Arte by Padaria 的全新慕斯撻系列,無論是賣相還是味道都非常出色。用料新鮮,製作認真,每一口都能感受到他們的用心。除了慕斯撻,他們還有其他創意曲奇和法式可頌夾心球,下次有機會我一定要去試試。藍莓杏仁慕斯撻的賣相非常精緻,藍莓的紫色和杏仁的米色搭配在一起,非常吸睛。藍莓果醬味道濃郁,酸甜適中,可以吃出是用新鮮藍莓熬製而成,沒有其他多餘的成分。搭配朱古力酥皮,口感豐富,層次分明。青檸慕斯達克瓦兹撻的層次感非常豐富,總共有四層不同的夾心。最上面是牛奶味濃郁的忌廉和清新的青檸層,酸酸甜甜的,非常適合怕酸的朋友。中間的慕斯帶有微微的酸味,下面還有一層椰汁層,可以吃到椰絲,最底層是椰蓉層,椰子味非常香濃。

2025-02-15
  • 藍莓撻,青檸撻
2025-02-15 0 浏览
香橙朱古力慕絲撻:呢款甜點嘅朱古力味道濃郁,絕非一般嘅假朱古力撻皮。上層是滑嫩嘅朱古力慕絲,中間有類似生朱古力嘅質感,增添左口感嘅層次。內餡嘅香橙夾層酸度適中,同朱古力完美融合,帶黎絕佳嘅味覺享受。熱情果杏仁慕斯塔:呢款慕斯塔嘅味道酸甜可口,外層有類似啫喱嘅質感,增添左清爽嘅口感。中間嘅果仁同香蕉蓉豐富左整體口感層次,甜度適中,唔會過於甜膩,令人一口接一口,回味無窮。佢都有幾多款式, 下次經過會再試其他款!!!

佢都有幾多款式, 下次經過會再試其他款!!!

2025-02-13 0 浏览
Arte by Padaria喺又一城開新分店,位置正正喺溜冰場旁邊。今次試咗新出嘅創意慕絲撻系列,呢個系列以多種受歡迎嘅水果同堅果做主調,配合浪漫法式甜品風格裝飾設計,賣相精緻得嚟味道都有驚喜。🍊香橙朱古力慕斯撻 $58 慕斯撻底層有脆皮朱古力,上層一半係朱古力cream,一半係軟身朱古力皮,裡面就有就有朱古力慕斯,慕斯口感輕盈帶有陣陣橙香,裡面會食到切成絲嘅橙皮,甜度啱啱好~🍫榛子朱古力迷你蛋糕 $58迷你蛋糕外層有雲石似嘅脆皮朱古力包住,裡面嘅榛子同朱古力慕斯好滑,上層嘅金箔裝飾睇得又食得,而堅果碎增加咗口感層次~

🍊香橙朱古力慕斯撻 $58

🍫榛子朱古力迷你蛋糕 $58

2025-02-10
2025-02-13 0 浏览
繼Harbour City & K11 Art Mall分店,再擴充至又一城開左Arte by Padaria,甘優質既舖頭又點可放過雖然我今次係較晏時候去,但仲有甘多款創意慕絲撻,的確吸引。迷你歌劇 咖啡朱古力歌劇蛋糕(MINI OPERA)COFFEE CHOCOLATE OPERA CAKE一層咖啡一層朱古力,每一啖都有豐富朱古力同咖啡嘅香味,一次過滿足咖啡控,同朱古力控。藍莓杏仁慕斯撻BLUEBERRY ALMOND MOUSSE TART最出名既創意慕絲撻系列,我揀咗藍莓杏仁,因為俾佢成個塔咁高嘅藍莓吸引咗。撻皮係用左朱古力,一嚟唔會膩,二來襯托得好靚。加上面頭有朱古力花既襯托,做裝飾。絕對係視覺同味覺獲得同步享受又一城分店,將所有法式可頌夾心球放咗出嚟,有咁多種味,好吸引,而家仲要有限定優惠,下次可以試吓 創意曲奇系列有不同口感的餡料,加上特厚特大的造型📌香港達之路80號Festive Walk UG層M2舖

雖然我今次係較晏時候去,但仲有甘多款創意慕絲撻,的確吸引。

迷你歌劇 咖啡朱古力歌劇蛋糕

藍莓杏仁慕斯撻

BLUEBERRY ALMOND MOUSSE TART

絕對係視覺同味覺獲得同步享受

創意曲奇系列有不同口感的餡料,加上特厚特大的造型

📌香港達之路80號Festive Walk UG層M2舖
2025-02-10 0 浏览
之前都試過呢間Bakery,今次嚟到九龍塘呢間新店,見到佢哋嘅曲奇好大塊、好吸引,就買咗兩塊嚟試吓抹茶紅豆麻糬曲奇 $50 曲奇超級大塊,有成隻手掌咁大,一搣開就見到麻糬拉晒絲,極吸引,曲奇味道好香,紅豆同抹茶味配合得好好,麻糬增加咗煙靭、軟糯嘅口感,好推薦😋開心果抹茶白朱古力曲奇 $50同樣好大塊,曲奇嘅表面真係有幾粒開心果😍原本仲擔心白朱古力會令到成塊曲奇太甜,但完全唔會,三樣嘢嘅味道融合得好好唔會搶咗彼此嘅味👍🏻

