2011-09-21 15 浏览
因為被團購超平的價錢吸引,來了這間從沒想過幫襯的食肆。幸好出發前看過其他食家教路,很快便找到它的位置。店子處於隱蔽的地牢,即使經過也很容易「走漏眼」,但只要認著名氣拉麵店MIST,行前兩個舖位下一層樓梯便到。星期六下午未夠一時到達,不用等位可以即時入座。舖頭乃是酒吧格局,坐位數量寥寥可數,大部份是高身桌椅,坐得不太舒服。環境頗為黑暗,奇怪的是電視竟播著賽馬節目,相信不會有人看罷!近門口位置有三部飛鏢機,可能大家都志在填肚,因此沒有客人露兩手。環顧四周,幾乎所有食客都拿著團購券。沒法子,實在便宜。$28包一個漢堡、薯條、汽水,同時使用兩張可免費享用炸磨菇條。侍應的態度尚算禮貌,未遇到之前食評所遇到的黑面情況。落單後很快便送上汽水和一雙膠手套,方便稍後吃漢堡時使用。等了一會再來炸磨菇條,其實這款食物還是首次試到,感覺與想像中有點出入。因為它的外表並非酥炸脆身,彷彿是厚切的雞脾菇走油。然而磨菇味很是濃郁,與醬汁的味道很匹配。可能是贈送的關係,份量只夠「涉牙罅」。之後待了不知多久,主角才肯出場。我在魚柳或雞扒漢堡之中選了後者,它看起來「個子很高」,但國藉屬於「非洲」,因為包面烘得很燶。餡料方面
因為被團購超平的價錢吸引,來了這間從沒想過幫襯的食肆。
幸好出發前看過其他食家教路,很快便找到它的位置。

星期六下午未夠一時到達,不用等位可以即時入座。

環顧四周,幾乎所有食客都拿著團購券。沒法子,實在便宜。
侍應的態度尚算禮貌,未遇到之前食評所遇到的黑面情況。

落單後很快便送上汽水和一雙膠手套,方便稍後吃漢堡時使用。
因為它的外表並非酥炸脆身,彷彿是厚切的雞脾菇走油。

之後待了不知多久,主角才肯出場。
餡料方面,除了雞扒外,還有番茄、生菜、洋蔥。雞扒只是細細片,整體來說是多菜少肉。

至於味道,包面略脆而內裏鬆軟,很是不錯。配合面頭的芝麻,頗香口。
雞肉雖不是新鮮,但也很嫩滑,配合蔬菜醬汁來吃,煞是喜愛。
拌碟的炸薯條只是微熱,表面亦不夠脆身,可取的很有薯味,而且可以隨意加茄汁。

離開餐廳時已有多人排隊等位,心裏暗喜自己早點到來。
如下次再有優惠,則會繼續幫襯,但若收正價$78,則應該不來了。

2011-09-17 5 浏览
早前友人買了一些食店的團講, 一直未用, 見星期天有空, 一於決定在這天內, 到訪2間不同的店,使用團講買下來的優惠卷.第一站Absolute Burger, 在出發前, 先到Openrice查看一下, 幸好看到之前食家的評論, 立刻打電話book位, 得知以沒有了雞肉漢堡, 但見另一位前食家到最後一天也未能使用優惠卷, 所以都決定出發.約4:30pm到達, 店內只有4位顧客, 場面都幾冷清, 坐下後, 店員再解說己沒有了雞肉, 只有魚柳. 我和友人都不愛吃魚, 所以只好各加$15轉其它漢堡. 最後叫了一個羊肉漢堡和一個牛肉漢堡, 各包一罐野飲. 我們都選了可樂. 因一次使用2張groupon關系, 所以送多了一個烤菇條.烤菇條 -- 送到時是熱辣辣的, 還有一絲絲白煙冒出, 讚! 淋上燒烤汁的菇條, 都幾野味, 蘑菇也不會燒得太乾, 都幾好味羊肉漢堡和牛肉漢堡 -- 漢堡包內有薄薄的一片免治羊肉或免治牛肉, 肉約和包身一樣大. 放上了少量生菜, 洋蔥和一塊番茄. 本身肉味尚可, 加上醬汁, 整體都算OK.因用了團講(每張$29)+$15, 以一份餐來說, 價錢和味道都算ok, 還送了

熱辣辣烤菇條
羊肉漢堡
牛肉漢堡
因用了團講(每張$29)+$15, 以一份餐來說, 價錢和味道都算ok, 還送了烤蘑菇.
但以原價計算, 我一定會選擇Burgeroom.

