小店裝潢風格走水泥工業風,座位距離適中;食物除了多款漢堡外,更有意粉供選擇,今次一試他們的生酮系列。生酮忌廉芝士牛油果雞扒包配黑松露雜菌湯 ($139)• 漢堡大致分成五層:漢堡包、牛油果、芝士、雞扒、沙律菜。• 漢堡包質感較粗糙,少了一份平時吃到的軟熟,吃起來有種穀物的味道。中間掏空填上香滑的忌廉;• 牛油果熟的程度剛好、口感creamy,跟其他配料形成強烈對比。• 芝士片以半溶的狀態融化在香烤的雞扒之上,而雞扒本身亦相當香口入味、外層脆口充滿油香。• 沙律菜清爽新鮮,平衡了雞扒的油膩感。• 黑松露湯偏向流質,菇菌的味道亦頗有層次,整體不過不失。茄汁大蝦意粉 ($88)• 充滿濃郁的番茄和酸甜味道,相當清新開胃的意粉。• 大蝦口感爽脆彈牙,同樣被茄汁均勻覆蓋起來。• 配合蘑菇片和香料,令整體味道更有層次、有口感。

生酮忌廉芝士牛油果雞扒包配黑松露雜菌湯

生酮忌廉芝士牛油果雞扒包配黑松露雜菌湯 ($139)

• 漢堡大致分成五層:漢堡包、牛油果、芝士、雞扒、沙律菜。

• 沙律菜清爽新鮮,平衡了雞扒的油膩感。

• 黑松露湯偏向流質,菇菌的味道亦頗有層次,整體不過不失。

茄汁大蝦意粉

茄汁大蝦意粉 ($88)

• 充滿濃郁的番茄和酸甜味道,相當清新開胃的意粉。

• 大蝦口感爽脆彈牙,同樣被茄汁均勻覆蓋起來。

• 配合蘑菇片和香料,令整體味道更有層次、有口感。
生酮忌廉芝士牛油果雞扒包配黑松露雜菌湯
整體以簡約型格灰色作主調😎幾個打卡位用復古工業風油桶🛢️作餐枱有好多款burger俾你揀每款配搭都好吸引想健康啲亦可以選擇生酮🍔🤔望咗好耐個menu 先諗好其中試咗較特別嘅🔲丹麥藍芝士漢堡🧀(💰90) 唔講唔知原來藍芝士可以提升腸胃免疫力💁🏻‍♀️有助減肥大家叫之前要有定心理準備😌只有少少藍芝士醬🫢味道仍然十分強烈 辛香濃厚 但都冇掩蓋肉味🤩肉餅煎得半生熟 多肉汁🔳牛油果軟殻蟹漢堡🥑(💰108) 原隻酥香軟殻蟹炸得金黄色 多蟹肉牛油果份量多 營養豐富 飽肚感十足🔲蕃薯條🍠🍟 (+💰33) 跟餐可以加配小食推介🥰脆卜卜 外酥內軟 蕃薯條 又甜又鹹 少油🤗🤗🤗
整體以簡約型格灰色作主調😎
幾個打卡位用復古工業風油桶🛢️作餐枱
有好多款burger俾你揀
每款配搭都好吸引
想健康啲亦可以選擇生酮🍔
🤔望咗好耐個menu 先諗好
其中試咗較特別嘅

🔲丹麥藍芝士漢堡🧀(💰90)
唔講唔知原來藍芝士
可以提升腸胃免疫力💁🏻‍♀️有助減肥
大家叫之前要有定心理準備😌
只有少少藍芝士醬🫢味道仍然十分強烈
辛香濃厚 但都冇掩蓋肉味
🤩肉餅煎得半生熟 多肉汁

🔳牛油果軟殻蟹漢堡🥑(💰108)
原隻酥香軟殻蟹炸得金黄色 多蟹肉
牛油果份量多 營養豐富 飽肚感十足

🔲蕃薯條🍠🍟 (+💰33)
跟餐可以加配小食
推介🥰脆卜卜 外酥內軟 蕃薯條
又甜又鹹 少油🤗🤗🤗
2022-05-27 21 浏览
係社交平台 search 生酮~~~無意中見到呢間野~食飽飯甘岩經過就叫左個$52曲奇食~~原來係一件過,而5係一包入面希幾預件~~~依個價錢對一件曲奇黎講都有小小貴🥲不過生酮野黎講應該正常價?不過味道都幾好 可以接受,下次會想再試佢其他生酮野食 包丫 甜品🥰🥰
係社交平台 search 生酮~~~

