2025-02-15 0 浏览
在葵芳廣場 1/F 的一角,有一間專賣飲品的小店,讓我忍不住想要一試。這裡的飲品種類繁多,但最令人印象深刻的莫過於他們的西柚味飲品。 叫咗一杯個名叫做 "Crazy 西柚", $39首先,西柚味的飲品清新可口,帶有淡淡的酸味,完美解渴。而橙味飲品則甜甜地,味道醇厚,讓人感到愉悅。兩者都讓人感受到水果的新鮮,無論是炎熱的夏天還是寒冷的冬季,都能帶來一絲清新。獨特的飲用體驗最值得一提的是,他們的飲品設計相當巧妙,水和冰是分開提供的 ( 冰在上有隔)9。這個細節讓我感受到如同品嚐雞尾酒般的樂趣,能夠根據自己的口味調整冰塊的量,讓每一口都能保持最佳的風味。服務質素,店內的職工非常有禮貌,服務態度親切,讓人感到賓至如歸。即使是在繁忙時段,他們也能保持微笑,讓客人感受到良好的用餐環境。總的來說,這間小賣店的飲品絕對值得一試。無論是西柚的清新還是橙味的甜美,都讓人回味無窮。雖然店不設坐位,可能需要站著享用,但這絕對不影響飲品的品質和服務的優秀。下次再來葵芳廣場時,我一定會 試下飲佢哋嘅咖啡!

叫咗一杯個名叫做 "Crazy 西柚", $39

下次再來葵芳廣場時,我一定會 試下飲佢哋嘅咖啡!
2025-01-31 30 浏览
今日行街經過呢間舖頭,平時少行街見到啲嘢飲好吸引即管試一試, 剛剛有我想要的Mocktail,即管 試吓!good 好味! 杯飲品也装飾得好靚, 視覺及味道皆滿足之後才search先知之前要排隊, 幸好今日年假, 不用排, 幸福開心!
good 好味! 杯飲品也装飾得好靚, 視覺及味道皆滿足

• 世事嘅嘢,你識塊葉咩
2024-12-14 360 浏览
每次葵廣嘅社交平台片都會有人介紹呢間嘢,老細好有heart 咁推廣同做mocktail. 杯嘢個樣真係好靚,打卡一流。星期六晚黎唔洗等。見到上層有一杯開心果奶飲品都賣$42,呢度搞咁多嘢先$39,其他地方又冇,不能不幫襯啦!叫咗杯A1西柚,原來個冰同嘢飲係分開的,等啲冰溶咗唔會影響杯嘢飲嘅味,真係真心讚。攞時佢仲問我有冇飲過,冇嘅話我知上面嗰3塊橙同塊乾西柚都可以食,飲到一半先食仲會發覺杯嘢個味唔同. 本身有啲懷疑但原來係真嘅!成杯嘢好多層次,開始時飲到柚,之後啲橙滲出黎,飲飲下又飲到ginger ale 嘅味。Wow. 癲.不過唔好預好大杯,如果勁口渴建議要預買其他嘢飲,因為佢啲料真係好多,好多西柚,飲落冇睇到咁多。下次試吓其他。我對個椰子雪碧都好有興趣。

下次試吓其他。我對個椰子雪碧都好有興趣。

2024-11-13 412 浏览
過嚟葵廣掃街聞阿已久嘅嘢飲aka表演😂飲嘢係其次主要係睇靚仔大隻店員整嘅過程相就唔影人啦,有興趣嘅自己去幫襯😆✨世事嘅嘢 你識塊葉咩 $38薄荷梳打,都係想像中嘅味道但係欣賞佢啲冰係隔開放一路掃街一路飲都唔會變晒成杯冰水
過嚟葵廣掃街
聞阿已久嘅嘢飲aka表演😂
飲嘢係其次
主要係睇靚仔大隻店員整嘅過程
相就唔影人啦,有興趣嘅自己去幫襯😆

