2017-10-31 525 浏览
這間貓Cafe搬了去新地址之前在先達樓上,都去了幾次一直對他們的炸雞軟骨念念不忘聽聞搬了地方大了,就上去捧下場上到去,地方確實大左,枱多左之前見到的小貓都長大成大貓了因為大家只係打算坐一陣傾下計只叫一份碟意粉,兩個小食P.s 晚上最低消費是每人$68我地叫了千島醬薯條原以為只係一小碟結果上枱的時候,我們都嚇親了這不算小食吧…比意粉還多…千島醬配薯條無得輸…食唔停口另外~意粉跟餐有餐湯附送今日係白湯~老實說…與其話係湯,更似一個汁,實在太杰身~但味道不錯我們叫左黑松露帶子意粉~很creamy帶子都幾多,實在唔錯飲品方面:禮服貓-紫薯牛奶~紫薯味很濃,而且唔似方間嘅紫薯飲品咁假值得推薦!總結:好多人會為左貓而去貓cafe但這間cafe又滿足到我為食嘅客人實在值得再去!
這間貓Cafe搬了去新地址
之前在先達樓上,都去了幾次
一直對他們的炸雞軟骨念念不忘
聽聞搬了地方大了,就上去捧下場
上到去,地方確實大左,枱多左
之前見到的小貓都長大成大貓了
因為大家只係打算坐一陣傾下計
只叫一份碟意粉,兩個小食
P.s 晚上最低消費是每人$68
我地叫了千島醬薯條
原以為只係一小碟
結果上枱的時候,我們都嚇親了
這不算小食吧…比意粉還多…
千島醬配薯條無得輸…食唔停口
另外~意粉跟餐有餐湯附送
我們叫左黑松露帶子意粉~很creamy
帶子都幾多,實在唔錯
飲品方面:
禮服貓-紫薯牛奶~紫薯味很濃,
而且唔似方間嘅紫薯飲品咁假

黑松露帶子意粉
千島醬炸薯條
禮服貓 - 紫薯鮮奶
2017-10-26 299 浏览
入到去地方乾淨舒服 地方闊落我個人本身對貓有過敏 平時如果地方比較污糟 皮膚都會紅腫係呢間坐左幾個鐘都冇事 覺得衛生情度都唔錯貓毛亦冇周圍飛既情況可能因為去食野果陣係夜晚,人比較多店員先帶我地入去一間房坐住先可以睇住餐牌叫野食 同貓貓挽住先等另枱客人埋單再坐番出面由點餐到送餐唔洗等好耐食物大份好抵食我地四個人 一人叫一個餐加小食之後仲叫左個石板街蛋糕店員用左隻貓貓碟 好得意食完之後同貓貓挽左一陣如果唔想同貓貓挽,café入面都會提供玩具
入到去地方乾淨舒服 地方闊落
我個人本身對貓有過敏
平時如果地方比較污糟 皮膚都會紅腫
係呢間坐左幾個鐘都冇事 覺得衛生情度都唔錯
貓毛亦冇周圍飛既情況

可能因為去食野果陣係夜晚,人比較多
店員先帶我地入去一間房坐住先

我地四個人 一人叫一個餐加小食
之後仲叫左個石板街蛋糕
店員用左隻貓貓碟 好得意

食完之後同貓貓挽左一陣
如果唔想同貓貓挽,café入面都會提供玩具

2017-10-25
2017-09-20 298 浏览
去過呢間餐廳幾次食物水準一流而且好穩定最鍾意佢個二人餐豬手同埋國大蝦飯必食環境舒適佢個豬手整得夠脆跟埋一個醬汁好好味超級推薦大家去試吓佢個二人餐份量十足三個唔大食的人去可以點二人餐加小食我上次仲試咗佢個蜜糖雞翼 好味!!I really love the two people set and they do offer 30% off for whole day! After discount is around $320 (include 10% charge) for the two people set. Totally worth the value! Exceeding expectation!
去過呢間餐廳幾次

跟埋一個醬汁好好味
超級推薦大家去試吓

佢個二人餐份量十足
三個唔大食的人去可以點二人餐加小食

我上次仲試咗佢個蜜糖雞翼 好味!!

