2023-04-21 64 浏览
這間87 Coffee位於元朗水車館街,係一間Cafe嘅店舖,店面環境係以木系裝置柔和色調坐著感覺都唔錯😙!.​香辣蕃茄乾蜆肉扁意粉 $88​呢一碟扁意粉望著色香味都唔錯,食到入口整碟材料夠哂豐富😮,材料有蕃茄乾、芽菜苗、菇菌、蜆,尤其是蜆肉份量十足味道夠哂惹味😋帶點辣口😛,扁意粉軟硬適中帶點口感!.牛角窩夫炒滑蛋香草腸全日早餐 $78​呢一碟全日早餐都好豐富🤔,牛角窩夫外香脆內軟綿又有咬口,滑蛋帶點濕潤軟滑😋,香草腸帶點香而美味味道適中,脆薯仔香而鬆脆帶點香口,配埋沙律菜夠哂健康!.朱古力慕絲蛋糕 +$38呢一件慕絲蛋糕細細件🤔,食到入口都好軟滑味道濃郁😋,朱古力味道都好重味😙!.藍莓芝士餅 +$38呢一款芝士餅賣相都幾好望著都好想食🤤,芝士餅滿滿嘅藍莓😮酸酸甜甜,配埋芝士嘅濃香味道😋,兩者味道都好夾!.菠蘿蜂蜜花茶 +$25呢一款花茶色澤鮮紅散發清香味😙,飲到入口酸酸甜甜😋,帶點菠蘿香甜蜂蜜嘅滋潤!.熱​玫瑰鮮奶咖啡 +$25呢一杯鮮奶咖啡散發濃香味😙,飲入口味道濃厚😋,啖啖玫瑰清新味😙!.

​香辣蕃茄乾蜆肉扁意粉 $88

牛角窩夫炒滑蛋香草腸全日早餐 $78

朱古力慕絲蛋糕 +$38

藍莓芝士餅 +$38

菠蘿蜂蜜花茶 +$25

熱​玫瑰鮮奶咖啡 +$25

2023-04-20
午餐
這間咖啡館是位於元朗的小巷大家要花點時間找找看這間餐廳的職員用心製作食品蛋糕更是令人忘懷的〰︎✍🏻💭真心不騙的食評✎晚市二人套餐 $268這個套餐已經包含沙律 餐湯餐包 主菜 甜品藜麥田園沙律菜清新爽口口感帶有堅果的香氣 搭配蔬菜和醬汁口感豐富是日餐湯是南瓜忌廉湯配黑糖麵包 餐包鬆軟黑椒汁配紐西蘭一級肉眼肉眼的口感嫩滑黑椒汁濃郁香辣 口感豐富 味道濃郁蘆筍雞肉忌廉汁扁意粉Q彈有嚼勁蘆筍和雞肉的清新味道與忌廉汁結合口感豐富味道濃郁蛋糕分別是兩款不同口味的巧克力蛋糕份量剛好 不會太甜髒髒咖啡帶有濃郁的香氣 味道香醇玫瑰鮮奶咖啡充滿花香推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

這間咖啡館是位於元朗的小巷

玫瑰鮮奶咖啡充滿花香

推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
2023-04-09
2023-04-18 38 浏览
💖 87 Coffee (元朗)✨元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢間餐廳係喺內街,平時真係好少機會行到😭好彩男朋友住元朗😳咁先可以捐窿捐罅搵嘢食🤘🏻呢一間餐廳有好多唔同類型嘅植物🌿最緊要係咩啊❓係有玫瑰味嘅嘢飲‼️-二人晚餐🍽️ $268一個價錢已經包晒沙律、餐湯餐包、主菜、甜品同埋嘢飲😱晚餐嚟講真係非常抵食。首先就有藜麥田園沙律菜、南瓜忌廉湯餐湯同埋黑糖鬆軟餐包。有冇人同我一樣都好鍾意食黑糖包🫣,甜甜地真係好開胃㗎。主菜我哋就揀咗紐西蘭一級肉眼配黑椒汁🥩同埋蘆筍雞肉忌廉汁扁意粉🍝估唔到呢個價錢食到咁高質嘅主菜🙆🏻‍♀️好大份好抵食最好最鍾意就係佢哋嘅雞肉🤤因為啲蘆筍好入味😍蛋糕就有朱古力慕絲蛋糕同埋白朱古力慕絲蛋糕,我鍾意食甜嘢諗住揀白朱古力就一定係甜到漏😝點知竟然朱古力甜啲🤤仲有少少脆脆口感豐富🤫玫瑰鮮奶咖啡同髒髒咖啡都係要另外加錢嘅,不過好值得🤩有玫瑰就要讚❤️ 想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

