餐厅: APT. (月街)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
依間cafe十分特別😮客人可以自己選擇喜歡既麵包 醬料同配料🤤自由度十分高🤭好似醬料方面有得揀lemon cream cheese同pumpkin hummus🎃而配料方面更加有十多種選擇🤩好似mushroom. parma ham 蟹肉 雞胸肉 油果等等🥑自己mix&match 總之揀到自己滿意為止🥳今次想食light D既野所以只係叫咗sourdough+pumpkin hummus+smoked salmon+mushroom🍄味道不過不失 有啖啖pumpkin hummus味🍄但係唔夠突出🤭個人黎講覺得性價比挺高 值得回訪😙下次冇咁飽時一定係order 3-4toppings叫幾出名既scrambles eggs同雞胸肉!!🍳
依間cafe十分特別😮

但係唔夠突出🤭
個人黎講覺得性價比挺高 值得回訪😙
下次冇咁飽時一定係order 3-4toppings
叫幾出名既scrambles eggs同雞胸肉!!🍳
位於灣仔月街的APT. Coffee,周邊滿佈特色小店及別具風味的餐廳,而在這橫街窄巷的白色小店依然不乏人氣,經常座無虛席!🥰APT. 即是A Personal Tailor的縮寫,無論沙律、吐司或咖啡都可以自由配搭,而且款式非常多!🍄Poached eggs, Smoked salmon & Avocado with lemon cream cheese on Sourdough ($115)經典組合,完全唔會出錯🥰🍄Scrambled eggs, Parma ham & Crab meat with lemon cream cheese on Sourdough ($112)這款是滿滿的蛋白質😆🍄Hojicha Latte 焙茶拿鐵($48)坊間好少見到hojicha latte, 小妹二話不說就嗌左👍🏻

經典組合,完全唔會出錯🥰

這款是滿滿的蛋白質😆

Hojicha  Latte

🍄Hojicha Latte 焙茶拿鐵($48)
Hojicha  Latte
2021-08-10 458 浏览
i always like to go here if I am with my friendsthis is a cozy place to hang out in a smaller group.i like the attentive staff and it is located at a beautiful and quiet street (moon street) in wan chai.But make sure you come earlier to obtain a seats as it may get busy during lunch time.this is a dog friendly place as well which you can bring your pet here! the food is nice. look at the picture!they look healthy and at the same time very tasty!enjoy your lunch / tea with your friends.do not for

the food is nice.
look at the picture!

do not forget to order their coffee as well!

2021-08-05 487 浏览
好耐冇去Cafe喇~  大半年前嘅聖誕節專誠嚟到灣仔月街🌙嘅APT. Coffee,附近環境好幽靜呀,雖然嗰日有聖誕set食,最後都揀咗自己鍾意嘅野菌同蟹肉topping,材料幾fresh嘅,但lemon cream cheese存在感低。toast就屬於比較濕軟嘅酸種包,唔脆邊亦唔算好酸,就係幾大份咁,淨係食一件都已經有飽肚感。但講到味道,真係好難超越到中環Baked嘅酸種包!❤️.朋友就好欣賞佢杯啡,因為樣樣有得揀,例如nutty定fruity嘅咖啡豆,好易搵到啱自己口感同味覺嘅組合!

2021-07-17 763 浏览
平日早上過左返工時間先過黎,堂食仲有2張空枱入內一去到去左個take away counter同個staff個要食咩然後佢先話呢個係take away counter,堂食要入去坐住點?其實一去到已經冇人指示我堂食/外賣要點做叫完野食之後有個staff指示我去左張枱坐但張枱上面有長頭髮,好似未執好枱咁,感覺唔多衛生因為沖啡同用餐分開左2個空間,而用餐嘅空間長期都冇staff睇住好似比人放生左,要啲咩餐具都係自助形式咁叫左杯Flat White SOE,SOE味道不錯幾溫和,拉花又靚另外叫左個carrot cake,估唔到幾有心思嘅擺盤個醬係士多啤梨同芒果醬,配埋啲雜莓都幾好食總括黎講蛋糕同咖啡質素都不錯但店員可能需要多啲training,佢地圍內講野會用英文溝通,但係客人面前好似吵架咁溝通,有少少激動服務同衛生欠佳唔太鐘意呢度嘅堂食環境,好似冇人理又感覺唔到店員嘅關注下次黎飲杯啡都得嘅
平日早上過左返工時間先過黎,堂食仲有2張空枱入內
其實一去到已經冇人指示我堂食/外賣要點做
叫完野食之後有個staff指示我去左張枱坐
但張枱上面有長頭髮,好似未執好枱咁,感覺唔多衛生
好似比人放生左,要啲咩餐具都係自助形式咁
另外叫左個carrot cake,估唔到幾有心思嘅擺盤
個醬係士多啤梨同芒果醬,配埋啲雜莓都幾好食