可能是在地庫的關系, 感覺空氣不太流通.

2011-09-11
熱辣辣烤菇條
  • 炸菇條
I arrived on the last day before my coupon expired. And because the coupon terms says they only sell 300 burgers for group buying a day, I arrived at 12:05pm (they open at 12:00pm).A watier behind the counter said all the burgers are sold out as people called days earlier to book. The watier told me to come back in 30 mins when then boss would arrive. I came back 60 mins later, only to find myself arguing with the manager trying to explain to him why I believe I have followed all the terms on

A watier behind the counter said all the burgers are sold out as people called days earlier to book. The watier told me to come back in 30 mins when then boss would arrive. I came back 60 mins later, only to find myself arguing with the manager trying to explain to him why I believe I have followed all the terms on the coupon yet still can't get my burger (manager made it sounded like it was my fault for no reasons). He wouldn't give me my money back, and he said he can give me an extention.

Then I heard a waiter behind the counter saying in a very arrogant manner to a waiter next to me on the phone with a customer: "Another customer wants to extend their coupon? Tell them to bring it down so we can stamp it, and their attitude BETTER BE GOOD!". I was thinking, is this really the customer's fault? or yours?

Advice to Absolute Burger, group buying is a promotional program that you volunteered, so why are you taking it out on your customers? You're basically giving pointless discounts to potential customers who will now never come back, regardless of how your food taste.
2011-08-21
9999 分钟 (外卖自取)
第一次寫食評, 係一肚氣無得食!!之前團購兩張, 沒有寫明要先預約才可以用但之前去, 說要先預約...連外賣亦要預約幾小時之後!!!今天COUPON 到期, 一早他們開門打去, 竟然說已經滿座, 外賣亦沒有, 即是說要我白白送錢比佢地!! 而接線生態度亦十分之差, 說那些人拿另外到期日的人預約到9 月中
第一次寫食評, 係一肚氣無得食!!

之前團購兩張, 沒有寫明要先預約才可以用
但之前去, 說要先預約...連外賣亦要預約幾小時之後!!!

2011-08-21
外卖自取
2011-08-07 1 浏览
一般團購我都擔心貨不對版, 現在yahoo有團購, 我買左二張優惠, 先發現原來團購都係要自己小心d.尋日walk-in 入去, 我以為自已去錯地方, 入錯左一間酒Bar, 之後有個貌似經理的人話, "佢哋係日買300隻團購Burger, 要Book枱先有得食, 但外賣可以早一個鐘, 打去問有無得用團購優惠, 我哋今日買曬啦", 未食已經扣曬分, 我唔知其他人有無相同經歷.7/8 我訂好位再去, 一入去已經好多人, 座底叫食物話要等30分鐘, 唔洗加錢的雞已買曬, 只有魚可以選擇, 唔食魚要加$15轉其他, 唔係已經俾左錢, 一定走!!!!!!!!!魚好滑, 牛肉好味, 炸菇都唔差, 服務同地點要改進.

魚好滑, 牛肉好味, 炸菇都唔差, 服務同地點要改進.
2011-08-03
2011-07-26 18 浏览
星期一澳門回來特地去試的團購就有這的麻煩, 要不時查緊到期日就趕緊8月前做了到了cwb找了好久都不見, 才知是個位於地庫的酒吧現在好多ol 食東西, 我又覺這樣市場策略也真不錯本尊真面目是個酒吧 主力在晚上做生意賺酒錢但日間, 就打出burger吸客. 午市就不愁無客食啦跟下面朋友一樣, 店家不因做coupon而服務態度有差也一樣的不錯 我怕不好意思 也加$15轉beef Burger真實上牛肉才是burger的最佳配搭雞肉跟魚總是差一點點薯條一般, 不過硬但不很可口, 反正就很普通可樂就這麼的一罐 而不另外用杯上感覺扣了一點點至於主角burger, 牛肉不錯煎時壓得篇篇 但味道不錯 還有點肉汁在內但burger包 就差一點 這裡好像用提子餐包做包焗得過久 外皮就太硬過脆了
星期一澳門回來特地去試的
團購就有這的麻煩, 要不時查緊到期日
就趕緊8月前做了

