餐厅: AGE Cuisine Express
资讯:

2024-09-21 908 浏览
二訪太古城AGE Cuisine Express今次帶朋友來食晚飯。鐘意呢度環境優雅,坐得都好舒服,食物水準好,價錢又吾貴,服務質素也不錯,今次朋友好滿意Dinner Set是日餐湯+主菜+飲品餐湯蘑菇湯味道濃厚主菜香煎刺身級油金魚柳及大虎蝦伴魚籽醬個人很喜歡這款香煎油金魚柳,皮非常香脆,魚柳厚身幼滑,一d都唔腥,仲上大虎蝦鮮味爽口,非常不錯燒美國Prime級牛扒牛扒叫左7成熟,一上枱已經聞到陣陣牛香,肉質鮮嫩多汁,配上燒汁,增加味道層次感。仲有伴蔬菜,同炸薯條,外脆內軟綿甜品甜品賣相精緻,Tiramisu同朱古力蛋糕口感順滑飲品 凍檸茶,凍咖啡
二訪太古城AGE Cuisine Express

香煎刺身級油金魚柳及大虎蝦
伴魚籽醬

燒美國Prime級牛扒

甜品
甜品賣相精緻,Tiramisu同朱古力蛋糕口感順滑

飲品
凍檸茶,
凍咖啡

2024-09-07
2024-09-09 1080 浏览
位於太古康怡廣場附近有著工廈餐廳 ᴀɢᴇ ᴄᴜɪsɪɴᴇ ᴇxᴘʀᴇss餐廳由本來的到會服務擴展至餐廳進內後 有一種置身在觀塘工廈即視感餐廳面積滿大的 裝潢簇新帶愜意座位滿多 感覺午市應該人氣滿高的下班後的晚市不會很多人 多了份舒適呢𓋪 芝士肉醬焗薯條𓋪 香煎帶子乾貝櫻花蝦xᴏ醬寬蛋意粉𓋪 意式牛肉丸意大利粉伴香草蕃茄汁餐廳提供多種高 ᴄᴘ 值的西式美食有小食 意粉 薄餅 晚市也會有套餐供應份量完全沒在省的 都超大份焗薯條面頭滿滿拉絲芝士相當邪惡單點的蕃茄意粉酸甜開胃牛肉丸口感結實又ᴊᴜɪᴄʏ 吃得出材料滿滿另外點了晚餐sᴇᴛ的寬蛋意粉 很有驚喜以乾貝跟櫻花蝦帶出鹹香 xᴏ醬再突顯風味而意粉則是帶淡淡蛋香的蛋麵寬麵的關係 口感會再硬一點 整體蠻惹味𓋪 洋蔥湯𓋪 咖啡點晚市套餐會附送餐湯和小餐包 當天的洋蔥湯濃郁帶點飽腹感比較可惜的一點就是飲料比較茶記沒有精品咖啡或是特飲之類地理位置比較鄰近太古不難成為鰂魚涌/太古上班一族的飯堂而且還提供到會 / 便當預訂服務照顧到不同需求
位於太古康怡廣場附近

而且還提供到會 / 便當預訂服務
照顧到不同需求
2024-09-05
2024-09-05 905 浏览
今次我地黎到一間係太古站附近工業大廈嘅西餐廳,工業大廈既餐廳性價比一般相對比較好,而且質素唔錯,經常有驚喜,所以過黎港島呢邊食飯啦😎Dinner Set 4 香草燒紐西蘭羊架 伴薄荷蕃茄汁 ($298)呢個套餐包括有南瓜湯,香草燒紐西蘭羊架同飲品 南瓜湯香味濃郁,自帶南瓜既甜味,又唔會太膩口🫕燒羊架份量十足,我地叫左五成熟,外皮烤得香脆,內裏柔嫩,充滿肉汁,加上香草汁,巧妙遮蓋,唔會突出過濃既羊騷味,仲有薯條伴碟🐑🍟飲品我地就叫左好耐無飲過既雜果賓治,舒緩一下炎熱嘅夏天🍹特濃黑松露野菌忌廉湯($64)我地另外叫咗一碗西湯,同南瓜湯一樣味道香濃,食材選料講究,黑松露既香味非常突出👍🏻烤魷魚,自家製墨魚汁意大利飯($154)重點係呢個餐廳自己用墨魚汁澮成意大利飯,墨魚汁味香濃,意大利飯烹調時間足夠,兩者完美融合,飯粒亦都比較柔軟,適合香港人口味,再配合埋份量十足既香烤魷魚就岩曬🦑🍚費倫天拿式菠菜焗生蠔及薯皮($78)呢個特色小食比較少見,烤到好香,薯皮配合鮮甜嘅生蠔,再加埋菠菜同芝士,口感好複雜豐富,一咬落去多種味道融合埋一齊,非常有特色🦪🧀最後餐廳每枱都會送咗一客擺盤好靚甜品,好有驚喜,