✨世事嘅嘢 你識塊葉咩 $38
薄荷梳打,都係想像中嘅味道
但係欣賞佢啲冰係隔開放
一路掃街一路飲都唔會變晒成杯冰水
2024-10-10
2024-10-20 539 浏览
女收銀員目無表情,落單全程惜字如金,亦無眼神接觸,收錢無笑容,找錢俾單你唔會講多謝,同機械人一樣,完全半粒字都無講過。星期日現場極多人,企喺店旁邊等叫號碼,留意到黑衣男店員幾有禮貌,細心為客人介紹自家製雲尼拿泡沫,擠得漂亮亦用火槍小心烘烤表面。然後聽到白衣男店員叫號,拎單走到佢面前,見有另一對情侶點同一杯飲品,白衣男店員原本想叫呢對情侶拎飲品先,見到我籌號竟然質問我:點解頭先叫妳個號碼唔應?!其實我可以讓俾情侶先,亦唔介意等你沖下一杯俾我,但咁惡劣既態度,絕對唔會再幫襯!而且店內開到音樂勁大聲,你要有氣氛就怪客人無聽力,咁大家真係考慮下要唔要黎體驗。講番杯飲品,全杯塞滿橙皮雜果,飲落似橙汁,碎冰裝在杯上面分層,係唔會令到飲品變淡,亦無冰凍到牙痛既感覺,但6至7啖已經飲完。然後上2層買另一間多人幫襯既飲品店,26蚊大大杯提子檸茶仲好飲,又夠凍又有果肉,而且有基本禮貌,起碼會講多謝,一樣要等叫號,但唔駛受氣!
2024-10-20
10 分钟 (外卖自取)
🍹 A1 傻。西。柚 HK$39>Fresh Grapefruit、Orange、Lemon、Sweet&Sour w/ Black Tea、Gingle Ale・味道:雖然有少少甜,但係口感豐富嘅~真係飲到西柚、橙🍊、檸檬🍋、薑啤味🫚。最後仲有淡淡紅茶香!飲慣咗珍奶可以試吓呢間!老闆話上面啲水果乾試完一啖,可以浸落嘢飲度飲,都不錯吃喔!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:即場睇表演溝mocktail,老細仲會試味確保質素,欣賞!值得gchi一波🤘🏻!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
🍹 A1 傻。西。柚 HK$39

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

2024-09-21
2024-09-19 661 浏览
位於葵廣的Athena是一家專門售賣mocktail(無酒精雞尾酒)的飲品店,最讓人印象深刻的,不僅是它的飲品風味,還在於它每款飲品都有趣的名字。我們當天購買了一杯名為「莓莓開心,但莓莓不說」的飲品,光是名字就讓人忍不住想嘗試。這款飲品以新鮮的雜莓為主調,味道酸酸甜甜,果香濃郁,加上微微的氣泡感,入口非常清爽。特別是在炎熱的夏天,這杯帶氣的水果飲品讓人瞬間降溫,感覺格外舒暢。最驚喜的是,雖然這是無酒精雞尾酒,但價錢相當親民,和普通奶茶的價格差不多,就能享受到一杯特別的mocktail。Athena不僅提供了口感豐富的飲品,還以合理的價格和有趣的命名給顧客帶來更多樂趣,絕對值得一試。

2024-09-01 1020 浏览
Signature Mocktail - Colada Punch $39以往喝 mocktail 主要在餐廳 / 酒吧, 現在竟然行過路過便可隨意喝到, 不知會否成為潮流, 但肯定是台式茶飲外的另一選擇。飲品的名字頗具玩味, 有 "世事嘅野。你識塊葉咩", "莓莓開心。但莓莓不說" 等, 而我選了 "做人冇夢想, 同粒椰子有咩分別"。由於落單和製作只有一人, 故需耐心等候, 不過等待期間, 可欣賞 bartender 調製每杯飲品的過程, 是另一種享受, 而且飲品是真手搖, 並無欺場, 亦 respect 這份堅持, 畢竟一日搖這麼多杯, 亦不容易。至於 "做人冇夢想, 同粒椰子有咩分別" 其實是 Colada Punch, 由 coconut cream, grenadine with fresh juice 和 sprite 調製而成, 入口清爽。飲品之上放有藍莓, 士多啤梨, 橙和香葉作點綴, 是視覺和嗅覺的雙重享受。

