2019-03-24 143 浏览
今天到西環一逛,發現了一間吃漢堡的小店,食物都很有水準,希望分享一下。TATER TOTS 薯堡味道頗像麥記的早餐薯餅,炸得脆又不太油,不錯。CHEESE BURGER 芝士牛肉漢堡麵包皮看似厚,但鬆軟,很易切開一半,跟朋友一人一半,牛肉漢堡厚,濃牛肉味,加上了芝士,蕃茄、生菜、紫洋蔥很生鮮,菜肉比例剛好,漢堡包整個入口剛剛好,很好味。FISH BURGER 魚柳漢堡基本上跟芝士漢堡一樣,魚柳扒炸得脆,味道同樣好味,魚肉厚身,鮮嫩多汁,芝士好香,芝味無窮。CLASSIC BUFFALO WINGS 經典水牛雞翼這個雞翼非常好吃,皮脆,肉質嫩滑,醬汁不會太辣有點醋味,酸辣道剛剛好,值得一試。同場另一位女客人一個人點了大量水牛雞翼,先後點了起碼20隻,有點兒誇張,哈哈,但真是很好吃。自己起碼吃了一打,其他的打包回去,可見這裏的雞翼很受歡迎。

TATER TOTS 薯堡
味道頗像麥記的早餐薯餅,炸得脆又不太油,不錯。

CHEESE BURGER 芝士牛肉漢堡

FISH BURGER 魚柳漢堡

CLASSIC BUFFALO WINGS 經典水牛雞翼
2019-03-23 57 浏览
今日去西營盤做嘢,放工同同事一齊食飯,突然同事話要食漢堡包😅😅吾熟路,都唔知邊度有得食!最後就梗係上OpenRice度搵下啦😂咁又真係搵到附近有一間專食漢堡嘅食店喎!呢間食店唔係好大,而且要行幾級樓梯落去先見到。我哋叫咗魚柳漢堡(魚柳幾厚肉幾嫩)、雜菌蘑菇芝士漢堡 (漢堡有肉汁漏出黎,好大個)、仲有芝士薯條(食漢堡包就一定要加薯條,啲薯條好好味,就算吾加芝士都好正),另外叫咗一杯熱咖啡同紅莓汁!

2019-03-19
外卖自取
2019-03-21 37 浏览
早排發現了這間漢堡店,包裝非常有心思,用過半盒仔,露出半個包,代替用手攞住食,汁就會跌返落個盒,可以食得乾淨。 今日來食午餐,食得頗豐富,全部食物即點即煮,非常夠熱力。Cajun Wings吃了Cajun Wings,炸得脆,調味有點辣,所以合口味。Battered Onion Rings洋蔥圈酥脆,炸得夠透,洋蔥裡面全軟了一便吃出少少甜味,這就是最佳效果。Sweet Potato Fries甜薯香甜惹味好好吃。Single Burger 及 Cheese Burger至於兩個漢堡,包裝精緻企理,方便進食,牛肉及其他材料皆新鮮,鐘意熱辣辣牛肉配點涼的洋蔥,冰火相結合,包本身亦軟熟。西環的環境不夠灣仔店好坐,相信以外賣為主,不停都見到有人來買外賣,好彩今日因為晏左人多,我哋慢慢坐冇問題。

今日來食午餐,食得頗豐富,全部食物即點即煮,非常夠熱力。

Cajun Wings

Battered Onion Rings

Sweet Potato Fries
甜薯香甜惹味好好吃。

Single Burger 及 Cheese Burger

2019-03-20 28 浏览
同女友在西環賣東西。肚餓了,女友提議附近有間burger 店話幾好食,所以就來了這裡....12:15分去到,不算多人。我地揀左兩個雙層牛肉芝士漢堡,個雙層牛肉芝士漢堡好香,而且原塊生菜都好新鮮熱烘烘又鬆軟的麵包內包着漢堡牛肉, 牛肉好有肉汁,再加埋溶左嘅芝士。仲有酸瓜同洋蔥....我非常鍾意依個配搭,而我地最鍾意佢既芝士薯條,炸得唔燶又唔油食落有口感 而且不會因為凍左而變硬點茄汁更好食,好食過M記個啲
同女友在西環賣東西。
肚餓了,女友提議附近有間burger 店
話幾好食,所以就來了這裡....
12:15分去到,不算多人。
我地揀左兩個雙層牛肉芝士漢堡,