💖 87 Coffee (元朗)
✨元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖

-二人晚餐🍽️ $268

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-04-18
2023-04-16 35 浏览
假日想係屋企附近搵間cafe chill 下,上網見到呢間位於元朗嘅 87 Coffee,係西鐵站行過去都好快,價錢又相當親民,就打算黎試下啦。餐廳帶俾人悠閑嘅感覺,佈置都相當用心,座位亦好舒服,食物方面,午市時段選擇有各類all day breakfast,意粉,burger同埋肉類,我地揀左「意式菠菜蟹肉寬條麵」同「香煎西班牙豬梅頭伴菠蘿」。意式菠菜蟹肉寬條麵: 寬條麵口感非常好,更能做到al dente 嘅口感,蟹肉同菠菜都好多,蕃茄醬汁同寬條麵嘅比例剛剛好,每條麵都索到汁,入口酸酸甜甜,味道香濃,配埋菇類,帶俾人清新嘅感覺,同時亦極有口感,令人一口一口咁食過不停。香煎西班牙豬梅頭伴菠蘿:豬梅頭一份有兩件,煎得剛剛好,輕輕調過味後,肉質鮮嫩多汁,好易入口,亦唔會有雪藏味,唔洗點蕃茄醬汁都已經好好味,伴碟菠蘿亦相當juicy,配埋新鮮嘅沙律菜食真係非常夾。餐飲方面包熱黑咖啡或柚子茶一杯,亦可以優惠價$25轉飲其他飲品,我地揀左Hazelnut latte同埋蘋果檸檬玫瑰果茶,hazelnut latte咖啡味香濃,入口唔會太甜,仲帶出陣陣榛子味,至於蘋果檸檬玫瑰果茶,入口相當清新。

意式菠菜蟹肉寬條麵:

香煎西班牙豬梅頭伴菠蘿:

消費滿$98 仲會送兩件蛋榚,是日蛋糕係朱古力慕絲蛋糕及雲石芝士蛋糕,我地每款都有試,味道唔會太甜,用黎送咖啡同花茶簡直係一流呀。
2023-04-14 37 浏览
復活節假期,香港人都以外遊為主,疫情後的生活又回到從前一樣。可惜工作的緣故,要留守在香港,唯有忙裡偷閒去找美食慰勞自己的辛勤。去到元朗車水館街,雖然在橫街小巷之中,依然難掩小店的光芒。「87 Coffee」想必要成為這地標標誌性的一員了。優雅的環境,有著舒適的空間,令人有著享受的氛圍。附帶簡約的餐單,適合用這悠閒的生活忘卻工作的勞累。來了一碟香辣蕃茄乾蜆肉扁意粉,一份香煎西班牙豬梅頭伴菠蘿,一客牛角窩夫炒滑蛋香煎鷄扒。香煎西班牙豬梅頭伴菠蘿先上,兩塊豬梅頭,肉嫩而多汁,香煎到火喉,抵讚,口感煙韌,份量足,可以說是是日精選。豬梅頭選料看出了這店家的水準。牛角窩夫炒滑蛋香煎鷄扒亦是上乘之作,窩夫以香脆,完全將牛角包的精髓溶入其中,一啖兩享受,滋味在其中。再嘆上一杯焦糖鮮奶咖啡,一日的辛勞早已經忘於腦後。

香煎西班牙豬梅頭伴菠蘿

再嘆上一杯焦糖鮮奶咖啡,一日的辛勞早已經忘於腦後。

2023-04-09
香煎西班牙豬梅頭伴菠蘿
2023-04-14 20 浏览
依間餐廳雖然係橫街入面,但都起眼,餐聽以清新風格為主,裝修簡潔,入面都好光猛。整體上都俾人舒服既感覺。牛角窩夫炒蛋香煎雞扒$78咗呢間餐廳嘅牛角窩夫炒蛋香煎雞扒,真係好正呀!牛角窩夫唔係到到有得食,窩夫夠鬆軟,雞扒煎得啱啱好,好香口又juicy,好好食呀!最驚喜嘅係炒蛋,好滑好嫩,口感好好,仲有淡淡蛋香味,好食到食落肚都係一種享受。而且份量幾大,食完真係好飽啊!下次一定會再黎食㗎!鮮薑汁焦糖鮮奶咖啡$25(跟餐另加錢)呢杯鮮薑汁焦糖鮮奶咖啡,真係好好味嘅!咖啡香同焦糖嘅甜味加上啲鮮奶,飲落好滑順,仲有啲微微嘅辣味,好特別!而且呢杯咖啡唔係太甜,啲甜味啱啱好,唔會過甜。不過,如果唔係好鍾意薑嘅人可能會覺得薑味太濃。