生酮曲奇

2022-05-26
外卖自取
下午茶
生酮曲奇
位於啟德既呢間漢堡包店可以望到獅子山景食漢堡包幾有feel❣️仲有生酮漢堡包可以選擇雖然自己唔係跟開生酮飲食不過都好奇想試一試🍔 鵝肝安格斯漢堡🍔 生酮忌廉芝士牛油果雞扒包🍟 炸蕃薯條🥣 黑松露雜菌湯首先生酮包入面塊雞扒煎得好香好好味😋而生酮版既麵包加入左穀物就比較飽肚夾埋牛油果同忌廉芝士係裡面更飽肚初頭食第一啖既時候其實係覺得好味但再食多幾啖就因為太飽而食唔到了所以我都係比較中意另一款漢堡包除左安格斯牛肉厚得黎又好juicy之外🤤配合埋半溶芝士邪惡又滋味鵝肝亦大大舊充滿油香非常美味❕而且麵包外脆內軟好有質感呢個漢堡包簡直無得輸呀😋👍🏻值得一提埋個炸蕃薯條都炸得好香脆同埋最中意蕃薯條本身帶甜甜地既味道好好味呀🍠✨
位於啟德既呢間漢堡包店

午餐
  • 鵝肝安格斯漢堡
  • 炸蕃薯條
2022-05-18 14 浏览
至尊漢堡—好厚呀!一啖咬唔哂勁多料,淨係舊牛肉都勁厚,而呢個漢堡有2舊牛肉,一咬落去啲肉汁湧出黎另外面包皮有驚喜,外脆內軟,好正我同朋友都轉餐,一個要沙律一個要薯格就可以share, 薯格好脆薯味重,沙律好fresh
至尊漢堡—好厚呀!一啖咬唔哂
另外面包皮有驚喜,外脆內軟,好正
我同朋友都轉餐,一個要沙律一個要薯格就可以share
, 薯格好脆薯味重,沙律好fresh
  • 至尊漢堡
2022-05-17 21 浏览
星期六 瞓到自然醒 肚餓就去搵嘢過咗啟德試新嘢 食堡漢包!炸魚柳超厚、炸薯格同薯條都好好味😋由於當日係試業中未係好多客人 而環境就簡潔舒服!🔸漁夫之寶($75)麵包好鬆軟、甜甜地個魚柳好厚!炸到外脆內juicy~配他他醬、紫洋蔥、芝士、蕃茄口感豐富又清爽,食完好飽!🔸水牛城雞肉漢堡($78)個醬酸酸甜甜、少少辣,個味都幾香雞扒偏瘦但煎得嫩滑 岩哂怕肥人士配合蔬菜同芝士,健康均衡。🔹香脆有皮薯條及汽水(+$25)🔹薯格及汽水(+$25)2款炸物都好讚!即炸熱辣辣!好脆但唔會油,薯味都好突出帶薯皮嘅薯條特別香口!👍🏻👍🏻
星期六 瞓到自然醒
肚餓就去搵嘢
過咗啟德試新嘢 食堡漢包!
炸魚柳超厚、炸薯格同薯條都好好味😋
由於當日係試業中
未係好多客人 而環境就簡潔舒服!

🔸漁夫之寶($75)
麵包好鬆軟、甜甜地
個魚柳好厚!炸到外脆內juicy~
配他他醬、紫洋蔥、芝士、蕃茄
口感豐富又清爽,食完好飽!