個雙層牛肉芝士漢堡好香,
而且原塊生菜都好新鮮
熱烘烘又鬆軟的麵包內包着漢堡牛肉,
牛肉好有肉汁,再加埋溶左嘅芝士。
仲有酸瓜同洋蔥....
我非常鍾意依個配搭,
而我地最鍾意佢既芝士薯條,炸得唔燶又唔油
食落有口感 而且不會因為凍左而變硬
點茄汁更好食,好食過M記個啲
2019-03-15 47 浏览
去個friend位於西營盤的屋企打機, 在他屋企樓下一個非常不起眼的角落, 發現有間食漢堡的店舖叫burger joys, 店舖雖細但干淨整潔, 於是打算填飽個肚再上去打機, 就算打到天昏地暗都唔怕肚餓.睇咗Menu, 它有好幾款漢堡包, 仲有薯條及炸雞, 於是我就叫咗一個魚柳漢堡及一杯曲奇奶昔, 店家是落了order即整, 最先上來的是曲奇奶昔, 香滑的雲呢拿雪糕裡面有好多脆卜卜的曲奇碎, 啜一啖, 入口冰涷香滑, 之後個口裡面有些曲奇碎, 嚼下嚼下好香口, 這曲奇奶昔好好味, 忍唔住會啜完又啜.個魚柳包上來時, 超大個! 超厚! 眼見有兩大片的漢堡包, 一塊在最底層, 另一塊在最面層, 然後中間夾住一大塊的炸魚柳, 仲有新鮮的番茄片及紫洋蔥圈, 仲有些醬料, 我一啖落去, 最多只能咬到一小塊漢堡包及魚柳, 其他材料都未能一啖入口, 因為實在是太大個包,太多餡料, 個漢堡包超好食, 外層超鬆軟, 但另一邊是脆的, 而炸魚柳亦是非常的新鮮, 而且好厚肉, 咬落去是啖啖肉, 番茄片新鮮, 酸酸甜甜, 紫洋蔥圈唔辣, 反而是又香又甜, 加上它們獨特的醬汁, 整個魚柳漢堡, 無論是外層的漢堡

個魚柳包上來時, 超大個! 超厚! 眼見有兩大片的漢堡包, 一塊在最底層, 另一塊在最面層, 然後中間夾住一大塊的炸魚柳, 仲有新鮮的番茄片及紫洋蔥圈, 仲有些醬料, 我一啖落去, 最多只能咬到一小塊漢堡包及魚柳, 其他材料都未能一啖入口, 因為實在是太大個包,太多餡料, 個漢堡包超好食, 外層超鬆軟, 但另一邊是脆的, 而炸魚柳亦是非常的新鮮, 而且好厚肉, 咬落去是啖啖肉, 番茄片新鮮, 酸酸甜甜, 紫洋蔥圈唔辣, 反而是又香又甜, 加上它們獨特的醬汁, 整個魚柳漢堡, 無論是外層的漢堡包, 定係是裡面的炸魚柳或配料, 都是超乎意料的好食, 這間的漢堡包是我食過最好食的漢堡包其中之一, 它隱藏在這西營盤的一個角落裡, 真的是有些可惜, 有咁好的出品, 食客食完一定會番尋味,我就一定會再幫襯, 太好食!
2019-03-09 66 浏览
🍔牛肉漢堡 $98 (🥓煙肉+$12 🧀車打芝士+12)漢堡包外皮有烘過 好鬆軟 芝士溶晒包住舊牛肉漢堡 牛肉味芝士味都好濃郁好Juicy😚 配料好豐富個包好厚 擘大個口都咬唔晒 層次感一流🍟薯條汽水 +$30(普通薯條/薯堡/洋蔥圈)(芝士薯條/奇津辣粉薯條/蒜蓉薯條/甜薯薯條++$10)(黑松露薯條++20)我哋揀咗芝士薯條 幼薯條即叫即炸 份量都幾大 上枱熱辣辣 炸得好香口脆卜卜😋 面頭仲有一大Pat半溶車打芝士 ___店員好細心會主動問駛唔駛切半👍🏻唔駛切半嘅話漢堡包會用紙盒包住 唔怕整污糟對手同漏汁😎
牛肉漢堡

