2024-06-11 318 浏览
今日行Mikiki經過呢間麵包店,見到我好鍾意嘅紫薯包新鮮出爐,買咗黎食,個紫薯味好濃郁,軟身,啱啱出爐特別香😋,紫薯控唔好錯過🥰蘑菇芝士包味道都唔錯,啲料都幾足,值得一試整體上CP值高、環境乾淨衛生👍🏻,買麵包🥖的不二之選
蘑菇芝士包味道都唔錯,啲料都幾足,值得一試
整體上CP值高、環境乾淨衛生👍🏻,買麵包🥖的不二之選
紫薯包
蘑菇芝士包
紫薯包
蘑菇芝士包
2024-03-19 497 浏览
麵包新寵 #柔好野 過江龍 @bakertalenthk 成為我近排最愛。我就最鍾意呢兩樣❤️🧋自家製奶茶茶味香濃,奶味適中,不會過甜。🧀四重芝士大包四重芝士包真係有好豐富嘅芝士味道,加埋軟腍腍嘅麵包質感,一絲絲好有層次,好滋味!!Baker Talent 分店:🍞荃灣沙咀道211號地下🥖元朗壽富街33號好利洋樓地下J舖🥞深水埗長沙灣道158號地下恊興大厦地下🥨紅磡黃埔花園第1期(奇妙坊)地下 7E 號舖🧇沙田瀝源廣場206號#麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 #HK #親子blogger #親子kol
麵包新寵 #柔好野

🧋自家製奶茶
茶味香濃,奶味適中,不會過甜。

🧀四重芝士大包

Baker Talent 分店:
🍞荃灣沙咀道211號地下
🥖元朗壽富街33號好利洋樓地下J舖
🥞深水埗長沙灣道158號地下恊興大厦地下
🥨紅磡黃埔花園第1期(奇妙坊)地下 7E 號舖
🧇沙田瀝源廣場206號

2024-02-23 445 浏览
🥖新加坡過江龍🇸🇬Baker Talent⭐️每次行過呢間麵包店,都會俾新鮮出爐嘅麵包同蛋糕嘅香氣深深吸引住,自此我同宸宸就成為左經常光顧嘅熟客😍今次我哋試左以下幾款產品✨✨🫶🐟洋蔥吞拿魚$12✨吞拿魚包餡料絕對充足,口感結實香氣滿溢🍫爆漿朱古力$12✨身為朱古力迷嘅就絕不能錯過,香醇濃厚嘅朱古力流心口感,食麵包有如食軟心甜品嘅感覺🧋自家製奶茶$14✨呢個係必試嘅項目,超少甜感覺比較健康,但不失茶底厚身濃滑奶香嘅口感🥖咖椰杏仁大包$26✨香香甜甜嘅鬆軟大包,咬完一啖又一啖,香口鬆脆嘅杏仁,係麵包嘅最佳配搭店舖既麵包同飲品真係好味又高質價錢又實惠,性價比高!下次我都好想試埋葡撻、芝士撻、牛角包、曲奇、自家製咖啡同冷泡茶🤗
🥖新加坡過江龍🇸🇬Baker Talent⭐️
今次我哋試左以下幾款產品✨✨🫶
🐟洋蔥吞拿魚$12
✨吞拿魚包餡料絕對充足,口感結實香氣滿溢
🍫爆漿朱古力$12
🧋自家製奶茶$14
🥖咖椰杏仁大包$26

店舖既麵包同飲品真係好味又高質
價錢又實惠,性價比高!
2024-02-21 333 浏览
來自新加坡Baker Talent🍞🥖🥐佢地有好多特色面包,其中皇牌產品🌟爆餡榴槤菠蘿包一出爐就即刻賣晒~榴槤愛好者真係要去試下😍今次揀左洋蔥吞拿魚包同咖椰杏仁包🍞 法國牛油水果酥🍓洋蔥吞拿魚,面包好柔軟,啖啖吞拿魚再加上洋蔥少少甜味,唔會太咸,好滿足呀❤️咖椰杏仁包🍞香噴噴既咖椰醬味道加上香軟既面包,再加上脆卜卜既杏仁~軟硬之間,口感更加豐富✨水果酥香甜酥脆,真係大人小朋友都中意💜仲有新鮮出爐嘅葡撻😋#麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 #HK

