餐厅: APT. (月街)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-11-04 181 浏览
今日自己去咗呢一邊做運動,見到呢一間都幾多人排隊嘅咖啡室,上網睇咗佢嘅多士好好食,就決定一個人嚟試吓,覺得整體都唔錯,叫咗一份toast + coffee! 而且呢一個小區比較靜,有一個比較舒服嘅感覺!我就揀咗三個toppings, cherry tomatoes好fresh! 輕輕煎左個面,好好食,酸酸甜甜,亦都非常開胃,蟹肉亦都非常好食,完全冇腥味,同個包加埋炒蛋非常match! 炒蛋亦都做得非常好,個質感唔錯,唔會太熟,下次會返嚟試吓其他toppings!

2024-10-18 523 浏览
今日買左Brioche sandwich 外賣,因為係外賣緣故,而紙盒又係密不透光,返到公司先發現麵包裏裏外外完全燶晒,唔知以為你地用charcoal bread。相信如果食完應該會有cancer!餐廳你係咪當客人傻㗎?不知所謂!廚師唔該真係要去驗眼,你係咪正常同燶都分唔清,定係連烘麵包咁簡單都唔識?做食肆俾返少少良心啦,你絕對係香港飲食業嘅害群之馬!奉勸大家千祈唔好去!Admiralty/ Wan Chai has better options!

外卖自取
2024-10-02 619 浏览
呢一間絕對係我最鍾意嘅咖啡室之一,佢係灣仔星街,絕對唔係喺繁華鬧市之中,係一個小區!好少人可以靜靜地休息下,我今日自己一個食早餐,食左佢既三個toppings!佢既炒蛋真係做得非常出色,而且絕對唔會有太多油,亦都充滿蛋香,佢嘅質感亦都係非常好,唔會太水,整體嚟講都鍾意佢呢一個炒蛋!慢煮雞胸都係其中一個好好食,佢慢煮雞胸嘅肉質做得非常好,唔會好鞋,而且佢加咗少少紅椒粉,令到佢嘅味道更加突出,加埋本身嘅酸種麵包,成個配搭都做得唔錯

2024-09-02 1007 浏览
今日約咗好姊妹係附近shopping食brunch, 佢推介左星街,話呢個小區既感覺好chill! 我哋搭地鐵去,F出口跟指示出去就係見到星街🙈🙈🙈 好容易搵 我哋去到直接有位 可能早左少少🙈 不過只有outdoor位置🙈 唔緊要 都唔係太熱我揀左三個toppings既toast, 分別有蟹肉,蛋同slow cook chicken breast! 三個都好食,蟹肉加蛋既口感好夾,冇諗過咁多蟹肉🙈🙈🙈 雞胸係慢煮所以好嫩,完全冇好鞋既口感,整體成份toast都係好味,價錢方面就係中上~ 加埋咖啡大約160🙈🙈

2024-07-16 1276 浏览
𝙋𝙖𝙜𝙚 1️⃣- $65/2 𝙩𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜𝙨🍞𝘽𝙧𝙚𝙖𝙙: 𝙎𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝🧀𝙎𝙥𝙧𝙚𝙖𝙙: 𝙎𝙪𝙣-𝙙𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚🍳🍅🧀𝙏𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜: 𝙋𝙤𝙖𝙘𝙝𝙚𝙙 𝙚𝙜𝙜 + 𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 𝙬/ 𝙛𝙚𝙩𝙖 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚𝙋𝙖𝙜𝙚 2️⃣- $65/2 𝙩𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜𝙨🍞 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙙: 𝙎𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝🧀𝙎𝙥𝙧𝙚𝙖𝙙: 𝙎𝙪𝙣-𝙙𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚🍳🍄𝙏𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜: 𝙋𝙤𝙖𝙘𝙝𝙚𝙙 𝙚𝙜𝙜 + 𝙢𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢𝙨📍APT. CoffeeShop A&B, G/F, 2-12 Moon Street, Wan Chai
𝙋𝙖𝙜𝙚 1️⃣- $65/2 𝙩𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜𝙨
🍞𝘽𝙧𝙚𝙖𝙙: 𝙎𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝

𝙋𝙖𝙜𝙚 2️⃣- $65/2 𝙩𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜𝙨
🍞 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙙: 𝙎𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝

📍APT. Coffee
2024-06-07 1637 浏览
🌟非常鍾意食呢一間cafe既toast, 你可以自己揀唔同嘅toppings, 個人嚟講,覺得佢嘅炒蛋非常好食,啦啦仲要非常香,質素非常高,而且配埋最鍾意食嘅Parma ham, ham嘅質素普普通通,不過呢個價錢嚟講都唔可以要求太多!smoked salmon, 再加埋炒蛋配搭都係非常match!好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟

好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
2024-05-06 1789 浏览
Toast Tailoring3 Toppings - $90Bread: SourdoughSpread: Sun-dried Tomato Cream CheeseToppings: Truffle Scrambled Eggs +$12Baby SpinachCrab Meat +$284 Toppings - $138Bread: SourdoughSpread: Sun-dried Tomato Cream CheeseToppings: Scrambled EggsMushroomSmoked Salmon +$25Avocado +$20Hojicha Latte - $48Passionfruit Soda - $45

Toast Tailoring

Passionfruit Soda - $45
2024-03-30
Hojicha Latte
2024-04-16 1794 浏览
APT. 已經食過好多次,質素依然無下降,仍然保持到水準。位置唔係好多,有室內室外位置,平日午餐時段唔算太多人,但係假日嘅午餐時段就非常多人,要排一個鐘頭以上先可以用餐。而價錢方面,性價比最高,當然係選擇4 Toppings,因為要加錢嘅項目都可以免除,不需要額外另外收費,而且仲有一個小小嘅沙律伴菜送,但3 toppings以下嘅選擇就唔會有沙律送,沙律非常出色,好食到只係想只係剩係叫沙律食,沙律入面有南瓜同粟米,再加自家製沙律醬,出面係食唔到,所以沙律真係畫龍點睛,值得一讚👍🏼𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩 𝙏𝙖𝙞𝙡𝙤𝙧𝙞𝙣𝙜 💰$𝟭𝟯𝟴4 Toppings (Mushroom, Avocado, Smoked Salmon, Crab Meat)𝙇𝙞𝙢𝙚 𝙨𝙤𝙙𝙖 🍹 $𝟰𝟱味道正正常常,但係食嘢點能夠唔叫飲品 🤣

Toast  Tailoring

𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩 𝙏𝙖𝙞𝙡𝙤𝙧𝙞𝙣𝙜 💰$𝟭𝟯𝟴
4 Toppings

𝙇𝙞𝙢𝙚 𝙨𝙤𝙙𝙖 🍹 $𝟰𝟱

味道正正常常,但係食嘢點能夠唔叫飲品 🤣

2024-04-08
Toast  Tailoring
2024-03-24 1412 浏览
周日中午十二点来的,需要等位,但服务员小姐姐会记下你的电话,到号会打给你,大概等了20min~坐的户外,说实话高脚凳不是很舒服,天气也有点热,不过满满看着街上人来人往也蛮chill😆✨Toast可以选择2/3/4种toppings,每一份有两片面包,两个女生share份量也很够,很推荐Poached eggs!熟度刚刚好,剩下的自己喜欢什么就加什么啦。面包是酸种面包,很香很有嚼劲~✨Salad 💰98,选4种食物,个别食物需要加价,很推荐小番茄,超级甜,蓝莓醋酱很特别~✨Iced White,mild感觉三种size是不同量,mild会比较大杯,好喝,不苦不酸✨ Iced matcha Latte好喝但稍微有点甜😍整体来说算是性价比比较高的brunch,服务员很nice~
✨Toast
面包是酸种面包,很香很有嚼劲~
✨Iced White,mild
✨ Iced matcha Latte
好喝但稍微有点甜
跟大家講,我喺APT.Coffee遇到咗一段舌尖上嘅剪輯旅程,真係正到彈起!我揀咗酸種麵包嚟做我嘅三層夾心,疊上超滑嘅chicken breast,插旗嘅時候啲肉汁滴灑落麵包、合埋唔經唔覺入咗口,嘩,神奇!🥪🎉而段kale同beetroot沙律真係出乎意料地新鮮嘅,每啖都好飽嘴,醬汁嗰陣SourSour甜甜嘅,真係正!🥗當日嘅咖啡選擇就有啲文青feel,我揀咗杯Earl Grey Latte, 呢個Late灰加埋茶香真係幾搭,茶控嘅我飲左都有份溫柔嘅感覺呢!飯後dessert 食咗個apple crumble tart,配埋雪糕,個脆皮啖啖蘋果香,配上凍雪糕啲味搭得好埋。喺呢個小空間度,飽覽食物嘅精彩野嘅組合,真係值得嚟一試!🍰💕

2023-12-24 1241 浏览
The name stands for “A Personal Tailor”, which is also how the menu is designed. Diners can construct their own salads or toasts by choosing different toppings.It was a weekday lunch hour when we visited. There wasn’t much seats available so it might take a little waiting time. It is a struggle to decide my own combination because everything looks good, with so many delicious combinations. Hojicha Latte is surprisingly good, the tea flavour is just right. Would be better if the toast is slightly

It was a weekday lunch hour when we visited. There wasn’t much seats available so it might take a little waiting time. It is a struggle to decide my own combination because everything looks good, with so many delicious combinations. Hojicha Latte is surprisingly good, the tea flavour is just right. Would be better if the toast is slightly warmer.