🍔牛肉漢堡 $98 (🥓煙肉+$12 🧀車打芝士+12)

🍟薯條汽水 +$30
(普通薯條/薯堡/洋蔥圈)
(芝士薯條/奇津辣粉薯條/蒜蓉薯條/甜薯薯條++$10)
(黑松露薯條++20)
___
店員好細心會主動問駛唔駛切半👍🏻
唔駛切半嘅話漢堡包會用紙盒包住 唔怕整污糟對手同漏汁😎
芝士薯條
2018-11-05
芝士薯條
2019-02-02 63 浏览
之前已經食過一次了,那時覺得很好吃所以今天再來~超香的~味道依舊有點像麥當勞的薯餅,但炸的比例比較多,所以更好吃,外脆內軟。松露醬放很多,超香而且超配的,整個感覺高級了不少。這個我沒有很喜歡,有一點太酸了。但我的朋友覺得很好吃,所以是個人口味的問題啦哈~肉很嫩很滑,不會乾,芝士味很濃即是食很多也不會覺得油膩。這個超級好吃的,不要以為這包很厚就會很乾或者很硬,他的麵包超脆的,而且有一點甜甜的。菜很新鮮中和了一點油膩感,牛肉也蠻厚的所以口感很好。
之前已經食過一次了,那時覺得很好吃所以今天再來~
Tater  Tots

Black  Truffle  Fries

松露醬放很多,超香而且超配的,整個感覺高級了不少。

Classic  Buffalo  Wings

Cheese  Burger

Tater  Tots
Black  Truffle  Fries
Cheese  Burger
2019-02-01 42 浏览
難得今日早左放Lunch,就黎左都唔算太近公司既Burger Joys食lunch.雖然鋪頭既空間唔算大,但係坐位都寬敞,可以坐到10個人以上。我就叫左個魚柳包同一客黑松露薯條。嗱,有圖有真相,佢塊魚柳真係大過個包架,而且咬落去魚肉都好結實,係冇乜溝麵粉入去既,另外佢兩片包都應該用牛油烤過,好香口同軟熟😋仲有就係黑松露薯條啦,睇個樣都知啦,咁多黑松露而且薯條既份量都唔少,又係新鮮即炸既,每條薯條都沾有少少黑松露醬,味道好濃郁,不過為左避免爆瘡危機就唔建議食咁多啦😂

2019-01-29 50 浏览
早前偶而睇到個burger lover拍左個video介紹佢既favourites攪到我同🙎🏻‍♂️都心思思想揾間好正既burger店食下😆今日比我喺openrice揾到呢間喺巷仔既小店😝12點8度去到唔駛等位Lunch set有6款burgers簡,包飲品同一款小食架我order左<Mushroom burger 🍔 > 佢係將d菇切碎再整做一大片菇,煎左出黎既菇片好香脆,好香菇味同埋唔會一路食一路跌晒出黎,好特別呀! 😋😋中間有一片溶溶地既芝士,熱辣辣超正🤤🤤🙎🏻‍♂️叫左<Single burger 🍔🐂>個牛肉都好味,不過可能個mushroom太出色,所以我地都比較鐘意個mushroom burger😆但2個包都好好味,塊包係好鬆軟👍🏻👍🏻👍🏻由於我鐘意食雞翼,我地另外叫左個buffalo wings$50幾有6隻!個雞翼有少少辣辣地,唔會煎到好乾淨淨好惹味😋薯條🍟同洋蔥圈都ok, 如果d🍟粗d就好啦飲品我唔想飲凍,有得簡fiji水Burger店要喺樓梯行落去先見到,喺條巷仔度,果然係隱世小店呀xd 呢個lunch好飽好邪惡,食完要做返d運動啦😂
攪到我同🙎🏻‍♂️都心思思想揾間好正既burger店食下😆
今日比我喺openrice揾到呢間喺巷仔既小店😝