今次揀左洋蔥吞拿魚包同咖椰杏仁包🍞 法國牛油水果酥🍓

水果酥香甜酥脆,真係大人小朋友都中意💜
仲有新鮮出爐嘅葡撻😋

法國牛油水果酥
咖椰杏仁包
葡撻
2024-02-21 241 浏览
🍞Baker Talent去完Airside之後沿天橋行去Mikiki偶爾發現到呢間麵包舖竟然要排隊買包為食妹即刻唔執輸 買埋一份♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡🥯人氣爆漿朱古力$12建議加熱 會有流心效果朱古力軟心餡食落係海鹽朱古力口味微微咸令朱古力餡唔會太膩反而越食越想食下一啖🤣🍿自家秘製爆谷$35焦糖口味爆谷 唔會死甜 食到起痰食落夠香脆 完全無漏氣難怪賣淨最後一筒🤣齋食包有啲dry?可以試試鋪頭自家製飲品😍☕️自家製奶茶/咖啡 $14為食妹當日就買咗奶茶試飲落係平日飲開既奶茶多奶茶香奶滑 茶底夠濃之餘又完全唔會澀🍵自家製冷泡茶$13淡淡綠茶清香 食完爆谷飲啖即刻gur曬架聽講葡撻都好受歡迎 一出爐好快賣曬架等我下次都試吓先😍♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡📍新蒲崗太子道東638號Mikiki 1樓116A號舖🚆啟德站步行2-3分鐘即達@bakertalenthk#麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 #HK
🍞Baker Talent

🍿自家秘製爆谷$35
焦糖口味爆谷 唔會死甜 食到起痰
食落夠香脆 完全無漏氣
難怪賣淨最後一筒🤣

齋食包有啲dry?
可以試試鋪頭自家製飲品😍

🚆啟德站步行2-3分鐘即達
@bakertalenthk

• 爆漿朱古力
2024-02-19 221 浏览
難得嚟到新蒲崗,點可以唔試吓呢間由新加坡進軍香港嘅麵包店 Baker Talent。為咗保持統一嘅品質,麵包餡料全部由新加坡及馬來西亞直接空運到港,平民價就可以買到健康又好味嘅麵包。斑蘭咖椰菠蘿包外脆內軟,中間斑蘭咖央醬夠香又唔會太甜。四重芝士大包作為芝士控必食,啖啖芝士鹹香,好食到停唔到口。麻糬波波有多款口味選擇,我哋買咗斑蘭、朱古力、芝麻三款。差D想自己一個人食哂。芝士撻新鮮出爐,即買即食,奶滑香濃。

斑蘭咖椰菠蘿包
外脆內軟,中間斑蘭咖央醬夠香又唔會太甜。

四重芝士大包
作為芝士控必食,啖啖芝士鹹香,好食到停唔到口。

麻糬波波

芝士撻
新鮮出爐,即買即食,奶滑香濃。
2024-02-17
2024-02-18 166 浏览
香港有六間分店,沙田都即將再開多間,平時見都好多人幫襯好多新式麵包,朱古力麻薯波波、朱古力包、明太子蟹柳包、連榴連菠蘿包都有;另外仲有葡撻、芝士撻、蛋糕又有樽裝奶茶、咖啡、冷泡茶,做早餐下午茶都啱食😋🧋自家製奶茶$14好飲,茶味奶味啱口味,又香又濃又滑🟤朱古力麻薯波波$6/1 $30/7之前見佢有朱古力味有斑蘭味,今日得返朱古力,照要咗2粒過吓口癮,2個都夠食🫶🏻朱古力濃味啲又有朱古力粒,口感煙韌好食😋🥐牛角包$12幾大個,性價比高,食嘅時候整翻熱會更香酥香脆🧡明太子蟹柳芝味包$13本身都鐘意蟹柳包,呢到嘅有埋芝士,好好食,蟹柳都係靚蟹柳,麵包軟熟🧅洋蔥吞拿魚包$12麵包軟熟,多吞拿魚,幾正🚩Baker Talent @bakertalenthk 📍新蒲崗太子道東638號Mikiki 1樓116A號舖
香港有六間分店,沙田都即將再開多間,平時見都好多人幫襯