牛角窩夫炒蛋香煎雞扒$78

鮮薑汁焦糖鮮奶咖啡$25(跟餐另加錢)
2023-04-04
2023-04-12 45 浏览
終於忙完一日,好肚餓,又想靜靜地食餐飯,搵間cafe坐下都好,係元朗水車館街有發現。好,坐低睇吓有咩好食先。呢度小店裝修簡約雅致,而且座位寬敞,唔使同人迫。龍蝦汁海鮮扁意粉,用法國龍蝦汁去煮扁意粉,味感濃郁,意粉掛滿醬汁,但食落又唔漏喎!有幾款海鮮,有蝦、蜆、墨魚仔,每粒都大大隻,蜆肉仲係連殼架,新鮮呢!熱桂圓紅棗茶,餐飲可以跟呢個,唔係來來去去檸茶檸水。甜品都有驚喜,藍莓cheesecake,個cheese好夠味,朱古力蛋糕朱古力味又唔會過甜,個甜品媲美酒店小點。

好,坐低睇吓有咩好食先。

呢度小店裝修簡約雅致,而且座位寬敞,唔使同人迫。

熱桂圓紅棗茶,餐飲可以跟呢個,唔係來來去去檸茶檸水。

2023-04-12 19 浏览
假期想搵個靜靜地又好坐嘅地方食晏,就過嚟87 Coffee試下,位置唔起眼,但其實大街一轉入去就係,門面俾人嘅感覺好舒服店入面嘅裝修有啲復古嘅感覺,選用嘅燈同掛畫都睇得出佈置好用心,座位又舒服同乾淨,坐得好舒適,仲提供浸咗薄荷葉嘅水俾客人,好體貼我地開門冇耐就嚟到,過咗一陣就坐滿人,餐牌提供嘅選擇好多好吸引意式菠菜蟹肉寬條麵($98) - 蟹肉同菠菜都好多,寬條麵口感好好,軟硬度亦適中,汁同麵嘅比例啱啱好,濃而不膩,中間仲有菇同蕃茄仔,口感好豐富,感覺亦好清新同健康香煎西班牙豬梅頭伴菠蘿($93) - 豬梅頭好香好淋,咬口好好,伴碟菠蘿好甜,沙律菜好新鮮,好好食焦糖鮮奶咖啡、榛子朱古力鮮奶(跟餐各加$25) - 兩杯飲品都好香滑,咖啡、榛子同朱古力味都好夠濃,甜度啱啱好,好好飲Chocolate Mousse Cake($18) - 件蛋糕好香滑,朱古力味濃郁,完全唔膩,愈食愈想食餐廳環境同氣氛都好舒服,食物好味同份量充足之餘,賣相亦吸引,店員又殷勤有禮,喺度食得好開心

2023-04-11 40 浏览
放假一大樂事就緊係訓到黃朝百晏啦😴但係又想嘆個豐富早餐🥣咁呢個時候All Day Breakfast真係幫到我好多😂無論咩時候都可以食到一個早餐去Start my day☀️。今次就去遠少少,係元朗呢到揾左間價錢親民既小店🍳除左性價比高之外,就連食物質素都十分值得推薦✅反而呢啲小店更加用心製作,亦都更值得我地去拜訪🧇。🐒牛角窩夫炒滑蛋香煎雞扒💰$78👉🏻凍黑咖啡+$10👉🏻意大利芝士蛋糕+$38佢All day系列都有幾款唔同選擇,上網見到佢地既炒蛋牛角包都好吸引🥐不過就留翻下次先試🤓今次先食左牛角窩夫試試得唔得先🧇一上枱已經見到好豐富,牛角窩夫好酥脆,之前試過其他cafe既Croffle都係皮感好重,口感都偏硬,但呢到真係好鬆軟牛油味都好香🧈。🐒香煎西班牙豬梅頭伴菠蘿💰$93👉🏻熱玫瑰咖啡+$25另外主食都嗌左個西班牙豬梅頭🥩一碟有2件,唔係出面好厚個種,所以都好易入口,煎得岩岩好🥓陪埋菠蘿都好特別,食完可以refresh一下🍍。佢地既咖啡同蛋糕都係自家製,見到都十分之有心思☕️