2017-08-21 422 浏览
朋友預約6pm 來cafe 慶祝另一友人生日,我負責買蛋糕,早左5:30pm 去到,就諗住順手攞位坐住等,點知我朋友預約錯左做聽晚,咁岩早去,人流仲未算多,店員都好好人為我安排座位,仲主動幫我拎我手拿住既生日蛋糕去雪櫃。我地一行6人,叫左三個餐,一個小食,六杯飲料。—————————————講飲料先,因為最早到:· 西伯利亞貓(紅石榴+百香果+牛奶+芒果)我比分:6/10(都算仁慈)攪勻左,第一口飲落去好甜(因為我成日飲開綠茶烏龍茶個啲),所以覺得太甜,其實友人話係ok 既,但我唔記得佢有咩成份既時候,就覺得佢似飲緊桃味既糖水。· 挪威森林貓(抹茶+純牛奶+忌廉)比分:5/10我覺得就好淡抹茶味,溝水再加啲cream,我會prefer 咖啡店既coffee latte或者其他奶茶奶綠店既綠茶飲品,始終呢間餐廳唔係主打飲品,我又係用左平時專賣飲料店既標準去衡量,所以我淨係覺得普通地淡糖水。· 流浪貓(百香果+乳酪+奇異果)沙冰分:6/10相對以上兩杯,呢個酸酸甜甜,又有沙冰,入口層次起碼叫有兩種,豐富啲。· 雜野莓沙冰分:7/10我覺得沙冰點都伏極有限既,飲落都係酸酸甜甜,野莓味其實我唔

我地一行6人,叫左三個餐,一個小食,六杯飲料。

—————————————

講飲料先,因為最早到:

西伯利亞貓(紅石榴+百香果+牛奶+芒果)

· 西伯利亞貓(紅石榴+百香果+牛奶+芒果)

我比分:6/10(都算仁慈)

挪威森林貓(抹茶+純牛奶+忌廉)

· 挪威森林貓(抹茶+純牛奶+忌廉)

比分:5/10

流浪貓(百香果+乳酪+奇異果)沙冰

· 流浪貓(百香果+乳酪+奇異果)沙冰

分:6/10

雜野莓沙冰

· 雜野莓沙冰

分:7/10
我覺得沙冰點都伏極有限既,飲落都係酸酸甜甜,野莓味其實我唔多覺既hahaha 就係比上一杯奇異果沙冰偏甜,融左飲就更甜。我也是醉了,睇圖見佢有粒士多啤梨裝飾,以為黎個杯都有,結果如圖啦。

好,食野:

· 前菜乜乜乜(4/10)
我無食左手啲臘腸片咁既野,但朋友食完覺得口味奇怪,我信既,因為我食左粒凍蝦,佢啲醬汁我食唔出係咩口味,介乎係芥末同酸甜醬之間,瓜係無味既。

· 芝士煙肉汁燴蒜香腸蝴蝶粉$88(7/10)

係芝士迷既就會喜歡咁多芝士係面,蕃茄醬味道加蒜香腸加蝴蝶粉既味道,熱辣辣食,味道唔錯。

· 泰式青咖哩牛柳粒配飯 $108(5/10)

普通吧,牛肉係有牛味,都易咬入口既。但佢有陣我覺得奇怪over 左既香草味,我唔鐘意,好似成個感覺多左陣草青味。個咖哩既辣食左會keep 住係口入面一段時間,愈食愈辣,唔食得辣既朋友就千萬唔好亂來!瓜一樣無味,我懷疑佢應該所有瓜都係清水白恰,諗住伴碟靚啲,無乜人食咁樣,偏偏我食左lol

· 雞扒辣肉腸意粉 $98(7/10)

個意粉係扁身,易咬易食所以我鐘意。辣肉腸似芝士腸口味,大條夠厚肉,一定好食啦fast food嘛。雞扒中等,似大家樂早餐個啲雞扒味,自己想像啦。

小食:

· 芝士肉醬焗薯條 $42(6/10)