抹茶紅豆麻糬曲奇 $50

開心果抹茶白朱古力曲奇 $50

今日我來到九龍塘的 Festive Walk,體驗了他們的法式甜品,真是太驚喜了!首先,我忍不住買了法式可頌夾心球和香橙 COOKIE 🍊🥐。這些甜品不僅外觀精美,味道更是讓人回味無窮!😍甜品系列有6款口味,每一款都以「浪漫」的法式風格裝飾,獨具美感,讓人不禁想要拍照留念!🎂💖每一口都能感受到視覺與味覺的雙重享受!此外,創意曲奇系列有8款口味,每款都加入2至3種不同口感的餡料,造型特厚特大,簡直是「邪惡」的味蕾誘惑!🤤💕他們的「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球和各款迷你蛋糕也值得一試!🌟🍰地址在九龍塘達之路80號又一城UG樓M3號舖(溜冰場對面)交通十分方便,港鐵九龍塘站 C2 出口或 H 出口都能輕鬆到達。
地址在九龍塘達之路80號又一城UG樓M3號舖(溜冰場對面)
2025-02-07
1 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
情人节
2025-02-07 0 浏览
😍😍離遠已經見到五彩繽紛嘅蛋糕😍😍🍍創意慕絲撻系列,我叫左藍莓杏仁慕斯撻、士多啤梨杏仁慕斯撻,各有其獨特美感,視覺、味覺都有同步既享受🤩🤩💙藍莓撻最底係黑朱古力皮;士多啤梨味就係白朱古力,脆卜卜架另外食左塊創意曲奇系列既💚開心果抺茶白朱古力曲奇🍪真係好特厚特大😍食落口軟硬適中 下午茶就最啱 😛😛最得意嘅就係 🥎鹹甜點藝術品,係一個波咁樣嘅既法式可頌夾心球,我叫左伯爵茶芒果牛角波🥭原來脆卜卜嘅波入邊係有嚿蛋糕,仲有啲芒果醬㗎我地仲食左經典香蕉太妃批、咖啡朱古力歌劇蛋糕
😍😍離遠已經見到五彩繽紛嘅蛋糕😍😍

💙藍莓撻最底係黑朱古力皮;士多啤梨味就係白朱古力,脆卜卜架

😍食落口軟硬適中 下午茶就最啱 😛😛

最得意嘅就係 🥎鹹甜點藝術品,
係一個波咁樣嘅既法式可頌夾心球,
我叫左伯爵茶芒果牛角波🥭
原來脆卜卜嘅波入邊係有嚿蛋糕,仲有啲芒果醬㗎

我地仲食左經典香蕉太妃批、咖啡朱古力歌劇蛋糕
Arte by Padaria擴充到又一城啦,之前係K11 Art Mall 食過
放Lunch見到就心思思,買尼獎勵下自己!✨熱情果杏仁慕斯墶設計超靚,上面有一層淡黃色,好似水母咁,上邊仲有花草點綴一咬下去,豐富的熱情果香氣立即襲來,酸甜的口感讓人精神一振杏仁增添了獨特的堅果香味和口感,好脆口✨榛子朱古力迷你蛋糕外殼好似包咗一層絲帶,唔捨得整爛佢,好似藝術品咁濃郁的黑巧克力外層包裹著柔滑的巧克力慕斯,內裡隱藏著香脆的榛子碎,增加了口感的豐富性。又唔會太甜,岩岩好另外,仲見到有唔同既牛角波同全新創意曲奇。牛角波好特別! 靚到好似藝術品咁。而曲奇口味都好特別,好大塊,可以同人一齊share唔同味。

放Lunch見到就心思思,買尼獎勵下自己!

✨熱情果杏仁慕斯墶
設計超靚,上面有一層淡黃色,好似水母咁,上邊仲有花草點綴
一咬下去,豐富的熱情果香氣立即襲來,酸甜的口感讓人精神一振
杏仁增添了獨特的堅果香味和口感,好脆口

✨榛子朱古力迷你蛋糕
外殼好似包咗一層絲帶,唔捨得整爛佢,好似藝術品咁

• 熱情果杏仁慕斯墶
2025-02-03 34 浏览
🍪《Arte by Padaria 》 @artebypadariaArte by Padaria 在 Harbour City 和 K11 Art Mall 的成功開店之後,再次擴展至又一城,為甜品愛好者帶來更多選擇。這次購買了他們的#創意曲奇系列 。這裡有八款口味的曲奇,每款都加入了2至3種不同口感的餡料,並且造型特厚特大,讓人忍不住想一試。這些曲奇無疑是最「邪惡」的味蕾誘惑,一口咬下去,便會愛上這種獨特的口感。🍪 開心果抺茶白朱古力曲奇這款曲奇完美地將抹茶的香氣與開心果的堅果風味結合,白朱古力的絲滑口感更是為整體增添了甜蜜的層次感。每一口都讓人感受到不同的口感碰撞,令人陶醉。🍪 抺茶紅豆麻薯曲這款曲奇巧妙地融合了抹茶與紅豆的經典搭配,麻薯的彈性口感更是提升了整體的豐富度。甜而不膩的滋味,讓人一試成主顧,成為下午茶的理想選擇。 除了曲奇外,還有很精美的創意慕絲撻及香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球。每一款都很吸引很想試啊。I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 九龍塘📍 香港達之路80號Festive Walk UG層M2舖
🍪《Arte by Padaria 》
@artebypadaria