2021-05-15 2405 浏览
為咗落Bar可以去到幾盡?疫情之下夜晚無堂食唔係問題,最大問題係無得落Bar,衣家D酒吧終於比開,為咗落Bar,於是我同我D老友決定走去打針。一入門口個侍應已經問我地打咗針未,我老友打晒兩針,我就打咗一針,佢話要出示證明,我地又無woo,點算呢?個侍應好好咁教我地Download個政府App,又Scan身份證,又開口合口咁影相,搞咗一輪,終於成功入場,嗰個Waiter都非常有耐性,唔好意思前唔好意思後咁,其實我地明嘅,最緊要有得飲就乜都得。叫咗杯Murphy's生啤,大啖大啖入口,一個字,爽﹗呢種感覺真係只有Bar先至搵得到。另外叫咗個Nachos,雖然無焗芝士喺上面,不過有牛油果醬已經掂晒。
2021-05-11
2019-10-16 2016 浏览
一班朋友落酒吧飲野,就算間Bar有nuts送,我總係鍾意嗌d小食,因為覺得要一邊飲住酒一邊食下野先至無咁易醉,我自己就比較鍾意食Nachos,所以一見到Nachos我就百份之九十五會叫,可惜好多時因爲d酒吧都無廚房,所以d Nachos都係求求其其開d喺超級市場買到嗰d比你就算,不過呢間喺太子嘅酒吧卻令我有驚喜。雖然根據我嘅目測,佢地都應該係無廚房嘅,不過佢d Nachos竟然配埋d醬,真係好有墨西哥風味,當然如果有埋芝士焗一焗會有更理想嘅效果,不過衣家有墨西哥醬,我已經好滿足了。
  • Nachos粟米片
2019-03-23 1853 浏览
突然想飲野,所以就問下有冇人想黎個happy Hour 🍻 好彩有人有反應!近近地揀咗”breaks”😂我叫左杯house red , ok ... 朋友就試左breaks嘅啤酒..好似一般。叫左3款小食,生菜包,蝦餅,雞軟骨 —- 》ok

叫左3款小食,生菜包,蝦餅,雞軟骨 —- 》ok

2016-09-25 4554 浏览
The waitress in this place is super moody and rude. She always looks pissed and not happy to welcome customers. They really need to work on their customer service if they want to survive in a competitive place like Kennedy town food wise ok and prices on beer is same as other places.
2016-09-24
2016-06-30 4235 浏览
突然收工黎紅雨,仲要去上海街 marketing 呢 ﹗急急做完野順路去 Breaks 飲返幾杯 happy hour 舒緩一下先。您地開門未呀?我濕晒喇!紅雨行街,我對毛毛 boot 呀,濕到滴晒水呢!Bar tender 妹妹終於返到喇,友善地先讓我地入內休息,唔洗企係門口橫風橫雨呢。居然有客都想入黎,但因為還未預備好,唯有惋拒啦,阿叔您點同我地比呀?VIP 黎架,呵呵呵。鞋同襪都滴晒水,真係要除低吹吹風先。頭 round guinness,好勁渴大啖灌,爽呀 ﹗朋友仔免為其難做我對手打 pool,全部得我地兩個,辛苦晒喇。炸餃子,堅係 deep fried 喎,炸得好深。金黃香脆而肉汁微滲,炸狗屎浸係喼汁打滾再入口,酸酸甜甜香口醒胃。其實 Breaks 係無廚房架,份 menu 都係附近間泰菜餐館,依個情況似層相識,大埔沙士亞、Soho?炸墨魚咀,沾上大量喼汁可去油膩,外脆內嫩又嚥嚥韌韌,墨魚味濃,好味道。次次都無,仲唔比我食到您,可能我今日真係好早。炸野唔係配喼汁就泰式雞醬,好悶。生菜包,會唔會太多蔥呢?Breaks 只有豬肉提供,無雞肉揀。食落無咩香菜香料,求其偷工減料,味道

生菜包,會唔會太多蔥呢?Breaks 只有豬肉提供,無雞肉揀。食落無咩香菜香料,求其偷工減料,味道單調陰沉麻麻地,用鮮嫩生菜捲上都唔難食,最起碼夠酸帶點豬肉香易入口。

