2017-10-01
[ 港式葡國菜 | 高質素小店🇵🇹]••每次都係為左食葡國菜先去澳門🛳因為香港好少/好難搵到好食既葡國餐廳,今日比我發現左呢間,即刻要Share😻-招牌葡式烤乳豬🐽($238/set)🔹7.5/10Dinner Set有西蘭花忌廉湯🍵前菜揀左香煎鴨肝多士,煎得好香好正😋主菜烤乳豬配黃薑飯,肉質嫩滑,有一層脂,皮夠脆👍🏻真係烤得岩岩好🐷🔺set包一款甜品,有6-7款任選😮揀左青檸菠蘿慕絲蛋糕🍮店員話係餐廳每日整,好好味,但mousse可以做得更滑👍🏻葡萄牙海鮮飯🦐($136)🔹9/10雖然唔同澳門最正既做法,但呢個更合我口味👅汁比較傑啲、飯比較有咬口,係有啲似risotto既做法🤔海鮮好足料,有大大隻開邊蝦、帶子、青口、蜆、魷魚等🦐🦑呢個食到我同男朋友都lamlam脷😋-🔺店員店主都好nice,關心客人又主動問食物合唔合口味👍🏻--更多食評 ig: hungrykays 🌸
招牌葡式烤乳豬🐽($238/set)🔹7.5/10
葡萄牙海鮮飯🦐($136)🔹9/10
🔺店員店主都好nice,關心客人又主動問食物合唔合口味👍🏻
更多食評 ig: hungrykays 🌸