2025-03-02
朋友喺鰂魚涌太古坊放工,happy Friday 一齊去左隔離街的西餐廳 relax一下!未夠6點已經好熱鬧,原來係happy hour 時段,個個都企係度吹水飲酒🍻好開心😆餐廳星期一至五都有 special dinner, 例如星期三就係主菜買一送一. 今日星期五就係dinner set $280包主菜、前菜和甜品,好抵食❤️✨𝐅𝐑𝐈𝐃𝐀𝐘 𝟑-𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄 𝐃𝐈𝐍𝐍𝐄𝐑 𝐒𝐄𝐓 $280/pp✨🔸前菜 ~ 有8款選擇▪️鱒魚沙律~ 好吸睛的流心蛋,有茴香和新鮮唐生菜,用上檸檬醬汁,口感爽脆好清新💞▪️喇沙青口~ 最愛青口,配菜有芽菜,芫茜,炸蔥. 中東包鬆軟,配埋喇沙汁一齊食特別惹味💞🔸主菜 ~ 有9款選擇,牛扒、三文魚、意粉、雞肉串、漢堡飽仲有一款啱你▪️ 美國頂級肉眼牛扒 +$100~ 我地都係牛魔王,揀左5成熟的肉眼牛扒,牛扒份量十足,肉質粉嫩,滿滿肉汁!配菜有西班牙紅椒醃洋蔥,薯條幼身好香脆,係我最鍾意食架💞🔸甜品是日甜品是Tiramisu,口感好軟滑,層次好豐富!甘濃的咖啡更可中和芝士的甜膩,加上陣陣酒香,極為誘人💞🔺新鮮生蠔 $240/6隻好鍾意食生蠔,生蠔口感爽脆,海水味重,
🔸前菜 ~ 有8款選擇
▪️鱒魚沙律
▪️喇沙青口
▪️ 美國頂級肉眼牛扒 +$100
🔸甜品
是日甜品是Tiramisu,口感好軟滑,層次好豐富!
🔺新鮮生蠔 $240/6隻
好鍾意食生蠔,生蠔口感爽脆,海水味重,蠔香濃郁,配上自家制醬汁柚子醋和檸檬,大滿足💞
🔺韃靼牛肉
~ 生牛肉肉質細嫩香甜,中間有洋蔥粒,加甜魚露,越式香草,上面打了一個醃蛋黃伴均一後放上
蝦片一齊食,滋味十足💞
🍸COCKTAILS
🔹Princess Silving
用上vodka和果汁,味道帶fruity又sweet💞
🔹Dark Fashioned
用上whisky,coffee 調成,酒精較重, 陣陣smokey香味💞