又有樽裝奶茶、咖啡、冷泡茶,做早餐下午茶都啱食😋

🧋自家製奶茶$14
好飲,茶味奶味啱口味,又香又濃又滑

🟤朱古力麻薯波波$6/1 $30/7

🥐牛角包$12
幾大個,性價比高,食嘅時候整翻熱會更香酥香脆

🧡明太子蟹柳芝味包$13

🧅洋蔥吞拿魚包$12
麵包軟熟,多吞拿魚,幾正

🚩Baker Talent @bakertalenthk
📍新蒲崗太子道東638號Mikiki 1樓116A號舖
  • 明太子蟹柳包
  • 朱古力麻薯波波
  • 吞拿魚包
  • 奶茶
2024-02-15 119 浏览
黎自新加波既Baker talent,呢幾年越開越多分店~記得第一次試佢地既產品就係芝士撻,食過之後就認定佢係CP值高既一間麵包鋪。事隔一排,發現多咗好幾間鋪頭,於是再去試下,睇下其他包既質素係點先!今次去既係Mikiki分店,鋪頭係開放式設計,加上用木架同波波燈,感覺好有日系簡約風格麵包選擇方面唔算好多,都係比撲實既款式,而且價錢唔貴~我地簡咗咖央包同麻糬波波,再加埋自家樽仔奶茶,加埋60幾蚊,份量夠我乎一家人食三日,抵XD咁究竟味道如何呢?其實黎自新加坡既麵包鋪,咖央一定唔會差得去邊,果然咖央包既咖央醬好濃,26蚊大大個抵食!麻糬包相比之下就無咁亮眼啦,不過都chewy既,而家d麻糬波波動輒10蚊個,講真30蚊7個真係抵買!最後就係樽仔奶茶啦~其實好少麵包鋪有自定樽仔奶茶賣,所以都幾期待~飲落茶味算濃,奶同茶既比例都唔錯,如果再滑順D就perfect啦!總括黎講Baker talent算係大件夾抵食既麵包鋪,平時想平平地買個包做早餐真係不二之選!

麵包選擇方面唔算好多,都係比撲實既款式,而且價錢唔貴~

咁究竟味道如何呢?

2024-02-12 132 浏览
Duck哥🦆近排去多咗AIRSIDE,每次經過Mikiki條天橋過去時,必定見到間麵包店🍞好多人排隊,究竟嚟自新加坡🇸🇬嘅麵包達人Baker Talent 係咪真係咁出色,等我買返啲,呢幾日做早餐試下先😆。爆漿朱古力 $11一撕開個包,入面這朱古力🍫立即湧出來,呢個爆漿朱古力包🍫嘅爆漿流心效果一流,內餡香濃但不會太甜,讚👍。四重芝士大包 $25入面細分成6️⃣個,每個面層都舖滿大量芝士🧀,芝士味道非常香濃😍。雜錦包仔 $21/5個一袋有5️⃣個,每袋隨機放5️⃣個迷你包仔,我揀咗個袋有香芋、芝麻、蒜蓉包和2️⃣個奶黃。每次食一個,份量啱啱好😍。總括而言,暫時試過呢幾款麵包都真材實料,而且定價親民,喺少數高質素但係價錢唔貴嘅麵包店,難怪每次見到都大排長龍。🦆Baker Talent📍新蒲崗 - 太子道東638號Mikiki 1樓116A號舖

