2024-08-26 1580 浏览
看報導才知道,原來這店是「重臨香江」,並不是首次開業,想必是當年香港人不太接受這些美式食品吧!雖然明知招牌食品是其經典鹹味蝴蝶餅,但因已食飽飯,決定買朱古力杏仁條作飯後甜品。因為是外賣店,不設座位,又不想站在街道上吃,唯有拿回公司吃。也許是因為焗了在紙袋內二十分鐘吧,食的時候並沒有了外脆內軟的口感,但半溶的朱古力,配合麵包上的杏仁脆糖粒,超香的雲呢拿味,也不錯,是美式那種大甜、濃味而邪惡的小食。建議大家要即買即吃,才試到真正的味道和口感!

建議大家要即買即吃,才試到真正的味道和口感!
2024-08-23
外卖自取
午餐
Auntie Anne’s 📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地下G38號舖真係超級無敵多人喺度排隊😵‍💫 成條樓梯都排滿晒人,好瘋狂😂 等咗大半個鐘先至買到!為咗可以即刻試食,去咗Starbucks度買咗杯咖啡租咗佢10分鐘拍片🤣⭐️Almond Crunch Pretzel 🥨 $28杏仁蝴蝶餅嘅表面有少少沙糖同埋杏仁碎,食落脆卜卜,個調味幾好。每個都係現場人手製造,隔住玻璃可以睇到工作人員整嘢食,幾治癒😂 口感係有少少煙韌,不過未去到bagel或者麻糬嗰啲咁誇張。⭐️Pepperoni Nuggets $36佢一盒有七舊,係一啖食得落嘅size,除返開其實都唔係好貴可以接受。每一舊都有一片辣肉腸喺上面,同埋佢裏便係夾咗芝士,所以食落個鹹香味都幾出。✨不過可能因為真係太多人排隊,工作人員太忙嘅關係,我覺得品質控制方面可以有待改進,油膱味好重,成嚿nuggets都好似浸過油咁😵‍💫要等咁耐嘅話,我期望佢再好食啲🙈#fookdie尖沙咀 #fookdie試伏 #auntieannes#蝴蝶餅 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀餐廳
Auntie Anne’s
📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地下G38號舖

⭐️Almond Crunch Pretzel 🥨 $28

⭐️Pepperoni Nuggets $36

要等咁耐嘅話,我期望佢再好食啲🙈

2024-08-21 1333 浏览
唔建議大家嚟呢度食嘢!因為其實佢唔會接完幾個客嘅order,就會停止收銀服務,明明已經到你都可以要你原地等5分鐘,佢呢種做法就係想營造一種好多人排隊嘅錯覺。叫咗店員兩次同埋亦都同佢反映其實好多人排隊,但係佢唔會道歉,理都唔會理你!食方面只可以話對於香港人嘅口味嚟講油膩普通,如果唔使排隊可以貪新鮮食一次嘅,但係佢哋咁嘅營銷策略,仲要人哋排咁長龍。同佢反映話其實同已經好多人排緊隊已經塞爆曬成個樓梯,搞到水洩不通,啲店員只會漠視你。食完今次我已經決定以後唔再幫襯,今時今日咁嘅服務其實當客人係傻㗎喎!其實根本就冇咁多人幫襯!只不過佢哋搞到條隊好長咋嘛

2024-08-13 2090 浏览
美國蝴蝶餅名店 Auntie Anne's 蝴蝶餅🥨又返黎香港開啦‼️今次位於尖沙咀諾士佛臺長樓梯嘅下面地鋪我係正式開幕當日去排隊人龍大概同片中相同,大概等咗45分鐘,可能開幕初期店舖未能控制到輪候時間⏰🥨Original Pretzel $25🌭Mini Pretzels Dogs $40原味手工蝴蝶餅口感有d似貝果🥯與港式麵包中間,空氣感少d又未去到貝果甘煙靭,食完都幾飽肚而 Mini Pretzels Dogs就係好夠熱一口芝士腸包個麵包就比較牛油啲厚實啲,大概有八件左右

美國蝴蝶餅名店 Auntie Anne's 蝴蝶餅🥨
又返黎香港開啦‼️
今次位於尖沙咀諾士佛臺長樓梯嘅下面地鋪

我係正式開幕當日去
排隊人龍大概同片中相同,大概等咗45分鐘,
可能開幕初期店舖未能控制到輪候時間⏰

🥨Original Pretzel $25
🌭Mini Pretzels Dogs $40
原味手工蝴蝶餅口感有d似貝果🥯與港式麵包中間,
空氣感少d又未去到貝果甘煙靭,食完都幾飽肚

個麵包就比較牛油啲厚實啲,大概有八件左右
2024-08-10 2450 浏览
遷出香港一段時間,終於喺尖沙咀開返,即刻去試下。lunch前都有人排隊,但唔算太多,烈日當空都有人肯排,真係好鬼痴線。買咗肉桂糖pretzel 同 pretzel cheese dogPretzel Cheese Dog: 好味,雙重芝士,面有焗過嘅車打,裏面捲住有拉絲mozzarella肉桂糖味:唔會太甜但肉桂可以多啲一個人無可能食得曬,有食物加飲品套餐,熱到著火,整杯lemonade都幾好
遷出香港一段時間,終於喺尖沙咀開返,即刻去試下。

肉桂糖味:唔會太甜但肉桂可以多啲

2024-08-09
20 分钟 (外卖自取)
2024-08-07 2531 浏览
尖沙咀食飯 路過見到一間新開嘅店原來係賣pretzel 未食過嘅我即刻買左一個黎食!買左肉桂味 味道好香Lunch time 時間路過買嘅 放到下午茶時間先食 都放左好幾個鐘 但都仲係好食🤤下次要再試埋其他味先得!
尖沙咀食飯 路過見到一間新開嘅店
原來係賣pretzel 未食過嘅我即刻買左一個黎食!
買左肉桂味 味道好香

下次要再試埋其他味先得!
2024-08-02
5 分钟 (外卖自取)
2024-08-04 2072 浏览
這間美國蝴蝶餅名店Auntie Anne’s坐落在尖沙咀美麗華廣場,他們有多款口味的蝴蝶酥選擇,人氣口味有經典原味、肉桂味、甚至意大利辣肉腸都有。喜愛食甜的我,今日就選擇了$28的肉桂味試試。

喜愛食甜的我,今日就選擇了$28的肉桂味試試。

2024-08-04
15 分钟 (外卖自取)
$28 (宵夜)
  • 肉桂蝴蝶餅