飲品我地就叫左好耐無飲過既雜果賓治,舒緩一下炎熱嘅夏天🍹

特濃黑松露野菌忌廉湯($64)

烤魷魚,自家製墨魚汁意大利飯($154)

費倫天拿式菠菜焗生蠔及薯皮($78)

最後餐廳每枱都會送咗一客擺盤好靚甜品,好有驚喜,呢間隱藏係工業大廈既西餐廳,仲有好多其他特色嘅餐點,價錢唔算貴,食物有特色,唔錯既一間餐廳👏🏻
2024-08-24
2024-11-09 0 浏览
12寸北京烤鴨薄餅絕對是這裡的明星菜品。薄餅外皮烤得酥脆,內裡卻柔軟有彈性,每一口都能感受到烤鴨的香氣。烤鴨肉質鮮嫩多汁,搭配上特製的甜麵醬和新鮮的蔥絲,味道層次豐富,讓人一試難忘。這道菜不僅滿足了味蕾,還讓人感受到傳統北京烤鴨的精髓。接下來是德國酥脆咸豬手伴普羅旺斯式酸菜及薄荷蕃茄汁。這道菜的豬手外皮烤得金黃酥脆,內裡肉質軟嫩,入口即化。普羅旺斯式酸菜酸甜適中,與豬手的鹹香形成完美對比,讓人食指大動。而薄荷蕃茄汁則為整道菜增添了一絲清新,平衡了豬手的油膩感,讓人吃得更加開心。

收工同朋友喺太古嗰邊搵嘢食,想搵間特別少少嘅西餐廳,就搵到AGE Cuisine Express,原來佢唔止特別,仲特別抵食!蘑菇風乾火腿薄餅 Funghi di Parma ($168)表面勁多芝麻菜沙律,其實內裏嘅水牛芝士同巴馬火腿片嘅味道更特出、出眾。我比較欣賞佢嘅Parma Ham並唔係就咁一塊塊擺面,而係同當中水牛芝士同蘑菇混為一體,好值得叫嚟試!德國酥脆鹹豬手伴普羅旺斯式酸菜及薄荷蕃茄汁 ($208)先講味道。佢嘅皮整得極脆同可口,豬手肉肉質鮮嫩,鹹香適中。而且皮同肉已經切好晒,好貼心。但真正嘅亮點係份量,直頭係2人份量,我哋食極都食唔晒,相當誇張。另外配菜嘅脆薯同樣特出,好可口!意式奶凍配芒果甘露 $50相當平價但好得體嘅甜品!表面上只係奶凍加楊枝甘露,其實互補不足,其實味道好夾。有奶凍嘅質感同奶香,輔以適當甘露帶嚟嘅酸甜,實在幾飽都食得落!AGE Cuisine Express係好特別嘅西餐廳。有非一般嘅味道、配料同份量。另外佢容許自帶酒水,只需買枝$58嘅水,就免開瓶費,對愛酒人士都相當貼心!

