2025-07-01
最近我去咗一間叫「Burger Shot」嘅漢堡餐廳🍔🍔🍟餐廳背景音樂澎湃輕快,仲有日文元素,讓人感受到一種輕鬆愉快嘅氛圍。入到去有室內同室外座位,適合不同喜好嘅食客🥰🥰我哋叫咗個二人餐😋😋首先點咗炸薯條(大)🍟份量真係好驚人!薯條外脆內軟,炸得金黃酥脆,最吸引係佢哋提供咗多款醬汁🤩包括芫荽醬、甜酸醬、蜜糖芥末醬、黑松露醬、茄汁同千島醬。每一款醬汁都有自己獨特嘅風味,特別係芫荽醬,第一次接觸,佢有淡淡嘅芫荽味再加沙律醬味,非常獨特😊😊我最愛嘅係黑松露醬,超級香黑松露味😍😍雙層手打牛肉芝士漢堡🍔🧀漢堡包好大,肉質厚實,手打嘅牛肉餅煮得剛剛好,保留咗肉質嘅鮮嫩🐮搭配上新鮮嘅生菜🥬番茄🍅洋蔥🧅味道非常豐富。真係好正!安格斯牛肉芝士漢堡🧀🍔安格斯牛肉本身質量高🐮肉味濃郁,搭配上濃郁嘅芝士,味道更加出色。特別欣賞佢嘅麵包絕對唔係平時食嘅質地,外面煎到脆脆地裏面又係軟身既好香麵包味😋😋非常欣賞😍脆炸雞塊🐣同幻想中有出入,以為係麥樂雞咁🐣點知原來真係雞扒咁炸,都有啲喜出望外🤩雞塊外皮炸得金黃酥脆,配上餐廳自家製的醬料😌正👍🏽整體來講,「Burger Shot」嘅菜式真係令人驚喜,無論係漢堡、薯條定雞
雙層手打牛肉芝士漢堡🍔🧀
安格斯牛肉芝士漢堡🧀🍔
脆炸雞塊🐣
整體來講,「Burger Shot」嘅菜式真係令人驚喜,無論係漢堡、薯條定雞塊,每一樣都表現出色。我地2個食到超級飽!都係二百幾蚊!😊係一間良心小店🥰🥰