2024-02-01 366 浏览
這家店令我發覺健康食物原來可以咁好味🥄!雪耳栗子十穀粥非常滋養,滿滿的豆豆雲耳加埋幼細嘅栗子粒,口感非常豐富,食落竟然無啲嘅索然無味,每一啖都食得出材料嘅新鮮,重點係好飽肚,幾優質!什菌燕麥粥更加係一絕🍲,啲菇菇木耳爽口得嚟唔漏油光,與豐富嘅燕麥配合得天衣無縫,入口溫暖、營養滿分之餘,又好味得滯!那個鮮奶蛋白麥皮就真係掂爆嘅選擇!😋杯杯新鮮牛奶、飽滿蛋白質同埋啱啱好嘅麥片,唔會過於乾身亦唔使擔心食到太飽,非常適合返工一族。簡單嚟講,呢家店嘅美食都係健康、簡約而且不失風味,真係好㗎喳咁的享受!下次仲想試下佢哋其他款式,肯定掛住味!

今日食過間店既特製三文治同粥品,真系飽足又滿意👍!落嚟講講我點樣滿足到肚皮先。先係百合南瓜湯,熱辣辣一杯,鮮甜之中帶啲忌廉既滑潤,飲落去真系正!湯款雖細,但係飲完之後都覺得暖笠笠,好似抱住一個囡囡咁,好滿足!至於煙雞肉青瓜三文治,啖啖肉感真係好夠料😋!煙煙哋哋既雞肉配上清脆青瓜,層次分明,唔單止飽肚而且食落去夠開胃。效率又快,lunch set做得咁好,唯一遺憾就係無得喺店裏面慢慢享受,外賣返去吃就少咗啲氣氛。嚟到呢間店,當然唔可以錯過佢哋既什菌燕麥粥🍲。豐富既菇類一大匙匙,華麗登場,添上南瓜帶嚟既自然甘甜,個粥既溫度同質感都攞捏得宜,喺嘴裏暖笠笠融化,好易入口又唔會過於重口味。個人特別鍾意啲南瓜碎,唔單止增加咗味道,仲令粥底顏色金啦啦既,食完之後真系心情都好咗,百分百健康滿足!

2021-08-18 1826 浏览
本人每次到店內買早餐時,首先會拿三文治到櫃面,然後再和男店員講要什麼飲品,雖然每次他都沒有出講話,只是偶爾會說聲多謝!但近來經常不跟單派發,明明我買先但他就service 另一個客人先,已經不只一次,趕住返工架嘛,乜嘢服務態度先😤女店員服務態度very good, 唯獨男店員就真係好有問題。
2021-08-18
5 分钟 (外卖自取)
$18 (早餐)
2021-03-08 1805 浏览
呢間bingo juice bar 位於金鐘,所以平時都有嚟買下嘢食。今日中午,諗住食健康少少,所以我行咗過嚟呢間舖頭,諗住買啲果汁水果識,清下腸胃。我同平時一樣,叫咗個細嘅五青汁,細嘅粟米雞粥同個水果拼盤。睇住啲職員拎住啲新鮮嘅食材炸個五青汁出嚟,同埋俾咗一碗熱辣辣嘅粟米粥我,成個過程都好迅速,方便呢啲工作節奏急促既上班一族。個水果拼盤大部份水果都有少少,食起上嚟10分滿足。個粟米雞粥幾好味,無味精,值得大家一試。
2020-11-18 1167 浏览
沙律份量就一定無market place 個D 咁多, 但都叫做OK, 只係踏入秋冬天, 想食D 熱野,, 佢又唔多選擇, 唯有幫襯其他..男員工, 應該係老板就好有禮貌, 只係個D 員工阿姐,,, 應該做又36 唔做又36, 所以你最好買現成的, 唔好叫佢整野飲.. 叫佢整juice, 好似十萬個唔願意咁... 而且份量也會比少D...  打份工既我地.. 真係寧願避左佢, 以免一大早買早餐要受人面色.. 最最最重要係, 疫情期間... 大家都唔想用coins... 佢偏偏無電子支付服務... 連八達通都無.... 你話佢係某重顏色, 係抵制個間公司唔用, 都可以理解.. 佢又唔係... 慳個少少費用... 攪到我呢排都無幫襯佢... 講真, 就算, 我攞紙幣去... 佢找銀仔比我, 我都唔多想....  始終電子支付才是大潮流... 而且, 左鄰右里咁多選擇,,, 連海富個兩間賣果汁都有得E-pay 既時候... bingo 真係要諗諗... 係米有咁既需要了... 佢係比起男外兩間果汁店乾淨D , 企理D... 但... 有時只係攞個電話落街就買tea 買早餐... 想食佢, 都

