另一半生日🎁揾左間靚餐廳食牛扒酒店餐廳環境非常高雅舒服🫶🏻裝修時尚得黎有格調整體慶祝既氣氛好好阿😍餐廳服務又非常好🫶🏻職員非常有禮貌 服務態度超好👍🏻✐AppetizerClassic Caprese Salad蕃茄上面搭配左水牛芝士 🫶🏻羅勒🌿&意大利青醬整體非常清新🤤Hokkaido Scallop Crudo醃北海道帶子上面有三文魚籽、七味粉&芒果醋汁酸酸甜甜中又有七味粉既少少香辣味清新又非常特別 推薦❣️✐Main Course45-Days Bone-in, Short Loin, AUS M5+ 500g45天熟成既澳洲M5+牛腰扒😍熟成既牛扒真係好好食肉質非常嫩 中間有少量油脂 牛味&油脂味平衡食果時仲聞到炭燒既香味🫶🏻牛扒上菜前 餐廳職員🧑‍💼有介紹多3款醬料可以跟據個人口味配搭Confit de Canard油封鴨 配上煙肉🥓酸菜外皮香脆🤤鴨腿仲係好嫩滑🫶🏻夾埋煙肉酸菜一齊食仲可以提升風味✐Side DishMac & Cheese芝士🧀味濃 通心粉熟度岩岩好👍🏻Beer French Fries炸薯條香脆✐DessertCrunchy Bomb甜品表面有滿滿既香脆花生
另一半生日🎁揾左間靚餐廳食牛扒

Classic Caprese Salad
蕃茄上面搭配左水牛芝士 🫶🏻羅勒🌿&意大利青醬
整體非常清新🤤

Hokkaido Scallop Crudo
醃北海道帶子上面有三文魚籽、七味粉&芒果醋汁
酸酸甜甜中又有七味粉既少少香辣味

白巧克力mousse
搭配左奶油南瓜焦糖布蕾 &香橙果凍
甜品非常順滑清新🤤

2025-03-19
約咗同朋友慶生,試咗呢間bookmark咗好耐嘅酒店扒房,佢嘅牛扒係主推45日dry aged,比起其他扒房較與別不同😌 而餐廳環境幾舒適,服務周到,整體體驗都好唔錯🤗Appetizer✨ Classic Caprese Salad $138意大利經典沙律,水牛芝士軟滑creamy,番茄清甜多汁,加埋羅勒醬同橄欖油,簡單但開胃!✨ Hokkaido Scallop Crudo $238北海道刺身級帶子非常鮮甜,比起平時嘅帶子刺身再厚身啲,淋上少少檸檬汁同橄欖油,面頭加咗啲三文魚子提鮮,仲伴咗啲芒果汁添,好開胃😌Main Course✨ 45-Days Bone-in, Short Loin, AUS M5+ 500g $658熟成45日嘅澳洲M5+和牛,肉味非常濃郁帶少少堅果香,medium rare火候啱啱好,外層焦香,配埋三款唔同嘅mustard醬,配搭得非常好👍🏻 side dish揀咗Beer French Fries,非常香脆,薯肉飽滿!✨ Confit de Canard $268油封鴨腿外皮脆脆地,內裡肉質嫩滑,輕輕一撕就離骨,個底墊咗用鴨油同煙肉炒香嘅酸菜,吸晒啲精華😆

Appetizer

✨ Classic Caprese Salad $138

✨ Hokkaido Scallop Crudo $238

Main Course

✨ Confit de Canard $268

油封鴨腿外皮脆脆地,內裡肉質嫩滑,輕輕一撕就離骨,個底墊咗用鴨油同煙肉炒香嘅酸菜,吸晒啲精華😆 另外揀咗mac and cheese做side dish,滿滿芝士加上煙肉,呢個配搭冇得輸😌

Dessert

✨ Crunchy Bomb $98

呢個甜品外型幾特別,係一個滿佈花生碎嘅波波,食落似係花生醬雪糕,味道香濃,貿感幼滑,再配上旁邊用酒煮過嘅杏桃粒,清新解膩🤤

✨ Tonka-Choco Mousse $88

香港好少食到Tonka呢隻豆,食落有少少杏仁嘅香氣,而甜品嘅主題係白朱古力慕絲,好滑溜,側邊配上南瓜crème brûlée,非常有新鮮感!

