2024-09-25
荔枝角Bingle Bingle空中列車烤肉,位置在Aeon超級巿場內,裝修好有創意,佈置到成個車站月台咁,食物就係由列車隨路軌運送過來,列車來來回回咁送餐,非常熱鬧。餐牌有多款烤肉選擇,一人燒肉套餐最平$48就食到,豐儉由人,每款都配白飯、韓式牛肉雜菜湯或粟米椰菜絲沙律、韓式涼菜。每枱都有齊唔同既醬汁,包括芝麻沙律醬、韓式辣椒醬、香草蒜蓉燒肉汁、Bingle燒肉汁、七味粉和海鹽等;每個座位都設有獨立無煙烤爐,唔會好大油煙味。人氣宮崎和牛套餐包括3款優質靚肉,日本和牛之首既A5和牛肉眼蓋、口感細膩既A4和牛肩肉、入口即溶既A4和牛三角腩。西班牙豬五花&黑毛豬肋條&特級雞爽肉套餐,啱晒我唔食牛既朋友,豬五花油花充沛,黑毛豬肋條調味得宜,雞爽肉嫩滑無比。海蝦:蝦肉爽口彈牙,灑上海鹽再烤,鮮味滿分。日本甜番薯:軟綿綿,香甜又濃滑。日本紅豆味鯛魚燒:輕輕用細火在烤爐上反幾下,外層微微溶化,內裡既紅豆和麻糬,甜蜜蜜,豐富層次感。總結,食物質素高,價格大眾化,玩味十足,打卡一流。
海蝦:蝦肉爽口彈牙,灑上海鹽再烤,鮮味滿分。
日本甜番薯:軟綿綿,香甜又濃滑。
總結,食物質素高,價格大眾化,玩味十足,打卡一流。