2021-05-12 559 浏览
好肚餓諗唔到食乜嘢見到呢一度好抵食$88有一個飯,仲有一個菜,仲有一杯嘢飲,同埋一個冬甩雪糕首先食物一嚟到因為係用煲仔上,所以keep到一個好熱嘅溫度,所以慢慢食都仲係好熱,蜜糖芥茉豬肉味道好特別,有少少甜甜地酸酸地送飯一流,原來下面仲有好多菜,份量都好大碟。另外叫咗龍蝦湯泡飯,湯底有少少辣辣,好開胃,而且你食緊飯嘅時候係食到好濃烈嘅龍蝦嘅味道,好有鮮味😍最後食完會有冬甩雪糕呢個甜品呢個係要推介大家一定要食因為佢嘅冬甩整得好好味外脆內軟,配埋個雪糕,而家諗返起都好想再去食多次
好肚餓諗唔到食乜嘢

最後食完會有冬甩雪糕呢個甜品
2021-05-02 474 浏览
🍨波波牛乳冬甩雪糕 $38杯雪糕雖然好QQ🥰但嚟到比相像中細🥲當日經過就係比貼係舖頭張雪糕poster吸引住🤩🤩杯雪糕入面有大約8粒donutssssssss😻💕💕底下有焦糖漿😋面頭就有啲棉花糖同一塊怪獸朱古力👹🍫Donut粒粒好好味😋🤎🤎好chewy同平時食到嘅donut口感係唔同㗎😚🤤沾上少少焦糖食一流🤤👍🏼不過雪糕味道比較普通🤭只係普通雲尼拿雪糕🍦而塊怪獸朱古力🍫就🤔🤔金幣朱古力嘅味道🥲你懂的總括嚟講不過不失啦🙆🏽‍♀️最有驚喜就係個donut🍩下次齋食donut就好了🙈💕
🍨波波牛乳冬甩雪糕 $38
總括嚟講不過不失啦🙆🏽‍♀️
最有驚喜就係個donut🍩下次齋食donut就好了🙈💕
2021-04-16
2021-04-20 420 浏览
經過foodcourt,見到呢間餐廳寫住沖繩二段式料理,都係第一次見,抱住試伏既心態就食下啦,最後係有意外驚喜。 二重鍋定食先揀一款餸,再揀一款主食,最後甜品就食完再憑飛仔去counter拎。 今餐我就揀咗黑椒鍋煮雞扒配櫻花蝦濃湯烏冬。佢地服務態度好好,就算坐foodcourt都會送餐到檯上,一上就見到兩大鍋,張檯細d都放唔哂呀。 黑椒鍋煮雞扒香氣撲鼻,一塊雞扒切開5塊,未算好入味,但醬汁辛而不辣非常惹味,底下既菜吸哂汁仲吸引。 櫻花蝦濃湯烏冬就一般,味道唔算好濃郁,雖然有唔少櫻花蝦係上面游緊水。烏冬都煮得耐咗,比較腍身,口感扣分。 最後再去拎甜品,絕對係令人驚豔,海鹽焦糖冬甩雪糕好好食。波堤冬甩仲係好熱,表皮脆脆,入面煙韌,配合on top既冰凍雪糕形成冰火二重天,絕對係完美既ending