依家經openrice book,仲可享一份客製化生日甜點,有好多唔同嘅裝飾同食用色素筆可以比我哋發揮創意,創作一個獨一無二嘅生日甜點,最後仲有個盒俾我哋拎走,非常貼心😌
5天前 0 浏览
特別日子有咩選擇?呢間餐廳用料新鮮,味道同服務都好有質素,環境優雅,啱晒特別日子嚟食。價錢高啲,但值回票價!前菜Scallop Crudo新鮮帶子切得薄,入口即化,帶點甜味。配柚子醬同海鹽,清新又開胃,啲菜苗加分,鍾意海鮮嘅一定要試!前菜Caprese Salad番茄同水牛芝士好新鮮,羅勒醬同巴薩米醋調得啱啱好,清爽又香,簡單但好食,似食咗個意大利夏日。Dry Short Lion AUS 500g重頭戲嚟啦!呢塊澳洲乾式熟成短肋牛扒真係不得了!500克嘅份量夠晒霸氣,燒得外焦內嫩,牛肉嘅濃郁肉香同乾式熟成嘅堅果味一咬就爆出嚟。配搭簡單嘅黑椒汁同烤蒜頭,已經夠晒滋味!肉質Juicy又唔會太肥,食完真心有種「人生圓滿」嘅感覺。鍾意牛扒嘅你,點都要試吓!滿足感爆棚!🥰👍👍Confit Canard主菜鴨腿慢煮,皮脆肉軟,香草味點綴得宜。配酸菜同橙醬,味道平衡,法國菜嘅經典,值得一試🤤Beer Fries啤酒薯條外脆內軟,帶點啤酒香,灑Parmesan同香料,超香!係邪惡嘅小食😈Mac & Cheese濃郁芝士醬包住通粉,口感啱好,仲有黑松露油提香,麵包屑加脆感,係高質comfort foo

前菜Scallop Crudo

前菜Caprese Salad

Dry Short Lion AUS 500g

Confit Canard

Beer Fries

Mac & Cheese
濃郁芝士醬包住通粉,口感啱好,仲有黑松露油提香,麵包屑加脆感,係高質comfort food。

Crunchy Bomb
朱古力殼脆卜卜,入面係榛子慕絲同果仁碎,甜中帶鹹,層次豐富,甜品控會愛上!

Tonka Choco Mousse
朱古力慕絲好滑,東加豆香氣特別,配莓果同朱古力片,甜度啱好,完美收尾~

6天前 0 浏览
銅鑼灣皇冠假日酒店扒房假日半自助餐套餐包括一款主菜,任食頭盤、沙律及甜品位於酒店一樓餐環境優雅適合家庭、朋友聚會🔖[ 餐湯 |冷盤|沙律吧 ]自助形式,冷盤及沙律選擇豐富必食嘅有煙三文魚、火腿、芝士及吞拿魚沙律仲有牛肉沙律、無花果沙律都好出色🥗亦可以選擇自己鍾意嘅沙律菜及水果自由配搭🫘🔖 [ Pair of Cooked Jumbo Oysters ]幾驚喜嘅係套餐附送焗蠔分別有砵酒洋蔥焗蠔及蒜蓉芝士焗蠔🧀兩款都好味,個人更鍾意砵酒洋蔥🧅洋蔥甜香同鮮味生蠔互相配合,非常開胃🔖[ AUS Chuck Eye Roll with Gravy ]牛扒絕對係重點🥩燒至外層焦香相當吸引選擇咗medium rare,中間部份保持粉嫩口感柔軟之餘肉質juicy 牛味濃蘸上海鹽及蜂蜜芥末醬,帶嚟不同風味伴碟火箭菜藜麥沙律完美中和油脂🔖[ New Zealand Monkfish Fillet ]賣相精緻,魚肉肉質豐厚結實醬汁係微辣蕃茄醬燉甜椒及辣椒酸酸甜甜中帶點微辣,帶出魚嘅鮮味🔖[ Desserts ]甜品高質而且選擇豐富,甜品控一定好興奮其中最推茉莉花焦糖燉蛋,淡淡花香而且口感超滑嫩另外有麵包布甸
銅鑼灣皇冠假日酒店扒房假日半自助餐
套餐包括一款主菜,任食頭盤、沙律及甜品
位於酒店一樓餐環境優雅
適合家庭、朋友聚會