爆漿朱古力 $11

四重芝士大包 $25

雜錦包仔 $21/5個

🦆Baker Talent
2024-02-07
外卖自取
$60 (其他)
2024-02-07 113 浏览
💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️推介一間我哋好鍾意幫襯嘅麵包舖👉🏻👉🏻新加坡過江龍麵包店~~~ Baker Talent 新加坡麵包達人🍞呢間麵包舖經常推出創新口味嘅產品架⋯有麵包. 蛋糕. 蛋撻.飲品⋯⋯ 🎂 🥯我哋今次買咗🛍️招牌葡撻✨濃厚奶油味道, 外層金黃酥皮, 內層蛋心鬆軟細緻,甜度適中,不會太甜,非常順口〰️芝士肉鬆大包✨金黃色大大個,好吸引呀,芝士+肉鬆, 鬆軟彈牙,好有層次感〰️自家製咖啡✨口感濃郁香醇,咖啡&牛奶比例好平衡,好有港式嘅味道〰️自家製冷泡茶(四季春拼配冷泡茶)✨茶甘醇順口,帶有淡淡花香,解渴一流〰️門市分店📍荃灣沙咀道211號地下(近荃新天地一期)📍元朗壽富街 33號好利洋樓地下J鋪📍深水埗東京街12號麗閣商場地下G03舖📍深水埗長沙灣道158號協興大廈地下📍新蒲崗太子道東638號MIKIKl商場一樓116A📍沙田瀝源街6號瀝源廣場2樓206號舖@bakertalenthk #麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 #hk

我哋今次買咗🛍️

招牌葡撻

芝士肉鬆大包

自家製咖啡
✨口感濃郁香醇,咖啡&牛奶比例好平衡,好有港式嘅味道〰️

自家製冷泡茶(四季春拼配冷泡
茶)
✨茶甘醇順口,帶有淡淡花香,解渴一流〰️

門市分店
📍荃灣沙咀道211號地下(近荃新天地一期)
📍元朗壽富街 33號好利洋樓地下J鋪
📍深水埗東京街12號麗閣商場地下G03舖
📍深水埗長沙灣道158號協興大廈地下
📍新蒲崗太子道東638號MIKIKl商場一樓116A
📍沙田瀝源街6號瀝源廣場2樓206號舖

@bakertalenthk
2024-02-06 107 浏览
次次行入Mikiki都一定俾啲麵包香味吸引住,新鮮岀爐嘅麵包梗係要即刻買返個食,再買埋第二日做早餐呢間嚟自新加坡嘅過江龍麵包店,麵包口感柔軟,亦帶有豐富東南亞口味,而為保持統一嘅品質,餡料是由新加坡及馬來西亞直接空運來港,唔止好食,麵包款式都好特別。佢哋為菠蘿包設計左唔同口味,聽收銀姐姐講榴槤菠蘿包係最受歡迎嘅包之一,入面既D24榴槤肉係由馬來西亞🇲🇾直送,鍾意食榴槤真係要試而今次我就買咗個啱啱新鮮岀爐嘅洋蔥吞拿魚包,吞拿魚份量啱啱好,唔會太鹹,加埋少少洋蔥粒補返甜味;另外仲揀咗四重芝士大包,一袋有6個,内外包住重重的芝士🧀,第二日放入焗爐做早餐依然軟熟🤤滿口濃濃芝士味。

• 四重芝士大包
2024-02-06 66 浏览
麵包種類繁多,超多創新口味同產品,特別推介東南亞風味嘅餡料麵包🥯!🍫爆漿朱古力包香濃朱古力味,一口咬開,朱古力漿爆出來,香氣撲鼻,朱古力控一定唔好錯過❤️🥥咖椰杏仁大包面包面上嘅咖椰醬配合埋香脆杏仁片,濃濃咖椰及杏仁香味😋,一試難忘❤️!喜歡東南亞風味嘅朋友一定要試下😋。🥧招牌葡撻 (採用總統忌廉)足足108層葡撻皮,鬆化可口,蛋漿採用總統忌廉,香滑過人😋,奶香濃郁☺️!🧋自家製奶茶自家製無冰奶茶,茶香濃厚,奶香茶滑,而且少甜,飲得放心又健康!

🍫爆漿朱古力包

🥥咖椰杏仁大包

🥧招牌葡撻 (採用總統忌廉)

