2024-06-27 1041 浏览
超可愛既Jelly  Cat  Bagel 有好多種水果味:楊枝甘露、藍莓、士多啤梨…… 仲有三重芝士味、班蘭味…….,最緊要係有原味~ 岩曬鍾意食貝果既人,好食又好睇,好滿足😌
2024-06-21 769 浏览
抹茶味波蘿脆皮泡芙 ($15)非常迷你size,三四口就食完,普通雪凍左嘅菠蘿包,包身偏乾,菠蘿皮唔脆,入面有抹茶醬,唔太甜有少少苦,但唔爆漿,非常普通,價錢偏貴,唔會再回購。
抹茶味波蘿脆皮泡芙 ($15)
2024-06-21
2024-06-07 748 浏览
第一次見到!店主好有心設計💖💖💖超級多味道選擇!☀️我中意芋泥小方💜色彩繽紛!又有笑哈哈喺上面超有愛✨ 滿滿能量☺️☺️大家一定要嚟試呀!旺角朗豪坊有喔 超正!
第一次見到!
店主好有心設計💖💖💖
超級多味道選擇!☀️
我中意芋泥小方💜
色彩繽紛!又有笑哈哈喺上面
超有愛✨ 滿滿能量☺️☺️
大家一定要嚟試呀!
旺角朗豪坊有喔 超正!
  • 開心果盒子蛋糕
2024-05-27 594 浏览
Blueberry Bagel 宣傳效應 有啲中伏,價格可以接受 可惜 只有外貌 ,雖然樣貌討好 脹卜卜 ,口感絕對不是 , 失望 😞全個藍莓也沒有有味道 ,就像鬆粉團 看似是標榜健康 ,店內分類不清晰 不會回購
Blueberry Bagel
宣傳效應 有啲中伏,價格可以接受
全個藍莓也沒有有味道 ,就像鬆粉團
看似是標榜健康 ,店內分類不清晰
不會回購
  • 藍莓貝果
2024-05-24 697 浏览
路過朗豪坊見到好可愛嘅Jelly cat bagel!發現有好多唔同口味同品類!最近仲新出左我最鍾意嘅開心果口味蛋糕,除左有原粒開心果粒仲有特濃義大利開心果醬,非常岩開心果星人嘅口味
2024-05-11 365 浏览
很好味的菠蘿包泡芙,有新鮮又好味!小店細細間有水準! 下次會再幫襯!So yummy and fresh ! Nice taste and happy to try !最愛食菠蘿包泡芙及開心果撻!
很好味的菠蘿包泡芙,有新鮮又好味!
小店細細間有水準! 下次會再幫襯!

最愛食菠蘿包泡芙及開心果撻!
成日經過太子呢間木系麵包店佢地賣嘅麵包主打無添加,而且配搭特別不過我眼寬肚窄,今次先買✨泡芙菠蘿✨當日只有朱古力、黑芝麻、抹茶味我就一次過買曬所有口味回去☺️𓂅 黑朱古力泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟺𓂅 黑芝麻泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟹𓂅 抹茶泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟻每一粒都好似迷你忌廉菠蘿包,菠蘿皮少脆買回家的話翻熱的話能有半溶心效果抹茶味比較淡帶微苦,但勝在不會過甜黑朱古力我就覺得有點膩三款份面我比較喜歡黑芝麻味道但我更喜歡原本一個菠蘿包~不過佢好多麵包都吸引,下次要再幫襯🫶🏻
成日經過太子呢間木系麵包店
佢地賣嘅麵包主打無添加,而且配搭特別
不過我眼寬肚窄,今次先買✨泡芙菠蘿✨
當日只有朱古力、黑芝麻、抹茶味
我就一次過買曬所有口味回去☺️

𓂅 黑朱古力泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟺
𓂅 黑芝麻泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟹
𓂅 抹茶泡芙菠蘿 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟻

每一粒都好似迷你忌廉菠蘿包,菠蘿皮少脆
買回家的話翻熱的話能有半溶心效果
抹茶味比較淡帶微苦,但勝在不會過甜
黑朱古力我就覺得有點膩
三款份面我比較喜歡黑芝麻味道
但我更喜歡原本一個菠蘿包~
不過佢好多麵包都吸引,下次要再幫襯🫶🏻
2024-05-03
2024-05-04 564 浏览
外層司康有濃厚開心果味,帶有厚實口感,又較鬆脆~再配搭埋內裡濃郁既開心果cream!口感再度提升💕💕建議雪完再食,味道更佳岩晒我呢個鍾意開心果人士!仲會再回購😂
岩晒我呢個鍾意開心果人士!仲會再回購😂
2024-05-03 514 浏览
好友童真嘅Bagel🤣🤣夠晒吸睛 有好多唔同口味嘅scone賣,仲有一系列嘅開心果甜品🤤🤤食落都唔錯!價錢尚算合理,好似揀嘅係綠茶味bagel, 食落都唔會太甜,下次想試埋楊枝甘露🥰
2024-04-30 407 浏览
一件件好得意😎一落到朗豪坊就見到,每一個蛋糕都好精緻,所以今日決定去嘗試一次出乎意料又真係好好食,尤其是主打開心果,開心果芝士撻,佢完全唔係好甜,但係開心果味好重
一件件好得意😎
+ Bread Bakery推出Pistachio Fest賣一系列嘅開心果產品包括特濃開心果蛋糕卷、開心果scone、菠蘿包泡芙、開心果芝士撻、開心果盒子蛋糕、開心果磅蛋糕等等係咪聽到都興奮呢⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽✧ 特濃開心果蛋糕卷($42)⭐️本身見到顏色咁pastel以為出事點知係出色先真!蛋糕個texture超moist直頭接近soufflé pancake嗰種fluffy ⋆ᶿ̵᷄ ˒̼ ᶿ̵᷅⋆中間開心果cream味道亦都好濃接近正榮開心果醬咁香✧ 開心果scone($29)雖然roll cake好正但scone就麻麻個底焗到濃濃地皮明顯唔同色實咗一嚿•́‸ก好似咬緊嚿厚麵粉咁✧ 開心果爆漿脆皮菠蘿包泡芙($18)一mit開見到開心果醬顏色對路ฅ ฅ菠蘿包皮ok 但個包冇醬嘅位都有少少乾啃所以比起出面幾蚊嚿菠蘿包差啲普通菠蘿包再jit啲醬入去感覺誠意不足

賣一系列嘅開心果產品
係咪聽到都興奮呢⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽

✧ 特濃開心果蛋糕卷($42)⭐️
本身見到顏色咁pastel以為出事
點知係出色先真!
蛋糕個texture超moist
中間開心果cream味道亦都好濃
接近正榮開心果醬咁香

✧ 開心果scone($29)
雖然roll cake好正但scone就麻麻
個底焗到濃濃地
皮明顯唔同色實咗一嚿•́‸ก
好似咬緊嚿厚麵粉咁

✧ 開心果爆漿脆皮菠蘿包泡芙($18)
一mit開見到開心果醬顏色對路ฅ ฅ
菠蘿包皮ok 但個包冇醬嘅位都有少少乾啃
所以比起出面幾蚊嚿菠蘿包差啲
普通菠蘿包再jit啲醬入去感覺誠意不足
2024-04-20 217 浏览
同媽媽行過太子見到有間特色小店,裏面有得賣開心果麵包同泡芙, 仲有個玫瑰益力多麵包,下次一定試埋佢。泡芙個樣好吸引, 即刻買一個試下,食落好脆又唔算好甜,媽媽都勁開心好滿意。
2024-04-20
2024-04-20 268 浏览
小店在太子地鐵站一出就到店內在各種開心果產品例如蛋糕卷、司康、芝士塔、磅蛋糕所有開心果系列天然無香精開心果迷必試開心果泡芙好鬆脆超級爆漿,唔會太甜值得一試支持小店
小店在太子地鐵站一出就到
店內在各種開心果產品
例如蛋糕卷、司康、芝士塔、磅蛋糕
所有開心果系列天然無香精
開心果迷必試
開心果泡芙好鬆脆
超級爆漿,唔會太甜
值得一試支持小店

2024-04-20 148 浏览
买过他家的面包!还不错还不错!芋泥的面包是我喜欢的口感喜欢之前的贝果和司康,之前那个沙拉酱超级多!虽然下架了但是这次的开心果系列也很喜欢!!!他家在朗豪坊还有快闪店,这次也来看看了~
买过他家的面包!还不错还不错!芋泥的面包是我喜欢的口感
  • 黑芝麻大滿足吐司
  • 開心果盒子蛋糕
2024-04-17 170 浏览
超好吃的麵包店 今次試了蒜香戎戎波同埋海鹽花生醬酸奶包 期待下次再試其他麵包 看見有很多不同味道的貝果 同埋有很多唔同味道的吐司 樣子看起來都很吸引 色彩繽紛很豐富 還有菠蘿包泡芙