🐒牛角窩夫炒滑蛋香煎雞扒💰$78
👉🏻凍黑咖啡+$10
👉🏻意大利芝士蛋糕+$38

🐒香煎西班牙豬梅頭伴菠蘿💰$93
👉🏻熱玫瑰咖啡+$25

佢地既咖啡同蛋糕都係自家製,見到都十分之有心思☕️
2023-04-10 13 浏览
今日好開心去咗一間人細美食餐廳,呢一間餐廳真係要推介俾大家,呢一間餐廳位置於元朗站,一出口下午兩至3分鐘就搵到呢一間餐廳,一間餐廳裝修環境非常舒服,寧靜優美,好啱同啲朋友一齊去元朗傾偈chill下,聽到嘅食物好精緻,擺設好靚,而且呢度嘅價錢好經濟實惠,唔會好似出面啲餐廳咁貴唔抵聲,呢間餐廳所有嘅食物都好好食,又多選擇,真係好體貼客人嘅需要,而且佢哋嘅全日早餐都有好多款聲,尤其是特別稱讚嘅係佢嘅窩夫,真係好趣,又熱呼呼的,真係好醒,而且餐入面嘅滑蛋都好好食,炒得非常好味,而且佢哋嘅嘢飲都好出色,我哋叫咗個薄荷朱古力,德龍朱古力,全部嘅朱古力都有好濃烈嘅朱古力味,而且好大杯,好適合同啲朋友可以慢慢飲慢慢聲,而且呢度嘅裝修有好乾淨首間,呢個真係好重要呀
2023-04-09 28 浏览
復活節假期,訓到晏一晏,skip左早餐,直接出去食lunch!又可以慳返一餐🤪想搵間可以坐得耐啲嘅餐廳慢慢hea,上網睇呢間餐廳好多好評,於是就試吓有冇實力先!餐廳座位唔多,勝在夠闊落,夠舒服!每張枱有一樽玻璃水,方便自己針!今日假期都有午餐套餐,款式都好多選擇,有牛角包,有意粉,有全日早餐,送黑咖啡!太后簡左份大盤子全日早餐,貪佢乜都有!而我就揀咗個G餐-香濃意大利飯紐西蘭肉眼!食物一上,果然係名不虛傳,真係好大盤子!喱份全日早餐總共有12款食材,牛角窩夫,巴馬火腿,煙三文魚,牛乳炒蛋,煙肉,兩款德國腸,炒菇,煎蕃茄,茄汁豆,沙律!一睇個樣就知豐富!食落味道都好唔錯👍炒蛋好滑,煙三文魚同沙律都好新鮮!食完呢份早餐,飽到今晚都唔使食!到我嘅意大利飯,啲飯粒粒分明,食哂都唔會濟!肉眼扒份量好多,有成六塊!我要七成熟,整得恰到好處,唔韌!另外,我哋兩個都加咗$25轉特飲!太后飲玫瑰鮮奶咖啡!太后話好香玫瑰花味,咖啡唔會好濃!我唔飲咖啡,所以叫左杯蘋果檸檬玫瑰花茶!飲完一杯花茶,叫侍應加多一次熱水,都仲好夠味!唔經唔覺喺間餐廳hea 咗成兩個鐘!😜整體嚟講,食物同環境質素一流!冇得輸!仲要免

餐廳座位唔多,勝在夠闊落,夠舒服!

每張枱有一樽玻璃水,方便自己針!

到我嘅意大利飯,啲飯粒粒分明,食哂都唔會濟!
肉眼扒份量好多,有成六塊!我要七成熟,整得恰到好處,唔韌!

我唔飲咖啡,所以叫左杯蘋果檸檬玫瑰花茶!

飲完一杯花茶,叫侍應加多一次熱水,都仲好夠味!

唔經唔覺喺間餐廳hea 咗成兩個鐘!😜
整體嚟講,食物同環境質素一流!冇得輸!仲要免收+1!下次會嚟試呢度嘅晚餐🤩

2023-04-07 24 浏览
餐廳位置在元朗,我和朋友叫左個二人晚餐,包括沙律、餐湯、餐飽、主菜、飲品和甜品,好抵食。藜麥田園沙律菜:以多種新鮮蔬菜加入藜麥,食得更健康。南瓜忌廉湯:南瓜香甜,味道濃郁,口感綿滑,配埋熱辣辣既麥飽,完美組合。黑松露牛肝菌意大利飯:飯煮得粒粒分明有嚼勁,加上黑松露的獨特香氣,尤其精彩。紐西蘭一級肉眼黑椒汁跟烤新薯及時菜:肉眼扒好厚身,肉質嫩滑,色澤紅潤透亮,脂肪比例剛好;配埋薯仔、脆玉瓜和車厘茄,令成個餐食落一點都唔覺得油膩。朱古力慕絲蛋糕:朱古力蛋糕好有層次感,十分誘人。藍莓芝士餅:芝士味道濃厚香醇,面頭的不只是藍莓醬,而是一層藍莓碎,好驚喜。熱桂圓紅棗茶:個店員話可以refill熱水👍🏻柑橘士多啤梨梳打:味道好清新,甜度適中。總結,餐廳環境氣氛輕鬆,食物用心製作,店員服務態度誠懇,值得回頭的小店。

