2025-02-12
最近去咗一間我好耐之前已經想去嘅意大利餐廳 🇮🇹,佢哋喺大坑、灣仔、上環同埋跑馬地都有分店。餐廳嘅裝修好有格調,有室內同埋室外嘅環境,好啱同朋友一齊聚會 🍽️。服務態度都好好,我哋都覺得好滿意 😊。我哋每人嗌咗個Tasting Menu,每位$288(另外加一服務費)💵。呢個套餐真係好抵食,每一道菜都好精緻,好啱想試多啲唔同款式嘅朋友 🍝!—————————————————
🍞 House bread 餐廳自家製嘅麵包,有堅果提子乾味同埋番茄味,仲可以配埋松露蛋黃醬一齊食,真係好開胃。
~STARTERS~🍅 Tomato Bruschetta 烤蒜包上面鋪滿咗新鮮嘅番茄,好清新。
🐚 Sauteed Clams (+$48)辣檸檬同埋白酒湯底煮嘅蜆,好鮮味,仲有脆脆嘅佛卡夏包,正!
~MAINS~
🦐 Prawn & Asparagus Risotto (+$28)大蝦同埋蘆筍嘅意大利飯,加埋 creamy 嘅龍蝦湯,真係好食到停唔到口。
🐷 Roasted Italian Suckling Pig (+$58)烤意大利乳豬,肉質好嫩滑,配埋薯蓉同埋黑森林蘑菇醬,好滿足。
~DESSE
—————————————————
🍞 House bread
~STARTERS~
🍅 Tomato Bruschetta
烤蒜包上面鋪滿咗新鮮嘅番茄,好清新。
辣檸檬同埋白酒湯底煮嘅蜆,好鮮味,仲有脆脆嘅佛卡夏包,正!
~DESSERTS~ 🍰 Alonzo's Signature Tiramisu
餐廳嘅招牌提拉米蘇,好滑,咖啡味同埋可可味好濃。
白朱古力奶凍,配埋野生莓醬,甜度啱啱好,好解膩。
💰 總計: $796, 2位用餐(已包含10%服務費)