2024-01-20
依間餐廳喺上環荷李活道嘅黑木咖啡酒吧,真係令我有啲意外咁滿足呀!佢哋啲Buffalo Jumbo雞翼,煮到啱啱好,外皮微微脆皮,一啖落去啲汁香得嚟唔漏,簡直係啱晒配啤酒🍗。仲有個Taco呀,選咗雞肉款,味道清新不過分鹹,喺食完重口味野之後嚟份Taco真係解膩嘅好選擇!至於Avocado Toast,輕輕地咁好match早午餐嘅feel,煎到外邊微酥嘅蛋配上滑滑嘅牛油果,真係夠曬爽口🥑🍳。傾吓個Beef Burger,澳洲牛肉咬落去juicy得黎唔會乾,薯條配得好嘅,脆脆地又唔油膩。至於佢個雞肉Burrito,裡面嘅雞就不得了啦,既嫩滑又多汁,包裹晒啲青瓜辣椒咁,互相嘅味道都好balance,我食得相當滿足🌯。啊,仲有加咗一份香芝士嘅Nachos,真係令人停唔到口!芝士拉絲滿滿嘅,每件Nachos都包裹晒雞肉同融化芝士,邊食邊攞都覺得滋味無窮。喺這間餐廳食物水準出乎預期,真係融合得宜,下次再約埋三五知己再嚟,搞幾杯嘆下,真係食得開心飲得自在!🍺