薯條面個層味入味,底個層就無味。肉醬芝士薯條係分離既,唔特別,少乾瘦,但可以接受。

· 特級小食拼盤(蒜香豬肉腸,香濃芝士腸,炸蝦丸,咖哩角,日式吉列炸蝦,炸雞翼,薯角) $128(6/10)

揀啲黎講,我無試晒

芝士腸:芝士迷必食,咬開入面有濃郁芝士味
炸蝦丸:無特別蝦味,乾
日式吉列炸蝦:蝦肉軟林林,外皮一層適中既炸粉味。唔知係咪我期望咬落去蝦肉應該係彈牙,結果失望左咁解
薯角:同薯條好似,正正常常啦

——————————————

埋單總數$707,我地玩左陣card game,啲貓自動波跳埋黎我隔離,就係咁易撚左一陣貓,環境其實都算得上幾闊落同舒服既,同朋友傾計玩下啊,或者鐘意貓,我會推介。
其實整體食物質素黎講,有得玩咁耐既cafe 之中,佢都算係唔錯了,所以係可以一試既。

2017-08-20
庆祝纪念
生日
又係旺角,我又選擇左星期六去旺角食下午茶!不過今次揀有貓貓既餐廳!搵到呢間又有正餐食(真係肚餓😂)又有貓玩,最緊要唔限時唔係逐個鐘計錢!食野就無咁趕啦!上到去見到地方幾大,唔係坐地下既,有好多張檯空間好大,本menu成本貓貓既寫真咁😂睇黎主角係果隻禮服貓叫做小小,佢個樣好cool!雖然呢度唔係逐個鐘計,話曬係旺角區總要有低消,午餐 & 下午茶低消一杯飲品,晚飯時段只係低消$60,非常合理!一開始就比岩漿吐司吸引左,不過要忍住先!我地叫左一個意粉,一個燴飯,分別係西西里汁虎蝦仁煮意粉同小龍蝦拿破崙燴飯,呢2碟一黎到,我地都望到呆左,又估唔到幾靚喎,份量仲要唔少!好香呀!虎蝦仁好彈牙,意粉係扁意粉,索曬西西里汁,意粉又煮到啱啱好!燴飯入面既小龍蝦都唔錯,有好多隻,唔使剝殻啖啖肉😋燴飯上面仲輕微燒過,加左翠肉瓜令個飯有啲口感,個飯好多,男仔食都夠飽!野飲我地飲挪威森林貓 & 俄羅斯藍貓,俄羅斯藍貓好吸睛,成杯野藍色係藍石榴,挪威森林貓就係抺茶牛奶上面一大堆忌廉,好邪惡但我鐘意😆奶味好重,如有抺茶味再濃啲就更好喇!不過都好滿足!輪到貓仔喇!啲貓成日去果間好似儲物房咁既地方,好怕羞唔出黎玩,唯有

輪到貓仔喇!啲貓成日去果間好似儲物房咁既地方,好怕羞唔出黎玩,唯有入去果間房睇下佢,小小成日入去玻璃櫥窗,好似其中一件貨品咁,一副臭臉咁望你地班人類哈哈!

可能貓貓一日要訓16-18個鐘,我地係度3個鐘佢地都係訓,訓同訓!有2隻貓訓係窗台高處,有2隻訓係門口附近既竇,無得同佢地玩!

最後我地一路玩board game一路食甜品,係抺茶雪糕杯,好大杯呀!有粒冷凍士多啤梨,咬落去好爽!好多配料有棉花糖、粟米片、曲奇餅、彩色糖針、忌廉,好正!2人share先食得曬!同埋呢度原來有好多board game玩架!

我自己好鐘意貓貓,會去唔同既貓cafe,最希望同好多貓玩之餘又坐得舒服而且食物又好食,香港既貓cafe都做到頭2點但食物往往質素一般,呢間既食物暫時係我係香港去過而覺得最好食!如果呢度多啲貓貓,又肯親近客人就完美了!或者叫呢度''貓主題餐廳''就最貼切形容!
2017-08-10 282 浏览
這間主題餐廳的裝璜,很能感受到店主對貓的熱愛,無論是門面,牆身,擺設,餐牌,食物名稱,食物設計,都是圍繞著貓。餐廳內設有玩具架,適合食客們一邊品嚐美食,一邊耍樂,很貼心呢!至於食物質素亦很高,前菜的salami, 很有特式,不是普遍西餐常吃的沙律。周打魚忌廉湯香濃幼滑。特式飲品賣相吸引又特別!至於主菜的黑松露醬忌廉汁帶子扁意粉味道濃郁,愛忌廉汁/白汁之朋友一定鐘意!而帶子份量亦不少!真是一間優質的主題餐廳!