到了cwb找了好久都不見, 才知是個位於地庫的酒吧
現在好多ol 食東西, 我又覺這樣市場策略也真不錯
本尊真面目是個酒吧 主力在晚上做生意賺酒錢
但日間, 就打出burger吸客. 午市就不愁無客食啦

跟下面朋友一樣, 店家不因做coupon而服務態度有差
真實上牛肉才是burger的最佳配搭
雞肉跟魚總是差一點點

薯條一般, 不過硬但不很可口, 反正就很普通
可樂就這麼的一罐 而不另外用杯上
感覺扣了一點點
至於主角burger, 牛肉不錯
煎時壓得篇篇 但味道不錯 還有點肉汁在內
但burger包 就差一點
這裡好像用提子餐包做包
焗得過久 外皮就太硬過脆了

2011-07-15 16 浏览
以團購 $28買了兩張套餐卷 星期日晚上六時正踩場 第一眼感覺正是一這間酒吧, 點睇都唔似Burger 店 正正有著酒吧的特色, 電子飛標把; 高身枱凳, 供應酒類而且燈光昏暗等, 似乎完全乎合了一間酒吧的條件 我Like 喎 我們選了香煎魚柳飽和雞扒漢堡各一 套餐內容是飽, 薯條, 罐裝汽水同時提供了即棄手套, 感覺實在貼心又衛生。看過幾位食家以團購卷得來的評論以大比數是一般到差 於是抱著是平常,往往也帶來點點驚喜位 。先來了人人讚的炸蘑菇條, 原來和我想像中兩碼子的事, 起初以為炸物一定是脆, 原來經封惹味的牛肉燒汁後, 得來是帶點嚼勁的蘑菇條, 牛肉汁亦是精華所在。接下來是脆卜卜而且丁點油膩感亦沒有的粗身薯條, 實在香脆好味。魚柳漢堡上枱時是熱辣辣的, 不經油炸的魚柳實在香滑細嫩得有點過份 。除了帶點黑椒酒香的魚柳外還有生菜, 大片蕃茄和小小酸味的沙律醬, 此外麵包脆口可人, 份量亦足夠有餘 這個名正言順的魚柳包; 絕對可以打破漢堡包就是一貫垃圾食物的定論了。另外一款是雞漢堡, 扎實而微脆的香燒雞扒, 雖然味道不比魚柳遜色, 但比較適合肉食男 。最後以罐裝汽水作結了。
以團購 $28買了兩張套餐卷
星期日晚上六時正踩場
第一眼感覺正是一這間酒吧, 點睇都唔似Burger 店
我Like 喎

我們選了香煎魚柳飽和雞扒漢堡各一
套餐內容是飽, 薯條, 罐裝汽水
同時提供了即棄手套, 感覺實在貼心又衛生。

看過幾位食家以團購卷得來的評論以大比數是一般到差
於是抱著是平常,往往也帶來點點驚喜位 。

最後以罐裝汽水作結了。

2011-07-03
2011-07-11 2 浏览
買這個漢堡包優惠時也心大心細的, 因看了食評知道這是間酒吧. 不過28元漢堡包套餐又挑起我的貪了.起初以為一個人拿著COUPON去吃服務不會好, 志在快點吃完快點走. 但事實又並不是, 店方各人都很有禮的. 等了5分鐘左右便有得吃, 份量頗大的,還配薯條, 很好啊, 吃水是罐裝的. 我要了雞肉, 雞很入味又滑且帶點燒烤味, 包包烘過面層很趣, 夾住大大塊雞排, 加了一些凱撒沙津醬和一塊生菜, 合起來非常好吃.如果跟朋友一起, 要選地點吃飯飲酒的話, 即使是正價我也會選這兒.