佢係比起男外兩間果汁店乾淨D , 企理D... 但... 有時只係攞個電話落街就買tea 買早餐... 想食佢, 都無計.......................
题外话/补充资料: 強烈建議加裝電子支付, 尤其疫情, 無乜人想用現金
2020-11-02
5 分钟 (外卖自取)
$50 (早餐)
  • 果汁
2019-10-30 1585 浏览
個胃唔舒服,好似食滯咗,於是買了杯大薑汁鮮檸蜜,嘩入面係有4大kai檸檬,非常之generous,平時好少寫食評,都要要特登喺度讚吓!比較附近果汁舖,呢間絕對優勝,店員仲好有禮貌。之前買得最多是紅菜頭汁,紅菜頭本來比較貴,但這間店性價比高,真材實料。
2019-07-31 1238 浏览
以為凈係力寶嗰邊會有水果三文治賣,原來遠東都有,重近我添!夏天冇乜胃口食嘢,就過嚟買沙律返公司食今日買咗雞胸螺絲粉沙律,加$7配個南瓜湯,雞胸肉唔鞋口都幾滑,南瓜湯味道好濃,唔會好水另一次試左粟米雞肉粥和雜菜湯,total $29 都好夠飽,啱晒減肥女士食
以為凈係力寶嗰邊會有水果三文治賣,原來遠東都有,重近我添!

夏天冇乜胃口食嘢,就過嚟買沙律返公司食

2019-07-23
2018-03-01 1856 浏览
帶病返工,人在金鐘。想食口粥,何處有售?網上問訊,遠東金融。大快活側,有間「冰高」。平常經過,不識泰山,以為只有,果汁麵包。粟米雞粥,淡口但綿,熱粥入口,暖在心中。廿一元正,價錢克己。下次又病,再來幫襯……大吉利市!
2018-03-01
1 分钟 (外卖自取)
  • 粟米雞蓉粥
2017-08-29 1829 浏览
中午到我常幫襯既小店 知名度雖然唔高 但一到中午就會現人龍 原因快靚正又健康除左提供果汁外 小店仲會提供熱食 前台店員同廚所店員合相當合拍 一遞一接所以人龍消得好快(前台職員仲好有禮貌!)午餐點左米通粉同三文治!通粉比我想像中大碗 而且一打開仲熱辣辣 驟眼睇除左米通粉外 仲有菇 紅蘿蔔 魚蛋 雞肉同粟米!一碗通粉就可以滿足多方面既營養需求!而且因為加左香草 湯底香之餘帶點辣!三文治材料都算充足 不高不失!已經決定下次要試自家粥 comment都唔錯
中午到我常幫襯既小店
知名度雖然唔高 但
一到中午就會現人龍
原因快靚正又健康

除左提供果汁外 小店仲會提供熱食
前台店員同廚所店員合相當合拍 一遞一接
所以人龍消得好快(前台職員仲好有禮貌!)
午餐點左米通粉同三文治!