📝Menu:
🔸Toast Tailoring
- Sourdough, sun-dried tomato cream cheese, baby spinach, smoked salmon
🔸Hojicha Latte
2023-12-06 1044 浏览
APT-😋Taste: 6.5/10💰Price: 120 pp🚶‍♂️Revisit: 🙂✨Decor: ✨✨2/3-Sourdough: Sun Dried Tomato Cream Cheese, Truffle Scrambled Egg, Spinach, Chicken Breast-灣仔星街cafe 近Office所以就算唔係話超好食既cafe 都會再去既 味道既話其實係屋企都可以整到差唔多既野 不過特別要稱讚既係佢哋個雞胸肉 一啲都唔柴 好嫩滑 係意想不到既 炒蛋都幾滑 幾香truffle味
APT
😋Taste: 6.5/10
💰Price: 120 pp
🚶‍♂️Revisit: 🙂
✨Decor: ✨✨2/3
2023-11-18 1203 浏览
月街既APT,A Personal Tailor咁解,入面飲既食既都係可以tailor made,揀到啱心水為止Morning coffee 黎講都係black,無乜好特別介紹,反而個多士有啲出色,揀左 sourdough / sun-dried tomato cream cheese做個base,topping 分別揀佐 scrambled eggs 、babyspinach、Turkey Ham。上枱賣相100分,其實就係一個toast,加啲seasoning係面,除咗個蛋其他都唔使煮無乜特別,不過就食得好開心因為好靚同埋碟上面所有野都係自己鍾意食。
2023-08-16 1886 浏览
咁岩係灣仔附近見完工,就約朋友係附近食早餐,朋友帶我行上星街話有好野食,行上星街轉灣就黎到月街,去到月街有幾間CAFE,朋友推薦左呢間以酸種麵包出名既APT.APT.以簡約裝修為主,而且有室內同室外位置選擇,由於天氣真係太熱,今次揀左室內。我就叫左Poached eggs 同Chicken  breastPoached eggs有蛋黃流心配多士食超夾。Chicken  breast比想中有味,但配多士就略為普通。飲品:Earl Grey tea朋友叫了Smoked Salmon同SourdoughSmoked Salmon配Sourdough,出乎意料夾,Smoked Salmon既咸味再配上清新既牛油果醬,整個口感非常清新。飲品:Cappuccino📍 APT. (月街)灣仔月街2-12號地下A&B號舖❤️價錢:9/10❤️味道:8/10❤️服務:8/10
Poached eggs有蛋黃流心配多士食超夾。
飲品:Earl Grey tea

朋友叫了Smoked Salmon同Sourdough
飲品:Cappuccino

📍 APT. (月街)
灣仔月街2-12號地下A&B號舖

❤️價錢:9/10
❤️味道:8/10
❤️服務:8/10
2023-05-05
$150 (早餐)
2023-07-26 1416 浏览
陽光普照的一天,走進灣仔的後花園—月街。這個地方格外寧靜,與繁榮的大街有種與世隔絕的感覺,很適合坐在半露天的餐店位置,喝着咖啡,享用一份美味的brunch。.APT 全名是 A Personal Tailor。無論多士、三文治或是咖啡,都可以自由配撘,選出最獨一無二、最適合自己的口味。.🥑Sourdough/ Greek Yogurt/ Avocado/ Scrambled Egg $90漂亮的牛油果花朵與絲滑的炒蛋是我第一最愛的配撘!牛油果花朵的texture很軟身,熟度完美,不會很生很硬。另外,牛油果花朵下有一大片牛油果醬,吃下去有滿滿的層次感!雞蛋炒得很幼嫩,若果把牛油果與炒蛋放在一起吃,更為滿足!.🐟Sourdough/ Sun-dried Tomato Cream Cheese/ Mushroom/ Poached Egg/ Smoked Salmon $115厚厚的三文魚與流心的水波蛋是我第二最愛的配撘!三文魚魚油味濃厚豐富,而且每一片也是厚厚的,令人回味無窮!美中不足的是原本滿期待的水波蛋切開後發現比預期更熟,少了流心的效果,但味道也是很不錯的唷!.☕️Seasonal B
陽光普照的一天,走進灣仔的後花園—月街。
APT 全名是 A Personal Tailor。
漂亮的牛油果花朵與絲滑的炒蛋是我第一最愛的配撘!
雞蛋炒得很幼嫩,若果把牛油果與炒蛋放在一起吃,更為滿足!
厚厚的三文魚與流心的水波蛋是我第二最愛的配撘!
三文魚魚油味濃厚豐富,而且每一片也是厚厚的,令人回味無窮!
☕️Seasonal Blend/ Black/ Strong/ Oat Milk $40
House Blend/ White/ Strong/ Silky/ Oat Milk $50
咖啡味道香濃有驚喜,在選擇咖啡時,店員會細心的詢問想要nutty或是fruity的taste,也會給你建議。
全白色的店舖外牆令人感覺份外放鬆,絕對推薦過來度過一個悠閒的下午!
Seasonal Blend/ Black/ Strong/ Oat Milk House Blend/ White/ Strong/ Silky/ Oat Milk