2024-03-24 273 浏览
小陳最鍾意食pizza, 趁今日放早, 一於同佢約埋婆婆一齊去食⭐️圍方Cafe Deco Pizzeria⭐️食個lunch.一入門口見到佢哋嘅pizza石爐就即刻wow一聲, 宜家唔係咁多地方有呢款爐👍🏻 我地叫咗好多野食🫰🏻🫶🏻煙三文魚海蝦沙律材料份量好足好新鮮, 配埋流心嘅溫泉蛋, 連平時好少食沙律嘅媽媽都食咗大半碟!🫶🏻海鮮至尊Pizza嚟到呢度唔可以唔試下佢哋嘅Pizza, 有大有細所以試下大家都啱食嘅海鮮至尊. 味道正常, 特別欣賞佢嘅批邊, 好脆好有口感.🫶🏻美國黑安格斯肉眼牛扒 (300g)侍應哥哥介紹7成熟, 有驚喜又幾好味👍🏻 好juicy又多汁, 鎖到個牛肉味, 小陳不斷話要牛肉牛肉同牛肉🙈小陳個兒童餐份量都唔少, 小朋友嚟到食呢個車車造型嘅兒童餐一定好開心! 我哋仲叫咗Mocktail Green Cooler同朱古力奶昔, 2款飲品都唔錯呀!仲有幾款main我哋都想試, 下次一於帶埋公公爸爸一齊嚟食😋

🫶🏻煙三文魚海蝦沙律

🫶🏻海鮮至尊Pizza

🫶🏻美國黑安格斯肉眼牛扒 (300g)

2024-03-22 213 浏览
今日婆婆又放半日,我地去左圍方行街街💕N啊女話想食pizza,咁我地就去左Cafe Deco Pizzeria度食lunch🍕餐廳主打義大利菜式,裝修都好靚。呢度環境好舒服,座位夠寬,帶小朋友來都可以,有BB凳提供💕我地兩個大人兩個小朋友,叫左幾樣嘢煙三文魚海蝦沙律🥗呢個沙律好特別呀,佢醬汁係用左紅蘿蔔薑汁美國安格斯肉眼牛扒🥩塊牛扒勁juice,配埋Garlic butter海鮮pizza Pizza即刻即做,石爐烘焗pizza口感特別好食牛肝菌意大利飯朱古力奶昔,斑蘭椰子冰沙大家去圍方食一定要提早過去睇睇拎左位先,有時候真係好full🥲下次爸爸放假我地再一齊去食pizza先😋

我地兩個大人兩個小朋友,叫左幾樣嘢
煙三文魚海蝦沙律🥗
呢個沙律好特別呀,佢醬汁係用左紅蘿蔔薑汁
美國安格斯肉眼牛扒
🥩塊牛扒勁juice,配埋Garlic butter
海鮮pizza
Pizza即刻即做,石爐烘焗pizza口感特別好食
牛肝菌意大利飯
朱古力奶昔,斑蘭椰子冰沙

下次爸爸放假我地再一齊去食pizza先😋
瞓醒覺去附近搵嘢食,下晝3點半去到圍方,諗住食意粉,去到餐廳門口,柜檯有個黑衫四眼男人,埋去同佢講「三位唔該」,唔應,望都唔望人一眼,等咗佢一陣,施施然望一望你,先帶你入去坐。當時餐廳都坐唔到一半客。去到叫嘢食,有位外籍女服務員都算正常,有禮同我哋落單,食物算快,不過食物質素同個價錢就真係唔成正比,佢收得呢個價錢接近快餐店嘅質素,食物普通質素,服務就真係差少少。食到半路覺得食物唔夠想再加,餐廳所有人都行嚟行去好似好,舉手成幾分鐘都冇人嚟幫你落單。後加咗嘢食之後該男職員走嚟收晒我成張枱嘅餐具,但係佢啱啱幫我加咗單,食物嚟咗我成張枱一隻叉都冇。食完嘢埋單,舉手又係舉手幾分鐘都冇人應你,喺後場傾偈都睇唔到我揮手。嚴格嚟講,依間餐廳價錢貴,食物質素唔值呢個價,服務真係………。