真是一間優質的主題餐廳!

2017-08-10 254 浏览
旺角食肆林立,今趟來到貓喵特式主題餐廳,與貓共餐~~店內有兩隻可愛貓喵,愛貓之人一定會按捺不住與牠們玩玩!點了晚餐:前菜:泰式辣汁蝦主菜:10 oz厚切西冷扒拿破崙意粉黑椒汁餐飲:流浪貓加配岩漿吐司:竹炭麵包+楊枝甘露這裡的特飲名稱都是圍繞貓喵而起名,玫瑰波斯貓,禮服貓等等。而這杯賣相吸引的流浪貓是百香果+乳酸+奇異果沙冰,味道清新舒服,很適合夏天飲用!味道香濃,即使食到完餐仍然有著沙冰的口感而味道不會變淡!這道泰式蝦醬有冬蔭功味道,好特別!五成熟的10 oz 西冷扒果然夠厚,肉質幼嫩。拿破崙扁意粉帶有少少甜酸,配牛扒食一流!配菜的粟米及翠玉瓜都很新鮮鮮甜,一點也不馬虎!嘩!這個吐司一定要食!第一次食竹炭麵包,外層香脆帶甜,內裡的流心楊枝甘露,雪糕,cream, 綿花糖,真是配合得天衣無縫,有如一份可吐落肚的藝術品,又靚又好味!極力推介啊!

點了晚餐:
前菜:泰式辣汁蝦
主菜:10 oz厚切西冷扒拿破崙意粉黑椒汁
餐飲:流浪貓
加配岩漿吐司:竹炭麵包+楊枝甘露

這道泰式蝦醬有冬蔭功味道,好特別!

• 岩漿吐司
2017-08-07 227 浏览
嚟到mk周圍hea,周圍都係人行到好攰決定揾間樓上cafe坐下,見openrice呢間貓cafe有好幾隻cute cute英短就同朋友上去會下佢地啦!上到去發現幾大,坐得好舒服。咁我地叫左個小龍蝦燴飯,好香pizza 同意式風情味,又好creamy wor! 50幾蚊好高質!另外叫左個煙三文魚沙律配黑醋汁,份量都幾多,三文魚有3大塊,幾新鮮,配上黑醋汁食比較健康,亦幾開胃。再追加左個芝士煙肉薯條,焗得耐左d所以幾多角位都黑左:-I 但食落夠哂邪惡,正!😛野飲叫左瑪黛茶跟blueberry,小小果香同苦茶味,比較消濟(^^)仲要左杯野苺沙冰,甜度適中,夏天飲一流。

上到去發現幾大,坐得好舒服。

仲要左杯野苺沙冰,甜度適中,夏天飲一流。
本身同朋友都好鍾意貓貓, 今次黎左<Café IDEA>,環境乾淨舒適, 周圍貼滿貓貓的東東, 貓貓的數目雖然唔多,但好可愛又好乖, 呢度仲有好多broadgame玩添~ 我地點左個晚餐一齊share 附送的周打魚忌廉湯好香濃,口感creamy~ 主菜點左<蜜糖介末醬德國炸香脆咸豬手>  超大一隻德國咸豬手,份量足夠2個人食, 外層焗到香脆可口,皮脆卜卜, 內裡肉幼嫩帶少少煙靭,沾埋芥末醬仲好味, 而配菜有新鮮即炸的粗薯條、粟米、脆肉瓜, 估唔到樓上café有禁好的食物質素~ 跟餐可選擇HK$38的飲品, 我地補左HK$12點左 <禮服貓>, 因為朋友是紫薯迷,紫薯牛奶非常香濃, 幼滑,味道唔會過份甜~忌廉 另外散點左杯<雪靴貓>  用左提子、荔枝、士多啤梨以及牛奶調成, 非常香滑~ 最後當然唔少得甜品啦,我地點左<岩漿多士>  選擇左竹炭包配奶黃味, 因為新鮮製作,所以需要少少時間, 光賣相已經好吸引!! 竹炭包外香脆內鬆軟, 一切開中間的流心奶黃餡散發出濃濃的香味, 仲配上一球雲呢那雪糕
本身同朋友都好鍾意貓貓,
今次黎左<Café IDEA>,環境乾淨舒適,
周圍貼滿貓貓的東東,
貓貓的數目雖然唔多,但好可愛又好乖,
呢度仲有好多broadgame玩添~

