2016-11-25 2424 浏览
九龍塘區冇酒吧,呢間算多學生同其他同區居民黎。不過真係十年如一日。今次嗌左1664Tower,之後再嗌幾杯cocktail。我同朋友都有同感既係佢地既啤酒係比其他酒吧浠,即係冇人地咁濃酒味,唔知點解。Cocktail就通常都中伏,即口感唔balance。佐酒小食方面有一碟果仁一碟蝦條,蝦條好林
九龍塘區冇酒吧,呢間算多學生同其他同區居民黎。

不過真係十年如一日。

今次嗌左1664Tower,之後再嗌幾杯cocktail。

Cocktail就通常都中伏,即口感唔balance。

佐酒小食方面有一碟果仁一碟蝦條,蝦條好林
2016-08-02 2230 浏览
我們是晚上去聊天,酒吧侍應服務態度一般,即使說一會再「落ORDER」,她站著等我們,無形中給我們壓力,氣氛不錯,喜歡店名的字型,當晚人流不是很多,都看到大學生、外國人、工作人士下班在這聚腳。叫了sex on the beach,兩杯藍色的cocktails,大杯的hoegaarden,最喜歡是其中一種藍色的cocktail,有種波子汽水的味道,可惜忘了名字。價格是一般酒吧的價錢$5X起跳。有洗手間,不算狹窄。有飛標玩,大電視看。

有洗手間,不算狹窄。有飛標玩,大電視看。
2016-07-21
2015-05-29 2528 浏览
有朋友失戀,搵地方飲嘢,咁橋佢又讀緊浸會大學,醒起有間係附近吧又平又就腳就去左拉。入到去地方唔大,不過裝飾都好似德國D酒吧甘。深夜12點到,人流都唔係話多。有附近既學生,又有其它地方來既食客。坐底左睇下個Menu,可能係學校區拉。個價錢比起出面市區蘇豪既價錢平左一大半有多。一個杯啤酒都係30-40蚊左右。食物都係差唔多價,60蚊仲有個扒餐配薯條,抵。坐底左,兩個頹人就叫左一個塔既1664。冇計真係太平,300幾。叫左個Fish and Chips 同兩個雞軟骨,真係好好食。Fish and chips個魚超有魚味,雞軟骨夠香口,仲有個酸醋汁配埋,送酒一流。飲多左D所以冇影相,不過真係好正,下次要再來飲過。
飲多左D所以冇影相,不過真係好正,下次要再來飲過。
2014-04-23 1965 浏览
放學後來到Billy Boozer吃晚飯,時間已是九時半,所以晚餐選擇只剩三款可以選。四十多元有湯、飯和飲品,價錢十分經濟,但質素實在普通,包括~ 中湯:湯內有合掌瓜,味道尚可,不過很凍,連微溫亦欠奉。  洋蔥汁豬扒火腿飯:店內燈光昏暗,所以拍照時我用了閃光燈,嘩,一閃即嚇一跳,到底這鮮橙色的洋蔥汁是如何製成的呢? 色澤實在令我胃口大減,甜甜的醬汁加微溫的火腿、豬扒、白飯,味道上亦可以用「頹」來形容。 黑椒汁西冷牛扒意粉:份量多,但意粉太軟,黑椒汁味道尚可,牛扒嫩得如加了鬆肉粉,口感一般。 飲品:可以選咖啡或茶,可樂原罐送上,好。總結而言,Billy Boozer的食物雖然很便宜,份量十足,質素卻欠奉。加上店內充滿煙味,為了健康,避免吸入二手煙,我不會再光顧。
中湯:湯內有合掌瓜,味道尚可,不過很凍,連微溫亦欠奉。
中湯

洋蔥汁豬扒火腿飯
黑椒汁西冷牛扒意粉
飲品:可以選咖啡或茶,可樂原罐送上,好。
飲品
2014-03-14
雖是酒吧,看到門外較簡樸的佈置,餐牌上亦是一標準港式便餐,沒嚐過,於是走了進去。裝潢未算新潮,但挺有空間感,感覺佈置算是有特式和略有變化,適合不同人數的食客聚腳。設備用品雖是簡單,但感覺周到。我一進去,店員很快交待了將對我注意,然後很快便來到。點了午餐一份,有餐湯(是日為花生眉豆豬骨湯)、主菜(要了洋葱汁豬扒火腿意粉)及飲品(桂花蜜)。午餐在五分鐘內到齊,先喝餐湯,湯水與湯餸濃度恰當,完全不油膩,湯料煲得「稔」,有「在家喝湯」及單純之感,我很喜歡。洋葱汁豬扒火腿意粉的汁料濃稠度適中,味道足,好吃;豬扒邊煎得香脆,中間部份稔度達標,質素算是不錯,有香味而不濃;火腿肉味出,沒有雪藏味。桂花蜜很有特色,充滿桂花香,不過甜,將來很想再回味。整體而言,是簡單而很值得推介的午餐膳食。