2024-03-04 400 浏览
已經是第二次來訪第一次吃了肉眼牛扒和pizza,不錯,合符價位,但未至於有驚喜,所以沒有寫食評。今次二訪,兩道菜都有surprise ,值得推薦。燒豬腩肉南瓜意大利飯,除左燒豬肉和南瓜,飯裡還有kale,榛子,南瓜籽,bacon脆粒,肉粒。食材豐富不單調,每啖都有好多料,吾會得南瓜同飯咁悶。豐富到食左半份飯,先至留意到原來未食個燒豬腩肉。甚至我覺得其實喱道菜吾放燒豬肉,改素食都冇問題(我本身冇中意食素)。這道菜比較注重食材原味,我自己好中意菜式反映番食物原本嘅味道,吾需要咩醬汁調味,南瓜的甜,兩款果仁各自不同的nutty的味道,bacon少少咸脆脆地,好味。朋友係叫左羊架,我都試左兩啖。羊架肉質好嫩好軟,但又吾肥,亦好容易拆骨。好多時羊架要淋都會有肥膏。中間有微辣bbq sauce拌菜,豆,珍珠洋蔥同肉碎,都吾錯。
已經是第二次來訪

今次二訪,兩道菜都有surprise ,值得推薦。

燒頂級豬腩肉南瓜意大利飯

好多時羊架要淋都會有肥膏。
紐西蘭草飼羊架

2024-03-01
燒頂級豬腩肉南瓜意大利飯
紐西蘭草飼羊架
餐廳主打意大利菜式,裝潢設計充滿家庭式意大利氛圍。招牌披薩即叫即做,使用石爐烘焗披薩,口感獨特,外皮酥脆,內裡鬆軟,並釋放誘人的炭烤香氣。🍕- 牛肉他他 HK$168 🐂選用美國Prime牛肉,口感鮮嫩,配搭松露忌廉及法國麵包片,層次豐富,令人讚不絕口。- 香蒜辣椒蜆肉扁意粉 HK$178 🍝🌶️🦪蜆肉食厚新鮮,肥美多汁,配上牛油、香草、蒜和辣椒醬汁,咸香惹味。- 美國黑安格斯肉眼牛排 (300g) HK$368 🥩牛排肉質柔軟多汁,再配上Garlic Butter添加香氣,非常惹味。- Green Cooler HK$68 🍸Mocktail以Ginger Ale、青瓜和檸檬汁調製而成,清新又提神。

牛肉他他

- 牛肉他他 HK$168 🐂

香蒜辣椒蜆肉扁意粉

- 香蒜辣椒蜆肉扁意粉 HK$178 🍝🌶️🦪

美國黑安格斯肉眼牛排 (300g)

- 美國黑安格斯肉眼牛排 (300g) HK$368 🥩

Green Cooler

- Green Cooler HK$68 🍸
牛肉他他
美國黑安格斯肉眼牛排 (300g)
Green Cooler
  • 香蒜辣椒蜆肉扁意粉
2024-01-23 659 浏览
唔經唔覺,原來已經結婚七周年🙈💕 銅婚喎,梗係要出街食飯慶祝下啦~👨‍👩‍👦🍽️我哋平時去開嘅Cafe Deco Pizzeria ,原來喺圍方都開咗,圍方店仲新推出咗兒童menu👦🏻👧🏻 每個套餐都會配牛油粟米、甜品同埋果汁,為食豬Curtis就最開心啦👅 餐廳仲提供幾款顏色紙比小朋友填顏色,非常貼心🫶🏻 呢度嘅Staff都好friendly,會過嚟同Curtis玩同傾偈💯👍🏻鮮奶泡沫松露蘑菇湯🍄 呢個湯非常濃郁,菌香十足,令人愛不釋手🤤 賣相吸引嘅牛肉他他🐮選用美國Prime級西冷牛肉同埋多款配料混合而成,配埋多士食好正,味道十分豐富,推介‼️ 我哋仲order咗澳洲M6和牛封門柳,擺盤精美,食落嫩腍之餘肉味香濃,yummy❤️ Happy 7th wedding anniversary 🥳 非常滿足嘅一晚,多謝老公安排🥰