🔖[ 餐湯 |冷盤|沙律吧 ]
自助形式,冷盤及沙律選擇豐富
必食嘅有煙三文魚、火腿、芝士及吞拿魚沙律
仲有牛肉沙律、無花果沙律都好出色🥗
亦可以選擇自己鍾意嘅沙律菜及水果自由配搭🫘

幾驚喜嘅係套餐附送焗蠔
分別有砵酒洋蔥焗蠔及蒜蓉芝士焗蠔🧀
兩款都好味,個人更鍾意砵酒洋蔥🧅
洋蔥甜香同鮮味生蠔互相配合,非常開胃

牛扒絕對係重點🥩燒至外層焦香相當吸引
選擇咗medium rare,中間部份保持粉嫩
口感柔軟之餘肉質juicy 牛味濃
蘸上海鹽及蜂蜜芥末醬,帶嚟不同風味
伴碟火箭菜藜麥沙律完美中和油脂

賣相精緻,魚肉肉質豐厚結實
醬汁係微辣蕃茄醬燉甜椒及辣椒
酸酸甜甜中帶點微辣,帶出魚嘅鮮味

🔖[ Desserts ]
甜品高質而且選擇豐富,甜品控一定好興奮
其中最推茉莉花焦糖燉蛋,淡淡花香而且口感超滑嫩

另外有麵包布甸、馬卡龍、碼德蓮、芝士撻、蝴蝶酥、tiramisu、芝士蛋糕等,當係甜品buffet都值回票價🍰
2025-05-30 0 浏览
睇comment見到有間環境唔錯又可以坐得耐嘅餐廳。體驗過無論係食物味道、服務素質同價格都唔錯。當以為終於係銅鑼灣搵到間可以長期幫襯嘅餐廳,但好失望嘅係有2-3個唔知係PR agency公司嘅人定係酒店員工係個buffet枱遊蕩 (好肯定唔係着住餐廳制服)!似係影個buffet枱,不停圍住幾張枱個輾轉徘徊,行嚟行去。真係好驚影到我同啲同事,搞到我哋全部都好唔自在。佢哋又要好鬼嘈,真係好離譜,好影響成個用餐體驗。自問去過唔同酒店餐廳食嘢,講真真係冇見過一間有啲閒人係到徘徊仲要四處走,成件事好不可思議???根本就自己倒自己米!本來打算之後約客係到食lunch或者推薦俾同事同朋友,但經過今次真係不了,個體驗好差!!!警世警世警世!唔想俾人影到就千祈唔好係到食!!
睇comment見到有間環境唔錯又可以坐得耐嘅餐廳。
體驗過無論係食物味道、服務素質同價格都唔錯。

銅鑼灣酒店舒適下午茶☕️好耐都冇同過屋企人食下午茶,所以今次就帶咗屋企人嚟銅鑼灣皇冠假日酒店呢間食下午茶🥰呢間係位於酒店一樓嘅餐廳,環境寧靜,放假嚟呢度放鬆吓、食吓嘢都係唔錯嘅選擇!佢哋嘅AFTERNOON SNACK SET 係鹹點同甜點各有四款,$108一set,今次叫咗鹹點同甜點各一款~套餐包兩杯飲品,都叫咗兩杯Cappuccino🥪Open-faced Smoked Salmon SandwichAvocado, Cucumber, Tomato Salsa多士烘得好鬆脆,配上牛油果🥑煙三文魚🐟同蕃茄沙沙醬🍅健康又飽肚~🧁Coffee & Hazelnut ParfaitHazelnut Caramel Praline, Chocolate Fridge Cake蛋糕擺盤好靚,味道充滿咖啡味,榛子粒粒口感豐富,亦帶有焦糖香甜味地址:CARVER銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓。
銅鑼灣酒店舒適下午茶☕️

