2013-08-03
是咁的,本人由細到大都受唔到咖啡奶茶,一飲就輕則心跳加速心緒不靈;重則失眠手震,所以對「咖啡」係零興趣,但立體肥貓拉花嘅吸引力實在太大啦,作為一個稱職嘅港女,又點能夠星期六唔去叫番杯CAPPUCCINO自拍一番再放上FB SHOWOFF呢?就這樣子,星期六約咗幾個朋友專程去中港城奧特萊斯一賭3D拉花咖啡嘅風采。大約4:30PM,成間鋪都好FULL,9.99成入位率。好明顯,大部分人都係為咗3D拉花咖啡而嚟!好好彩一去到咁啱有位。喺cashier order時先知只有cappuccino先有3D拉花,最誇張係cashier話要等1hour,都feel到佢係「大」我,最終等咗半個鐘就有得飲。*******************************肥貓3D拉花CAPPUCCINO*肥貓好可愛啊 :3 淨係個賣相已經殺死人,咖啡我冇乜硏究苦苦地,幾好飲嘅,anyway,味道唔係重點囉。*朱古力*除咗3D,當然有例牌2D拉花,個花拉得麻麻啦,我覺得動物圖案開心D,朱古力正正常常,唔會太甜。*特濃朱古力*朋友中伏之選 -- 呈半流質狀嘅特濃朱古力,飲咗啖,真係好濃郁兼重口味,直頭可以點麵包食
一飲就輕則心跳加速心緒不靈;重則失眠手震,
所以對「咖啡」係零興趣,但立體肥貓拉花嘅吸引力實在太大啦,
作為一個稱職嘅港女,
就這樣子,
大約4:30PM,成間鋪都好FULL,9.99成入位率。
好明顯,大部分人都係為咗3D拉花咖啡而嚟!
好好彩一去到咁啱有位。
最終等咗半個鐘就有得飲。
*肥貓3D拉花CAPPUCCINO* 肥貓好可愛啊 :3
淨係個賣相已經殺死人,咖啡我冇乜硏究
苦苦地,幾好飲嘅,anyway,味道唔係重點囉。
*朱古力* 除咗3D,當然有例牌2D拉花,
個花拉得麻麻啦,我覺得動物圖案開心D,
朱古力正正常常,唔會太甜。
*特濃朱古力* 朋友中伏之選 -- 呈半流質狀嘅特濃朱古力,
飲咗啖,真係好濃郁兼重口味,直頭可以點麵包食,
我會建議喺冬天失戀嘅朋友試吓,
應該係一杯幾治療系飲品嚟嘅。
*藍梅批* 藍梅醬唔多,只集中喺中間部份,味道唔突出。
酥皮尚算鬆脆,overall好一般。
加分位:Allegretto貼心設計,Order咗可以埋位坐住等,
食物準備好就會震機提示你去拎嘢食。