2018-11-18 61 浏览
這餐廳的晚餐套餐有不同的選擇,其中的這個廚師推介不知是什麼?所以問下服務員,服務員回應是澳洲牛扒 ,我對牛情有獨鍾。所以便叫了一客廚師推介套餐,先來一客羅宋湯,湯味道濃郁,有不同的香料在湯內,而非平時飲開的羅宋湯味道,冇咁酸唔錯。套餐有頭盤炸海鮮春卷沙律配芒果莎莎醬,外皮幾香脆,配沙律菜 中和油膩感。主菜牛扒上枱,七成熟,佢唔係入口即溶嗰種,而係要啃幾下, 越啃越有牛味, 唔會有渣口感唔錯,份量唔會太大份,一個人啱啱好。甜品顏色奪目,味道甜中帶微微的酸,應該是面頭的紅色果醬關係吧,甜品很鬆軟,整體唔錯。廚師推介是不錯的選擇,將當日最時令的食材推介俾食客,反而畀到我驚喜。
這餐廳的晚餐套餐有不同的選擇,其中的這個廚師推介不知是什麼?所以問下服務員服務員回應是澳洲牛扒 ,我對牛情有獨鍾。所以便叫了一客廚師推介套餐,先來一客羅宋湯,湯味道濃郁,有不同的香料在湯內,而非平時飲開的羅宋湯味道,冇咁酸唔錯。

2018-11-18 3345 浏览
差不多兩個月沒有與姐姐一起用膳,今晚約了她在荃灣地鐵站附近逛,不過人流太多,便去愉景新城那邊,順道食個晚飯,她說經常在商場行,在地下曾經看到一些食肆,可以在那邊看看有沒有舒適的食店,看到這間西餐廳,地方彼大,雅坐舒適,適合聚餐。給姐姐點了個套餐,看到她食得很開心令我歡暢,大家也應與家人多一點吃飯,珍惜相聚。在下單前,侍應哥哥已奉上溫暖麵包及黑醋,服務週到。麵包蘸上黑醋橄欖油,黑醋質感頗厚,不錯。香煎海鱸魚配茴香忌廉汁 $338 (套餐)南瓜濃,南瓜味濃厚,不是太杰身,姐姐說適中,可口。炸海鮮春卷配芒果沙沙醬芒果他他醬汁,微酸微辣的,開胃,春卷外皮不是飲茶點心的薄皮,厚身少許但也脆口,餡料應用上魷魚,紅蘿蔔,椰菜等等做,吃下有咬口,不會乾,有特式。鱸魚佔了碟內圍的一半,有1吋多厚,上面火箭菜,下面蕃茄,粟米仔,西蘭花,加上薯蓉做伴食,薯蓉調了適中的鹹度,姐姐說,沒想到鱸魚扒一點骨都沒有,很嫩滑,魚皮還煎得香脆,淨食或伴薯蓉都很好食,很開心。通常在港食到的火箭菜會微甘苦,但這些竟沒有。侍應妹妹說海鱸魚是從歐洲入口的,最理想是親熱食,所以姐姐很快把全碟吃完。咖啡沒加糖奶,第一口先喝原味,喝下

在下單前,侍應哥哥已奉上溫暖麵包及黑醋,服務週到。
麵包蘸上黑醋橄欖油,黑醋質感頗厚,不錯。

香煎海鱸魚配茴香忌廉汁 $338 (套餐)

南瓜濃,南瓜味濃厚,不是太杰身,姐姐說適中,可口。

炸海鮮春卷配芒果沙沙醬

通常在港食到的火箭菜會微甘苦,但這些竟沒有。

咖啡
沒加糖奶,第一口先喝原味,喝下杯中微微的泡,口中感覺豐富,微苦(正常) ,過後在喉嚨有回甘味道上升回口中,是否很神呢 .....

這是侍應妹妹告知咖啡是從哥倫比亞與巴西入口,可試試不下奶與糖,及熱喝,怕苦澀味的姐姐竟整杯咖啡都沒下糖下奶,她說味道香濃 。

甜品
士多啤梨蛋糕,蛋糕鬆軟,甜酸士多啤梨醬味道平均,越吃越少 .....有無多一件,唔該!