🔸水牛城雞肉漢堡($78)
個醬酸酸甜甜、少少辣,個味都幾香
雞扒偏瘦但煎得嫩滑 岩哂怕肥人士
配合蔬菜同芝士,健康均衡。

🔹香脆有皮薯條及汽水(+$25)
🔹薯格及汽水(+$25)
2款炸物都好讚!即炸熱辣辣!
好脆但唔會油,薯味都好突出
帶薯皮嘅薯條特別香口!👍🏻👍🏻
2022-05-08 29 浏览
外賣要等好耐見到樓下有間新burger 店 就試吓一試中伏叫咗和牛漢堡 藍芝士漢堡 洋蔥圈 薯格 煙燻雞翼洋蔥圈 薯格 雞翼份量正常漢堡份量比較細 大食少少可以食兩個牛肉比麵包還要小 直頭縮咗入去洋蔥圈洋蔥無乜汁 無乜味應該係洋蔥產地問題薯格正常 雞翼係最好食嗰樣嘢 調味唔錯 起碼熱辣辣有汁兩個漢堡舊牛肉都差唔多食唔出分別都係無乜牛味 肉汁唔多 油就好多似係雪咗好耐唔夠新鮮店裡面仲要有飛蟻飛來飛去我就打咗兩隻雖然附近餐廳種類唔多漢堡店也只一間但都無乜人以這個水準來說 價錢定價實在貴
外賣要等好耐

但都無乜人
以這個水準來說
價錢定價實在貴

2022-05-08
依排近啟德站開左好多新食店🤎今次依間Burger新分店都唔例外~佢地menu有勁多款burger食物揀~仲有埋keto burger☺️不得不說menu整得好清晰易睇!𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟🖤BLACK TRUFFLE WAGYU BURGER黑松露和牛漢堡 $118(8/10)一咬落去厚牛肉超juicy滴晒汁🤤牛味幾重。入面夾左芝士蛋~再加埋黑松露,一咬落去超滿足!黑松露味再濃啲會更好🤎。🍍FRESH PINEAPPLE &HAND-MADE SHRIMP BURGER 菠蘿蝦堡🦐 $90(7.8/10)用了新鮮菠蘿整嘅蝦堡😈蝦嘅份量都幾厚幾多,再加埋醬汁,食落酸酸甜甜脆脆地。🥔配薯格+飲品 +$25 (8/10)🐓配韓式炸雞+飲品 +$33 (8.4/10)薯格同炸雞都超好食🥹🥹!全部揸得啱啱好好脆口~炸雞皮薄肉嫩juicy!!!貴啲係有原因🍗🥜OREO & PEANUTS BUTTER MIKE SHAKE Oreo花生醬奶昔 +$28 (7.5/10)Milkshake多數都比較甜少少,依款飲到晒oreo 花生醬味,而且兩者都幾夾。但都係果句,偏甜少少~
依排近啟德站開左好多新食店🤎
今次依間Burger新分店都唔例外~

𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟𓃟

🥔配薯格+飲品 +$25 (8/10)
🐓配韓式炸雞+飲品 +$33 (8.4/10)
薯格同炸雞都超好食🥹🥹!

1K
2022-04-29 28 浏览
今日下午去了九龍城看眼鏡,在走去啟德站時就看到這間新開的漢堡店,想起好久沒有吃過了,決定探一探店。位置:離啟德站只需約五分鐘的腳程,坐落在高級私人樓宇下。環境:以工業風格為主,石屎的牆身配亮白的燈泡,座位不多,亦有以油桶作為吧枱,整體簡單粗礦,樓底高,雖是長方形,但空間感十足。服務:先點單後找座位,並貼心送上水。晚市:和牛漢堡$98材料不多,芝士上有幾條炸蒜,少量青芽菜,中間一層的漢堡挺厚,和牛味濃郁,充滿肉汁,肉質會有點「漿住口」的感覺,是真材實料。芒果軟殼蟹漢堡$108這個是較特別的款式,第一次吃是用芒果,因為大多數餐廳是用菠蘿,他們選用較酸的芒果,剛好是解油炸的膩感,軟殼蟹炸得夠香脆,所以兩者很配合,口感豐富,值得一試。加配套餐$25我只是加了一個套餐,選擇了香脆有皮薯條和無糖可樂,是粗薯條,量亦多,吃得很滿足。