德國酥脆鹹豬手伴普羅旺斯式酸菜及薄荷蕃茄汁 ($208)

意式奶凍配芒果甘露 $50

2024-10-22 236 浏览
成日都唔知工廈有咩正嘢食估唔到連太古工度都有西餐廳可以japjapjap🌟.燒美國Prime 級牛扒伴雜菜及薯條 $248 set加$50升級Dry aged~ 牛味香濃 有咬口😚再配埋南瓜湯同麵包好正~🌟海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬 $164帶子大大隻 將海膽撈埋啲汁更加濃郁鮮味意粉夠晒掛汁 香蔥蛋醬中和返油膩嘅感覺~呢個意粉係單嗌咁就唔會有南瓜湯同麵包包加嘢飲 見到餐牌仲有好多正嘢 下次得閒經過再試吓
成日都唔知工廈有咩正嘢食
估唔到連太古工度都有西餐廳可以japjapjap

🌟.燒美國Prime 級牛扒伴雜菜及薯條 $248 set
加$50升級Dry aged~
牛味香濃 有咬口😚
再配埋南瓜湯同麵包好正~

🌟海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬 $164
帶子大大隻 將海膽撈埋啲汁更加濃郁鮮味
意粉夠晒掛汁 香蔥蛋醬中和返油膩嘅感覺~
呢個意粉係單嗌咁就唔會有南瓜湯同麵包包加嘢飲

見到餐牌仲有好多正嘢 下次得閒經過再試吓
二訪「AGE Cuisine Express」,今次又試下D新出品先,估唔到依度會有風乾牛扒嘅菜式,今餐飯比較可惜嘅係餐廳職員落漏咗個甜品,到後來食飯嘅尾聲到咗,上咗是日甜品之後,追佢上埋另一個甜品,職員先後知後覺落漏咗單,但已經過咗Last Order時間,搞到最終食唔到我想食嘅甜品。*此餐廳收取加一服務費。Dry-aged 8oz燒美國Prime級牛扒伴雜菜及薯條(單點$298),五成熟,牛扒肉質軟腍、沒有筋位,色澤粉嫩,牛味濃厚,配以黑椒汁食用,味道惹味,雜菜包括有車厘茄、黃翠玉瓜、紅蘿蔔、翠玉瓜、豆苗,粗切薯條,即叫即炸,配以番茄醬食用,味道更佳。龍蝦濃湯(單點$84),口感Creamy,味道鹹鮮,鮮蝦肉質爽口,味道鮮甜,藍青口肉質飽滿。是日餐湯(跟餐$0),羅宋湯,好足料,內有番茄、紅蘿蔔、洋蔥、西芹、馬鈴薯,味道酸甜;芝麻餐包,表面鋪滿芝麻,口感鬆軟,食落好香口。是日甜品(跟餐$0),朱古力班尼斯,口感厚實,朱古力味道濃郁;自家製意式芝士餅,食落帶點微凍,口感層次分明,咖啡味道濃香,略嫌酒味欠奉,配料包括有藍莓、草莓、仙女絲棉花糖、餅乾碎、棉花糖、藍莓果醬、豆苗。餐茶(跟餐