🧁Coffee & Hazelnut Parfait

地址:CARVER
銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓。
2025-05-29 0 浏览
第一次來CARVER ,環境十分寬躺舒適,我們點了兩份afternoon snack tea sets!CARVER crispy pizza, mini pizza餅底薄脆,配上mozzarella, salami, tomato,材料豐富,作為下午茶小食份量剛好,口感豐富,不錯。另外要了Coffee & hazelnut parfait cake set。蛋糕層次分明,突出濃郁榛子香甜,十分creamy且不過於甜膩,還加上chocolate fudge cake,外層有榛子增加口感,很喜歡!飲品要了latte,咖啡都正常發揮,牛奶泡沫細膩,口感柔和,十分適合搭配甜品。整體來說,CARVER 的環境舒適,非常適合與朋友聚會和享受悠閒的時間。

2025-05-29 0 浏览
Superfood Salad呢款素食沙律,主菜有秋葵、茄子、蓮藕、牛油果以及藜麥材料!生菜非常新鮮,材料極為豐富,好適合作前菜✨Soft Shell Shrimp以coral salad作伴菜嘅軟殼蝦,味道帶點微辣,軟殼蝦炸非常香口惹味!Dry Coffee Ground Pork Chop呢款係經過20日嘅乾熟性豬扒!佢嘅鹹香非常突出,而且真係帶點淡淡嘅咖啡香~口感亦軟熟,非常值得一試!有車厘茄及蒜頭作伴碟~Us Striploin 280g今次試咗西冷嘅前腰脊肉,肉質有彈性,味道香濃☺️我哋order咗medium,牛扒切開仲帶有粉粉嘅紅色,超吸引!同樣有車厘茄及蒜頭作伴碟~Grilled Asparagus非常簡單嘅烤蘆筍,但係味道非常香口好食🥰Hand Cut Chips手切薯片,保留香口薯仔味,好食嘅小食🫶🏻?Cacao Miso Cubes以味噌作主味嘅甜品,非常特別,亦有朱古力雪糕作伴碟✨Mille Feuille係一款中西fusion嘅拿破崙酥,既有非常酥脆嘅千層酥,亦以中式嘅紅棗作材料,出乎意外地融合🥰✨
Superfood Salad

Soft Shell Shrimp

Dry Coffee Ground Pork Chop

Us Striploin 280g

Grilled Asparagus
非常簡單嘅烤蘆筍,但係味道非常香口好食🥰

Hand Cut Chips
手切薯片,保留香口薯仔味,好食嘅小食🫶🏻?

Cacao Miso Cubes
以味噌作主味嘅甜品,非常特別,亦有朱古力雪糕作伴碟✨

Mille Feuille
2025-05-26 0 浏览
今日同朋友去左銅鑼灣皇冠假日酒店既CARVER試下佢地既Weekend Semi-Buffet Lunch。🥗沙律吧選擇都幾多,最特別係有棕櫚樹心。另外仲有幾款已經調好味既,每款沙律都經精心調配,色彩繽紛之餘亦健康可口🧀冷盤區煙三文魚有豐富油脂,西班牙火腿鹹香,火腿辣肉腸帶有微微辛辣,仲有藍紋芝士同可以刨花既車打芝士,每款都好岩配酒🦪珍寶焗蠔今餐既亮點之一,一共有2款:蒜蓉牛油芝士濃香撲鼻,蒜香、牛油同芝士融化後嘅既香味,真係好惹味。砵酒洋蔥食落帶有微微酒香,配上酸酸地既洋蔥,味道層次好豐富。主菜有5款,我地就揀左牛同魚🥩澳洲肉眼肉卷配肉汁眼肉卷充滿肉味而且d都唔韌,裡面充滿肉汁,加少少鹽已經好夠味。炸蕃薯條外脆內軟,味道甜甜地與濃郁肉汁形成美妙既對比,爽脆既雞樅菌減低左肉類同澱粉既飽膩感🐟紐西蘭鮟鱇魚柳配燜迷你甜椒第一次食鮟鱇魚柳。肉質食落有d似青衣,有彈性得黎又唔會太硬而且仲充滿肉汁。迷你甜椒既甜味同辣辣地既番茄醬既味道好夾🍰甜品區Buffet又點少得甜品,茉莉花茶焦糖燉蛋一定要試,白桃乳酪奶凍清新酸甜,葡撻酥脆鬆化,加埋馬卡龍同熱焫焫既麵包布甸,甜品迷一定要試