通粉比我想像中大碗 而且一打開仲熱辣辣
驟眼睇除左米通粉外 仲有菇 紅蘿蔔 魚蛋 雞肉同粟米!
一碗通粉就可以滿足多方面既營養需求!
而且因為加左香草 湯底香之餘帶點辣!
三文治材料都算充足 不高不失!
已經決定下次要試自家粥 comment都唔錯
2016-06-29 2544 浏览
逢有「紅菜頭」3個字的食物,我必會追住來吃在金鐘吃完午飯,大熱天時飲杯果汁,解渴又健康,沒想過更有「紅菜頭」汁飲,喜出望外這間果汁店可以看到果汁新鮮製作過程零舍放心還有其他食品供應,選擇頗多如果我在這邊上班應該會成為常客吧? (笑)果汁選擇也不少,而且+6蚊可升CUP我為紅菜頭而來,它還寫著是「膚色紅潤」系列女士恩物,有誰不想KEEP住皮膚水潤得黎白裡透紅丫簡直連餐牌都要捉心理網上的確說紅菜頭有解毒保肝的功用, 我信的。紅菜頭奇異果雪梨($16)奇異果有維他命C、雪梨則清潤下火,配合紅菜頭呢d高營養食物營養和有益自然不用多說紅菜頭把果汁變成紅色飲落先是奇異果的微酸和粒粒籽的質感,卻帶有雪梨的餘韻紅菜頭的味道倒是不太出,大概已融入奇異果的酸味當中甜度不高,感覺消暑又有益飲到最後雪梨皮渣的泡泡也不算太多值得推介!
逢有「紅菜頭」3個字的食物,我必會追住來吃
在金鐘吃完午飯,大熱天時飲杯果汁,解渴又健康,
沒想過更有「紅菜頭」汁飲,喜出望外
這間果汁店可以看到果汁新鮮製作過程
零舍放心還有其他食品供應,選擇頗多
如果我在這邊上班應該會成為常客吧? (笑)
果汁選擇也不少,而且+6蚊可升CUP
我為紅菜頭而來,它還寫著是「膚色紅潤」系列
女士恩物,
有誰不想KEEP住皮膚水潤得黎白裡透紅丫
簡直連餐牌都要捉心理
網上的確說紅菜頭有解毒保肝的功用, 我信的。

紅菜頭奇異果雪梨($16)
紅菜頭奇異果雪梨汁
奇異果有維他命C、雪梨則清潤下火,
配合紅菜頭呢d高營養食物
營養和有益自然不用多說

紅菜頭把果汁變成紅色
飲落先是奇異果的微酸和粒粒籽的質感,
卻帶有雪梨的餘韻
紅菜頭的味道倒是不太出,大概已融入奇異果的酸味當中
甜度不高,
感覺消暑又有益
飲到最後雪梨皮渣的泡泡也不算太多
值得推介!

2016-06-27
5 分钟 (外卖自取)
$16 (其他)
紅菜頭奇異果雪梨汁
  • 紅菜頭奇異果雪梨
今天同事介紹了一間果汁店Bingo Juice Bar給我。不是買果汁或鮮果盒,而是買午餐。現在的果汁店不會只售鮮榨果汁和鮮果盒了。要多樣化才行。適者生存呢。不過,怎也想不到有素粥!野菌燕麥粥,$21。材料非常豐富。有燕麥、南瓜、粟米、紅蘿蔔、木耳、冬菇、蘑菇、紅腰豆和雪耳。味道很清甜。燕麥和米(應該有混和白米的)都熬煮得綿軟。由於只有燕麥和米,口感不會像十穀粥般粗糙。材料多,令質感變得濃稠,像潮州粥般,十分飽足。不過,兩小時後,肚子開始變得空洞……應該多買一份三文治做下午茶。(同事也到西餅店買了一個奶撻作後備。)其他素食選擇還有雪耳栗子十穀粥($21)、田園雜菜沙律($26)和香草南瓜沙律($26)。其實應該還有其他食物是素食的,只是外賣餐單上沒有註明。例如三文治可自選素菜。冷櫃內有牛蒡甚麼意粉也看似沒有肉類成份。後來與另一位同事提起此果汁店,她也說有熱湯是素食的。上班又多一個素食選擇了。注︰自限外賣,沒有堂座。
不是買果汁或鮮果盒,而是買午餐。