2021-04-19
話說好耐之前見到有人話哩間Cafe出左素餐定食😂
咁我就滿懷歡喜搭長途車去到MegaBox一戰🤩
點知。。。期望愈大就😢。。。
🍱Omni Pork +咖哩汁+蘑菇湯+可樂($88)
完全係細蚊仔咖哩!正確啲講係得微辣味🤧
但冇咖哩味~之後就連蔬菜薯仔都冇得幾粒粟米仔🥲
佢每個飯都配啲豆~勁硬啲汁又唔夠杰🧐
之後個蘑菇湯都係好淡好淡🤧.
🍱椰菜花素漢堡扒+冬陰公汁+羽衣甘藍沙律+黑糖菊花茶($88)
個扒真係極難食 就係好似亂搵啲蔬菜揸埋一舊😂啲味又調得唔好味 勁硬😂
跟手個冬陰公汁又得個酸字🥲
全個得沙律無伏正常😋
因為連個菊花茶 唔知佢算唔算細心 啲黑糖係你自己落的🥲
🍦海鹽焦糖冬甩雪糕 (跟餐送)
因為你食完上面嘅野食之後~
哩個會變第一名😂😂😂
係上面啲士多啤梨朱古力有啲假之外
都係一般水準🤓
而加多左好多素BB 佢地出素餐吸引大家去食都係非常之好😚🤞🏻
希望佢地會改善一下啲水準🥲
📍Antoshimo Cafe & Bakery九龍灣宏照道38號Megabox10樓6號舖Shop 6, 10/F, MegaBox, 38 Wang Chiu Road, Kow
話說好耐之前見到有人話哩間Cafe出左素餐定食😂
咁我就滿懷歡喜搭長途車去到MegaBox一戰🤩
點知。。。期望愈大就😢。。。
🍱Omni Pork +咖哩汁+蘑菇湯+可樂($88)
完全係細蚊仔咖哩!正確啲講係得微辣味🤧
但冇咖哩味~之後就連蔬菜薯仔都冇得幾粒粟米仔🥲
佢每個飯都配啲豆~勁硬啲汁又唔夠杰🧐
之後個蘑菇湯都係好淡好淡🤧
跟手個冬陰公汁又得個酸字🥲
全個得沙律無伏正常😋
因為連個菊花茶 唔知佢算唔算細心 啲黑糖係你自己落的🥲
🍦海鹽焦糖冬甩雪糕 (跟餐送)
因為你食完上面嘅野食之後~
哩個會變第一名😂😂😂
係上面啲士多啤梨朱古力有啲假之外
都係一般水準🤓
希望佢地會改善一下啲水準🥲
📍Antoshimo Cafe & Bakery
九龍灣宏照道38號Megabox10樓6號舖
Shop 6, 10/F, MegaBox, 38 Wang Chiu Road, Kowloon Bay
💰Total:$ 176
味: 3/10
飽: 8/10
抵: 4/10
我伏必Tired將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家
2021-02-20 955 浏览
炸物唔錯!好味在後頭 甜品最好食🤤﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣本身要係商場買嘢,黃嘅選擇其實唔多,諗住是但求食完就行街見呢間唔多人排就決定食佢,等緊位個陣已經諗好食乜😬▷牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞 $38不嬲唔好炸嘢,但呢個炸雞唔錯~ 夠熱夠脆,之不過炸皮有少少硬得滯,似再返炸咁。雞件咬開中間有汁,而且雞肉有黑椒味,夾埋墊底嘅洋蔥一齊食都幾惹味!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷一人前套餐 $108▶沖繩天婦羅.牛肉壽喜燒烏冬▷花之雪糕冬甩.黑糖菊花茶沖繩紫薯春卷(2件)黑椒酥脆雞(2件)洋蔥蓉圈(4件)蕃薯條我而家打返先發覺冇畀到炸雞我😲 唔怪之得個擺盤有一邊吉咗咁🤔 雖然其他炸物有畀多啲,但係個陣都冇人同我地講過冇炸雞!!😾 算了。。。其實啲炸物係好食,三款都好脆口而且炸皮唔硬,紫薯同蕃薯都好甜下,洋蔥圈相對重口味但都甜~不知不覺食完一舊接一舊,停唔到口個隻!牛肉烏冬都可以,牛味濃幾有質素,作為套餐個碗主要用嚟填肚嘅烏冬嚟講,好食都算係咁~最後同黃先生大讚繼而爭食嘅甜品─海鹽焦糖冬甩雪糕,個冬甩好似我超鍾意食嘅冬甩先生個款波堤,配埋雪糕同淋上好似咖哩嘅自家製沖繩海鹽,黃色個堆係吉
炸物唔錯!好味在後頭 甜品最好食🤤

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
本身要係商場買嘢,黃嘅選擇其實唔多,諗住是但求食完就行街