泰式豬頸肉,暖暖地有烤豬肉香,肉質非常有咬口,乾硬了點,味道還可以。泰式魷魚鬚,魷魚鬚好爽好彈而咸香,滿意。

泰式鳳爪,室溫唔係凍呢,要有冰涼感覺先好食。不酸不辣而偏甜,鳳爪爽爽不過不失。齋鮑片,有得選擇我真係唔會 order 呢,但朋友仔好有興趣。乾鞋嚥韌,沾上 wasabi 豉油還入得口。

滷水鴨舌,層滷水顏色黎架戶?淡如清水都無味既,不過肉質滑彈既。烤魷魚,朋友們覺得幾好,像薯片一咬碎晒。但我覺得太燶,無嚥韌無咬口,彷似無肉只得層皮。

guinness
滷水鴨舌
烤魷魚
2015-05-23
2016-01-18 3102 浏览
來了大約四年,本身極少去飲ya,但貪呢度遠离太子酒吧街外,裝修不錯,也不是劈場,清吧最好就是去談心,正因這份熟悉感,每每嚷著來這邊。我點了例牌大愛pala colada 這個味道椰奶味重,易於入口,不太能喝酒的女仔也能喝下一兩杯,甜甜的不易醉,酒味濃度不高,重亞熱帶感的甜酒類,本人相當推介一試!朋友點的stella,男人大愛吧!份量大杯,有較高酒味,但喝一口是先甜後苦的。其實我是很不明白,啤酒有什麼好喝,哈哈,為何男人總愛酒中物呢?!是喜歡它的甘苦?!還是成年人的味道呀?!真是不解。小食雞軟骨和炸魷魚so都不錯,軟骨香口有嚼頭,並不油膩,好好的送酒小食呢!而且份量也不少,亦不貴。而炸魷鮮so外脆內軟,並不干身,肉質細緻,可口不俗。我也不理今天爆瘡兩粒,照吃可也,相當不乖,我自己也服了自己呢!其實這裏的食物是來自旁邊的餐館啦,價錢合理,都可一試!這兒的酒品價錢十分化算,竟然沒有加一,而在happy hour時段過來,每個項目更便宜十元左右,真是平盡香港呀,哈哈,所以已成我的落腳點,永遠的fans,平時經常會帶朋友過來這家喝,既抵飲,又坐得舒服,飲兩杯,坐半夜,何樂而不為哎?!支持呀!!!

2016-01-09
等候时间
15 分钟 (堂食)
$250 (其他)
2015-01-20 1529 浏览
我地依 Group 大埔 After 5 友都非常少離開大埔,難得齊齊出城聚會,飲杯 ﹗琴晚大醉 ﹗Hangover 到晏晝都暈暈下,瞓到七點幾先爬到起身梳流出門口乍。今晚第一次去 Breaks 就要打賽,哈哈 ﹗真係靠運氣多過技術喇 ﹗Hangover 左十幾個鐘,飲兩杯回魂黑啤都幫助唔大,要出戰喇 ﹗大鑊 ﹗第一次掂張枱非常唔習慣,白波高速移動,我今日仲要狀態勁差,hangover 加手風麻麻,危險 ﹗係正常狀能下無可能打得咁辛苦,個肥仔又唔勁,係我今晚完全打唔到水準囉,入球好靚,但經常撻死白波,黑氣纏身 ﹗苦戰 ﹗破唔到地獄,烏雲蓋頂、黑氣纏身 ﹗不停地撻死,苦戰下落敗 ﹗肥仔您主場,您係勁既,下次無咁好采架喇 ﹗話晒都係上年過氣亞軍,哈哈。黑啤,唔記得叫咩名添,味道同健力士差不多,味道都好清爽甘甜。滷水雞中翼,味道非常之濁而濃,肉質浸到又腍又霉,劣 ﹗飲醉酒佳品,醉左唔知食緊咩係最好食既 ﹗Breaks 內外都係一間好統統既外國酒吧,但供應港式小食,炒粉麵飯、滷水肉食、即食湯麵,勁格格不入 ﹗有張大波枱免費娛樂,有電視睇、有歌聽,過得去啦,免強坐得舒服既,枱櫈堆埋一齊,好有壓迫感,如果長期黐住張波枱係完全無問題既。