Signature Mocktail - Colada Punch $39

2024-08-15
外卖自取
  • SignatureMocktail-ColadaPunch $39
2024-08-14 1358 浏览
今日我和朋友特別去到葵廣掃街, 希望支持本地消費。之前看了好多網路名人介紹這間 Athena d Mocktail 好特別, 職員宣揚酒巴文化好像好有使命。在影片分享平台Video 職員耐心為 網路名人介紹飲品, 真心欣賞。今天去到, 也希望職員略為介紹一些 Popular Drink, 職員話要等 35 mins。我話 ok, 希望他介紹。。。後來他就答 No. 4 啦, 唔會衰, 快啲 $39。 我很驚訝這不禮貌的對待, 人與人之間的基本禮貌都沒有, 更不談論甚麼服務性行業。如果這就是所說的酒巴文化, Sorry, 是我見識少, 我不認同吧!
2024-08-14
2024-08-12 1167 浏览
上網見到好推介,專程放假去葵廣試下,初時去錯地方2樓,原來係1樓,離遠見到酒吧隔局,排隊已經好多人,到我買時要等45-50分鐘,心諗好野梗係要等,見到買相擺水果新係好靚,價錢合理,離遠聞到好香鮮果汁味,仲要係每杯調味,真係好有心,可能我比較夜,好多味道買晒。下次會再幫襯和介紹比骨友。。
下次會再幫襯和介紹比骨友。
2024-08-10 686 浏览
我哋今日叫咗兩杯唔同嘅飲品,首先行過去俾佢諗緊嘅樣吸引咗先,再細心望吓個Menu發現原來啲名好得意,我哋叫咗一杯(熱情姐犯法咩?),另一杯名仲得意叫做(Oreo係留俾有Orea嘅人。)唔單止名可愛,而且兩杯都好好飲。
2024-07-22 842 浏览
由老闆親自調製的手工Cocktail 不過這是沒有酒精的版本🤣它這個其實是雜果果汁 杯面都會鋪上屬於那杯Cocktail口味的生果片作裝飾🍇🍌🍓很適合打卡☺️Passionfruit Punch [$39]喝到底部有很多新鮮的熱情果籽 味道很甜不會酸 加上新鮮的梳打水和熱情果汁 是非常解渴的濃縮熱情果汁🌻Ber Ber Berries [$39]雜莓果汁一喝起來是紅莓 黑加侖子🍇藍莓🫐士多啤梨🍓混在一起的味道 加上一點檸檬汁酸酸甜甜的 喝起來也很清新 因為加了一點梳打水🥤

Passionfruit Punch [$39]

Ber Ber Berries [$39]
2024-04-02 1155 浏览
在網上媒體看過介紹,今日路過葵廣想買嘢飲,上一樓在樓梯口就看見這間mocktail 小店晚上8點幾,人流少,即叫即做5分鐘都唔駛就有得飲成個過程睇住靚仔有型mocktail 師傅點整,好似睇一場表演咁,唔知係咪因為影住呢,師傅動作好瀟灑 😎最後師傅仲悉心為佢裝扮一下然後一杯又靚又stylish 又好好飲嘅passionfruit punch 就完成啦😍師傅仲好似真係响酒吧咁講一句,‘enjoy!’我覺得呢度真係好唔似葵廣呀拎住杯mocktail 招搖過市去搭巴士都覺得自己型過人為辛苦工作的一天劃上完美句號✨️仲有唔少食肆係有心做,好需要大家支持鼓勵💪希望多啲人留港消費啦♥️
晚上8點幾,人流少,即叫即做5分鐘都唔駛就有得飲
最後師傅仲悉心為佢裝扮一下
師傅仲好似真係响酒吧咁講一句,‘enjoy!’
我覺得呢度真係好唔似葵廣呀

拎住杯mocktail 招搖過市
去搭巴士都覺得自己型過人
為辛苦工作的一天劃上完美句號✨️

仲有唔少食肆係有心做,好需要大家支持鼓勵💪
希望多啲人留港消費啦♥️

2024-04-02
2024-02-16 1004 浏览
呢間叫Athena Hong Kong嘅手搖果汁店,聽聞係有真嘅Bartender主理,自從朋友帶我黎過嚟呢度飲過一次之後,就成日黎飲,每次經過葵廣都一定要叫番杯,就算唔飲企喺隔離睇嗰兩個巴tender去搖呢啲真正手搖嘅特色果汁都非常吸引眼球,算係少有嘅真正手搖果汁店!雖然知道佢好似都有開分店,但我始終覺得葵涌廣場呢一間比較正宗,而且非常方便同埋好近我返工嘅地方,佢位於葵涌廣場2樓大家樂對面非常搶眼嘅十字路口位,大家經過都不妨可以試吓叫一杯!

葵廣最近新開了一間以mocktail為主題嘅手搖飲品店。手搖飲品店就飲得多,但係以mocktail為題的還是第一次見。餐牌嘅名稱亦非常搞鬼。最後我同朋友叫了以下兩杯飲品。兩杯嘅賣相都非常之精緻,同時亦非常好飲,非常清新。1.莓莓愛收兵2.傻 西柚($39)
葵廣最近新開了一間以mocktail為主題嘅手搖飲品店。

餐牌嘅名稱亦非常搞鬼。

最後我同朋友叫了以下兩杯飲品。

兩杯嘅賣相都非常之精緻,同時亦非常好飲,非常清新。

1.莓莓愛收兵

2.傻 西柚($39)
2024-02-03