2024-09-10 933 浏览
這次去到尖沙咀海旁附近,去了家港人的集體回憶老店,從小也知道的品牌,有K Lunch 和 K Buffet。一大班朋友邊吃邊唱K,這過一個愉快的下午或晚上,快樂就是這樣簡單🙈。-從尖東地鐵站P2逛過去,大約5分鐘路程就到。我們在 McDonald's 的方向進去的,大門就是水牌,從電梯上到2樓酒家,再行樓梯上一層就到🫢。這裡有二十多個房間,不同大少也有。房間有空間感,設備挺齊全的。點K歌可用觸控屏幕、搖控器或手機App。-黃金時段 HKD$249時段是1700玩到2100,提早預訂還有機會有打卡房間🫢。每人有2杯無酒精飲品,也可升級特飲和新品的。當天去到有限時免費的特飲,所以我們也點來試試看😎。點了雪糕紅豆冰和黑牛,雪糕是用杯裝雪糕,這款雪糕質感軟滑,配著飲品感覺可以欵🤤。-自助餐只要加$88就可以,早一天打去店舖只要$44欵,可以任吃吃到飽啦🤭。食物選擇算是多的,款式每天也有機會不同的。自助美食有鐵板美食、海鮮、刺身、壽司、咖喱三寶、小菜、麵食、火鍋、炸物、沙律、甜品等等。-燒生蠔和刺身是必取食物欵,每次是有限定的,食材用料新鮮。其他食物味道可以的,每天食物也不同,所以會有驚喜欵。食

黃金時段 HKD$249
自助餐只要加$88就可以,早一天打去店舖只要$44欵,可以任吃吃到飽啦🤭。食物選擇算是多的,款式每天也有機會不同的。自助美食有鐵板美食、海鮮、刺身壽司、咖喱三寶、小菜、麵食、火鍋、炸物、沙律、甜品等等。

燒生蠔和刺身是必取食物欵,每次是有限定的,食材用料新鮮。其他食物味道可以的,每天食物也不同,所以會有驚喜欵。食物補貨速度快,所以可以慢慢吃吃到飽。
2024-09-08
用餐时段
2024-09-04 632 浏览
出邊興起去咗唱K,K lunch 送咗TuneIn本來冇任何期待就叫咗個最安全嘅豬軟骨拉麵,一想來嘅時候係熱辣辣嘅,咁已經比我想像中好。一篇嘅豬軟骨亦都好入味,份量都多。但面紅湯底就好似出前一丁個棒丁麵,冇其他特別嘅地方。
2024-02-10 1716 浏览
平日放假時,唱卡拉OK來消磨時間是一個不錯的選擇。這次兩個人被安排了一所八人房間,真的很舒適。兩星期前曾來過這裡,沒想到現在已經換上了新的餐牌,真是抵讚!洋葱黑椒元蹄煲配白飯這道菜的元蹄份量十足,一點也不吝嗇。口感雖然不像我們想像中那麼軟嫩,但豬皮卻非常甘香,富含豐富的膠原蛋白。洋蔥的味道很入味,而且配料的汁料也很可口。唯一的遺憾是黑椒汁稍微有點不夠讓我們撈飯,如果可以多一些黑椒汁就更好了。總括來說,這道菜非常美味,物超所值。紅酒慢煮燴牛尾配白飯牛尾帶有一點肥羔,入口即溶,口感軟嫩且十分入味。配菜有西芹、紅蘿蔔和洋蔥,它們的口感都非常嫩滑且味道鮮美。這道菜搭配蔬菜一起食用,不會感到油膩,而且肉汁豐富,非常適合搭配白飯享用。飯吃完後還有很多汁料剩下,我們還想再多點一個白飯來享受剩下的汁料。來到卡拉OK不僅僅是唱K這麼簡單,這裡的食物水準非常出色,讓人既能品味美食,又能享受娛樂,帶來雙重的滿足感。

洋葱黑椒元蹄煲配白飯

洋蔥黑椒元蹄煲配白飯

紅酒慢煮燴牛尾配白飯

紅酒慢煮燴牛尾配白飯

2024-02-06
2024-02-01 931 浏览
久違了的卡拉OK,差不多已經有四五年沒有去了,非常感謝朋友的建議來這裡唱歌兼享受午餐。濃湯花膠雲吞雞煲配白飯試了一口湯,不錯,有雞味,不會只有鹹味。雲吞也算合格,裡面的蝦肉口感很爽口。雞肉不能說非常嫩滑,但容易咬開唔鞋。花膠份量足夠又嫩滑,而白飯也每粒都分明。韓式泡菜豬軟骨稻庭烏冬豬軟骨夠腍又入味,很好吃。烏冬很滑,但稍嫌有些過軟,沒有咬勁。搭配泡菜吃還不錯,帶點微辣。熱檸蜜唱卡拉OK的最佳飲品,很潤喉,但有點甜。手打鴨屎香香水檸檬茶個人對手打鴨屎檸檬茶並不太欣賞,有一種難以形容的味道,個人還是比較喜歡港式凍檸茶。以百多元的價格,K-Lunch可以從10:00唱到16:00,還可以享受一頓不錯的午餐並跟兩杯飲料,消磨了大半天,我覺得挺划算的。