我地點左個晚餐一齊share

附送的周打魚忌廉湯好香濃,口感creamy~
周打魚忌廉湯

主菜點左<蜜糖介末醬德國炸香脆咸豬手
蜜糖介末醬德國炸香脆咸豬手

超大一隻德國咸豬手,份量足夠2個人食,
外層焗到香脆可口,皮脆卜卜,
內裡肉幼嫩帶少少煙靭,沾埋芥末醬仲好味,
而配菜有新鮮即炸的粗薯條、粟米、脆肉瓜,
估唔到樓上café有禁好的食物質素~

跟餐可選擇HK$38的飲品,
我地補左HK$12點左 <禮服貓>
因為朋友是紫薯迷,紫薯牛奶非常香濃,
幼滑,味道唔會過份甜~忌廉

另外散點左杯<雪靴貓
用左提子、荔枝、士多啤梨以及牛奶調成,
非常香滑~
禮服貓+雪靴貓

最後當然唔少得甜品啦,我地點左<岩漿多士
岩漿多士

選擇左竹炭包配奶黃味,
因為新鮮製作,所以需要少少時間,
光賣相已經好吸引!!
竹炭包外香脆內鬆軟,
一切開中間的流心奶黃餡散發出濃濃的香味,
仲配上一球雲呢那雪糕,正!

食下野,傾下傾,又可以同貓貓玩~
2017-07-28
周打魚忌廉湯
蜜糖介末醬德國炸香脆咸豬手
禮服貓+雪靴貓
岩漿多士
2017-08-05 149 浏览
喵~喵~喵~黎貓CAFE,就當然要搵貓貓玩CAFE好寛闊,枱與枱之間富有空間感可能係想留多D位比貓貓走動一見貓貓真容後,之後既重要事當然係開飯拉呢到有菜餐廳菜式、又有西式、台式,連泰式都有得揀而且每樣菜式水準都一樣咁好秘製肉燥豬扒飯 豬扒煎香,肉質鬆軟,係醃料落過功夫而肉燥香而不膩、不油食落完全無罪惡感雖然同傳統肉燥飯比,少左D肥膏但味道無大既影響,反而更得我心 (賣相好清新、健康小龍蝦拿破崙燴飯 看圖就見到有幾多龍蝦但我就認為燴飯重點則在飯粒同醬汁飯粒飽滿,吸收哂醬汁,有嚼頭醬汁CREAMY且濃郁整體好惹味泰式辣汁花枝丸加少少$,就可以換多款小食花枝丸彈牙,貨色唔錯反而又係醬汁有驚喜泰式辣汁其實唔太辣,反而青檸味搶去大半風頭好FRESH,又夠刺激味蕾食物質素認真唔錯,款式又夠多,性價比超好,值得回頭
喵~喵~喵~
黎貓CAFE,就當然要搵貓貓玩
CAFE好寛闊,枱與枱之間富有空間感
可能係想留多D位比貓貓走動