位置:離啟德站只需約五分鐘的腳程,坐落在高級私人樓宇下。

環境:以工業風格為主,
石屎的牆身配亮白的燈泡,座位不多,亦有以油桶作為吧枱,
整體簡單粗礦,樓底高,雖是長方形,但空間感十足。

服務:先點單後找座位,並貼心送上水。

晚市:和牛漢堡$98

材料不多,芝士上有幾條炸蒜,少量青芽菜,

芒果軟殼蟹漢堡$108

加配套餐$25
2022-04-27
外卖自取
  • 芒果軟殼蟹漢堡
2022-04-27 23 浏览
放假當然食完一間又一間啦,今次就搵左位於啟德嘅「Burger‘s Friend Forever」喺網上已經見到有好多人食過呢間,非常之吸引!睇到小編都流晒口水🤤至尊漢堡$112相信大家睇相都已經感受到呢個至尊漢堡嘅威力!非常巨型!小編食到非常之滿足😋😋好足料,除咗有蛋、煙肉、大量芝士,仲有兩塊巨型漢堡!真係不得了!🤤牛油果軟殼蟹漢堡$108 + $33番薯條 + 西柚汽水軟殼蟹原隻喺漢堡入面,亦配上好多嘅牛油果,感覺非常健康!😬仲有番薯條又脆卜卜又熱辣辣!今餐真係非常之滿足☺️

至尊漢堡$112

牛油果軟殼蟹漢堡$108 + $33番薯條 + 西柚汽水

• 至尊漢堡
2022-04-26 34 浏览
聽聞啟德開了新食店,就去試下啦!係嘉峯匯,要過埋啟德河再過埋尚津盈才到。小店很多人等外賣,已經知道應該不會伏,就進入堂食了。叫了一個至尊漢堡:兩塊牛肉足料有肉汁,配上芝士,洋蔥,生菜,煙肉,煎蛋等口感豐富,惟缺少了醬汁。一個生胴牛油果安格斯:相比至尊漢堡整體較細,有芝士醬,豆苗和牛肉,包的質感重厚,撈了辣椒,和其他穀物,單吃包會有飽滯感。生胴朱古力蛋糕:外層感覺很有厚麥蛋糕的感覺,朱古力醬也不太甜但夠味。煙燻雞翼:外層香脆應是用半煎炸形式,內裏也有充足的味道。薯格+汽水:薯格足料,味道偏鹹,感覺較一般,汽水便是普通罐裝。整個環境只開了一部冷氣,油煙也傳出用餐區,還有少量蚊g,但整體尚算整潔。
聽聞啟德開了新食店,就去試下啦!
煙燻雞翼:外層香脆應是用半煎炸形式,內裏也有充足的味道。
2022-04-25
2022-04-20 717 浏览
🍔Burger's Friend Forever🍔📍:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖⏰:11:00am-10:30pm啟德而家越來越多新開嘅店舖 今日去咗一間位於我屋企附近嘅新開手工漢堡包店 不嬲好鍾意食漢堡嘅我 一定要試吓佢啦!呢度門口有落地玻璃 好吸引人地入去食 樓底非常之高 裝修用左簡約工業風格 大概有八張枱左右嘅堂食!今次我地買咗外賣返屋企食 佢哋嘅款式好多元化 除咗有常見嘅漢堡之外 仲有生酮飲食 全部都係即叫即整 等候時間10-15分鍾 自助區亦有手套、飲管等👍🏻食物高質 性價比高!🍔牛油果軟殼蟹漢堡 💰108呢款好有驚喜 足足有一隻牛油果咁多 牛油果好軟淋 配埋軟殼蟹一齊食非常之夾 軟殼蟹好厚身 滿滿既蟹肉好好食😋 炸到卜卜脆 一啖都咬唔晒!仲配左沙律菜同沙律醬 減低左油膩感 非常豐富😍🐥薯格(加配套餐)💰25千祈唔可以睇少呢款薯格 炸到脆卜卜 好食過KXC既好多倍 每一塊都有我手掌咁大 配埋茄汁一流!🐥煙燻雞翼 (8隻) 💰60除咗有煙燻雞翼之外 仲有水牛城雞翼 我揀咗呢款因為唔辣😋 雞翼食落啖啖肉 滿佈醬汁既香味 一咬落去啲汁必晒出嚟 食落好好惹味!
🍔Burger's Friend Forever🍔
📍:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
⏰:11:00am-10:30pm