桂花蜜很有特色,充滿桂花香,不過甜,將來很想再回味。

整體而言,是簡單而很值得推介的午餐膳食。
洋葱豬扒火腿意粉、花生眉豆豬骨湯配熱桂花蜜
2012-05-10
洋葱豬扒火腿意粉、花生眉豆豬骨湯配熱桂花蜜
一入到去....真係好多人..本身諗住冇曬位...就走...但係,俾個待應..拉左我入去...好nice之後就叫左個牛仔骨.....等左5-6分鐘...就食得...味道相當唔錯...各位BROTHER有機會可以去試試...水準比得上....x王之x !! 一個牛仔骨餐 + 個野飲...都係$4x ...講堅...真係抵食下次有機會!再去
一入到去....真係好多人..本身諗住冇曬位...
就走...但係,俾個待應..拉左我入去...
好nice
味道相當唔錯...各位BROTHER有機會可以去試試...
水準比得上....x王之x !!

下次有機會!再去
本身諗住玩下飛鏢..最衰有人食緊野 \ . /
有埋個47吋 LCD 電視...睇波一流
  • 牛仔骨
2009-11-16 562 浏览
友人話八點半放學,好心的我倆準時來到學校門口等候,點知來到先話未走得,即係難為了家嫂,只有走到Billy Boozer飲住等啦﹗又有幾個月無來,呢度格局依舊,happy hour一杯嘉士伯生啤只係$26,我估其他地方都未必搵到咁抵了﹗這兒是大學時期差不多每天都到的地方,又估到呢頭住宅偏少,酒吧人流卻不少,我地由8:30坐到10:00,顧客都出出入入如車水馬龍,又有國內朋友又有外國人,唔通0個0的係交流生?叫左個椒鹽魷魚鬚做小食,魷魚鬚爽口卻味道偏淡,魷魚上的炸蒜是上碟後加的,未夠惹味。

等了又等的嘉士伯
初到時人影唔多隻
椒鹽味道偏淡
其他
等了又等的嘉士伯
初到時人影唔多隻
2009-06-06 340 浏览
今日2點午膳時間點了一客$28滑蛋牛肉飯餐, 配中湯及熱奶茶. 現在街市肉鋪中的牛肉很貴, 半碗份量的牛肉也要$2x. 這兒的滑蛋牛肉飯中的牛肉份量很多, 約有大半碗, 可惜牛肉用梳打粉醃得太軟太淋, 完全吃不到肉味, 質感甚至像綿花糖. 整碟飯都吃不到"滑蛋", 煮師只是將少少少........量蛋汁做成幾乎全透明的"獻漿" 淋於肉面, (哈, 朋友稱這個做"鼻涕獻") 我倒寧願沒有這個"滑蛋"獻.中湯倒像味精水, 即使飲後都不知用什麼湯料煲成. 奶茶也不夠濃滑, 帶點苦澀味. 以酒吧來說, 這兒勝在空氣流通, 即使午膳時段人流也不多, 加上酒吧內有2部電子飛標及大電視, 不失為一個悶熱中午小休的好去處.

中湯倒像味精水, 即使飲後都不知用什麼湯料煲成.

奶茶也不夠濃滑, 帶點苦澀味.

2009-06-06
2008-09-06 333 浏览
一條友呢頭有事做,竟然行下行下比我路經此地﹗回想都真係有很久沒有來過,我以前讀書最愛來食lunch的地方,Billy Boozer﹗點解要來呢度食lunch?一來學校canteen都係難食,二來呢度最緊要係可以食煙﹗絕對岩哂我呢0的準備成為地盤同工的人士﹗之前呢個位有兩間酒吧的,不過行左一個圈都找不到kings arm,唔知係咪執左呢?而呢度亦都開左一間7-11,真係方便﹗以前只係幫趁士多仔吧﹗舊式酒吧,煙味濃,是晚都幾多人,差不多是全中年男班﹗很多愛飛鏢的朋友自備私家鏢來比賽,見佢地玩到不亦樂乎﹗望著十多年前坐過的梳化同椅子,真係別有一番感概,只怪少壯不努力,而家要出賣勞力了﹗
一條友呢頭有事做,竟然行下行下比我路經此地﹗

舊式酒吧,煙味濃,是晚都幾多人,差不多是全中年男班﹗

很多愛飛鏢的朋友自備私家鏢來比賽,見佢地玩到不亦樂乎﹗

Billy Boozer
$30 (其他)
Billy Boozer
2008-01-21 309 浏览
岑晚去又一城睇完戲, 同男朋友搵飯食, 佢話係浸會大學附近有D Bar既cpcktail好抵, 於是嚟左呢間Billy Boozer...見到D dinner都好平下, 我地叫左:焗芝士牛仔骨意粉- 芝士好香, 意粉爽口唔淋, 牛仔骨都焗得唔錯, 但得八成熟..全熟會好D載安娜西冷扖配薯菜- 生熟岩岩好又唔un, 薯條熱辣辣脆卜卜tequila sunsetlong island兩杯cocktail比起出面既都大杯, 仲平D tim... 埋單HK$152, 真係好抵ar....其他晚餐都係由廿幾蚊至四廿幾蚊(唔包野飲)仲有得擲飛標架....

tequila sunset
long island
仲有得擲飛標架....