTSHOT水果茶啦 有4種口味 熱情果味果茶、紅西柚味果茶、菠蘿味果茶、青蘋果味果茶台灣凍頂烏龍茶底加入由天然水果製嘅果蓉再配上三款水果粒(橙、蘋果、奇異果).另外仲試左7-SIGNATURE牛丸拚黑椒豬肉丸一盒6粒 買返屋企當加餸就啱晒.
夏天出街就會想飲水果菜
依家係7-11就有HOTSHOT水果茶啦 有4種口味
熱情果味果茶、紅西柚味果茶、菠蘿味果茶、青蘋果味果茶
台灣凍頂烏龍茶底加入由天然水果製嘅果蓉
再配上三款水果粒(橙、蘋果、奇異果)
另外仲試左7-SIGNATURE牛丸拚黑椒豬肉丸
一盒6粒 買返屋企當加餸就啱晒
7-ELEVEN又出咗新一系列嘅日本直送甜品喇。⁣🇯🇵⁣KOBITO x 7-SIGNATURE白桃啫喱忌廉泡芙 ($15) [好味度:7/10]⁣⁣泡芙個口感好fluffy,食落仲幾有蛋香。🥚 咬開見到入面有兩隻色嘅cream,分別係白色同粉紅色。🥰桃係用咗和歌山白桃汁,桃味特別濃郁。🍑 入面仲有啲和歌山白桃啫喱,加入口感。⁣😜⁣KOBITO x 7-SIGNATURE白桃忌廉瑞士卷 ($15) [好味度:7.5/10]⁣⁣外層嘅蛋糕非常鬆軟,包裹著大量忌廉。😋 忌廉都係用北海道牛奶同和歌山白桃汁製成嘅。😆 而且仲有好甜嘅白桃果肉添。⁣😯⁣KYOTO LAIMANT 波子汽水味雨滴啫喱 ($10) [好味度:7.5/10]⁣⁣呢個設計好盞鬼,係將啫喱注入咗氣球入面,好似水滴咁晶瑩剔透。💧 用竹籤拮一拮穿外層嘅包裝,波子汽水味啫喱瞬間爆開。🔵 加上特製糖漿,仲有少少檸檬味,好清新。😙 呢隻甜品更加係香港限定㗎添。⁣🇭🇰
7-ELEVEN又出咗新一系列嘅日本直送甜品喇。⁣🇯🇵

KOBITO x 7-SIGNATURE白桃忌廉瑞士卷

KOBITO x 7-SIGNATURE白桃忌廉瑞士卷
2019-07-25 88 浏览
前排食過原來7-Elevend蛋糕仔原來都幾有質素於是今日又去7仔買個包做早餐今次買左個天然酵母麵包試試佢平時聽整開麵包既朋友講用天然酵母整既麵包會有一種獨突既香味要食過先知咁話wor比完錢都好期待想快d食睇下個包裝袋又好似寫得好勁咁聲稱可以減慢糖既攝取速度又話含有抗氧化劑而且又因為特別烘焙技巧個包既保鮮期比一般包長講到咁勁真心要試下佢一搣開第一時間聞到既係酒精味我諗應該係發酵過頭?定係呢d就係傳說中天然酵母麵包既香味呢而朱古力味都好重我真係唔知麵包keep得幾潤但略嫌有少少立口痴牙既朱古力味都好重整體黎講算係雷聲大雨點小但我會再做下7仔勇士試下佢唔同既products
前排食過原來7-Elevend蛋糕仔原來都幾有質素

講到咁勁
真心要試下佢

一搣開
第一時間聞到既係酒精味
我諗應該係發酵過頭?
定係呢d就係傳說中天然酵母麵包既香味呢

整體黎講算係雷聲大雨點小
但我會再做下7仔勇士
試下佢唔同既products

2019-07-25 82 浏览
📍 所有7-eleven門店.7-eleven新口味泰國雞皮,脆炸雞皮超級惹味.無論咩年紀都愛不釋手,大讚好味.主要係用烘乾形式製作,所以唔怕食得多會好熱氣.香葉辣椒味上面會佈滿一D香葉辣椒粉末,的確風味十足,亦非常香口.佢嘅酥脆的確會令人停唔到落嚟,欲罷不能.香葉配辣椒惹味感完美地提升.Wasabi味芥辣雞皮都係第一次試,感覺唔算好驚喜.但就因為本身雞皮嘅酥脆感,依然十分惹味.有少少嗆鼻.
📍 所有7-eleven門店

主要係用烘乾形式製作,所以唔怕食得多會好熱氣.