All day breakfast $98
黑松露炒蛋,香腸,煙肉,蕃茄,雜菌,薯餅,紅菜頭麵包,沙律, 感到用料有質數,紅菜頭麵包,外邊少有,外皮脆帶甜的香腸,不會膩,炒蛋份量足,沒有想過會加上松露醬,煙肉甘香,伴少許沙律,夠飽了。

2018-11-14
  • 香煎海鱸魚配茴香忌廉汁 $338 (套餐)
2018-11-16 84 浏览
今天去咗 Backyard 食咗個semi buffet lunch,只要點一個main course就可以任吃其他提供嘅食物,buffet嘅嘢食有數十款🍴 點一個Main course食物就可以任食包羅萬有食物,確係抵食!最驚喜係可以自己動手做一份窩夫,新體驗好玩有滿足感又好食Semi buffet lunch時間由12點至下午1430Main course我們就點了一份🍤個mai帶子意大利飯配乾葱刁草忌廉汁&和牛漢堡配薯條,個main course意大利飯海鮮既味道係ok嘅味道調得幾好!和牛漢堡。。飽足感MAX⋯!和牛肉汁豐富、脂香四溢的漢堡扒,配合芝士及醬, 漢堡扒的肉香及油香味道滿滿,加埋和牛漢堡不可或缺的新鮮蔬菜🥬成個包口感好豐富其實已出面有咁多東西嚟講,lunch可以有咁多嘢食都算好抵嘅,個main course味道又好ok嘅,而出面buffet嘅嘢都有10多款不同食物揀,都算好有驚喜啦!lunch係要食到飽飽先夠滿足
最驚喜係可以自己動手做一份窩夫,新體驗好玩有滿足感又好食

2018-10-14
用餐时段
2018-11-14 76 浏览
今次又嚟到荃灣食西餐,叫咗一個三文魚帶子意大利飯(8分), 一個紅菜頭田園三文治配薯條(7分),芝士蕃茄薄餅(7分), 餐湯(6分)餐廳光暗度應該係上有feel但係過暗食嘢视覺上唔太舒服,但係地方幾大坐就舒服,整體(7分),人均約$250#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #tasty #Backyard
2018-11-13 101 浏览
Backyard個位置有啲難搵,不過餐廳入面其實好闊落,樓底夠晒高,空間感十足!餐牌嘅食物選擇都好多,有set dinner 有a la carte。Set dinner幾抵,廚師推介係牛柳,一於要一份廚師推介再加其他食物!落Order之後就有麵包籃,有幾款的,我地最愛脆脆麵包條跟住有餐湯同海鮮春卷個春卷好足料,而伴碟嘅沙律菜撈左酸酸甜甜嘅醬汁,非常醒神開胃我地另外點左一個蒜蓉白酒煮蜆,一份$148,唔算好平但份量好多,而且蜆大隻又鮮甜,我覺得係必食推介旁邊嘅多士都唔好錯過,點埋啲汁食好好味!主菜之後就出現,唔算超大份,但夠哂厚身,食落口感一流,而且牛味都幾濃我地點medium rare,師傅真係拿捏得啱啱好!另一個主菜我地散叫左鮮肉腸雜菌pizza,批底夠薄,不失煙韌囗感,而且充滿麵粉香最後再食埋set dinner 的甜品,心滿意足

落Order之後就有麵包籃,有幾款的,我地最愛脆脆麵包條

跟住有餐湯同海鮮春卷

旁邊嘅多士都唔好錯過,點埋啲汁食好好味!

我地點medium rare,師傅真係拿捏得啱啱好!

最後再食埋set dinner 的甜品,心滿意足

2018-11-12
2018-11-12 108 浏览
今日要去大帽山行山,行山前梗係食翻餐勁既先啦🙈 上網即刻search 荃灣有咩食,就見到間環境唔錯,食物又精緻既西餐廳。環境好舒服,下午黎光線好充足,設計都好簡約。Lunch set 好抵,有埋餐湯,係我最鐘意既南瓜忌廉湯,同飲品。點咗latte同凍檸茶。燒香茅雞膇配白飯 ($95) 個雞膇係大隻到痴咗線😂 塊皮燒得好脆好香,而雞肉都保持到好滑,加埋少少葱油仲好食👍🏻燒原條紐西蘭牛肉眼配芥末籽汁 ($128) 肉眼好冧好juicy, 原來食落都好飽!個汁都好正,多啲就好跟套餐可以跟配菜,真係冇諗過份量咁大!!芝士西蘭花 (+$25) 芝士感覺係似芝士醬,加埋落西蘭花度,食落都唔會漏烤焗甜薯 (+$25) 呢個蜜糖味夠哂,但燒得有啲乾,整體都好食冇諗咗加配都咁大份既情況下已經叫埋蒜香白酒車厘茄煮蜆 ($148) 個汁有啲微辣,好惹味,蜆又大隻又鮮甜,好高質。

環境好舒服,下午黎光線好充足,設計都好簡約。

點咗latte同凍檸茶。

跟套餐可以跟配菜,真係冇諗過份量咁大!!

