2019-09-15
本來約左朋友到重慶大廈嘅7E 食咖哩,朋友突然有事吾得閒,唯有自己先上去食,下次再約返佢啦。典解吾係叫7E嘅😅?位置係重慶大廈E座7樓嘅E2室。樓下有專人帶領,所以都好容易揾到。估唔到餐廳都幾闊落,好有港式茶餐廳feel。睇緊餐牌時老細已經免費送上一份青咖哩薄脆餅,果然係薄脆,又薄又脆,有少少辣,再點埋青咖哩醬,清新美味!好窩心。點左個📌印度烤餅~Naan📌 鑊仔羊肉~ Mutton Karahi📌印度烤餅~Naan呢個原味印度烤餅,雖然無油無蛋,好似好齋,但外脆內軟嘅烤餅有厚度,因為中間係空心,所以有嚼勁,充滿陣陣嘅小麥香,就咁食已經好!📌 鑊仔羊肉~ Mutton Karahi嚟到7E,印度烤餅好食,但都要點返個咖哩先完美。用上多種香料煮成嘅羊肉,咖哩醬汁濃稠適中,味道香辣鮮明,羊肉夠腍入味。咖喱醬汁配Naan烤餅同食,就係最完美嘅配搭!原來一個人食咖哩都好有滿足感,而且服務員都好熱情,除左介紹美食外,仲問我啱吾啱口味。當然好味啦!
典解吾係叫7E嘅😅?位置係重慶大廈E座7樓嘅E2室。
點左個
📌印度烤餅~Naan
📌 鑊仔羊肉~ Mutton Karahi
📌印度烤餅~Naan
📌 鑊仔羊肉~ Mutton Karahi
咖喱醬汁配Naan烤餅同食,就係最完美嘅配搭!