2024-10-29
之前見到ig好多人去呢間居酒屋,bookmark咗都好一排,今次同朋友專程到訪,就係為咗一試佢哋嘅明太子煎蛋卷💖個人覺得呢到最出色嘅係燒物同一品料理,明太子煎蛋卷 ($88) 呢個真心係必食推介,個蛋做到好嫩滑好軟熟,一切開入面嘅明太子即刻流曬出嚟💛肉厚活3年帆立貝($148) 一上菜個時仲有火嘅效果好啱打卡🤣 帆立貝都幾厚肉,食落幾彈牙🤪鹽燒牛舌($78)都幾出色,食落幾有咬口,加埋生椰菜冇咁膩~ 海膽汁燒蠔 ($118) 就用鐵板形式上,海膽汁比較甜,面頭做咗炙燒,蠔肉都算厚身,食落去都幾鮮~刺身拼盤七點盛 ($380) 當日就有平目、伊佐木、深海池魚、真鯛、間八、赤貝同拖羅,整體嚟講件件新鮮冇筋,而且相當厚切,推介大家由我上面列出嘅順序食就可以由淡味到濃味~島池味噌他他 ($148) 都幾得意,紫蘇葉嘅調味幾得意~炭火燒拼盤6串 ($180) 就有自家製免治雞肉串、雞翼、雞心、雞腎、青椒仔、雞頸,其中最鍾意嘅免治雞肉棒,加埋月見汁食超邪惡🥰 鍾意到加多咗一串自家製免治雞肉串 ($36)~三文魚三文魚籽燒飯團($78) 面頭佈滿三文魚跟三文魚籽,燒到外面脆口,三文魚都幾肥美,食落口
個人覺得呢到最出色嘅係燒物同一品料理,明太子煎蛋卷 ($88) 呢個真心係必食推介,個蛋做到好嫩滑好軟熟,一切開入面嘅明太子即刻流曬出嚟💛 肉厚活3年帆立貝($148) 一上菜個時仲有火嘅效果好啱打卡🤣 帆立貝都幾厚肉,食落幾彈牙🤪 鹽燒牛舌($78)都幾出色,食落幾有咬口,加埋生椰菜冇咁膩~ 海膽汁燒蠔 ($118) 就用鐵板形式上,海膽汁比較甜,面頭做咗炙燒,蠔肉都算厚身,食落去都幾鮮~
炭火燒拼盤6串 ($180) 就有自家製免治雞肉串、雞翼、雞心、雞腎、青椒仔、雞頸,其中最鍾意嘅免治雞肉棒,加埋月見汁食超邪惡🥰 鍾意到加多咗一串自家製免治雞肉串 ($36)~ 三文魚三文魚籽燒飯團($78) 面頭佈滿三文魚跟三文魚籽,燒到外面脆口,三文魚都幾肥美,食落口感都幾豐富😛
最正嘅係呢到啤酒做買一送一,即係$37.5就有一杯啤酒,啱晒同朋友一人一杯啤啤佢🍻 甜品都幾出色,自家製雞蛋布甸 ($38) 個焦糖香好有驚喜!食落去甜而不膩,而且夠滑~
總括嚟講,呢間居酒屋雖然定價唔平,不過質素都對得住個價錢,而且樣樣嘢都係新鮮熱辣嚟,幾碟都係出住煙咁上菜,侍應服務都算係殷勤,環境都算闊落好坐,整體嚟講都頗有質素,完全明白點解咁多人到訪~