12點8度去到唔駛等位

我order左<Mushroom burger 🍔 >
佢係將d菇切碎再整做一大片菇,
煎左出黎既菇片好香脆,好香菇味
同埋唔會一路食一路跌晒出黎,好特別呀! 😋😋
中間有一片溶溶地既芝士,熱辣辣超正🤤🤤

🙎🏻‍♂️叫左<Single burger 🍔🐂>
個牛肉都好味,不過可能個mushroom太出色,
所以我地都比較鐘意個mushroom burger😆
但2個包都好好味,塊包係好鬆軟👍🏻👍🏻👍🏻
Single  burger  &  Mushroom  burger

由於我鐘意食雞翼,我地另外叫左個buffalo wings
$50幾有6隻!
個雞翼有少少辣辣地,唔會煎到好乾淨淨
好惹味😋
Buffalo  wings

薯條🍟同洋蔥圈都ok, 如果d🍟粗d就好啦
飲品我唔想飲凍,有得簡fiji水

Burger店要喺樓梯行落去先見到,喺條巷仔度,
果然係隱世小店呀xd

呢個lunch好飽好邪惡,食完要做返d運動啦😂

2019-01-29
Buffalo  wings
  • 經典水牛雞翼
  • Mushroom  burger
Burger joys西環店走到西環買海味,又走入嚟呢間burger,上次食過真係都幾好味,所以忍唔住再嚟多次,坐低揀完嘢,可樂同沙示即到,唔使介紹你都知乜嘢味道,為真係咁樣氣氛依然是一如以往但係客就多咗三四枱嘞!雞翼最快到啦!食返蜜糖同燒雞翼咁嘅味道正到冇得彈呀!熱辣辣雞翼又新鮮感,濃濃美國風味。嘩咁快送到嚟,甜薯好味再一試,次次都係咁,無甩手。磨菇都打到咗喇!芝士磨菇漢堡飽,香味即感受到,入口略咸,美國口味就係咁。個魚柳包都到埋淨係睇個包裝都已經爽爽,已經是非一般嘅漢堡包,不過就炸的過了小小火小黑。
Burger joys西環店

嘩咁快送到嚟,甜薯好味再一試,次次都係咁,無甩手。

2019-01-26 29 浏览
在西環完成了工作,便與朋友在附近走走,見到一個隱藏在小巷的BURGER JOYS,吸引了我們走去看看。見到啤酒和小食,便決定來個HAPPY HOUR。一進店內,便看到很顯眼的店舖LOGO,空間雖不大,但座位間也是有足夠空間,沒有一點壓迫感。芝士漢堡很美味,漢堡扒肉味十足,煎得香口,更有酸瓜,蕃茄,紫洋蔥,十分清新。麵包也很軟熟新鮮。炸雞很用心,見到店員是即時調較粉漿製作,香脆之餘,也保留了肉汁,配上芝士醬,很邪惡。水牛城雞翼香辣可口,佐酒一流,所以我們也忍不住點了啤酒。

水牛城雞翼香辣可口,佐酒一流,所以我們也忍不住點了啤酒。

2019-01-25 45 浏览
之前去灣仔分店食過,覺得值得回味今次翻去主場西環食!順便試埋其他口味嘅burger先!其實我覺得呢度嘅包係特別啲 係偏黃同埋厚啲食落有層次感都係牛肉 芝士 蕃茄同生菜牛肉係有少少紅嘅 所以先做到唔硬 仲會有牛肉汁食落成個會好juicy水牛雞翼就個汁好辣 但係幾惹味嘅雞翼唔算大隻 但都夠食薯波炸得啱啱好 好脆同埋唔會太乾最後係黑松露薯條因為係4個人食所以先叫多咗份haha黑松露味好濃同都好多 所以每一條都可以沾到黎食薯條好脆 唔會好油 鹽都啱啱好幼身嘅薯條可以過下癮又唔會食到飽哂haha
之前去灣仔分店食過,覺得值得回味
今次翻去主場西環食!
順便試埋其他口味嘅burger先!