總括黎講蛋糕同咖啡質素都不錯
服務同衛生欠佳
唔太鐘意呢度嘅堂食環境,好似冇人理又感覺唔到店員嘅關注
下次黎飲杯啡都得嘅
Strong  Flat  White
Carrot  Cake
2021-07-09
早餐
2021-07-15 543 浏览
假日一早去月街食個靚早餐Fresh一下自己,日月星街都好耐無行過入去,原來依家多左咁多小店一行四人分兩張檯各只點左相同的野食同飲品,呢個組合真係好好玩好好笑,好嘈呀我地我地都係叫3 Toppings Bread-$80, 第一款叫水波蛋😍,牛油果(+15)蟹肉(+$20),要Lemon Cream Chesse,上檯我講出左三個字。。。「美如畫」,廚房裡面的廚師應該美感十足,唔識影相的我都影到好靚👍未擺落口已經食指大動啦,食完更加係色香味俱備!包選左提子合桃包,貪佢可以吸多D蛋汁,牛油果同蟹肉好夾好清新,唔知加D檸檬汁會唔會更突出呢,好好食!第二款係唔記得咩包配蘑菇,水波蛋,雞胸(+$15)都係配Lemon Cream Cheese,我試左少少,個包唔夠volume吸唔到好多蛋汁我見朋友仔食完吸唔晒D蛋汁,當然佢地3個無我咁高的進食技巧都係原因之一😆,蘑菇同雞都好味架咖啡先係重點,先選Black or White,再選濃度之後就熱定凍最後揀奶泡咖啡我地都係prefer 熱的,Strong White Silky 兩杯同兩杯Matcha Latte拉花好靚,呢杯咖啡可以慢慢飲慢慢品賞,平

拉花好靚,呢杯咖啡可以慢慢飲慢慢品賞,平時我飲americano 多今次加左少少奶泡厚度適中-剛好!唔會重奶味蓋過晒D咖啡味,我地選的係Nutty 為主,我好鐘意🥰

另一杯的Matcha Latte 評語係茶味好香好濃,唔似飲Starbucks個味咁假,大家食飽傾下飲下笑下,好relax下,之後我地要去合和上山行下喇😆

2 Topping Bread -$65
3 Topping Bread -$80
Coffee- $42
Matcha Latte- $45

價錢合理,店員有禮,食物好食,咖啡好飲,我地會再來👍
2021-06-20
$100 (早餐)
  • Open  Toast
2021-07-12 669 浏览
Hoilday on Blue Monday🌻難得星期一放假就要chilll下既餐廳全白色裝潢相當簡潔!等左10分鐘到就有枱今之試左佢地既Open-faced Toast 而Topping就揀左Crab meat 🦀/Parma Ham/Scrambled egg🥚 /mushroom🍄Toast相當足料味道亦都非常好丫~飲品就叫左iced latte咖啡味濃~但天氣太氣戶外真係會出哂汗丫🥵嘆埋杯冰凍既latte都唔係樂頂得順~
Hoilday on Blue Monday🌻
難得星期一放假就要chilll下既
餐廳全白色裝潢相當簡潔!
等左10分鐘到就有枱
今之試左佢地既Open-faced Toast
而Topping就揀左
Toast相當足料味道亦都非常好丫~
飲品就叫左iced latte咖啡味濃~
但天氣太氣戶外真係會出哂汗丫🥵
嘆埋杯冰凍既latte都唔係樂頂得順~
試過2次多士嘅組合都好滿意 見到佢餐牌原來連salad bowl都有得tailor made🤭而且配料選擇都幾多 所以試試🤤-🥗 Salad Tailoring ($88)Beetroot | Grilled corn | Kale & quinoa | Pumpkin | with blueberry vinegar樣子唔錯 如果唔額外加配料係包4款toppings~我揀呢4款我特別推介烤熟米🌽同埋南瓜🎃💛💛烤粟米超級爽甜 南瓜方面佢係微微烤過 帶點點香口🌝dressing我揀左blueberry vinegar🫐酸酸甜甜好清爽!不過整體就真係輕食之選黎 我覺得整體再大份少少會飽啲🤣或者可能額外加錢加配料就會更加滿足🤭但係食材方面係新鮮好食嘅🌝
🥗 Salad Tailoring ($88)