🧋自家製奶茶

今日經過新蒲崗,見到新加坡麵包達人開咗新鋪,Mina姐好鍾意食佢哋嘅麵包,已經回購多次,今日見到,順便買啲麵包做聽日Mina姐嘅早餐!Baker Talent 新加坡麵包達人由新加坡進軍香港。餡料係由新加坡同馬來西亞直接空運來港。麵粉係是由自家廠房打出來的,所以鋪面的師傅們有更多時間間和精神控制好烘培的產品與過程。所以佢哋嘅麵包味道,有別於一般麵包店,絕對係用心製作!佢哋除咗麵包之外,仲有好多蛋糕、都甩、曲奇、芝士撻、葡撻、中式餅等其他包餅類嘅甜品購買!啱晒用嚟早餐同下午茶🫖☕️爆漿朱古力包$12麵包達人的皇牌之一,內部滿滿的朱古力醬。Mina姐係麵包+朱古力控,所以呢個爆漿朱古力包,一定非佢莫屬,當佢一撕開個包,朱古力醬會迅速湧出,做到真正的皮脆內軟,Mina早餐時可以自己食晒一個😛鐘意食朱古力的人,唔好錯過!四重芝士大包$26四重芝士大包用了大量芝士,鋪喺麵包上面,芝士味好香濃,我帶左返公司做早餐,用嚟配咖啡☕️最正,迷你雜錦包$19裏面有幾款唔同口味的迷你包,包括有朱古力, 紫薯同埋奶黃味,每款裏面都有餡料,Mina 最鐘意紫薯同朱古力味,細細個,1次食1粒,份量岩岩好,又可以試多啲

爆漿朱古力包$12

四重芝士大包$26

迷你雜錦包$19
裏面有幾款唔同口味的迷你包,包括有朱古力, 紫薯同埋奶黃味,每款裏面都有餡料,Mina 最鐘意紫薯同朱古力味,細細個,1次食1粒,份量岩岩好,又可以試多啲唔同嘅口味😋

2024-02-02
2024-01-31 117 浏览
Baker Talent係黎自新加坡既麵包店係mikki 1樓天橋隔離 開放式既裝修可以好清楚睇到有咩買佢地既麵包有好多口味可以選擇又成日有新產品價錢仲好親民👍🏻咖椰菠蘿包好好味有好多咖椰餡料🤤四重芝士大包好大個芝士味好香濃🧀班蘭卷蛋同迷你冬甩做下午茶就岩晒啦味道唔會好甜😌除左麵包蛋糕🍰仲有自家製咖啡奶茶同冷泡茶另外仲有限定賀年食品添下次要試埋班蘭麻糬波波🥰分店地址:荃灣沙咀道211號地下
元朗壽富街33號好利洋樓地下J 舖深水埗東京街12號麗閣商場地下G03
新蒲崗太子道東638號MIKIKI 1樓116A號舖長沙灣道158號地下
紅磡黃埔花園第 1 期 (奇妙坊) 地下 7E 號舖沙田瀝源廣場206號
Baker Talent係黎自新加坡既麵包店

長沙灣道158號地下
紅磡黃埔花園第 1 期 (奇妙坊) 地下 7E 號舖
沙田瀝源廣場206號

2024-01-30 56 浏览
依間麵包店喺香港有多間分店,係一間來自新加坡嘅麵包店,以豐富多樣嘅麵包款式而聞名,人流多 好受街坊歡迎😍 麵包質量高,味道出眾,值得一試♨️💖💖💖食評💖💖💖我今次試咗幾款麵包,包括四重芝士包、芝士火腿三文治、爆漿朱古力包同芝士餐肉包😋四重芝士包 $25濃郁嘅芝士味道令人驚艷😍😍 大大份,可以6人食👍🏻 品嚐到四種不同嘅芝士層次,味道層次豐富,絕對係芝士愛好者嘅最愛芝士火腿三文治 $12簡單又美味嘅組合深得我心,好適合做早餐~麵包鬆軟,搭配著鹹香嘅火腿同濃郁嘅芝士,啖啖滋味😋爆漿朱古力包 $11有驚喜🥰 一咬下就食到濃郁嘅朱古力內餡,好香甜!芝士餐肉包 $11麵包鬆軟,餡料中嘅餐肉好嫩口,搭配著濃郁嘅芝士,好味😋

💖💖💖食評💖💖💖

四重芝士包 $25

芝士火腿三文治 $12

爆漿朱古力包 $11
有驚喜🥰 一咬下就食到濃郁嘅朱古力內餡,好香甜!

芝士餐肉包 $11
麵包鬆軟,餡料中嘅餐肉好嫩口,搭配著濃郁嘅芝士,好味😋