其實我覺得呢度嘅包係特別啲 係偏黃同埋厚啲

黑松露味好濃同都好多 所以每一條都可以沾到黎食
薯條好脆 唔會好油 鹽都啱啱好
幼身嘅薯條可以過下癮又唔會食到飽哂haha
2019-01-24 33 浏览
今日去完sogo行街之後,去咗我好少去嘅西營盤嗰頭,因為聽人講嗰邊好多好嘢食😻😻行行吓突然見到啲好靚嘅壁畫,所以就中咗入去 #burgerjoys #SaiYingPun,我同朋友一人叫咗一個set,分別試咗雞堡同魚堡,小食就揀咗洋蔥圈同薯堡,所有嘢都即叫即整,食落口仲熱辣辣,薯堡炸得好脆口,而家諗返起都流口水,至於burger,雞肉食落好juicy,成個漢堡厚度適中,唔會食到好喱hea,但係個成個包整體算乾身,如果醬汁多啲就好~
2019-01-21 39 浏览
平時好少去西營盤,今天約了在該區返工的朋友飯聚.特意找一找隱世小店來試, 沿著地鐵站口直行, 轉個彎落一落樓梯再轉入小巷內的漢堡店, 一入內有四張吧枱, 店不大但坐落都很宽敞, 感覺不焗促. 就這樣等待朋友的來臨! 朋友一到來,先看一看餐單,雖然朋友不吃牛,但這裡有各種各樣的漢堡,不怕沒有選擇!我們選擇了一個芝士牛肉漢堡,及一個魚柳漢堡,另外叫了一客經典水牛雞翼六隻及芝士薯條SHARE吃, 亦叫了一杯士多啤梨奶昔飲!芝士薯條($48):炸得外脆內軟, 芝士醬很足夠, 鋪得好均衡 , 吃到最底層還有喔!經典水牛雞翼($58) 平時吃的都是汁太多 , 而這裡的汁剛好份量掛到身就夠,還吃到皮脆脆的, 非常熱辣辣, 一口咬下去仍會有肉汁的!芝士牛肉漢堡($108): 牛肉雖然全熟了,但仍有肉汁亦算鬆軟 ,麵包口感似甜餐包, 意料之外的搭配!魚柳漢堡($88): 魚柳簿簿的外層夠香脆, 內層多汁, 魚肉很滑, 沒有油益味。士多啤梨奶昔($58):好香濃,滿滿的忌廉再加士多啤梨味,飲完大滿足, 不想再叫甜品!見店家一直忙著外賣單直至我地走時仍然是坐滿人而且有人等位, 平日亦多人,相信幾受附近居民
見店家一直忙著外賣單直至我地走時仍然是坐滿人而且有人等位, 平日亦多人,相信幾受附近居民歡迎!埋單三百六仲要無加一, 值得再來!

Cheese Burger 🍔 ($108)入面既配料豐富 味道食落好有層次而佢既牛肉食得出好新鮮既肉味😋店員仲好貼心👍🏻👍🏻主動問我地 兩個人share黎食洗唔洗切開一半🍔🍔🍔Melted Cheese Fries🍟($48)芝士醬夠曬多🤤岩曬中意食芝士既朋友🍟🍟🍟Classic Buffalo Wings ($58/6PCS)
Cheese Burger 🍔 ($108)
入面既配料豐富 味道食落好有層次
而佢既牛肉食得出好新鮮既肉味😋
店員仲好貼心👍🏻👍🏻
主動問我地 兩個人share黎食洗唔洗切開一半
🍔🍔🍔
Melted Cheese Fries🍟($48)
芝士醬夠曬多🤤
岩曬中意食芝士既朋友