2018-11-12 97 浏览
今日去荃灣行過八咪半餓餓地咪去揾間西餐廳食晚飯,竟然俾我發現新大陸。首先黎個藍青口配蕃薯條。青口雖然比較細隻,鮮甜可口,薯條炸得幾脆口,同快餐店嘅完全唔同,好耐冇食過咁正嘅薯條喇!之後上左個澳洲牛排配迷迭香汁,牛排肉質嫩滑,十分juicy,配上迷迭香汁簡直係絕配。再黎上個燒烤汁燒肋骨barbecue pork ribs。依個係全餐最好味嗰個。啲燒烤汁入哂落啲肋骨肉裏面,十分惹味。好難得喺香港揾到啲咁入味嘅燒肋骨,今次十分滿意。最後上左個軟殻蟹香草醬意粉。依個啲汁好正,軟殻蟹又炸得啱啱好,真係好夾好正。最後埋單每人二百,以西餐廳黎講算合理。服務又好,之後一定會再黎幫襯!

澳洲牛排配迷迭香
軟殻蟹香草醬意粉
藍青口配蕃薯條
  • 鴨肝醬野菌闊條麵配香濃忌廉汁
2018-11-10 111 浏览
荃灣我成日去, 很多餐廳也試過, 最喜歡是試新野~ Backyard其實在荃灣已開了一段時間, 每次坐巴士經過中染都想去試一試~昨天終於約到朋友去試!! 餐廳是暗間的氣氛, 西餐款式多, 有麵, PIZZA, 漢堡等等, 最後散叫意式蕃茄醬燴豬肉丸: 肉丸夠juicy~ 咬開有肉汁! 鐵板熱熱的, 保持肉丸的熱度~ 蕃茄醬不會太膩軟殼蟹泡菜竹炭漢堡配薯條: 很特別的配搭! 漢堡夾住的竟然是軟殼蟹泡菜帶出整體的味道~ 竹碳麵包是唔會食黑個嘴~ 食漢堡要口大的人先有著數, 可以一大啖, 一次過食晒所有配料, mix & match, 我嘴細唯有分幾次放再試下MIX埋的感覺><  薯條是較粗的, 又熱又脆, 就是又熱氣又好食那款海蝦扁意粉配香濃忌廉汁: 有5隻大蝦, 蕃茄醬汁有少許香草味及微辣, 扁意粉比意粉更有口感餐廳感覺像分開了兩邊, 其實都是同一間的,  菜式不錯, 適合一大班朋友去食~

意式蓄茄醬燴豬肉丸

2018-11-09
意式蓄茄醬燴豬肉丸
2018-11-10 191 浏览
今日男朋友見完客早左放, 我今日就唔OT BYE BYE老細條尾返到荃灣揾好西食, 今次就揀左係八咪半既D間BACKYARD試下環境都唔錯!上台無耐連食物都未叫, 就比左麵包我地邊食邊諗叫咩, 點黑醋食都幾好味喎!Slow Cook Beef Ragu (Set) -$258D個SET包湯, 前菜, MAIN同甜品, 首先先上前菜, 係個春卷, 外表幾脆, 入面都有唔少既料, 有豐富既口感, 幾開胃羅宋湯: 幾濃幾多料, 而且我鐘意辣辣地, 非常開胃, 我幾欣賞!慢煮牛寛條麵: D牛慢煮, 幾好味喎, 淋得黎又唔似D煲完湯既肉, 牛味幾好, 而牛味都滲入寛條麵, 好好味仲有餐飲!四式芝士薄餅-$148另外本來叫左個芝士蕃茄薄餅, 但上錯左四式芝士薄餅, 我地又唔知照食, 不過都幾好食, 芝士幾濃, 個薄餅幾脆口!另外個SET包埋甜品, 係個檸檬撻, 個餡其實有少少酸, 但連埋個皮一齊食就岩岩好, 有驚喜!總結黎講, 幾好味, 有驚喜, 都係幾開心既一個晚上!
返到荃灣揾好西食,
今次就揀左係八咪半既D間BACKYARD試下

環境都唔錯!