🍔牛油果軟殼蟹漢堡 💰108

🐥薯格(加配套餐)💰25

🐥煙燻雞翼 (8隻) 💰60

2022-04-15
2022-04-19 19 浏览
好耐冇食burger la🥳🥳呢間真係幾吸引 好多款式揀 唔食牛既朋友都有好多選擇和牛漢堡$98好有驚喜 真係好juicy 牛味重🤤個醬係胡麻醬 唔會好多 蓋過左牛既味道 同個牛又好夾😆個菜好特別 係豆芽 好爽口 解膩一流 呢個漢堡簡簡單單就已經好好食👍🏼芒果軟殼蟹漢堡$108咁既配搭好好 芒果超甜又多汁🥳個炸軟殼蟹多汁 好大件!個醬係他他醬 唔會太多太膩既感覺 好中意呢度啲醬份量適中 唔會太多淨係食到個醬既味👍🏼👍🏼跟餐薯格+汽水$25岩岩炸起夠熱👍🏼👍🏼 另外有手套提供唔驚食到隻手污糟哂👏🏼

和牛漢堡$98

另外有手套提供唔驚食到隻手污糟哂👏🏼

2022-04-19
  • 和牛漢堡
2022-04-17 23 浏览
本身其實係想去另一間Cafe食嘢打下卡,但我同朋友仔未食嘢又好多人排緊隊,所以誤打誤撞下去咗呢間食Burger🤣佢哋仲係試業中㗎~➼ 黑松露和牛漢堡漢堡係即叫即整,所以上枱嗰陣都仲熱嘅👍🏻個漢堡睇落好足料好大個,佢哋都好貼心咁幫我哋將個漢堡切成兩份,等我哋食得冇咁狼狽🤣 麵包有啲普通,如果多返啲牛油香會更好,主角牛肉唔算好Impressive,不過都幾Juicy嘅,黑松露醬亦唔算好突出,反而配角雞蛋幾好🤣仲Keep到少少流心👍🏻可以一試~➼ 薯格|跟餐連罐裝汽水薯格新鮮熱辣炸起,非常脆口👍🏻食下食下唔小心食晒,先記得係時候要食個Burger🤣➺ 小分享:呢度真係好偏僻,睇Google map都搵唔到有咩車去到,由地鐵站行過去都要10分鐘,我同朋友仔專登搭的士入去,但因為呢度方圓五十里都仲係地盤,周圍又冇咩指示牌,所以落咗車之後都搵咗一陣,最後仲要問Security哥哥點行先搵到啲餐廳🤣

➼ 黑松露和牛漢堡

➼ 薯格|跟餐連罐裝汽水

➺ 小分享:

和牛漢堡
2022-04-15
和牛漢堡
🍔Burger's Friend Forever🍔📍:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖⏰:11:00am-10:30pm今日去咗呢間位於啟德嘅新開手工漢堡包店 估唔到啟德呢啲咁空曠嘅地方都可以開一間咁高質嘅漢堡店😍 呢度門口係用咗落地玻璃 裏面嘅樓底非常之高 裏面嘅裝修用左簡約工業風 精緻得黎好乾淨 都坐得好舒服🙈而家疫情仲未緩和 今次我地買咗外賣返屋企食 漢堡全部都係即叫即整 大約需時15分鐘左右 可以自行區既洞洞版到拎手套、飲管等👍🏻🍔鵝肝安格斯漢堡 💰148呢個真係必叫 超厚身嘅鵝肝 有我隻手掌咁大 充滿鵝油香 滿滿嘅油脂溶入成個漢堡 好邪惡啊😍裏面仲有安格斯牛肉 充滿牛香味 好厚身 肉感好紮實 仲有生菜、芝士等 成個漢堡嘅口感非常豐富!🐥韓式雞粒(加配套餐)💰33除咗韓式雞粒之外 仲有洋蔥圈、甜番薯等選擇 韓式雞粒每一粒都好大塊 肉質嫩滑 少少肥 炸粉比較薄 唔錯嘅小食🥰🐥素麥樂雞塊(5塊) 💰35同食普通嘅麥樂雞冇分別🤣唔鞋口 呢度嘅麥樂雞塊炸粉好薄 比我想像中更加好食😋#香港美食 #平民美食 #啟德 #啟德美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #op
🍔Burger's Friend Forever🍔

📍:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
⏰:11:00am-10:30pm

🍔鵝肝安格斯漢堡 💰148

🐥韓式雞粒(加配套餐)💰33

🐥素麥樂雞塊(5塊) 💰35

#香港美食 #平民美食 #啟德 #啟德美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #burger #burgersfriendforever #鵝肝漢堡 #漢堡包 #手工漢堡 #麥樂雞 #漢堡
2022-04-16
15 分钟 (外卖自取)
  • 鵝肝安格斯漢堡