2024-01-18
庆祝纪念
纪念日
2023-11-25 913 浏览
第一次去圍方,感覺是一個十分之大的商場,應有盡有,而餐廳選擇亦十分之豐富,在朋友的介紹之下來到這家西餐廳。店員十分之友善,在店內進行會員登記,亦即享八折優惠,因此雖然兩個人的份量這算是有點多,但係最後都順利可以吃完。🩷前菜八爪魚,我十分之喜歡🩵牛扒也烹煮特宜但感覺沒有特別之處,未必會重複食用

🩷前菜八爪魚,我十分之喜歡
🩵牛扒也烹煮特宜

但感覺沒有特別之處,未必會重複食用
2023-11-07 1036 浏览
今日Family Day, 朝早去完慈山寺就去咗The Wai食lunch。2點左右到,見呢間西餐廳唔洗等位就入咗去。我哋5個人叫咗4樣嘢share:煙三文魚海蝦沙律🥗、蘆筍煙肉忌廉芝士扁意粉🍝、美國黑安格斯肉眼扒🥩同煙吞拿魚腩pizza🍕沙律🥗用咗carrot ginger dressing,味道有啲怪😅不過啲菜都fresh。碟扁意粉🍝其實係carbonara,very creamy,鬼佬話係佢食過嘅最好味嘅carbonara 之一。肉眼扒🥩要medium rare, 但係出到嚟熟咗啲,比較似medium。肉質tender,食到啲烤過嘅味道。配少少蒜🧄、少少炒蘑菇同薯條🍟pizza🍕皮幾脆,上面有半生熟蛋,有啲怪😑不過味道👌🏻唔鹹價錢係正常意粉pizza價,唔會比其他餐廳貴。

價錢係正常意粉pizza價,唔會比其他餐廳貴。
2023-11-05
2023-11-03 821 浏览
Daddy 生日,就近近地係大圍穩餐廳食飯見Cafe Deco Pizzeria 夠大間,坐落舒服,就決定book位食。Book既時候交底,想生日慶生,職員就話可以有蠟燭同插生日牌仔慶祝,做個小surprise!當日食飯好順利,即刻有位坐。同事服務態度都好好。之前見有評語話樓面同事態度麻麻,我地當晚個個waiter 都好好笑容,又keep住refill 水。6個人order 坐兩個pizza,兩個主菜,同埋三碟前菜,已經超飽。個藍芝士核桃蘋果pizza 真係超推介!!好好食!其他食物都不錯,沙律好大份,豬腩肉南瓜意大利飯都係我會想再食既!到叫甜品既時候,同事好有默契幫我地預備好驚喜擺甜品係daddy 面前,仲唱生日歌。覺得好有心思同埋成個experience 好好。多謝曬同事預備!
Daddy 生日,就近近地係大圍穩餐廳食飯

個藍芝士核桃蘋果pizza 真係超推介!!好好食!

甜品
2023-10-28
庆祝纪念
生日
甜品
  • 藍芝士核桃蘋果pizza
  • 豬腩肉南瓜risotto
2023-10-03 673 浏览
圍方新開不久,第一次來圍方,聽講晚市多人到要排隊,所以午餐來食咗先。唔使等位,餐廳地方寬敞,燈光暗暗地幾浪漫,坐得好舒服。M6和牛餅虎蝦薄餅pizza/餅皮薄我喜歡,唔使俾厚皮塞飽個肚;餡料多,虎蝦幾爽脆,不過餅底醬汁有沙律醬,食落有少少怪漢堡包/份量好大,薯條亦很多,最緊要係好食;漢堡扒可以揀熟度,我揀咗五成熟,有肉味、肉汁多,但又唔會肉汁濕到包;漢堡中間放咗一層焦糖洋蔥 甜甜地,又有芥末醬,整個好惹味。