🥗沙律吧

🧀冷盤區

🦪珍寶焗蠔
今餐既亮點之一,一共有2款:

主菜有5款,我地就揀左牛同魚

🥩澳洲肉眼肉卷配肉汁

🐟紐西蘭鮟鱇魚柳配燜迷你甜椒

🍰甜品
[ CARVER ]銅鑼灣皇冠假日酒店 有幾間餐廳,其中呢間扒房主打炭烤頂級牛肉、海鮮、甜品等。APPETIZER✿ Superfood Salad $138 🥗有別於傳統沙律,除咗沙律菜仲有秋葵、茄子、蓮藕薄脆、牛油果、藜麥。醬汁酸甜襯托食材原味,作前菜清爽卻不單薄。✿ Deep-Fried Soft Shell Shrimp $168 🦐軟殼蟹食得多,估唔到軟殼蝦又幾好味。軟殼蝦炸衣薄脆,蝦肉鮮甜結實,沙律菜配檸檬酸香解膩。CARVED AND CHARCOAL-GRILLED 🔥🥩✿ USDA PRIME Striploin 280g $398美國頂級西冷牛扒以高溫炭烤鎖住肉汁,外層焦脆,切開後肉汁飽滿,脂肪與瘦肉比例均衡,無需過多調味,僅以海鹽提鮮。APART FROM STEAK✿ 20-Days Dry Aged Coffee Grounds, Bone-In Pork Chop, Canada $268加拿大帶骨豬扒經過20天乾式熟成,低溫慢煮後再炭烤,肉質緊實而非常柔嫩。表層裹上咖啡渣醃料,入口帶有咖啡烘焙香氣,卻不掩豬肉本身嘅甘甜,風味媲美牛扒。SIDE DISH✿
[ CARVER ]

✿ Hand Cut Chips $65
✿ Grilled Asparagus $68

DESSERT
✿ Mille Feuille $88
焦糖千層酥酥脆,配香草吉士醬甜而不膩。

✿ Cacao Miso Cubes $98
朱古力焦糖醬朱克力,擺盤精緻。

總結🫦
酒店扒房氣氛時尚舒服,從前菜到炭烤肉扒都有水準。係Openrice或KKday訂座會有「CARVER慶生盛筵」,可以自行設計裝飾甜點,為生日之星慶祝🎂!
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
CARVER
地址:銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓
電話:5978 5971
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2025-05-23 0 浏览
位於銅鑼灣皇冠酒店的Carver,提供的Weekend set lunch半自助餐,真係一個令人期待的美食體驗!一踏入餐廳,就被精緻的裝潢和舒適的氛圍吸引,心情即刻變得愉快!😊自助吧檯的冷盤、湯和甜品選擇多樣,無論係新鮮的水果定係精緻的甜品,都令我忍不住想立即動手!尤其是那些色彩繽紛的水果,既清新又解膩,讓整個用餐體驗更加完美。🍉🍇接下來,我享用了**頭盤的珍寶焗蠔**,一上桌就被那誘人的香氣吸引。焗蠔表面金黃酥脆,洋蔥和芝士的香氣交織,令我一口咬下去時,鮮美的海味與濃郁的芝士味道在口中迸發,真係好好味!🦪然後係**紐西蘭香煎魚柳**,這道菜的賣相清新,魚柳煎得剛好,外脆內嫩,搭配淋上特製的醬汁,味道鮮美,讓人回味無窮。每一口都感受到魚肉的鮮甜,簡直係海鮮愛好者的最愛!🐟當然,**澳洲 chuck eye roll 牛扒**更係不可錯過!肉質鮮嫩,油花分佈均勻,煮至五分熟,咬下去時的多汁感令人驚喜,搭配上黑椒醬,更加提升了整道菜的風味。牛肉的香氣在口中漫延,真係令人陶醉!🥩最後,甜品方面,各式各樣的選擇令人眼花繚亂,無論係鬆軟的蛋糕定係清新的慕絲,都係完美的結尾。每一口都甜而不膩,讓我