仲有餐飲!

四式芝士薄餅-$148

總結黎講, 幾好味, 有驚喜, 都係幾開心既一個晚上!
2018-11-07
用餐时段
2018-11-10 73 浏览
荃灣中染大廈,有很多美食。今日揀了,fusion 菜。喺門口睇到,德國鹹豬手今日做特價,原本200幾而家衹要170幾就可以食。咁荀的推介梗係一定要試啦。德國鹹豬手分量都幾大。廚師細心地幫我哋切埋。口感有點像紅燒乳豬,皮脆肉嫩。鹹豬手嘅酸菜同埋薯蓉。係廚師精心安排嘅配搭。酸酸甜甜嘅紅菜頭。香脆青瓜酸味味。是自家製的手工菜令我食得冇咁肥膩。讚👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐為了配合鹹豬手,當然要了一杯冰凍的啤酒🍻。是日晚餐都有五款選擇。我們選擇了鵝肝雞胸。有湯、春捲沙律、甜品,仲有我最愛的咖啡。羅宋湯,用料十足。除咗蔬菜之外仲有好多牛腩,湯嘅味道濃郁,牛腩味鮮甜。讚👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐春捲沙律。春捲包著海鮮,又香又脆,配上醋汁沙律。令春捲冇咁油膩。🐥⭐⭐⭐⭐主菜鵝肝雞胸。鵝肝打成汁,灌入雞胸內,令雞胸充滿鵝肝嘅香味。而且以煙肉包住雞胸。令雞胸嘅味道又多一層。雞胸沒有過火,十分嫩滑。讚👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐甜品時朱古力蛋糕。口感好似意大利蛋糕。是一個非常,美味嘅完結。👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐咖啡香醇。令到今日嘅晚餐,增加愉快嘅氣氛。👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐這間fusion菜十分有水準。令我想試埋其他菜式。一定會追抽時間嚟食嘢㗎👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐
荃灣中染大廈,有很多美食。今日揀了,fusion 菜。

為了配合鹹豬手,當然要了一杯冰凍的啤酒🍻。

咖啡香醇。令到今日嘅晚餐,增加愉快嘅氣氛。👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐

2018-11-09 374 浏览
10月、11月真喺行咗好多次山,都喺咁啱搵到個老友可以行啲有難度,夠挑戰嘅路段,繼上次沙田嘅黃牛山,今回就上城門嘅草山(針山舊年已挑戰咗喇)。呢日天氣一般,雖則清涼,但早上有啲毛毛雨,所以,沿路上山都好大霧,故就算攻到上頂,都一片迷霧,乜景都無。行山嘅嘢就等臨尾分享,行咗4個鐘,落番荃灣搵食,好耐之前已留意到「Backyard」嘅半自助午餐喇,平平哋百零蚊,可以輕鬆坐、輕鬆食,抵玩吖嘛。踏進餐廳,予人感覺闊落清爽,除咗樓底高之外,對馬路嘅一邊全部喺落地大玻璃窗,而且,裝修簡約,以一室木系,再加上唔少植物,帶少少田園風,都喺予人好感嘅因數。晌門口位已經見到,餐廳早、午餐、下午茶都以自助餐為主(午餐喺半自助),各項定價亦好親民。半自助就最鍾意,反正全自助真喺食唔得晒幾多嘢,半自助就可以食平啲。而呢度嘅半自助午餐如大部分餐廳一樣,定價視乎所揀嘅主菜,共8款,由$118-$168,其實,淨食自助餐嘅食物都已經好夠飽。自助食物集中晒晌用餐區嘅另一邊,即水吧位嗰頭,搵食唔使四圍走,等小弟快快手介紹吓有咩選擇。麵包、餐湯、芝士除有啲方包、小圓包外,更有意式麵包條,旁邊更設有自動麵包翻熱機,算有心喇;
,可以輕鬆坐、輕鬆食,抵玩吖嘛。
麵包、餐湯、芝士
除有啲方包、小圓包外,更有意式麵包條,旁邊更設有自動麵包翻熱機,算有心喇;而兩大壺餐湯,一款喺南瓜忌廉湯,另一款則喺雜菜湯;最估唔到,就連芝士拼盤都有提供。
甜品
甜品就放晌餐湯旁,不過,陣容就弱啲,只得啲朱古力蛋糕仔、法式燉蛋、自製窩夫及朱古力噴泉。
沙律、冷盤
再行過啲,就喺沙律吧,有兩款沙律菜、多款配料及醬汁,此外,亦有兩款預製好嘅沙律,其中一款更參入非常健康嘅藜麥。而冷盤類,除有凍切腸、燒牛肉之外,4款的的骰骰嘅小碟。
沙律、冷盤
凍切腸、燒牛肉
冷盤小碟
熱盤
自助餐枱尾,就擺放咗多種熱食,包括:煙肉、漢堡扒、火腿、豬肉腸、雞肉腸、雞蛋、車厘茄、粟米粒、茄汁豆、炸薯餅及炒滑蛋。哈哈,完全喺可以自製一份「全日早餐」。
熱盤
飲品
好簡單,就喺咖啡、紅茶、熱水、檸檬,大家都明點玩具法。
飲品吧
第一碟自助食物