藜麥田園沙律菜:以多種新鮮蔬菜加入藜麥,食得更健康。

朱古力慕絲蛋糕:朱古力蛋糕好有層次感,十分誘人。

熱桂圓紅棗茶:個店員話可以refill熱水👍🏻

柑橘士多啤梨梳打:味道好清新,甜度適中。

• 紐西蘭一級肉眼
  • 黑松露牛肝菌意大利飯
2023-04-06 22 浏览
今日去元朗買野,買完就係附近搵食,路過見到有間新開cafe好靚就入左去試入面裝修好靚,最吸引係佢上面吊左啲植物係到,成個感覺好清新好舒服野食方便有all day breakfast、意粉同比較特別既牛角包炒蛋煙三文魚炒蛋牛角包,炒蛋加左牛奶,淨係望都知一定勁滑配埋個鬆脆牛角包食一流菠菜蟹肉寬條麵,醬汁唔會太多太水,份量岩岩好,而且每條麵都索到汁,食落好濃味,酸酸甜甜一食就停唔到口!值得一提係呢到啲咖啡都整得勁有心機,平時啲cafe拉都係中間拉個心就算,呢到仲有幾個款式,最中意佢個旋轉形既拉花,超靚即刻打返個卡先最後試埋佢個tiramisu,甜度適中,而且唔會太creamy變到一pat野咁,中間有層蛋糕,食落好有口感,好食!

煙三文魚炒蛋牛角包,炒蛋加左牛奶,淨係望都知一定勁滑
配埋個鬆脆牛角包食一流

2023-04-06 20 浏览
係元朗水車館街巷仔依邊開左間cafe,都係之前行過先知開左間新餐廳。今日去到餐廳十分爆場,原本仲有樓上座位可以坐,幾舒服幾愜意😌😌🍳大盤子全日早餐all day breakfast份量十足, 好少餐廳會提供牛角窩夫,牛角窩夫烘得熱辣辣又脆身,仲有三文魚、parma ham、炒滑蛋、煙肉、豬肉腸、炒蘑菇、薯寶、茄汁豆、蕃茄同沙律菜。真係超大份,食到最後都有啲濟,男仔都一定夠食🤪🤪🍔安格斯美式漢堡包伴有皮粗薯條漢堡包咬落啖啖肉,牛肉唔乾又好juicy,加啲芝士、生菜、蕃茄,口感更加豐富,粗薯條已經加左鹽作簡單調味,唔洗加茄汁已經好夠味😊😊🍵日本抹茶鮮奶加左錢叫杯咖啡飲下,抹茶味好重,啱哂我依啲鍾意飲抹茶嘅人😚😚☕️玫瑰鮮奶咖啡拉花拉得好靚,加左玫瑰花瓣令玫瑰味更加突出,再飲多少少就飲到咖啡嘅香味😋😋
🍳大盤子全日早餐
🍔安格斯美式漢堡包伴有皮粗薯條
粗薯條已經加左鹽作簡單調味,唔洗加茄汁已經好夠味😊😊
🍵日本抹茶鮮奶
☕️玫瑰鮮奶咖啡
2023-04-06 19 浏览
今日好開心,同屋企人去咗元朗嘅一間Cafe度食飯,經過呢間餐廳,簡直係人世美食餐廳,住喺元朗嘅朋友一定要黎試吓,呢度環境優美寧靜舒適,好適合一家人或者朋友嚟聚會,同埋呢個坐得好舒服,好文青,真係好想出嚟再嚟啊,而且多個食物都好豐富,好多特色小食,仲有花茶,仲有好好食嘅全日早餐,價錢經濟實惠,所以呢度嘅嘢食真係好大聲,好掂呀,頭先呢一間餐廳位置於元朗站,一行兩至3分鐘,就話呢一間餐廳真係好容易搵㗎,而且呢度嘅食物都好多選擇,好豐富,有安格斯牛扒,有漢堡包,有薯條,再加全日早餐,佢哋個窩夫真係好大聲,又脆又香,而且呢度嘅飲品都好好飲,特別係個薄荷朱古力鮮奶,全部都係好大杯,好好飲,而且嗰個侍應都好有禮貌,全部都係有招呼主動斟茶遞水,解釋比客人聽,所以要再嚟啊❤️❤️