2021-07-04 529 浏览
窩夫久違的閨蜜聚會,地點選在灣仔月街的APT. Coffee,原來大家都是第一次去月街。可以根據自己的口味調配咖啡。窩夫見到餐牌上有Hojicha Latte,便決定不喝咖啡。食物方面,多士是人氣之選。窩夫的Hojicha Latte茶味香濃,水準之作。閨蜜的咖啡也不錯。先來兩件以綠色和白色為主的多士,由於窩夫不吃提子乾,麵包選了Sourdough,多士上塗了一層Lemon cream cheese,淡淡的檸檬味感覺清新。上面的兩款toppings分別是Poached eggs和Avocado,原來Poached eggs下面有牛油果醬,早知不要牛油果了。另一客多士顏色很美,令人食慾大增。多士上塗了Pumpkin hummus,不過南瓜味不太突出。煙三文魚不會太鹹,帶點油香,個人覺得炒蛋稍為熟了一點。

可以根據自己的口味調配咖啡。

食物方面,多士是人氣之選。
Hojicha Latte

窩夫的Hojicha Latte茶味香濃,水準之作。

閨蜜的咖啡也不錯。

2021-05-04
早餐
Hojicha Latte
2021-06-26 657 浏览
假日過海行山,回程巴士有站係pp3落車剛好到APT門口,所以決定落車去嘆番杯咖啡🤤 12點半左右到留名等8張檯,去PP行左一陣已經收到電話問坐戶外得唔得? 肚仔餓梗係話好。.Toast Tailoring: Sourdough 底 / pumpkin hummus base / 4 toppings: poached egg + tomato with feta cheese + chicken breast + smoked salmon💲138 ⭐️ 4.5/5餐廳主打自選toast ,可以揀2/3/4 toppings。toppings 基本上全部都係清新健康嘅配搭,所以我決定試盡4樣。值得一提chicken breast 係比想像中軟嫩多汁,對平日食開鞋爆雞胸既我非常驚喜。依家潮流興低GI 健康sourdough,我自己個人都鍾意。.House Blend / White with Flat milk foam / skim milk💲42⭐️ 3.5/5咖啡都玩tailoring,呢度有比較少正式咖啡店可以揀嘅skim milk,因為skim milk 比較難打泡,果然係主打健康
⭐️ 4.5/5
⭐️ 3.5/5
咖啡都玩tailoring,呢度有比較少正式咖啡店可以揀嘅skim milk,因為skim milk 比較難打泡,果然係主打健康嘅咖啡店。
因為所有元素都岩我口味,直入有下次系列
不專業食評 nei.foodie
自選toast
Latte
自選toast
Latte
  • Open  Toast
外賣好快就有得拎,堂食就要等比較耐但估唔到驚喜連連🤩.用心既包裝加超美手寫既卡去推介你點樣食(堂食會整好比你)💗.打開盒子又係另一個驚喜,野食分門別類擺得好靚,而且唔係得個樣,分量亦都唔細絕對對得到本身已經相對唔貴既價錢👍🏻.第一次食加左紅菜頭既hummus,塗上香脆煙韌既toasted sourdough上,加埋啲碎既堅果已經好好食,加埋自選既toppings口感就更加豐富.$80已經有3個toppings,parma ham需要加$12🥰 相比大部份cafe真心抵,而且好有質素.Totally in love with this passionate cafeQuite surprised when we received our beautifully packed takeaway with a hand written card recommending how to mix & match and enjoy the toast.Warm crispy and chewy toasted sourdough with beetroot hummus and parma ha
外賣好快就有得拎,堂食就要等比較耐
但估唔到驚喜連連🤩
用心既包裝加超美手寫既卡去推介你點樣食(堂食會整好比你)💗
絕對對得到本身已經相對唔貴既價錢👍🏻
Warm crispy and chewy toasted sourdough with beetroot hummus and parma ham & scrambled eggs & tomato with feta cheese for only $92! I’d say it’s a very reasonable price for the high quality tailor made open-faced toast! 🤩
𓏳 𝒜𝒫𝒯. 𝒞𝑜𝒻𝒻𝑒𝑒 𓏳𓋯盼望多時終於去到灣仔的 APT. 了 ❤️其實心想新年幾天假期去的搜尋時卻發現裝修ing 原來是擴充營業了 .__.之後有嘗試去一次但還是太多人了這次終於去成了!𓋪 𝘗𝘦𝘢𝘳 𝘛𝘢𝘳𝘵𓎺 𝘏𝘰𝘫𝘪𝘤𝘩𝘢 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦因為第一次去就是兩個店面連接了如果沒有擴充到隔壁 原先看來真的很小呢這次剛好有擴充的店有門口位就坐下了😄這店有名的是 toast 跟咖啡可以自己調節訂製但我對咖啡有一點選擇困難 (笑所以乾脆點了焙茶拿鐵 XD上桌時沒有焙茶香味 有點小失望呢不過喝下去不會有太多顆粒 算是蠻順口的甜點在 Lemon Tart 跟 Pear Tart 上苦惱了很久最後還是決定了 Pear Tart 💖感覺很少店會有這款甜點 (我見識少 XD首先精緻的擺盤加了分梨子的點點清甜中和了撻皮的膩感 不錯 ✨下次想要正式的點一份量身訂造的 toast 跟咖啡每一位客人的餐點都不一樣感覺很特別欸
𓏳 𝒜𝒫𝒯. 𝒞𝑜𝒻𝒻𝑒𝑒 𓏳