先嚟清爽一下,就梗喺食沙律啦,再搭啲凍切肉腸及燒牛肉。啲食材唔算好高質,但亦不失禮,尤其啲凍切肉腸,要求唔高嘅話,絕對滿足到。小弟就志在利用頭盤嚟開開胃,打開胃納。
沙律啦搭凍切肉腸及燒牛肉
第二碟自助食物

食完凍嘢,跟住最好就飲啖湯暖暖胃,小弟揀南瓜湯,估唔到做得又幾有水準喎,唔喺茶記啲白湯貨色,幼滑得嚟好有南瓜嘅清甜味。而伴湯嘅,就搭咗一個小麥包、芝士及水蜜桃。
第三碟自助食物

見啲小碟冷盤的骰,除中華沙律外,其餘3款都拎嚟試吓。日式嘅八爪魚都喺來貨,反而,水牛芝士配車厘茄及胡麻醬茄子有少少驚喜喎,前者芝士軟綿綿清清哋,後者則做到爽口充滿芝麻香。
冷盤小碟
賓尼廸克蛋配煙三文魚 $128

友人話未試過賓尼廸克蛋,所以,即時相中呢道菜式,賣相清新,而兩隻賓尼廸克蛋做得唔錯,既然有兩隻,就可以「些牙」吓。的確,隻蛋煮得啱啱好,蛋黃澎湃咁流出嚟,就連蛋白都好綿滑,之但喺,個人覺得面面啲荷蘭汁未夠酸香。至於啲煙三文魚,小弟就無試,故此就唔評論嘞。
賓尼廸克蛋配煙三文魚
賓尼廸克蛋配煙三文魚
大蝦帶子意大利飯配乾葱刁草忌廉汁 $168

有留意小弟嘅食評都會發覺,我不時都會點意大利飯,因為,呢樣嘢都幾考廚師手藝,唔喺煎煎炒炒就搞得掂。而眼前呢碟意大利飯,咪睇個樣好似好濕,撈番勻就啱啱好,入口濕潤,飯心帶煙韌,最鍾意飯粒混有意大利黃瓜及青瓜,增添幾分清爽感;大蝦及帶子都睇得出用靚料,食落兩者都好爽甜,整體而言,喺有質素嘅一道意大利飯。
生果窩夫、熱咖啡