黑啤
滷水雞中翼
2014-11-30
2013-11-06 1658 浏览
是日下午,公司的供應商邀請我們到已包場的BREAK BAR ATTEND SEMINAR,做完正經事後,免費任飲任食!BREAK BAR就在差佬同樂會對面。小食:現成薯片當然香口,很易上口癮;薯條新鮮熱辣炸出來,好味!很喜歡這個青瓜﹑甘荀﹑蘿蔔條,爽口清新,可以中和吃了十多塊薯片後口腔內熱氣的感覺!配上沙律醬後,不知不覺食了很多。後來還有春卷及燒賣,春卷正常口味;燒賣則太乾,口感有點硬。飲品:APPLE CIDER有氣蘋果酒,易入口,味道清甜,最後一人飲了兩枝~smoothies 還可以啦,外觀取勝,味道一般。

小食:
外國薯片
FRIES
青瓜甘荀蘿蔔

後來還有春卷及燒賣,春卷正常口味;燒賣則太乾,口感有點硬。

飲品:
APPLE CIDER
MANGO SMOOTHIES
smoothies 還可以啦,外觀取勝,味道一般。
2013-11-04
用餐优惠
其他
外國薯片
FRIES
青瓜甘荀蘿蔔
APPLE CIDER
2010-08-07 945 浏览
  大家飽餐一頓後,意猶未盡,便提議喝酒聊天,正當商議地點時,便想起此店,除了地點方便外,還有夜遊時看見酒吧的感覺不似坊間的「劈場」,裝潢滲透美式風格,友人和議後便同赴此店。  週中夜晚的日子,店內的客人不多,環境不錯,各式酒品陳列於前,而酒吧台絕對適合三兩知己聊天。深入觀察內在環境,原來此店提供American Pool給予客人消遣,絕對是不錯的服務。我刻意選擇近窗前的高桌,除了可觀看街景外,若煙味較濃時可打開門窗呢!  觀看酒牌,發現價格便宜,正常時間的雞尾調酒,只是五十二元,觀樂時光還更甚呢。那麼大家便點了兩款含清酒的飲品,分別是友人的Tokyo Tiger,東京虎含有清酒外,還有杜松子酒、青檸汁、薑啤、白薑汽水。而我那杯是Shu Hai(?),含有清酒、檸汁、疏打、糖水混合一起。兩杯飲品的調酒棒精緻,白色的西裝紳士,搖動時份外喜歡呢。先嚐試少許的東京虎,清酒的味道很香,與杜松子酒配合,青檸汁、檸檬片與薑味激起味蕾刺激,絕對是一杯不錯的調酒,甜度不算強烈。而我那杯是簡單一點,清酒的香突出,混有檸汁,同樣算不錯呢,不知道是否大家口渴,邊聊邊喝,不消一會便喝光了。  第二輪便點了適合

第二輪便點了適合夏天喝的調酒,Guava Chiller(寒冷的番石榴?),含有香檳、番石榴、芒果、桃,而我那杯是Mango Rita,含有芒果、龍舌蘭酒、瑪加烈特。先嚐友人的那杯,石榴的味道清香,料不及與芒果、桃合襯,混入少許的香檳,發現酒精含量相對地較前者少。而我喝芒果那杯時,芒果味是初感,龍舌蘭酒慢慢漸增,甜度不強勁,質感似smoothies,冰涼透心。

前往洗手間前,駐足片刻觀看其他酒客的美球對戰,希望日後能夠再試呢

Interior of the Pub
Drinks menu
Really? Single's spot?
Tokyo Tiger
My first round - Shu Hai
Guava Chiller
Second's round, Mango Rita
2010-08-05
$107 (其他)
Interior of the Pub
Drinks menu
Really? Single's spot?
Tokyo Tiger
My first round - Shu Hai