香葉辣椒味

Wasabi味
2019-07-11 48 浏览
老公呢期公司好忙成日要加班不過公司都算叫做有良心買定好多野食比佢地加班果時食呀咁今日佢地忙完仲有好多野食剩咁我就環保d唔好曬野一於清埋佢今日食呢舊大理石蛋糕望落幾大舊夠重手因佢都拎左好多返黎所以擺左入雪櫃食果時都預左佢會硬邦邦為左環保先食而且佢包裝寫左7Eleven 個名所以不存厚望點知有驚喜wor打開包裝紙已經聞到蛋香味然後摸上手都好軟熟下蛋糕食起黎好滑好軟完全唔似雪左一晚再睇清楚原來包裝有寫奇華兩個字唔怪得之啦
老公呢期公司好忙

完全唔似雪左一晚
再睇清楚
原來包裝有寫奇華兩個字
唔怪得之啦

大大包薯片,平時買要成廿蚊,平梗多,難怪行咗幾間先有,一於嚟個上火的假期!味道失望,只食到孜然味,無芝麻味都俾返啲雞味吧?說好是雞翼味哦!純味得有點苦,薯片無變化。另有XO醬炒蘿白糕味,相信好大機會得XO醬味,如果都係食返日本薯片好。

外卖自取
無食一排,原來有兩款茶味。港式土炮奶茶,茶味幾純,唔會太甜,更接近英式紅茶,但茶味唔似紅茶。想試奶蓋芝士烏龍茶,但店員話未見過返貨…優惠做到2/7,希望能遇到。

2019-05-03 115 浏览
每日的甦醒由咖啡開始有時趕時間,如果出入許可嘅話我都會經常會幫襯這一間 DAILY CAFE好就腳 買完就可以搭巴士走 或者直接奔向西鐵站最近出咗新口味 黑糖鮮奶咖啡味道甜甜地 都有咖啡味用嚟提神真係唔錯
每日的甦醒由咖啡開始

有時趕時間,如果出入許可嘅話
我都會經常會幫襯這一間 DAILY CAFE
好就腳 買完就可以搭巴士走 或者直接奔向西鐵站

最近出咗新口味
黑糖鮮奶咖啡
味道甜甜地 都有咖啡味

期間限定 黑糖鮮奶咖啡

用嚟提神真係唔錯
2019-04-04 128 浏览
最近聽朋友講話7-eleven有得試食點心,今日終於經開銅鑼灣見到佢嘅點心車😍,即場同朋友試食點心😛有豬肉玉米蒸餃、蝦肉燒賣、鮮竹卷🤩每樣食物都用料豐富、口感有保證!蒸餃鮮甜多汁,燒賣材料豐富、鮮竹卷以人手製造,保持食物質素。.直至4月3日,到7-eleven購買兩件點心,即送500ml CC lemon。大家記得留意點心車嘅出沒,即場like FB仲有免費點心換領卷拎嫁😍😍😍😍😍
2019-03-18 60 浏览
無錯我就係要介紹seven仔嘅糖心蛋!前排一直想食,但係真係太好賣,間間舖都缺貨,搞到宜家先有得食。齋食蛋就真係太單調,而且佢凍冰冰,入到肚無果種好溫飽嘅感覺,所以我建議叫多個撈面一齊食,仲要叫埋姐姐免費加d咖哩魚蛋汁,咁就真係深宵大滿足!
無錯我就係要介紹seven仔嘅糖心蛋!

2019-01-04 132 浏览
等我介紹下呢盒飲品系嚟自邊到先💁🏻‍♀️🗣Oatly系嚟自瑞典 呢個牌子專制造非乳同埋純素嘅燕麥產品.👉🏻Oatly原味燕麥奶($9)味道有淡淡嘅豆香 有啲似飲豆乳嘅感覺 因為無添加糖 所以飲落去只會覺得有好少好少嘅甜味 同埋佢個成份含有維生素D 維生素B2 維生素B12 可以補充我地身體需要嘅營養👍🏻如果你早餐成日飲牛奶 但腸胃唔好 好易肚痾嘅話 飲呢盒Oatly原味燕麥奶都系唔錯嘅選擇~✅素食✅乳糖不耐症者.可惜7仔宜家淨系得原味同朱古力味 等佢再出其他味個陣會再買嚟飲😈
等我介紹下呢盒飲品系嚟自邊到先💁🏻‍♀️
👉🏻Oatly原味燕麥奶($9)
✅素食✅乳糖不耐症者
2018-10-24 98 浏览
奶蓋芝士烏龍茶甜筒🍦,讀落有d喬口呢~估5到平民的雀巢會咁緊貼潮流出呢個甜筒!$19.9/2支。我同細佬1人1支😚個人覺得奶味同烏龍茶味都出,係冇乜芝士味,同埋有點太甜。我都係鐘意食傳統芒果味多d。