2011-07-10
店員先細心的附上兩對手套,再送上免費的炸菇條,菇條上沾上有形無神的磨菇汁,磨菇汁看似濃調可惜卻吃不出味道,而炸菇則爽口不乾,惟味道欠奉,要收費的話準不會買。主角漢堡要來了,外型很對辨討好,看到包身被烘得香脆,感覺吸引,漢堡蠻巨型的,先前的手套就大派用場了!我的是魚柳漢堡,但此魚柳並非油炸的,感覺較健康,一口吃下,新鮮的生菜、蕃茄再加上分量剛好的沙律醬,很不錯!至於另一伴的雞扒漢堡,除了魚柳換成雞扒外,內涵是一樣的,雞扒也是煎的,有少許黑椒味,也是不錯的!
要錢買的就免了
2011-07-02
2011-06-05
午餐食漢堡,真係唔知呢間酒吧下晝係做漢堡,又試試這裡的水準。一入黎,店員就問係咪用COUPON,真係一頭霧水,後尾發現原來講緊係團購。究竟係平幾多,我無研究,剩係知道今次我冇COUPON。兩個人,要了一個牛堡,一個羊堡。牛肉漢堡,牛肉唔太厚,牛味就幾強勁,不過未算JUICY,個包烘得熱熱,很夠力,芝士半溶狀態,好食。羊肉漢堡,有點意外羊肉帶來強勁羶味,不過都係我接受程度,很不錯。有趣的係蛋煎得半熟,懵懵地一咬攪到成口蛋汁,有蛋汁配埋黎食都唔錯,不過成手都係蛋汁就真係搵黎攪,番茄有點生,失了點分數。薯條,有點腍,跟餐唔可以加錢轉炸菇條,唔太靈活。食物水準,不過不失,有驚喜的係羊堡,不過來酒吧還是飲酒好了。
牛堡
羊堡

薯條,有點腍,跟餐唔可以加錢轉炸菇條,唔太靈活。

2011-06-01 5 浏览
見D人講到個魚柳漢堡咁好, 就一個人拎住張優惠劵去試下入到去唸都唔唸就叫左個魚柳漢堡, 原來間野其實都唔係好大, 不過就幾中意D高凳, 坐得幾舒服, 等左冇耐個包同D薯條就黎LU以我既習慣, 我會食左薯條先, 因為凍左唔好食, 但係, D薯條暖既, 唔係熱既~︿~, 即刻DOWN哂, 唸住有得食岩岩炸起既熱薯條架MA~算啦, 唸住好野在後, 個包係重點, 點知... ...有D失望, 唔似其他食評寫得咁好個魚柳係就係幾滑既~~不過自己覺得落得太多胡椒粉, 同冇咩鮮味不過, 用$28就可以係銅鑼灣地區, 同酒吧咁既環境食野, 都唔錯架喇。
見D人講到個魚柳漢堡咁好, 就一個人拎住張優惠劵去試下
入到去唸都唔唸就叫左個魚柳漢堡, 原來間野其實都唔係好大,
2011-06-01
2011-05-29
2011-03-15**陪男朋友仔去報table tennis 教練班,,就順道在causeway bay覓食啦,,今次係食burger,,long time no see la炸菇好好味呀,,本來已為會好似炸薯條咁噶啦,,但原来唔係wo,,好有菇味,,d醬都好夾,,想encore 添呀,,推介推介牛肉Burger,,好大個,,不斷挑戰一口咬曬,,都係失敗,,哈哈,,幾好味龍利柳Burger,,魚好嫩,,唔系炸既,,所以唔太油,,like呢度環境好暗,,可是始終都係bar la,,我唸黎飲酒吹水都幾好feel ga,,
2011-03-15**