一見貓貓真容後,之後既重要事當然係開飯拉

呢到有菜餐廳菜式、又有西式、台式,連泰式都有得揀
而且每樣菜式水準都一樣咁好

秘製肉燥豬扒飯

豬扒煎香,肉質鬆軟,係醃料落過功夫
而肉燥香而不膩、不油
食落完全無罪惡感
雖然同傳統肉燥飯比,少左D肥膏
但味道無大既影響,反而更得我心 (賣相好清新、健康

小龍蝦拿破崙燴飯

看圖就見到有幾多龍蝦
但我就認為燴飯重點則在飯粒同醬汁
飯粒飽滿,吸收哂醬汁,有嚼頭
醬汁CREAMY且濃郁
整體好惹味

泰式辣汁花枝丸

加少少$,就可以換多款小食
花枝丸彈牙,貨色唔錯
反而又係醬汁有驚喜
泰式辣汁其實唔太辣,反而青檸味搶去大半風頭
好FRESH,又夠刺激味蕾

食物質素認真唔錯,款式又夠多,性價比超好,值得回頭
午餐
這間店由佢先達搬過黎都一直幫襯,久唔久都有上去食下嘢,通常都係食dinner,而由於今日約了朋友好晏先食晚飯,旺角多人又唔知點樣hea到咁耐, 所以揀咗依度食個tea同玩一陣。由於黎咗好多次,可愛的貓貓們就唔多講啦,即刻介紹食啲乜。1.竹炭溶岩包 -- 奶黃一直比較鐘意黑色麵包,因為好有神秘感。上到枱,職員細心提醒切的方向,避免漏出枱。我選了奶黃餡,切出黎勁sharp色又超級香,外脆內軟好好食。佢仲配上一球雪糕, 冰火交融,好正!雖然有少少膩, 但2個人食岩岩好! 2. Green tea latte 抹茶味幾夠,好飲!Cafe 玩具種類繁多,而2個人玩,都有好選擇。總括而言,貓貓cafe 除了貓之外,食物質素也不錯,服務態度好,是一個消遣的好地方。

1.竹炭溶岩包 -- 奶黃
雖然有少少膩, 但2個人食岩岩好!
溶岩黑炭包 (奶黃)

2. Green tea latte
抹茶味幾夠,好飲!

Cafe 玩具種類繁多,而2個人玩,都有好選擇。

2017-07-01
下午茶
溶岩黑炭包 (奶黃)
  • 溶岩黑炭包(奶黃)
2017-07-25 587 浏览
今日跟朋友,去左間貓CAFÉ,餐廳頗有空間感,睇落亦好企理岩岩上去,貓咪仲係房到,無行到出黎,不過我地都無咩所謂,打算玩夠、食飽先再搵貓貓玩餐廳入面仲張貼左”貓貓幫規”,提醒食客點樣同貓貓和平共處,唔好嚇到佢地我就貪得意,叫左杯”喜馬拉雅貓”其實就係梳打水,味道都唔差,唔算好甜仲要左款小食,蝦多士  6件超熱辣辣,一定要等多陣先好放入口炸得好香口,麵包鬆軟有淡淡蝦味,雖稱唔上好濃郁,但整體實屬不錯係款香口小食,推介呢到下午茶主打係岩漿吐司可以自選麵包、同埋岩漿我地就貪得意揀左竹炭麵包同埋流沙奶皇兩樣睇落唔係好夾既配搭,但食落又出奇的好先講賣相,就已經很可愛了有雲呢拿雪糕 ,又鋪滿棉花糖重點是有貓爪棉花糖!!!影完相就急忙忙切開佢,睇佢有幾流心麵包烘完唔會過於乾身,暖乎乎的流沙奶皇有咸香,不錯麵包和岩漿共吃,甜度得到平衝,不太膩兩人能輕鬆把它吃清光食飽飽就去左探貓貓係到訓緊晏教,SO CUTE 又乖,會比人摸
今日跟朋友,去左間貓CAFÉ,餐廳頗有空間感,睇落亦好企理

我就貪得意,叫左杯”喜馬拉雅貓”

其實就係梳打水,味道都唔差,唔算好甜

仲要左款小食,蝦多士  6件

超熱辣辣,一定要等多陣先好放入口
炸得好香口,麵包鬆軟

有淡淡蝦味,雖稱唔上好濃郁,但整體實屬不錯
係款香口小食,推介

呢到下午茶主打係岩漿吐司
可以自選麵包、同埋岩漿
我地就貪得意揀左竹炭麵包同埋流沙奶皇
兩樣睇落唔係好夾既配搭,但食落又出奇的好

先講賣相,就已經很可愛了
有雲呢拿雪糕 ,又鋪滿棉花糖
重點是有貓爪棉花糖!!!

