2024-01-08
嚟到呢間店神不知鬼不覺咁試咗幾款令人眼前一亮嘅美食啊!首先必須提啲溫泉蛋卡邦尼意粉,肥膏少嘅風乾豬面頰肉,好似係舌尖上跳起芭蕾噉,咸香得嚟任咩時間都啱食。呢碟意粉啖啖肉感,不過,蛋汁加入之後,變得蛋香滿溢,對於愛蛋嘅朋友一定係正🥳!啱啱好,再嚟個All day breakfast,真係讓人有種陽光普照嘅溫暖感。炒蛋滑到出界,每一啖都係幸福嘅感覺。而嗰啲大啡菇啊,豪情滿滿嘅juicy,滿滿嘅自然味道,咁啱哋配合埋煙肉同煎香腸,簡直係早餐王中王👑!嚟到甜品,抹茶半熟芝士蛋糕喺我心目中已經係掂過全場嘅存在。個抹茶味咁濃咁香,同芝士融合得就好似天生一對。黑芝麻底層增咗層次感,唔怪得食客評分咁高喇🍰。最後,我試咗凍朱古力咖啡同熱朱古力。凍朱古力咖啡,咖啡香四溢,朱古力味輕柔伴隨,令人一飲再飲😌。可惜熱朱古力就欠缺咗啲深厚味道,希望下次有得改善啦🙏。總結嚟講,呢家店既食物風格同味道確實有佢嘅獨到之處,現實生活中咁多嘢令人操心,不妨嚟這裏撫慰一番味蕾,享受生活嘅美味啦🍽️!