2023-03-05
同朋友行完街去食飯,朋友俾咗三間意見,其中有尼間質素西餐,一心想食好西,所以😆揀咗佢,呢間餐廳仲會有live表演㗎。原來每日嘅15:00至21:00都係happy hour 時段🤩 Buy 2 get 1 Free🥂🍹可惜今次得我一個想飲😆😆 朋友揀咗凍檸茶,而我就揀咗杯Mocktail : Greenery Active我哋今日嘅order係,一個二人餐+一個main dish😋 2人餐頭盤:🦪精選新鮮生蠔(4隻)都幾新鮮 唔錯唔錯🐚香草牛油焗田螺食得好方便,因為佢將殼開咗釀入去蘑菇仔度所以一啖一粒,好食。🐽櫻桃木煙燻西班牙脆皮豬上枱時連個玻璃蓋一齊上 少少儀式感😆店員同我哋講等5分鐘先開蓋 係脆皮嘅,肉質都林,味道都唔錯食得出有煙熏味。但感覺有少少肥膩,因為肥比較多肉比較少餐湯:🦀蟹肉🦞龍蝦濃湯主菜:🦐大蝦啡菇蕃茄醬意大利麵整碟意粉有4-5隻大蝦,蕃茄醬Creamy得嚟都好醒胃🐮慢煮美國威靈頓牛柳由於我唔食牛嘅,但聽返朋友嘅意見,好好食,皮仍有少少酥脆,肉質好林甜品:(我哋加咗$30轉心太軟)應該係即點即時制作,等咗大概20分鐘,雖然心太軟望落嘅外觀爭少少😛但味道幾好 又夠熱,切開
2人餐
頭盤:
🦪精選新鮮生蠔(4隻)
都幾新鮮 唔錯唔錯
🐚香草牛油焗田螺
食得好方便,因為佢將殼開咗釀入去蘑菇仔度
所以一啖一粒,好食。
🐽櫻桃木煙燻西班牙脆皮豬
主菜:
🦐大蝦啡菇蕃茄醬意大利麵
整碟意粉有4-5隻大蝦,蕃茄醬Creamy得嚟都好醒胃
🐮慢煮美國威靈頓牛柳
甜品:(我哋加咗$30轉心太軟)
但味道幾好 又夠熱,切開裏面都會有朱古力漿流出來,連旁邊嘅雲呢拿雪糕一齊食,可以中和甜味
另一主菜:
🐥慢煮36日法國春雞伴鵝肝
鵝肝好香好細滑,入口即溶,雞肉好嫩。
整體來講呢一餐好西嘅味道唔錯👍 睇得又食得,但以呢個價錢 呢個份量就好似少咗啲d,
人均消費六百幾🙂 應該可以再搵啲性價比高啲嘅