影完相就急忙忙切開佢,睇佢有幾流心
麵包烘完唔會過於乾身,暖乎乎的
流沙奶皇有咸香,不錯
麵包和岩漿共吃,甜度得到平衝,不太膩
兩人能輕鬆把它吃清光

食飽飽就去左探貓貓

係到訓緊晏教,SO CUTE 又乖,會比人摸
午餐
2017-07-21 229 浏览
雖然屋企沒有養小動物,但係貓貓確實很可愛,趁住呢個假期去到貓 Cafe,一邊食嘢一邊同貓貓玩。一入到店內,已經見到貓貓們懶洋洋的~佢哋完全唔驚人,同佢哋近距離接觸,又可以摸摸佢哋,真係好乖~ ^.^呢度除咗有呢幾隻可愛的貓貓之外,仲放置了不少貓貓精品同埋小遊戲。正值大病初癒,所以點了一個岩漿吐司和一杯飲品。呢個岩漿吐司我選了竹炭麵包,即是黑色的麵包,味道較清不太甜。而岩漿我就選了楊枝甘露,也是較清新的口味,最開心的是一切開麵包,岩漿就會流個不停。伴著旁邊的雪糕,確是幫助消暑,食完一點也不膩。另外,呢杯朱古力熱飲叫污糟貓,朱古力味夠濃味,而味道較甜,就好似貓貓咁 sweet~

一入到店內,已經見到貓貓們懶洋洋的~

正值大病初癒,所以點了一個岩漿吐司和一杯飲品。

2017-07-19
2017-07-18 178 浏览
星期日既晚上約了幾個朋友,想找個地方吹吹水又玩下board game,就來到了貓貓cafe,第一次去,雖然不是特別喜歡貓,但想著可以同它們親密接觸,來到餐廳就見到幾隻貓貓,它們隨地走,可惜沒太多機會同佢地玩,可能貓還是較高傲,我們5人叫了4人餐,原來份量都幾多,食唔晒,味道都ok,有一個意份兩個飯,一碟雞翼,沙津,薯角加野飲,花茶又可以無限加水,又有game 玩,價錢都不算太貴沙拉,味道ok瑞士雞翼,味道很好店裏很多貓貓擺設,還有貓既紙皮屋可以俾貓貓休息
沙拉,味道ok
瑞士雞翼,味道很好
店裏很多貓貓擺設,還有貓既紙皮屋可以俾貓貓休息
2017-07-14 155 浏览
第一次來貓貓cafe,感覺很興奮,因為我十分喜歡貓,而且聽說這間餐廳的食物很不錯我們叫了二個晚市套餐,套餐的前菜有周打魚忌廉湯,泰式辣汁蝦,或者香蒜忌廉汁salami。我們選了忌廉湯和辣汁蝦,忌廉湯十分香濃,明顯不會像一些餐廳般溝了水,所以啖啖滋味!而辣汁蝦伴有青瓜,很fresh第一款主菜是菠菜汁忌廉雞湯蟹棒燴飯想不到啖啖都是菠菜呢!!配撘十分創新,菠菜味很突出,而蟹棒亦好大條,份量十足。最抵讚係飯很熱辣辣,我們掛住傾計,十幾分鐘後d飯還是熱燙燙呢!第二款主菜是10oz厚切西冷扒拿破崙意粉黑椒汁西冷扒目測有2-3cm 厚,而且非常大塊,肉有小小粉紅色的,所以夠tender,正!而餐飲方面,餐廳推介貓貓系列特飲,款款既名稱都好有趣,我選了"污糟貓",其實是黑朱古力奶,上面放了一塊可愛軟糖,好kawaii呢!我男朋友選了"挪威森林貓",有抹茶,牛奶和忌廉,啱哂抹菜控啦!最後,當然不少得有貓貓睇,周圍擺設都和貓有關,而且餐廳內有很多精品,愛貓人士不可錯過呀!!

第一款主菜是菠菜汁忌廉雞湯蟹棒燴飯

第二款主菜是10oz厚切西冷扒拿破崙意粉黑椒汁