唔使等位,餐廳地方寬敞,燈光暗暗地幾浪漫,坐得好舒服。

M6和牛餅虎蝦薄餅pizza/
餅皮薄我喜歡,唔使俾厚皮塞飽個肚;
餡料多,虎蝦幾爽脆,
不過餅底醬汁有沙律醬,食落有少少怪

漢堡包/

份量好大,薯條亦很多,最緊要係好食;
漢堡中間放咗一層焦糖洋蔥 甜甜地,又有芥末醬,整個好惹味。

2023-09-23
2023-09-24 618 浏览
在這新開的shopping mall 搵食不容易,很多餐廳都要等位,我們買了戲票2:30pm在L5看戲!離放映時間有一小時!望到這裡不用等位,可以舒舒服服吃個午餐。Pizza 兩個人吃,每人都有四件,如果有多些磨菇更好。Prama Ham 和火箭菜都是我喜歡的材料。侍應服務很好,不是為我們加水。上菜時間也合時,座位舒適。等上餐時看到裝飾品有一句幽默語:I am a chef and I cannot be calm😅
Funghi  di prama
2023-09-24
Funghi  di prama
2023-09-10 550 浏览
點了紅酒牛肉粗管通粉,通粉口感佳,牛肉量非常充足可能當時食客唔多,所以外藉女店員好主動問我要唔要chili。我向她要了芝士粉。店員亦主動前來加了幾次水,態度友善。
點了紅酒牛肉粗管通粉,通粉口感佳,牛肉量非常充足

2023-08-10
午餐
行左一陣商場又唔想排太耐隊食飯,所以提早左食晚飯,咁岩行過見到呢間西餐無乜人等位,都諗緊周圍餐廳都開始有人龍,但呢一間無,考慮緊食唔食既時候,另一半話試吓啦😕見唔使等就試吓啦餐廳環境舒適,但服務就真係麻麻。首先餐廳侍應唔熟悉檯號位置,食物送上既時候反問我檯號,我作為客人根本就唔會知道。檯號都無寫係我見到既地方,侍應送錯去另一張檯,先將食物送返過黎😕食物方面,叫左個海鮮pizza, 完全無味既,成個pizza如果十分係好食,我會比3分😒蜆肉連殼上但都係無味,同埋最大問題係成個pizza送上黎既時候只係微暖,擺左一陣已經凍晒龍蝦意粉一樣淡到無味,好似無調味一樣,所謂龍蝦汁我完全食唔出,食左一半已經放棄唔想食另外想讚係香港人職員係好有禮貌嘅,但講英文個幾個職員就態度麻麻。而且話晒新界區餐廳,有必要成間餐廳侍應都講英文嗎?如果老人家或唔太識講英文嘅客人可能比較尷尬,叫餐都叫唔到

2023-08-17 737 浏览
圍方既餐廳多人到一個點,唯獨有兩間在角落的餐廳冇人排隊,係位置問題?還是另有原因?即管進去一試。入到去,是全英文的待應,講英文是冇問題的,但不太有禮貌。叫了一個Pizza,Pasta及一個龍蝦湯,份量是充足的,不過味道就一般。蟹肉龍蝦湯飲得出是粉開的,再後加蟹肉,所以湯既味道是人工的,蟹肉與湯應該沒有關係,不過70蚊既西餐,都是差不多了。大蝦龍蝦汁意粉除了上檯溫度不足,汁是夠濃,能掛於意粉上,而大蝦是新鮮的。整體而言,份量足夠,味道不俗,如果待應態度好少少,是次體驗就更正面了。

大蝦龍蝦汁意粉
除了上檯溫度不足,汁是夠濃,能掛於意粉上,
而大蝦是新鮮的。

大蝦龍蝦汁意粉
2023-08-17
2023-08-16 530 浏览
平日中午去食午餐,叫左pizza, 意粉,沙律,味道都好好,唯獨服務勁差有個女職員同光頭經理態度其他,識講中文又要扮野講英文,黑面又無禮貌初時以為只係我覺得,點知有另2外兩枱都投訴這兩個人,立即有個香港人經理禮貌地say sorry,而那兩個勁無禮貌員工就調左去另一邊,跟住全程都係位香港人經理服務我地,勁有禮貌lee到係大圍,係圍方,唔係圓方,附近都係屋村,好多老人家,係唔係唔識英文就唔食得?