𓋯

盼望多時終於去到灣仔的 APT. 了 ❤️
其實心想新年幾天假期去的
搜尋時卻發現裝修ing 原來是擴充營業了 .__.
之後有嘗試去一次但還是太多人了
這次終於去成了!

𓋪 𝘗𝘦𝘢𝘳 𝘛𝘢𝘳𝘵
𓎺 𝘏𝘰𝘫𝘪𝘤𝘩𝘢 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦

因為第一次去就是兩個店面連接了
如果沒有擴充到隔壁 原先看來真的很小呢
這次剛好有擴充的店有門口位就坐下了😄

這店有名的是 toast 跟咖啡可以自己調節訂製
但我對咖啡有一點選擇困難 (笑
所以乾脆點了焙茶拿鐵 XD

下次想要正式的點一份量身訂造的 toast 跟咖啡
每一位客人的餐點都不一樣感覺很特別欸
2021-04-23
2021-06-19 462 浏览
😂 🥪自選toast🥗🥓🍳每份吐司🍞已經包左兩塊麵包🥯可以揀要 原味嘅麵包或者有提子嘅麵包再揀查喺麵包上面嘅醬料 紅蔥頭 或者 檸檬🍋你要選擇自己要揀幾多個配料2個配料係$653個配料係$854個配料係$138 (呢個價錢已經包括左任何需要另外付費的配料)朋友話 最醒目就係叫一份2個配料$65唔使加錢嘅配料然後另一份就叫4個配料 想最抵食就叫晒四個都要加錢先食到既餸 (例如 煙三文魚🍣 牛油果🥑 巴馬火腿 雞肉等)我就叫咗一份$65 要炒蛋同蘑菇🍄認真我覺得呢兩個配料係真係幾好食😋 又平另一份叫咗四個配料$138 附送 南瓜粟米沙律🥗除咗炒蛋係唔使加錢之外,另外三個餸都叫咗本身加錢既餸 🤣巴馬火腿 雞肉同埋蟹肉但係男朋友話啲雞胸肉冇乜味 蟹肉有啲腥🤣唔鍾意食煙三文魚🍣既佢 佢話咁樣佢寧願食煙三文魚☕️𝕨𝕙𝕚𝕥𝕖 𝕔𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 $𝟜𝟟🍹𝕡𝕒𝕤𝕤𝕚𝕠𝕟𝕗𝕣𝕦𝕚𝕥 𝕤𝕠𝕕𝕒 $𝟜𝟚 好可惜兩杯都唔好飲😢😢職員態度幾好~ 舖頭裝修咗之後變得更加大座位更加多所以令到排隊嘅時間係大大減少📍APT. Coffee (灣仔)灣仔月街2-12號地下A&B號舖
😂 🥪自選toast🥗🥓🍳