*此餐廳收取加一服務費。

餐茶(跟餐$0),凍檸檬茶,味道酸甜,飲落好清爽。
  • Dry-aged 8oz燒美國Prime級牛扒伴雜菜及薯條
  • 龍蝦濃湯
  • 是日餐湯
  • 羅宋湯
  • 是日甜品
  • 檸檬茶
  • 朱古力班尼斯
  • 自家製意式芝士餅
這一天,又是個在港島工作的日子,想起這間之前曾經光顧過,印象不錯的工廈西餐廳,也有一段時間沒去過了,便約老婆仔一起去吃頓西餐,撐下檯腳。也許因為這餐廳位於工廈裡面吧,晚餐時段客人不多,更顯得它環境清靜,著實是一個談心聊天的好地方。這兒的晚餐共有六款,四款較平,兩款較貴,而這晚我倆就點了「香煎刺身級油甘魚柳及大虎蝦伴魚子醬」(單點價 $174,套餐價 $222)和「燒美國Prime級牛扒(8oz)」(單點價 $198,套餐價$248)做晚餐。這天的餐湯是「雜菜湯」,雜菜甚多,湯味也足夠,酸滋滋的,挺開胃。配以芝麻小圓包,還不錯。「香煎刺身級油甘魚柳及大虎蝦伴魚子醬」的虎蝦十分大隻,蝦肉不但甚有彈力,而且味道也好,油甘魚同樣大件,外層雖然香脆,但並不嫩滑,裡面的肉質就還算不錯,伴以少許魚子醬,讓這主菜增添一點名貴的感覺。五成熟的「燒美國Prime級牛扒(8oz)」,廚師在控制牛扒生熟度方面做得挺好,牛扒有肉味而不會太生或過熟,牛扒裡面的肉汁仍能保存,吃來挺美味的,不過那充當配角的炸薯條就只是普通,未夠香脆。餐牌中是沒有寫有甜品的,所以當我們吃完主菜,侍應告訴我們還有甜品的時候,我倆都大感詫
餐牌中是沒有寫有甜品的,所以當我們吃完主菜,侍應告訴我們還有甜品的時候,我倆都大感詫異。後來當侍應把擺盤頗為精緻的甜品碟端上來,我看見原來是兩小件「朱古力布朗尼蛋糕」和一小件「朱古力蛋糕」後,我心想,也好,這三件小蛋糕我還吃得下,不會因為太飽而浪費了它。
兩款口感各異的朱古力蛋糕都好吃,而我就較為喜歡有點果仁在裡面的「朱古力布朗尼蛋糕」。這有棉花糖、草莓和藍莓作為陪襯和點綴的甜品,我都幾滿意。
先後來過兩次,兩次的食物質素都有穩定的水準,在這寧靜舒適的餐廳中用餐,都幾 relax呢!
  • 燒美國Prime級牛扒
  • 香煎刺身級油甘魚柳及大虎蝦伴魚子醬
  • 朱古力布朗尼蛋糕
  • 朱古力蛋糕
2024-10-16 209 浏览
嚟到太古城呢邊諗住同朋友一齊食晚餐,佢成日都同我講呢一區嘅餐廳價錢都唔算好平,佢想兩個人平均二百零蚊,突然之間!我醒起之前有一間西餐廳除咗食物質素高之外佢哋嘅嘢食都係特別訂製! 就係位於東達中心上面嘅一間餐廳、佢又唔係點賣廣告好多人都會未必知道!但係佢嘅嘢食真心超高質!食得牛嗰陣時我會食佢個風乾牛!因為真係超正同埋出面唔係好多地方有得食!法式燒焗乳豬仔伴意識燴瓜$268朋友話未試過咁大隻乳豬仔、半隻已經好夠食、再加上乳豬皮脆卜卜、燴瓜就唔使講!有紅蘿蔔、番茄仔、同埋翠玉瓜、非常之香!當然唔少得仲有焗薯仔、因為薯仔係烤焗過,點上沙律及芥茉醬更加好食!紐約芝士餅$68一個乳豬仔已經令到我地超飽啦、就一齊叫咗個紐約芝士餅做甜品!估唔到呢度嘅甜品好似幅畫好靚充滿藝術感!龍蝦濃湯$84大家食完雖然好飽,但係都不忘飲過龍蝦湯,因為喺呢度最出名同埋濃度最高!加上真材實料有青口同埋蝦肉係入面!Age cuisine express鰂魚涌太古地鐵站A1出口直行東達中心11樓05室