最後,甜品方面,各式各樣的選擇令人眼花繚亂,無論係鬆軟的蛋糕定係清新的慕絲,都係完美的結尾。每一口都甜而不膩,讓我在美味中感受到滿足感!🍰

總括來說,Carver的Weekend set lunch半自助餐,無論係食物的質素、環境的舒適感,還是服務的周到,都讓我感受到一個愉快的用餐體驗!期待下次再來品嚐更多美味!✨

多年前係銅鑼灣皇冠假日酒店食過buffet,印象中質素唔錯,聽日講呢度間炭烤扒房CARVER嘅lunch set抵食,星期日就同媽咪食咗個豐富午餐。呢度室內設計簡潔優雅,坐位寬敞舒適,玻璃窗可以飽覽銅鑼灣街景,初春柔和的陽光滲入餐廳,感覺特別寫意。週末午餐係半自助式,中午12時至下午2時30分期間供應。Appetiser station 有cold cut,煙三文魚,芝士,各式水果同沙律任君選擇。🥗沙律吧有已經拌好的沙律,另有多款新鮮沙律菜可隨個人喜好自行混搭沙律款式。媽咪話預拌嘅蕃茄水牛芝士沙律好好味,我就揀左最愛嘅牛油生菜🥬加油醋汁開開胃🤤天氣涼涼地最啱飲熱湯,當日serve嘅係蘑菇湯🍄‍🟫湯頭入口香濃幼滑,酒店做嘅湯品質真係比較好👍🏻。飲完湯,服務員就送上lunch set包埋嘅焗蠔,每位兩隻。新鮮生蠔分別以菠菜同煙肉焗香,賣相吸引🤩味道鮮美😋食完哂頭盤,服務員適時來整理同問我哋係咪可以上主菜,十分細心。食semi buffet最好嘅就係主菜一定熱辣辣送上,唔會擺到凍哂等你自己攞。自選主菜之一係紅酒燉羊膝🌟 羊膝份量當然不少,以紅酒燉煮到好鬆軟入味,沾少少芥末,味道更昇華!重點係

自選主菜之一係紅酒燉羊膝🌟 羊膝份量當然不少,以紅酒燉煮到好鬆軟入味,沾少少芥末,味道更昇華!重點係,連配搭嘅薯蓉都勁好味!咁得唔得架?!😆

另一個主菜我揀左澳洲M6-7和牛Chuck Flap🌟 屬於牛頸及肩胛附近部位,脂肪較平均,有肉味有咬口。Medium rare控制得剛剛好,而且重食得到濃郁嘅炭烤焦香味,沾上海鹽或者松露汁食都各有風味👍🏻

甜品方面款式亦好多,細細件試多幾款都無罪惡感🤣當日試左Tiramisu 、blueberry cheescake、草莓乳酪奶凍、法式焦糖燉蛋、馬卡龍、蝴蝶酥等等…甜品賣相精緻之餘,味道同樣高質有水準!最估唔到係連熱麵包布甸同朱古力心太軟都有!

食完呢個咁豐盛嘅午餐,真係好滿足😌平日工作咁辛苦,久不久weekend獎勵吓自己,對自己好啲啦香港人🤗
見到佢出左Weekend Set Lunch Menu $368/pp,岩晒想食主菜之餘,又可以食多d款既你😍平時去酒店食個Main Course都唔止呢個價啦~~~焗蠔每人各有2款,菠菜芝士焗蠔同煙肉芝士焗蠔~出面有自助bar,麵包任食,蘑菇湯好濃好好味任舀!各款沙律、冷盤、甜品都係任食😍款式都好多,比大家自由搭配之餘,仲有多款沙律選擇!包括黑松露薯仔牛脷沙律、泰式雞肉沙律、蟹柳蕎麥麵沙律、八爪魚蘑菇沙律,樣樣都可以試下🥰主菜Australian Wagyu Chuck Flap M6-7 (+$88)Mushroom Portobello, Broccolini, Trufle Gravy係炭火燒烤頂級牛扒😍擺盤已經切好比我地,和牛外皮燒得好靚!外皮焦香,內𥚃肉質嫩軟,仲有提供多款調料你配搭,每口食落都有唔同既風味😋伴菜大啡菇咬下多汁夠晒Juicy😝Crispy Skin SalmonArtichoke Salad,Salmon Roe Dill Cream Sauce三文魚比我想像中更大份更厚切!三文魚皮煎得夠晒脆皮,魚肉處理得好好,保留返魚既嫩滑同魚香😝伴菜車厘茄爆多汁,好清甜

主菜

Crispy Skin Salmon
三文魚比我想像中更大份更厚切!三文魚皮煎得夠晒脆皮,魚肉處理得好好,保留返魚既嫩滑同魚香😝伴菜車厘茄爆多汁,好清甜!