朋友話 最醒目就係叫一份2個配料$65唔使加錢嘅配料

我就叫咗一份$65 要炒蛋同蘑菇🍄
認真我覺得呢兩個配料係真係幾好食😋 又平

另一份叫咗四個配料$138 附送 南瓜粟米沙律🥗
除咗炒蛋係唔使加錢之外,
另外三個餸都叫咗本身加錢既餸 🤣巴馬火腿 雞肉同埋蟹肉

職員態度幾好~
舖頭裝修咗之後變得更加大座位
更加多
所以令到排隊嘅時間係大大減少

📍APT. Coffee (灣仔)
灣仔月街2-12號地下A&B號舖
2021-06-13 436 浏览
好鍾意星街呢個小區💫假日走過黎好Chill好有悠閒的感覺😚呢間Cafe 選擇不多 主打DIY 自選既多士🍞 原來店名APT 係A Personal Tailor咁解🪡 可以揀自己鍾意既配料同麵包 仲要賣相鋪到好似成塊畫布咁💕 絕對係一個不錯既Brunch 選擇☀️⭐️ Raisin & Walnut 🍇⭐️ Pumpkin Hummus 🎃⭐️ Tomato with Feta Cheese 🍅⭐️ Poached Egg 🥚⭐️ Ham 🥓第一份多士比較小清新感覺☘️ 提子同核桃既麵包食落甜甜地😋 反而Hummus 味比較淡 見到薄薄一層咁😅 水波蛋 同火腿都係好Typical既早餐配搭 蛋汁蘸麵包好開胃🥰 值得一讚係番茄好Fresh 配上芝士淡淡既鹹香🧀 配搭不會太單調⭐️ Sourdough 🥖⭐️ Lemon Cream cheese 🍋⭐️ Chicken Breast 🐔⭐️ Avocado 🥑⭐️ US Asparagus 🥦⭐️ Scrambled Eggs 🍳叫左4個Toppings 有點太過豐富😅 喜歡Sourdough 的麥香🧡 但建議如果想試真D 不同既Spread 可以叫少D Topp

⭐️ Raisin & Walnut 🍇

⭐️ Chicken Breast 🐔
⭐️ Avocado 🥑
⭐️ US Asparagus 🥦
⭐️ Scrambled Eggs 🍳

叫左4個Toppings 有點太過豐富😅 喜歡Sourdough 的麥香🧡 但建議如果想試真D 不同既Spread 可以叫少D Toppings🙊 炒蛋好Creamy 但比較膩 配上蔬菜食就剛剛好🥬 亮點係雞胸超級嫩滑🥰完全超乎意料🥳啱曬做Gym既朋友💪🏻
White

⭐️ White 🤍
咖啡同樣可以客製化好吸引呢😇 揀左White配返呢個純白小店😜 可以選擇 濃度 咖啡豆 同奶泡🍼 比較Fruity 既Blend🍎 加上幼滑既奶 非常容易入口
White
2021-05-31 610 浏览
灣仔係其中一個地區,當你有時間閒逛時,四處都充滿療癒嘅風景,亦令人可以有置身外地嘅感覺😎去APT. Coffee 沿路已經令你心情開始調節⋯⋯l佢哋裝修以白色灰色簡潔為主,室外坐位比室內坐位多,當日去到未到lunch time,但室內位置已經坐滿,佢四周環境比較空曠,亦冇乜車,所以坐喺室外都冇問題,亦正好可以影多幾張相,佢哋亦歡迎攜帶寵物,當日就見有人帶埋主子去飲咖啡, 見Cafe唔單止攞水比客人,之後亦攞咗一碗水比主子嘆,非常貼心❤️食物☕️🥗佢嘅咖啡你可以選擇House Blend或者seasonal blend,亦可以揀你咖啡嘅濃度intense/strong/mild,如果飲white,仲可以揀你想奶打成點,我就揀咗* Iced house blend black $35🥤- 好少飲凍咖啡仍然可以飲到重嘅咖啡味道,我已經唔係揀最濃,但都非常夠味👍🏻令我走嘅時候忍唔住都買咗幾包佢嘅drip bag ($20包)返屋企比屋企人試試* Salad $88- 有11種蔬菜俾你選擇,沙律醬亦有三種可以選擇,我就揀咗kale and quinoa,grilled corn,pumpkin 配h

食物☕️🥗

* Iced house blend black $35🥤

* Salad $88
- 有11種蔬菜俾你選擇,沙律醬亦有三種可以選擇,我就揀咗kale and quinoa,grilled corn,pumpkin 配honey mustard dressing. 蔬菜新鮮清甜配沙律醬非常凊新好味👍🏻