法式燒焗乳豬仔伴意識燴瓜$268

紐約芝士餅$68

龍蝦濃湯$84

Age cuisine express鰂魚涌
太古地鐵站A1出口直行東達中心11樓05室
2024-10-13 218 浏览
約咗個舊朋友食飯,佢話要介紹我間隱世西餐廳,淨係叫我喺太古站等,神神秘秘帶咗我去東達中心AGE Cuisine Express叫咗一個dinner set ,先上左一碗蕃茄忌廉湯,有蕃茄既香味但又有忌廉湯的滑溜,十分特別,主菜係燒美國Prime級牛扒(8oz), 表面微焦,內裡剛好5成熟,肉質非常嫩滑富有肉味,好食到唔點牛扒汁都得,陪合清新薯菜,仲有薯仔味濃既粗薯條,加埋杯凍檸茶真係大滿足另一樣就叫左大蝦煙三文魚意式夾餅,裏面夾左超大塊三文魚及多種配料及醬,另外仲有芝麻菜沙律係面增添清新感覺,雖然唔似得一般pizza見到啲材料鋪喺面咁靚,但就係因為佢咁多材料所以要用夾餅形式包住啲材料另外仲叫咗水牛城雞翼,醬味香濃唔會太辣,食完一隻又一隻呢到地點方便,坐得舒適寬敞,係適合拍拖浪漫,好友聚會既好地方

另外仲叫咗水牛城雞翼,醬味香濃唔會太辣,食完一隻又一隻

2024-10-07 311 浏览
相信喺太古坊附近返工嘅人都對呢間餐廳唔太陌生。餐廳都算幾隱世,位於工廠大廈入邊。Melo好耐冇去呢間餐廳食飯,今次再試返,發現所有嘢(裝修,餐牌,食物選擇)都唔同晒🤣。佢哋而家有好多promotion,嗰日我哋加一蚊就有一隻大虎蝦!呢個真係好抵食!✨海膽,香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬帶子係刺身級嗰隻!好正!海膽味就唔算出 ,但係意粉煮得剛剛好,好食嘅,不過落咗青椒同紅椒有啲搶咗個味。加嘅虎蝦放咗喺個意大利粉入邊,虎蝦真係好大隻,好抵食!✨燒烤風味薄餅呢個Pizza睇落普通,但食落其實係好食㗎!佢個底勁脆,同埋我真係好鍾意有菠蘿喺Pizza入面🤣燒烤醬夾埋其他料,例如辣肉腸,煙肉,火腿,豬肉腸,啖啖肉🍖✨跟餐甜品跟餐嘅甜品原來係Tiramisu同Brownie ,擺盤擺到勁靚,超啱打卡! ✨傳統意大利芝士蘋果撻個蘋果撻嘅蘋果好香甜,芝士都幾濃,食落唔會太甜。最後想講嘅係呢間餐廳嘢食其實唔差,但嗰晚去到真係得幾台客🥺 希望佢可以越做越好,之後再多啲人識啦!

✨海膽,香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬

✨燒烤風味薄餅

✨跟餐甜品

✨傳統意大利芝士蘋果撻
個蘋果撻嘅蘋果好香甜,芝士都幾濃,食落唔會太甜。

2024-10-06 304 浏览
十分推薦!好高質嘅隱世西餐廳😍 環境闊落坐得好舒適,無論食午餐晚餐都好適合,食物選擇好豐富~🍕秘汁和牛薄餅好特別嘅 pizza口味😆 以海鮮醬為基底,搭配水牛芝士、和牛粒、洋蔥、車厘茄、蘑菇和菠菜葉,口感層次豐富!薄餅的底部酥脆,香氣四溢,讓每一口都散發出和牛的濃郁風味,值得一試!🍔流漿芝士牛肉火腿漢堡伴法炸薯條超吸引🤩 流漿芝士造型好正,見到都流口水,大大件漢堡搭配金黃酥脆的法炸薯條,好飽好滿足🥰🥧傳統意大利芝士蘋果撻即點即製 口感溫熱,外皮酥脆,內餡是香甜的蘋果和濃郁的芝士,口味濃郁帶清新🍏 為整餐劃上完美句號😚