見呢間唔多人排就決定食佢,等緊位個陣已經諗好食乜😬

▷牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞 $38

▷一人前套餐 $108

▶沖繩天婦羅.牛肉壽喜燒烏冬

▷花之雪糕冬甩.黑糖菊花茶

沖繩紫薯春卷(2件)
黑椒酥脆雞(2件)
洋蔥蓉圈(4件)
蕃薯條

最後同黃先生大讚繼而爭食嘅甜品─海鹽焦糖冬甩雪糕,個冬甩好似我超鍾意食嘅冬甩先生個款波堤,配埋雪糕同淋上好似咖哩嘅自家製沖繩海鹽,黃色個堆係吉士醬啲fd

簡單但個配搭好好好好味!總結,唔錯唔錯,下次經過都會再食😙💛

@antoshimohk

Antoshimo Cafe & Bakery
荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1066號舖
新蒲崗太子道東638號Mikiki 地下G05B號舖
鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場1樓182號舖
九龍灣宏照道38號Megabox10樓6號舖
油塘高超道38號大本型2樓211號舖
2021-01-01 870 浏览
30-11-2020下午茶二人餐 $128波波牛乳冬甩雪糕 +$10-係Megabox睇完野開始Feel到肚餓 醒起樓上Foodcourt有間黃店 價錢唔太貴 就去開餐啦!-套餐覺得最好食係黑糖蕃薯條🍠 跟住係兩個甜品🤣番薯條份量都多 而黑糖味唔會搶過蕃薯味 甚至更帶出蕃薯味😋-柚子鍋燒咕嚕雞 有6件炸雞配上柚子醬 食落口清新!表面炸得脆口👌🏻裏面唔會Overcook!-胡麻花撈麵普通 同埋麵底煮得太淋 呢個麻麻地!芝士蕃茄鍋燒炊飯 個飯有啲驚喜 芝士做到拉絲效果 蕃茄味又唔太搶!-士多啤梨味冬甩🍓🍩味道唔太甜 口感有啲煙韌 不過嗰粒公仔頭朱古力就唔好食🤣-將另一個🍩加錢轉波波牛乳冬甩雪糕 等嗰陣見店員幾有心機整!雪糕重奶味唔太甜 冬甩配雪糕幾夾 跟餐加$10抵食!
30-11-2020
下午茶二人餐 $128
波波牛乳冬甩雪糕 +$10
套餐覺得最好食係黑糖蕃薯條🍠 跟住係兩個甜品🤣
番薯條份量都多 而黑糖味唔會搶過蕃薯味 甚至更帶出蕃薯味😋
胡麻花撈麵普通 同埋麵底煮得太淋 呢個麻麻地!
2020-11-30
2020-10-05 1211 浏览
炊飯4步驟Delicious 4 steps1. 打卡Take a nice photo2. 將蕃茄切碎同芝士飯撈匀Cut tomato in pieces mix it well with cheese rice3. 抆平Make it flat4. 食!Eat!一開頭個飯會比較多湯汁The rice is a little liquidity at first但之後個飯會索晒啲湯汁But the rice will soak up the soup如果d芝士撈得夠匀If you mix the cheese will每一啖飯都有拉絲芝士!You can have cheesy cheese every single bite!
一人下午茶

一開頭個飯會比較多湯汁

但之後個飯會索晒啲湯汁

如果d芝士撈得夠匀
If you mix the cheese will

每一啖飯都有拉絲芝士!
2020-10-05
一人下午茶
2020-09-26 750 浏览
12:00開門,普通食客要等開門,但有熟客就可以提早點餐!!!指引十分不足,我地見一路有人點餐,但店員卻說未開門!員工態度亦超差!我地第一個點餐,已經係第4張單!太過份!以後不會再黎呢間分店!!
12:00開門,普通食客要等開門,
但有熟客就可以提早點餐!!!
指引十分不足,我地見一路有人點餐,
但店員卻說未開門!員工態度亦超差!
我地第一個點餐,已經係第4張單!
太過份!以後不會再黎呢間分店!!
2020-09-26
聽說週末要吃點邪惡的,才算是美好的一天。在megabox看電影前想找點吃的,就去吃一下這間的料理。只是$88,就有一鍋餸+飯/麵+飲品+邪惡雪糕donut🍩的確很抵食!而且一次過滿足幾個願望🌟蜜糖芥末鍋煮豚肉:個人很喜歡蜜糖芥末醬,所以這餸是很好吃!薄薄的豚肉加上很多的蜜糖芥末汁味,其實我是來吃醬的吧!🌟超番茄濃度8湯烏冬:可能本身聽到超番茄太大期望了,感覺沒太濃的番茄味,也沒有很辣,但整體是ok的🌟芝士濃蝦鍋燒炊飯:這個比較好食,再一次證明醬料的重要(還是其實我是來吃醬料的?),芝士有拉絲,配上秋葵和海鮮醬,令個飯好香🌟海鹽焦糖冬甩雪糕:飯後甜品是整餐飯的精髓一有甜品就會心情好,特別之處是底下暖暖的焦糖醬,配上donut真的很好吃,而且很香,雪糕不會太甜,不會搶去焦糖的甜和香

蜜糖芥末鍋煮豚肉

超番茄濃度8湯烏冬

芝士濃蝦鍋燒炊飯

海鹽焦糖冬甩雪糕

🌟海鹽焦糖冬甩雪糕:飯後甜品是整餐飯的精髓
一有甜品就會心情好,特別之處是底下暖暖的焦糖醬,配上donut真的很好吃,而且很香,雪糕不會太甜,不會搶去焦糖的甜和香[调皮]