現在的果汁店不會只售鮮榨果汁和鮮果盒了。
要多樣化才行。
適者生存呢。

不過,怎也想不到有素粥!
野菌燕麥粥,$21。
材料非常豐富。
味道很清甜。

燕麥和米(應該有混和白米的)都熬煮得綿軟。
由於只有燕麥和米,口感不會像十穀粥般粗糙。

材料多,令質感變得濃稠,像潮州粥般,十分飽足。

不過,兩小時後,肚子開始變得空洞……
應該多買一份三文治做下午茶。
(同事也到西餅店買了一個奶撻作後備。)

其實應該還有其他食物是素食的,只是外賣餐單上沒有註明。
例如三文治可自選素菜。
冷櫃內有牛蒡甚麼意粉也看似沒有肉類成份。
後來與另一位同事提起此果汁店,她也說有熱湯是素食的。

上班又多一個素食選擇了。

注︰自限外賣,沒有堂座。
2015-03-06
  • 野菌燕麥粥
2014-07-12 1656 浏览
當天下午一入去鋪頭order燕麥什菌粥,lunch time只有3位員工,一個負責收銀,2個負責廚房!!相當合拍! 我order後,不消5秒便可以付款,取走!非常有效率~雖然係早已盛好的粥,但仍然100% hot 當我一打開蓋,呢碗燕麥什菌粥簡直滿到瀉呀!!!進食之時,要小心熱喔!! 燕麥什菌粥 $20金黃色的香滑粥品~令人食慾大增,我諗呢款粥的名稱應該加上南瓜會更好呢!因為粥品呈金黃色的原因正正就係添加了南瓜絲!!!而什菌的份量相當充足,超多秀珍菇,花菇切片等等!!!!非常飽肚+大碗!!!!

燕麥什菌粥 $20

4 分钟 (外卖自取)
  • 燕麥什菌粥
2013-12-07 1037 浏览
當我order完之後唔駛5秒已經遞俾我,因為多數人都係買呢款粥,職員已「不」好晒一碗碗,非常有效率什菌燕麥粥 $20粥內充滿勁多菇, 什菌果然足料!!有本菇,金菇,草菇切件,花菇等等!!!! 加上粥以南瓜作調味,非常之美味,反而燕麥的成份不太多~整體來說,口感唔會好「鞋」身+難入口!南瓜令整碗粥非常金黃~金香!!!非常美味+健康 100分非常熱+飽肚!!!

什菌燕麥粥 $20
100分非常熱+飽肚!!!

2 分钟 (外卖自取)
  • 什菌燕麥粥
Bing Juice Bar 一進店後,已經有幾個OL同樣要買什菌燕麥粥,我上次試過五穀栗子粥,味道ok,但係粥太過杰身,所以今次要食 什菌燕麥粥 $20「什菌」果然相當之豐富,有很多很多的木耳絲,菇類有好多款,有草菇,冬菇,舞菇等等!!實在太適合愛菇的我~再配合軟滑+熱騰騰的粥,實在非常地好吃!!! 粥中的燕麥成份食落口又唔會覺得好「鞋」及難入口~整碗粥有南瓜的成份呢,有南瓜碎在整碗粥內,非常愛吃呀!!!! $20實在係超值的!單買一碗粥已經好飽lu~非常健康的選擇!
什菌燕麥粥

8 分钟 (外卖自取)
什菌燕麥粥
2013-07-22 607 浏览
   百合南瓜湯+煙雞肉青瓜3文治 $22(lunch set B-特製3文治+果汁/湯)星期2/4, 餐湯只供應百合南瓜湯~雖然係細細杯=熱飲杯的size,開頭都驚唔夠飽,幸好湯的成份有忌廉,所以都幾飽肚,又唔會濟,幾健康!有鮮甜的南瓜味,yummy煙雞肉青瓜3文治煙雞肉足料,的確有好多切片的,咬落幾似雞脾肉,無醃過特製的醃料,口感較天然,美味!青瓜唔會好乾,加上適量的沙律汁,仲有少少生菜及沙律菜,口感層次豐富,滿意! 加上工作效率快,健康的LUNCH SET,但最可惜就係呢類型的店鋪只供外賣,無得堂食,如果可以供應堂食咁就最好不過了!
百合南瓜湯

星期2/4, 餐湯只供應