濃湯花膠雲吞雞煲配白飯
濃湯花膠雲吞雞煲配白飯+熱檸蜜

韓式泡菜豬軟骨稻庭烏冬
韓式泡菜豬軟骨稻庭烏冬+ 手打鴨屎香香水檸檬茶

熱檸蜜
唱卡拉OK的最佳飲品,很潤喉,但有點甜。

手打鴨屎香香水檸檬茶

2024-01-26
2024-01-01 1075 浏览
好耐冇唱K啦,差唔多年尾同朋友一齊去。以往唱K都係比較鍾意去ceo多啲,因為比較乾淨同埋食物比較OK。今次叫咗呢個三文魚扒配薯菜,其實好抵,因為有餐食同包埋唱K。三文魚扒煎得好香,點埋個汁都幾正!包埋餐湯、餐飲同埋沙律幾抵!打去Booking嘅時候話可以由12點唱到3點,好少可可以唱咁耐!兩個人嚟講間房仲要唔細添!有意外驚喜

香煎挪威三文魚扒

三文魚扒煎得好香,點埋個汁都幾正!包埋餐湯、餐飲同埋沙律
幾抵!

2023-12-30
香煎挪威三文魚扒
平日夜晚5個人想話近近地去尖沙咀唱下k挽下 一入到去 態度已經麻麻 招呼無句 做野慢半拍 都唔緊要 唱k最忌係咁俾人望 依家俾錢入黎唱比你班經理員工聽咩 唱左4個鐘望足幾十次 你話經過望下有無需要幫手都算 直頭個頭對埋對門度望 成個感覺非常之差 (如果你鍾意俾錢買難受 歡迎去)再黎 5個人比間豆潤咁細嘅房 (如果要撞彩先有大房 咁我唔洗比錢佢賺啦)夠膽講其他分店一定好體驗好多 至少唔會豆潤房先 得一部電視 四支咪有一支仲要壞壞地 啲歌完全唔update 唔好expect有咩新歌 仲要逼你睇廣告睇完以上呢啲 想唱k建議book過第二間 真心🙏🏻
平日夜晚5個人想話近近地去尖沙咀唱下k挽下
一入到去 態度已經麻麻 招呼無句 做野慢半拍 都唔緊要

睇完以上呢啲 想唱k建議book過第二間 真心🙏🏻
2023-07-06
2023-02-22 2313 浏览
大年初三一行四人去尖東唱K食Lunch,載歌載舞渡過一個愉快的下午😋我們到達登記後店員帶我們入房間,房間很大還有兩部電視機,我們自行消毒完後便開始點歌及點餐,我們點了三份紐西蘭肉眼扒,兩份跟薯菜西湯餐包,一份跟飯西湯沙律,肉眼扒幾大塊幾淋配燒汁唔錯,薯條唔夠脆,白飯如果熱啲就好,沙律菜幾清新,羅宋湯及餐包再熱些更好😋栗子炆排骨煲配白飯,排骨及栗子都幾淋幾入味😋進餐期間我們播演唱會歌曲聽,吃飽後大家盡情唱K😋
嚟Neway唱好K好似已經過時,呢幾年好多人去Party Room唱甚至大家屋企都有套唱K系統,啲歌仲齊仲多仲新!不過K房音響同氣氛始終唔同既,今次去唱K先留意下,原來Neway執淨10間,港晶升格做CEO但無左獨立廁所,$259人頭包兩杯飲品,唔使加果盤或零食,可以唱通宵。不過宜家已經無左K Buffet,而且散叫食物都貴左好多,一個炒粉麵飯都$90!① 羊腩煲配唐生菜 $198本身見佢寫1-2人份量都驚份量細,不過凍冰冰食羊腩煲又好吸引,就一心諗住試伏。一開門,職員放低個Gas爐,一大煲羊腩煲捧入黎,好足料,羊腩夠腍夠入味,仲有支竹,冬菇,筍等等,全部都好好味。加埋個飯撈汁真係好滿足,三個人都夠食。.今次真係嚟Neway,食好西!完全無期望過Neway食物會有水準,本身諗住求其填飽個肚,但呢個羊腩煲真係有驚喜。

① 羊腩煲配唐生菜 $198
加埋個飯撈汁真係好滿足,三個人都夠食。
用餐时段
羊腩煲配唐生菜
好耐都冇去唱K啦!點知唱K都有驚喜,諗住啲食物會好流🙈⋯⋯雞煲好香又惹味,分量仲唔少😋😋由夜晚七點唱到凌晨兩點⋯買單好似260幾蚊🎤🎤🎼🎼🎼睇吓個肥牛同埋啲菜都好靚👍🏻👍🏻👍🏻