好有菇味,,d醬都好夾,,想encore 添呀,,推介推介

2011-03-15
又一次團購覓食, 今次既係依間Absolute Burger:室內環境原來係一間Bar, 仲有飛標機添一次過用2張團購卷就有得送既炸菇條, 菇條炸得唔錯, 內裡仲幾juicy, d醬汁都好夾d菇條, 令菇條既味更加香雞漢堡, 一d都唔乾, 有肉汁, 香口, 仲有雞味添, d醬汁都較得好好味 魚柳漢堡, 依個更加正, 魚好新鮮, 似冇用任何野醃過, 有魚本身既鮮甜味, 超級juicy, 仲好有彈性, 有驚喜後記: 由於魚柳漢堡太正, 確係食過番尋味, 所以一見另一團購公司再搞團購, 諗都唔諗又再買喇 (已加左$1, 要$29), 今日去食左, 發現質素已明顯下降, D魚唔新鮮, 仲用好多鹽去醃佢, 所以只係食到好咸, 同埋舊魚既質地好削... 希望只係個別例子, 一時失手啦...

室內環境原來係一間Bar, 仲有飛標機添
2011-04-24
  • 魚柳漢堡
  • 雞漢堡
有團購coupon就去試下個地點真係好難搵, 搵左成半個鐘....要左一個魚一個雞我係食雞果個, 我果個一叫就到,不過黎到d野唔係熱, 我估係擺左好耐不過$28黎講唔好咁高要求我個frd果個喺我差唔多食完先黎....個魚原來唔係炸果d, 佢話個味都ok因為用2張coupon, free左個炸磨菇呢個反而係最好食果樣個ar姐態度都幾差, 我明團購係冇乜錢賺不過做得就應該要預左啦
有團購coupon就去試下

個地點真係好難搵, 搵左成半個鐘....

要左一個魚一個雞

唔熱
不過$28黎講唔好咁高要求

我個frd果個喺我差唔多食完先黎....

個魚原來唔係炸果d, 佢話個味都ok

因為用2張coupon, free左個炸磨菇
呢個反而係最好食果樣

個ar姐態度都幾差, 我明團購係冇乜錢賺

不過做得就應該要預左啦
2011-05-17 17 浏览
搵左好耐路都搵唔到, 原來是在地庫中 -_-" 如果指示清晰一點就好. 入到舖頭明明係一間bar...有晒睇波既TV、飛鏢機等等. 同我想像中既burger shop好唔同, 所以要問下店員確認一下.團購優惠$28 一個餐, 我地買左兩個, 可以選擇雞或魚burger, 如果要牛或羊, 加$15.我地最後乜都冇加, 就咁要雞和魚, 跟配可樂. 熱飲加$3BF 要雞, 問佢好唔好食, 佢話幾好. 我份魚都好味, 魚煎得很滑、很香.薯條份量很小, 味道十分普通.$28這個價錢抵, 如若原價$50多, 倒不如食triple Os 好味好多.買兩個餐送一個炸菇, 反而這個好味. 唔乾, 有菇汁, 和淋在上面的磨菇汁很配合.問外店舖的指示和一間stone grill 放在一起, 指著同一個地方; burger 又8點零就last order, BF猜想呢個地方係咪做兩轉生意, 8點前burger, 8點後做另一個餐廳呢, 定係直接做bar 呢... anyway...~侍應的服務態度麻麻地, 我覺得浪費了團購作為推廣公司的大好機會... 我覺得做團購就是以優惠價換來知名度, 讓更多消費者體驗你的

我地最後乜都冇加, 就咁要雞和魚, 跟配可樂. 熱飲加$3
薯條份量很小, 味道十分普通.

炸菇

侍應的服務態度麻麻地, 我覺得浪費了團購作為推廣公司的大好機會... 我覺得做團購就是以優惠價換來知名度, 讓更多消費者體驗你的服務/ 食品/ 產品. serve 我們的侍應沒有介紹任何東西就算啦, 下單又趕時間, 收野又趕, 問我地last order仲有冇野叫的語氣也差...總之不friendly啦...白白浪費為消費者留下良好印象的機會, 加上食物沒有留下甚麼深刻印象, 下次在附近想搵野食都未必會返兜了~
2011-05-13
炸菇