甜品
種類都幾多🥰有檸檬撻、草莓乳酪奶凍、藍莓芝士餅、麵包/暖朱古力布甸等等,最後食埋水果超級滿足!
2025-05-16 5 浏览
之前朋友黎過銅鑼灣皇冠假日酒店間CARVER食野 試過覺得環境同食物質素都幾好 就介紹我黎試下 所以今次都專程同朋友黎食下個lunch set🤣🍀3 Courses Weekday Set Lunch咁我地揀左3道菜嘅lunch set $275包左一個頭盤 主菜同埋甜品😋頭盤我揀左香炸軟殼蟹 炸粉吾會太厚 恰到好處 炸得好酥脆 再加埋田園沙律🥗 青瓜🥒 配埋時拉差蛋黃醬 幾開胃🤤 朋友就揀左烤花椰菜鷹嘴豆沙律 配埋中東芝麻乳酪醬 菲達芝士 青瓜 醃紅洋蔥🧅 夠晒清新 作為頭盤都吾錯😉鐘意食肉嘅我 主菜就揀左香烤羊扒🐏 有三大舊 而且每一件都係好厚身 烤嘅熟度亦都恰到好處 望落好吸引🤩 見到已經忍吾住想快啲食😚 依個主菜仲配埋薯蓉 田園沙律 食下啲多汁嘅羊扒 再食返啖清清地嘅薯菜 好夾好好食😍 朋友就揀左紐西蘭鮟鱇魚柳 吾會太淋有少少咬口 好正😋 加埋燴迷你彩椒香辣蕃茄醬 同埋水瓜柳香草牛油汁 味道更加香濃🥰最後甜品揀左伯爵茶香橙木糠布甸 吾會太甜 又有淡淡清香嘅茶香同埋橙味 作為總結好好🍮意式椰子冰糕 椰香和菠蘿愛好者必選,椰香夠,重有啖啖菠蘿口感#酒店隱藏大佬 #羊扒核爆級 #相機

🍀3 Courses Weekday Set Lunch

#酒店隱藏大佬 #羊扒核爆級 #相機胃同步飽足 #CARVER性價比之王 #香港銅鑼灣皇冠假日酒店 #Lunch #午餐 #銅鑼灣美食
同同事喺銅鑼灣覓食,發現香港皇冠假日酒店內嘅CARVER推出$275/位Weekday Set Lunch,由頭盤到甜品都展現酒店級精緻度,menu定期更新夠有心思!▫️辣蝦羅馬生菜沙律|虎蝦肉質爽彈不在話下,柚子芝麻醬嘅酸甜平衡得剛好,清新感瞬間打開味蕾▫️栗米濃湯|濃稠度完美,煙肉粒脆口加成,玉米甜香超突出▫️紐西蘭鮟鱇魚柳|肉質細嫩無腥味,彩椒香辣蕃茄醬微辣提鮮,擺盤色彩繽紛▫️+$98升級澳洲M6+和牛肩胛肉眼|五成熟火候精準,蜜糖芥末醬襯托油香,蕃薯條甜脆有驚喜▫️伯爵茶香橙木糠布甸|茶香縈繞舌尖,橙味中和甜度,層次感媲美專業甜品店▫️意式椰子冰糕|椰香自然不假甜,搭配酸甜菠蘿醬,冰涼質感完美收尾環境寬敞靜謐,服務節奏拿捏得宜。$275三道菜有咁嘅水準,絕對係銅鑼灣商務午餐性價比之選!

▫️栗米濃湯|濃稠度完美,煙肉粒脆口加成,玉米甜香超突出