睇吓個肥牛同埋啲菜都好靚👍🏻👍🏻👍🏻

我终于‼️在香港唱到歌了😭太不容易了,之前因为😷ktv一直关闭,真的憋死我了😤这家是我见过最划算的了,午餐➕唱歌2小时🤩过下瘾就很开心了-📌纽西兰肉眼扒💰136(配黑椒汁/烧汁)(配饭/意粉/薯菜)吃起来跟飞机餐一个水平,意粉吃起来没味道口感也不好,牛扒还行,但是很油🥲📌凤爪蒸排骨饭💰103这个可以点,毕竟凤爪蒸排骨再难吃也难吃不到哪里去🤣🤣🤣这个还可以✨每位$99起+10%(包一份午餐及一杯无酒精饮料)有专门app可以预约查询每家分店地址,套餐也会有点不同哦!分ceo店和普通店
这家是我见过最划算的了,午餐➕唱歌2小时🤩过下瘾就很开心了
📌纽西兰肉眼扒💰136
(配黑椒汁/烧汁)(配饭/意粉/薯菜)

📌凤爪蒸排骨饭💰103

✨每位$99起+10%(包一份午餐及一杯无酒精饮料)
2021-10-03 2017 浏览
疫情之後都好少去唱k 通常唱k都會集中歌曲 好少話會集中食物🤔 然而 呢一間港晶neway 係我疫情之前都一直好鍾意嘅一間k房 一黎房間比較足 唔洗擔心會冇位 二黎呢一間嘢食既質素 對比其他neway之中係比較好食嘅一間 無論以前(疫情前)嘅自助餐 到依家午餐嘅單點 我都覺得佢嘅水準係比同行高 當然唔好用一般餐廳既水準作比較😅午餐lunch K 包一個lunch一杯野飲 但已經可以唱3-4個鐘 ( 視乎實際情況 最好早一日book位會唱耐啲)佢食物既價位主要都係88蚊-128蚊 所以我一直覺得又有得食又有得唱呢個價錢真係好抵!食物🥩黑椒汁肉眼扒配意粉 $128牛扒既熟度啱啱好 唔會太過熟 有咬感牛味 其實佢既牛扒真係比得上一般茶仔 好食🍝 焗肉醬意粉 $88意粉就...真係普普通通 佢啲意粉應該一早安排定 放係水煮太耐已經漲哂 肉醬都比較少 但呢個係唱k價最平既食物 我覺得不過不失 可以接受

食物

🥩黑椒汁肉眼扒配意粉 $128
黑椒汁肉眼扒配意粉

🍝 焗肉醬意粉 $88
焗肉醬意粉

黑椒汁肉眼扒配意粉
2020-10-07 1677 浏览
原來尖沙咀CEO安達中心已經執咗!而港晶中心已經升級為CEO!仲以為裝修咗但又唔多覺佢有裝修過!房內啲傢俬都好舊!而且又無獨立洗手間😅唔明點解會改咗CEO!疫情好轉下先敢去唱K!不過全程都有戴口罩😷!除咗食午餐時!一向都覺得卡啦OK啲午餐都一般!今次都無例外!不過份量箅多而且午餐可以唱到四點!都算Ok!不過好似少咗好多歌唱
2020-10-06
2020-02-11 1371 浏览
港晶中心Neway karaoke 升级了~Ceo 估计是因為安達中心已經冇左~?午餐不簡單~清蒸桂花魚99$一條加一服務費也可以!少見 卡拉OK蒸一個桂花魚他們會供應熱O樂~檸檬可樂加薑!焗肉醬意大利面~84$是最低消費~這個熱透亮麗的粉~水準頗高肉汁勁多~鲜蕃茄肉大量香料葉~芝士粉份量剛剛好~廚藝之精緻仔細~我呢個食家~也十分感覺到!希望食牛扒的人~厚切加拿大肉眼扒128$加入了湯~沙律和甜品!這樣一來~~就可以唱歌平日到4pm唯一不足~意粉底下稍多油!
港晶中心Neway karaoke
升级了~
Ceo

估计是因為安達中心已經冇左~?

午餐不簡單~
清蒸桂花魚
99$一條
加一服務費也可以!
少見 卡拉OK蒸一個桂花魚

他們會供應
熱O樂~檸檬可樂加薑!

焗肉醬意大利面~84$
是最低消費~

這個熱透亮麗的粉~
水準頗高

肉汁勁多~鲜蕃茄肉

大量香料葉~

芝士粉份量剛剛好~
廚藝之精緻仔細~
我呢個食家~
也十分感覺到!

希望食牛扒的人~
厚切加拿大肉眼扒
128$
加入了湯~沙律
甜品

這樣一來~~就可以唱歌
平日到
4pm

唯一不足~意粉底下稍多油!
2020-02-11
  • 焗肉酱意