🍕秘汁和牛薄餅

🍔流漿芝士牛肉火腿漢堡伴法炸薯條

🥧傳統意大利芝士蘋果撻
太古地鐵站附近的西餐廳 AGE Cuisine Express,環境都幾雅緻,價錢都大眾化。🍝香煎帶子、乾貝、櫻花蝦、XO醬寬蛋意粉 (Set dinner 包咗🍲餐湯 & 🧉餐飲)賣相幾吸引人,大大隻嘅新鮮的帶子,外層煎得啱啱好,外脆內嫩,好彈牙。而XO醬獨特嘅辣味和鹹香帶出帶子的鮮味。🍕燒烤風味BBQ pizza餅底薄脆,配辣肉腸、水牛芝士🧀、煙肉、洋蔥🧅、菠蘿🍍、豬肉腸🐖,食落好惹味。🍏傳統意大利芝士蘋果撻撻皮好有牛油味,入面的蘋果餡料幾正,仲有啲芝士味,味道好有層次。

🍕燒烤風味BBQ pizza

🍏傳統意大利芝士蘋果撻

2024-10-04 190 浏览
隱世嘅西餐廳,七點上到去冇咩人,佢呢個位主打都係午市附近返工嘅人。叫咗兩個dinner sets,海膽,香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬 $212,燒美國Prime 級牛扒(8oz) $248,套餐包咗湯飲品同甜品,湯就普通羅宋湯,加一個好細嘅包,連牛油都冇。飲品就只可以叫奶茶檸茶之類普通飲品,其他就需要再加錢。個意粉幾好食,佢嘅醬甜甜地,而且都算掛到汁,帶子就三粒,牛扒啲肉質幾靚,食落牛味唔算重,都有少少跟位係比較硬,不過整體嚟講都算爽口,點埋啲醬嚟食不過不失。甜品三粒細細舊蛋糕仔,兩舊朱古力,一嚿咖啡味,幾好食。兩個餐連加一$506 ,算得上中規中矩,未至於吸引到覺得好抵食,餐廳有電視,播緊奧運直播,但安排我哋坐距離電視最遠嘅位置,而且音樂好大聲,所以都聽唔到電視嘅聲。環境係茶記嘅感覺,店員服務普通。

2024-10-02 191 浏览
同友人夫婦Dinner,做電燈膽💡叫咗三個Dinner Set餐湯雜菜湯:材料有西芹,紅蘿蔔,椰菜,蕃茄入口酸酸甜甜,甚為開胃香煎刺身及油甘魚柳及大虎蝦伴魚子醬:外皮煎得香脆,肉質唔鞋,夠厚肉,非常鮮味燒美國Prime級牛扒 8oz:要咗五成,有兩件,表面煎得香香的,切開火候剛剛好,有肉汁,有牛味,口感一流香草燒紐西蘭羊架伴薄荷蕃茄汁:羊架要咗七成,有三件,煎得香口,不會太肥,好Juicy,羊脂充滿口腔,回味無窮每個餐配菜有椰菜仔,紅蘿蔔,蕃茄仔,翠玉瓜,炸薯條或薯角,值得一提係佢嘅炸薯角,炸得外脆內軟!配上他他醬10分美味餐飲:咸檸樂同凍檸茶甜品:藍莓,士多啤梨蘋果批伴碟爆爆珠同棉花糖,賣相十分精緻,入口重重的蘋果味,不會太甜餐廳環境寬敞,乾淨衛生,夠寧靜,適合喜歡享受寧靜的朋友
同友人夫婦Dinner,做電燈膽💡
叫咗三個Dinner Set

餐湯雜菜湯:

材料有西芹,紅蘿蔔,椰菜,蕃茄入口酸酸甜甜,甚為開胃

香煎刺身及油甘魚柳及大虎蝦伴魚子醬:

外皮煎得香脆,肉質唔鞋,夠厚肉,非常鮮味

燒美國Prime級牛扒 8oz:

香草燒紐西蘭羊架伴薄荷蕃茄汁:

餐飲:
咸檸樂同凍檸茶

甜品
藍莓,士多啤梨蘋果批

餐廳環境寬敞,乾淨衛生,夠寧靜,適合喜歡享受寧靜的朋友

2024-09-29
  • 香草燒紐西蘭羊架半薄荷蕃茄汁