蜜糖芥末鍋煮豚肉
超番茄濃度8湯烏冬
芝士濃蝦鍋燒炊飯
海鹽焦糖冬甩雪糕
2020-08-12 767 浏览
香港人真幸福, 沖繩連鎖炸麵包店日賣二千個, 開分店首選香港, 而且一來就幾間分店。現時疫天價$59套餐, A+B+C+D (主食+小菜+甜品+飲品), 物超所值主食和小菜都是用鐵鍋上(鍋物🤔), 熱度勁, 份量足, 兩個小鳥胃都夠食, 大滿足❗主食多數是日式洋食, 點了芝士(拉絲😍)蕃茄飯, 小菜點了椰菜肉片, 兩個都好好味, 中上水準😳明明鋪仔細細, 廚師都唔多個....甜品焦糖醬雪糕麻薯冬甩, 強推!波波冬甩外表完整, 皮層脆脆的(雖然未至於咯咯聲), 咬下去麻薯煙韌不痴牙, 口流上乘。至於(海鹽❓)焦糖醬超級惹味, 配冰凍雲呢拿雪糕和一細篤紫薯忌廉完全不搶味, 極有質感的甜品啊家私之旅III p.s. 飲品黑糖凍菊花茶唔駛加錢, 落黑糖有誠意

2020-08-09
2020-07-11 867 浏览
本來一開始留意到係沖繩冬甩,之後見到Payme減$10,然後再見到係令人懷念嘅A加B餐$88(未減$10),仲送冬甩雪糕同埋嘢飲!套餐可以選擇嘅種類算多,抵到爛! A類有豬雞牛魚,加埋有10種選擇,今次試咗A1柚子咕嚕雞同埋A5壽喜燒肥牛。一個似西檸雞,一個似吉野家肥牛,雖然食完唔飽,但好好味😋B類唔係飯就係烏冬,越好味嘅嘢,份量就越細。B4蕃茄烏冬係人氣之選,睇相同食落就係只有半份烏冬,加咗好多七味粉,似元氣,好少好少嘅辣。B1芝士蕃茄飯,就似薩莉亞餐廳同pepper lunch,正常發揮。最好味係呢個海鹽焦糖冬甩雪糕!食落似麻糬油炸鬼

最好味係呢個海鹽焦糖冬甩雪糕!食落似麻糬油炸鬼

2020-07-05 353 浏览
因為工作關係又黎到 九龍灣平時都冇咩機會去mega box 今次有朋友推驚去哩間同路店幫襯我叫咗蕃茄烏冬,再加一個甜品。蕃茄味濃同烏冬爽好又彈牙!最正始終係個甜品,甜品我哋揀咗冬甩配雪糕。個冬甩個皮夠脆,啲焦糖醬加埋啲雪糕,又鹹又甜😋。不過我覺得最冇得頂,係隔離有一個花花造型嘅紫薯cream!簡直一流!
因為工作關係又黎到 九龍灣
平時都冇咩機會去mega box
今次有朋友推驚去哩間同路店幫襯

我叫咗蕃茄烏冬,再加一個甜品。蕃茄味濃同烏冬爽好又彈牙!最正始終係個甜品甜品我哋揀咗冬甩配雪糕。個冬甩個皮夠脆,啲焦糖醬加埋啲雪糕,又鹹又甜😋。不過我覺得最冇得頂,係隔離有一個花花造型嘅紫薯cream!簡直一流!
2020-05-26 755 浏览
下午時間行Megabox見到有冬甩🍩店買一送一優惠$38 波波牛乳冬甩雪糕,個外相非常吸引,個冬甩好脆,有好多配料👍🏻牛乳雪糕個牛奶都重味,小吃品嘗剛剛好,另外見到DIY冬甩套餐都好可愛,兩個冬甩加其他配料可以自己玩
下午時間行Megabox見到有冬甩🍩店
外卖自取
2020-05-15 626 浏览
到Megabox睇戲前食個lunch,係food court揀間黃店~Lunch set鍋物配一個主食同一杯凍檸茶夾埋$73,仲送左個黑糖雪糕冬甩😋叫左柚子鍋燒雞加日式湯麵🍜一開始以為係類似燒春雞,點知係炸雞配柚子醬,不過都幾好味😋個麵嘅份量比較少,不過食左啲邪惡柚子燒雞食少啲主食都好嘅🤣男朋友叫左黑椒炸雞配芝士蕃茄飯,黑椒炸雞幾香,比柚子雞脆啲,芝士蕃茄飯份量好多,好濃味😋一個lunch set送一個黑糖雪糕冬甩,上面仲有香港加油嘅旗仔😍雪糕冬甩🍩好好味,值得一試👍🏻
2020-04-23 572 浏览
好耐之前喺度食過幾次冬甩果然冬甩都係要配雪糕先好食今次試30蚊兩款自選冬甩(海鹽焦糖和朱古力味)無加雪糕覺得個冬甩有啲乾丶唔夠甜丶唔夠多朱古力雖然都係暖暖地熱熱地但係口感都係差啲
好耐之前喺度食過幾次冬甩
果然冬甩都係要配雪糕先好食
今次試30蚊兩款自選冬甩(海鹽焦糖和朱古力味)
無加雪糕
覺得個冬甩有啲乾丶唔夠甜丶唔夠多朱古力