午市半自助餐會晌2:15pm作為取食物嘅最後界線,點知人人都趕「死線」前整窩夫,所以,我嗰件烘得未夠時間,唔夠焦脆。不過,配點生果,淋上朱古力漿,味道還可以咁啦。
生果窩夫
熱咖啡
臨尾,介紹吓草山,話難唔難,話易唔易,始終都成647m高,有唔少上斜,不過,上得嚟都唔算好扯、好急,大部分路段都喺大路,至少比上次行黃牛山輕鬆得多。
今次雖然行咗4粒鐘山,又唔算好攰,可能跟天然清涼有關。之後,再食咗個咁豐富嘅午餐,邊體力都返晒嚟呀
2018-11-08 59 浏览
又係西餐hehe🤭🤭驚喜係餐前比左籃包點配醋😱未上主菜都有野食下😆-軟殻蟹泡菜竹炭漢堡配薯條🍟 $118黑色包包很吸睛😎漢堡好巨型 可以兩人share 夾左泡菜蕃茄生菜同新鮮炸起嘅軟殻蟹👍🏻薯條亦係大大份 多到食唔曬🤭份量相當足料😆-烤美國頂級安格斯牛肉眼扒配迷迭香汁 $288首先要講樣幾貼心嘅嘢 就係用暖碟上菜😌然後10oz牛扒當然係大份夠2人分享 叫左5成熟 烤得幾好唔un🥩仲有薯仔 粟米仔 四季豆 蕃茄仔 勁多差啲食唔曬😂-青檸千層蛋糕🍰 $68食完2道菜已經好飽 所以食少少已經好足夠 我相信一個人食唔落整個🤔味道濃郁 賣相吸引 中意青檸味嘅朋友應該幾滿意 不過係有少少甜😂-
又係西餐hehe🤭🤭
驚喜係餐前比左籃包點配醋😱未上主菜都有野食下😆
軟殻蟹泡菜竹炭漢堡配薯條🍟 $118
烤美國頂級安格斯牛肉眼扒配迷迭香汁 $288
青檸千層蛋糕🍰 $68
2018-11-07 52 浏览
同老公去宜家shopping後, 難得呢到荃灣,就食埋先返屋企。見到呢間餐廳格調唔錯,就食呢間啦因為懶既關係,就嗌左2個set dinner。前菜係炸海鮮春卷沙律配芒果莎莎醬,春卷餡料豐富,有墨魚亦增加咬口。莎莎醬選用多種水果, 越食越開胃。 個醬配沙律,春卷都好夾配搭是日餐包有三款, 配上意大利醋雜菜湯,配料豐富,味道相當濃郁,鮮甜烤印度雞肉薄餅,第一次食印度薄餅,面頭用左好多香料,雞肉亦唔會烤到好鞋口,而且焗完即食,薄餅好脆唔想諗嘅關係,就選擇咗廚師推介。 廚師為我選擇咗牛扒, 我只係需要揀五成熟就可以外面煎得好脆,有炭香味,食落口,牛扒鎖緊肉汁,食落口好Juicy配菜有車厘茄,青椒,黃椒,薯仔,粟米芯.. 全部都係炒過再焗,食完肉再食菜,平衡口感同味道餐飲老公要左杯齋啡,咖啡層次豐富,酸度細緻溫和,香氣亦特別持久最後有raspberry cake做甜品,蛋糕唔太甜,為呢餐晝下完美句號. 下次同老公再黎

因為懶既關係,就嗌左2個set dinner。

是日餐包有三款, 配上意大利醋

雜菜湯,配料豐富,味道相當濃郁,鮮甜

2018-11-06 64 浏览
今日同朋友黎到荃灣Backyard食晚餐,之前有朋友介紹過lunch buffet抵食,但今次估唔到食晚餐都有驚喜!我哋叫咗個蕃薯條配藍青口($188),青口大小剛好也鮮甜,味道很好但偶然有少少沙,但大致上也推薦。之後叫咗個軟殼蟹意粉($148),意粉味道很不錯,味道濃,有香草味,如果意粉跟蟹肉的份量再多一點就完美了!另外,也叫了醬燒bbq豬肋骨($168),呢個肋骨cp值極高,肉入味又軟,配嘅薯條熱度剛好高水準!係反而bbq醬有少少醎,但極度推薦!最後叫咗個安格斯牛肉眼扒五成熟($288)。肉眼5成剛剛好,肉質鮮嫩,囗感一流,碟也是本身預熱了,非常貼心。

軟殼蟹意粉

安格斯牛肉眼
2018-11-06
等候时间
5 分钟 (堂食)
軟殼蟹意粉
安格斯牛肉眼
  • bbq豬肋骨
  • 軟殼蟹香草醬意粉
2018-11-06 50 浏览
今日一行4人去左間好有工業風嘅餐廳,一入到去,我隻眼已經不停周圍睇,好特別,我地安排人坐係近窗口位置!因為樓底高空間感十足,坐得好舒服!我地叫左3個餐二個其他。我地叫左夏威夷薄餅🍕、全日早餐、烤炫耀紐西蘭牛肉配芥末籽汁、2個餐加多Side Dish 炸薯條🍟,西蘭花🥦配芝士醬、炸BBQ豬肋骨配雜菜沙律🥗/薯條🍟,意式蕃茄醬薈肉丸🍡!非常豐富,叫左野食後,店員就攞左一盤麵包🥖🍞,配埋黑醋橄欖油。麵包微暖,好軟又香,入面有幾款麵包,好好味!餐湯我地叫左意式菜湯同南瓜🎃濃湯,個人比較鍾意南瓜🎃湯,好滑又夠南瓜味,同行友人對個菜湯都十分讚賞,相當唔錯食物方面都有高水準,特別豬肋骨入味而肉質又夠軟,個人十分推介👍🏻